Barneservise – Dåpsgