Kaffeglass – Test – Til Latte Macchiato, Espresso og Iskaffe

0

Kaffeglass har blitt stadig mer populært. Etter hvert som nordmenn har fått øynene opp for de ulike variasjonene av kaffe, har måten kaffen serveres på også endret seg.

Svart kaffe serveres fortsatt gjerne fra kopper eller krus, men ønsker du cafe latte, cafe mocca eller også iskaffe serveres dette gjerne i et kaffeglass.

Kaffeglasset gjør drinken mer visuell, og gir dermed mulighet for å servere den lagvis med eksempelvis melk, karamell, sjokolade eller melkeskum. Kaffeglass benyttes også til svart kaffe eller espresso.

Hvilke Kaffeglass har vi sett på?

Under har vi forsøkt å plukke ut et variert og kreativt utvalg av kaffeglass. Vi vet at mange har ulike ønsker når det kommer til hvordan kaffeglasset skal se ut, men også hvilke kaffetyper det skal kunne servere.

kaffeglass

Blant alternativene under vil du finne kaffeglass til ulike kaffetyper, i ulike størrelser, og med ulikt design. Mange av alternativene er en del av større serier med drink- og drikkeglass, slik at du senere kan bygge ut samlingen.

Vi har sett på Følgende Kaffeglass:

  • Nobelesse Dessert- og Kaffeglass fra Nachtmann
  • New Wave Latte Macchiatoglass
  • Olo Kaffeglass fra Muurla
  • Aida Harvey Hotdrink
  • Rosendahl Hot Drink Kaffeglass
  • Bodum Pavina Kaffeglass
  • Zwilling Sorrento Kaffeglass
  • Spiegelau Perfect Serve Kaffeglass
  • Christiania 1739 Kaffeglass

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kaffeglass andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Nobelesse Dessert- og Kaffeglass fra Nachtmann

Noblesse kaffeglass fra Nachtmann

I Nachtmann sin Nobelesse-serie finner vi disse lekre krystallglassene. Glassene er i utgangspunktet regnet som dessertglass, men egner seg også godt til irish coffee og tilsvarende kaffedrikker.

Glassene er laget i krystall, og er utsmykket med et klassisk diamantmønster. Dette er med på å løfte glassene, og gi de et eksklusivt preg.

Bestill Nachtmann Nobelesse Dessert- og Kaffeglass hos NordicNest.no!

Ved siden av å benyttes som kaffeglass til irish coffee, kan disse krystallglassene også benyttes til ulike desserter. Her kan du servere alt fra kuleis og sjokolade, til jordbær med vaniljesaus.

Ved siden av kaffeglass / dessertglass, finner du i Nobelesse-serien fra Nachtmann også ulike whiskyglass og ølglass, shotglass og longdrink glass, samt ulike karafler og kanner. Serien består også av telysholdere, skåler og champagnekjølere.

Bestill Nachtmann Nobelesse Kaffeglass hos NordicNest!

Alle glassene fra Nobelesse har et eksklusivt preg, og er med på å løfte serveringen. Det store utvalget av glass gjør samtidig at du har mulighet til å kombinere.

Nachtmann Noblesse Iskremglass

Nobelesse dessert- og kaffeglass fra Nachtmann har et volum på 42,5 cl, og en høyde på 17,3 cm. Kan vaskes i oppvaskmaskinen.

New Wave Latte Macchiatoglass

New Wave kaffeglass fra Villeroy og Boch

Et annet spennende kaffeglass finner vi fra Villeroy & Boch. Deres New Wave latte macchiato glass kommer med hank i rustfritt stål. Stålet har en vridd form, en New Wave, som er med på å gjøre hanken og kaffeglasset unikt.

Den avrundede vridde hankenet med på å gi kaffeglasset et interessant og elegant uttrykk. Den unike vridningen på hankener en del av Villeroy & Boch sitt New Wave design. Bølgen er også benyttet i seriens tallerkener og kaffekopper, samt i ulike serveringsfat og vaser.

Glasset er designet for latte macchiato. Ordet macchiato er italiensk og betyr et merke eller en flekk, og referer til at det brukes en skvett med espresso i et glass varmet melk (latte).

Bestill New Wave Latte Macchiato Glass hos Nordic Nest!

Selv om glasset er designet med utgangspunkt i latte macchiato, kan man selvfølgelig også benytte det til andre, både kalde og varme, drikker.

Villeroy & Boch sitt Latte Macchiato kaffeglass er laget i glass, med hank i rustfritt stål. Glasset har en høyde på 15 cm, og et volum på 5 dl. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Olo Kaffeglass fra Muurla

Fra Muurla finner vi dette settet med Olo kaffeglass. Ulikt fra de høyere alternativene, minner Olo glassene mer om mer tradisjonelle kaffekopper. Riktignok med stett.

Kaffeglassene i Olo serien fra Muurla har en skål utformet etter klassiske kaffekopper, men med hank og stett i glass. Glassene er spennende og originalt utformet, og har et unikt design.

Materialet som benyttes er laget i slitesterkt borosilikat. Dette er et holdbart alternativ til tradisjonelt glass, spesielt med tanke på varmeresistens. Borosilikat benyttes både i ildfaste former, og laboratorieglass, og egner seg derfor godt også til varme drikker.

Bestill Olo Muurla Kaffeglass hos NordicNest.no!

Olo kaffeglass fra Muurla har et volum på 3 dl, og egner seg godt til tradisjonell traktekaffe. Samtidig kan glassene selvfølgelig også benyttes til latte eller andre varme drikker.

Med sitt unike design, kan Olo kaffeglass også benyttes til å servere spennende drinker. Glassene kan stables, slik at de tar mindre plass i kjøkkenskapet.

Ved siden av kaffeglass, finner du i Olo-serien fra Muurla også flere andre glass. Her finner vi klassiske drikkeglass på stett, samt deres Olo karaffel.

Aida Harvey Hotdrink

Designet på Aida sine Harvey Hotdrink-glass er inspirert av krystallglassene fra det glade 70-tallet. Glassene har et elegant design, med tradisjonelle mønstre og linjer som vi kjenner fra de tradisjonelle krystallglassene.

På tross av sitt eksklusive og tradisjonelle opphav, har Harvey Hotdrink glassene et moderne uttrykk. De krystall-inspirerte kaffeglassene er laget i vanlig glass, og har derfor rimelige priser.

Glassene egner seg til tradisjonell svart kaffe, men kan også eksempelvis benyttes til kaffe latte, eller irish coffee.

Aida Harvey Hotdrink finner du hos NordicNest.no!

Aida Harvey Hotdrink kaffeglass kommer i pakker på 4. Glassene har et volum på 2,75 dl, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Hotdrink-glassene er en del av Aida sin Harvey-serie, der man også finner andre krystall-inspirerte drinkglass. Velg mellom cocktailglass, whiskyglass og longdrink glass, samt ulike skåler, karafler og serveringsmugger.

Rosendahl Hot Drink Kaffeglass

Fra Rosendahl og deres Grand Cru serie, finner vi dette settet med «hot drink» kaffeglass. Kaffeglassene er laget i blyfritt glass, utsmykket med et elegant belte i rustfritt stål.

Beltet i rustfritt stål er en sentral del av designet, og tilfører glassene mye av sin identitet. Dette beltet er et element som vi også kjenner igjen fra Grand Cru-seriens vannkaraffel, samt som detaljer på deres oljekaraffel, krydderkverner og telysholdere.

Rosendahl Kaffeglass

Andre Grand Cru detaljer, benyttet i hot drink glassene, er de klassiske rillene. Rillene benyttes i kaffeglassenes nedre del, og er på denne måten med på å knytte disse til seriens andre glass og servisedeler.

Bestill Rosendahl Grand Cru Kaffeglass hos NordicNest.no!

Glassene egner seg til ulike kaffedrinker, men passer også godt til te, varm ingefær, gløgg, kakao eller annet. Selv om det er et hot-drinkglass, kan det selvfølgelig også benyttes til vann og andre kalde drikker.

Rosendahl Grand Cru Hot Drink kaffeglass har selges i sett på to glass, og har et volum på 24 cl. Glassene har en høyde på 11,7 cm, og en diameter på 7 cm. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskin opp til 50-55 grader.

Bodum Pavina Kaffeglass

Pavina er en serie med dobbeltveggede kaffeglass fra Bodum. Glassene er designet for å nyte varme drikker som kaffe eller te.

Kaffeglassene fra Bodum tåler både varm og kald drikke og de doble veggene er designet slik at det gir et inntrykk av at drikken svever inne i glasset. De doble veggene er samtidig med på å beskytte fingrene mot varmen.

Kaffeglasset er laget i borosilicate, et slitesterkt materiale som tåler oppvaskmaskin og som ikke falmer over tid.

Bodum Pavina kaffeglass finnes i flere ulike størrelser. Noen av glassene har en bredere profil, og egner seg best til espresso eller svart kaffe. Andre av kaffeglassene i serien er større og smalere, og egner seg derfor bedre til latte og karamelle- eller sjokoladebaserte kaffedrikker.

Bestill Bodum Pavina Kaffeglass hos NordicNest.no!

Pavina serien fra Bodum finnes også i Outdoor utgave, beregnet for å benyttes utendørs. Serien har også en egen Pavina «To-Go» serie med lokk, for de på farten.

Ved siden av Pavina, tilbyr Bodum også et bredt utvalg med andre serier kaffeglass. Blant disse finner vi Bodum Bistro, Bodum Canteen, samt Bodum Chambord. Det kan derfor være lurt å ta seg en god titt på de ulike kaffeglassene fra Bodum, slik at du finner en som best passer deg.

Zwilling Sorrento Kaffeglass

En annen serie med dobbeltveggede kaffeglass er Sorrento-serien fra Zwilling. Glassene er laget i dobbelt vegg isolert borosilikatglass. De isolerte glassveggene har en multifunksjonell effekt, der de holder varmt innhold varmt, og kaldt innhold kaldt.

Zwilling Sorrento består av et bredt utvalg av kaffeglass. Her kan du velge mellom latte macchiato glass, med høyde på 13,9 cm, og volum på 3,5 dl. Videre finner du espressoglass med volum på 0,8 dl.

Sorrento fra Zwilling har også egne kaffeglass med volum på 2 dl, og teglass med volum på 2,4 dl. Foruten te- og kaffeglass, finner du også dobbeltisolerte glass til pilsner, whisky, samt flere ulike vannglass.

De Ulike Zwilling Sorrento Glassene finner du hos NordicNest.no!

Zwilling Sorrento sin serie med dobbeltveggede kaffe- og drikkeglass er designet av Matteo Tun og Antonio Rodriguez. Det store utvalget i design og størrelser, gjør at du har mulighet til å kombinere ulike glass til ulike drinker.

Glassene er solide, og tåler bruk i mikrobølgeovn, samt vask i oppvaskmaskinen. De ulike glassene er selvfølgelig multifunksjonelle, slik at du kan benytte de både til kalde og varme drikker.

Spiegelau Perfect Serve Kaffeglass

The Perfect Serve, fra Spiegelau, er en serie med drikkeglass designet av Stephan Hinz. Serien er laget for de som ønsker en ekstra standard når det kommer til serveringen (Den perfekte servering).

Serien består av et bredt utvalg av bar og drikkeglass, og du vil finne alternativ for de fleste drinker, samt ulike vinglass, og selvfølgelig kaffeglass. Serien består av ulike vinglass og champagneglass, cocktailglass, konjakk og whiskyglass, karafler og annet.

Blant kaffeglassene fra Spiegelau Perfect Serve, finner vi et sett med latte macchiatoglass og et sett med espressoglass.

Perfect Serve Kaffeglass finner du hos Nordic Nest!

Latte macchiatoglassene kommer i pakker på 4, og har et volum på 3 dl. Espressoglassene kommer i tilsvarende antall, og har et volum på 0,8 cl.

Krystallglassene er designet for å oppnå god funksjonalitet, samtidig som de presenterer drikken på en god måte. Glassene er samtidig høyt resistente mot riper. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Christiania 1739 Kaffeglass

Gra Christiania Glasmagasin sin egen serie, finner vi Christiania 1739 kaffeglass. Glassene har et klassisk melkeglass-design, og er laget i herdet glass for å tåle høyere temperatur.

Christiania 1739 kaffeglass er tilgjengelig i flere størrelser. På deres nettbutikk i dag, finner man alternativer på henholdsvis 14 cl, 24,5 cl, og 29 cl.

Bestill Christiania 1739 Kaffeglass hos Christiania Glasmagasin!

Med sitt klassiske melkeglass-design, egner de større kaffeglassene seg godt til latte-drikker, samt iskaffe. Den minste utgaven egner seg kanskje best til espresso.

Hvorfor Bruke et Kaffeglass?

Kaffeglass er spesielt utformet for å forbedre opplevelsen av å drikke kaffe. De gir deg muligheten til å se alle de vakre lagene og nyansene i drikken din, noe som kan være spesielt attraktivt når du serverer lagdelte kaffedrikker, som Latte Macchiato.

Kaffeglass er også utformet for å være motstandsdyktige mot varmen fra kaffen, noe som betyr at de kan håndtere temperaturvariasjonene bedre enn noen andre typer glass. Til slutt kan formen på kaffeglass også forbedre opplevelsen av å drikke kaffe ved å fremheve smaken og aromaen.

Hvor Stort skal et Kaffeglass være?

Størrelsen på kaffeglasset ditt kommer an på flere faktorer, inkludert hvilken type kaffe du skal servere, og hvor mye kaffe du liker å drikke. Små kaffeglass kan være passende for espresso eller kortere kaffedrikker, mens større glass kan være bedre egnet for lengre kaffedrikker, som latte eller cappuccino. Hvis du liker å lage lagdelt kaffe, kan du også ønske et litt høyere glass for å vise lagene bedre.

Hvilke Drikker er Vanlig å Servere i Kaffeglass?

Kaffeglass er mest kjent for å servere melkebaserte kaffedrikker som latte macchiato, kaffe latte, cappuccino og iskaffe. Men kaffeglass kan også brukes til å servere andre varme drikker, som te, kakao, gløgg og til og med noen typer toddies og andre varme cocktailer. Glassene kan også brukes til å servere kalde drikker, spesielt om sommeren, som iskaffe eller iste.

Kan man Servere Irish Coffee i et Kaffeglass?

Ja, du kan absolutt servere Irish Coffee i et kaffeglass. Kaffeglass er ideelle for denne typen drikke på grunn av deres evne til å vise de forskjellige lagene av drinken. Med Irish Coffee vil du kunne se det mørke laget av kaffe, det rike laget av irsk whisky, det søte laget av sukker, og det lyse laget av pisket krem på toppen. Å servere Irish Coffee i et kaffeglass lar deg også se innholdet under kremen, noe som kan legge til i presentasjonen og opplevelsen av å drikke Irish Coffee.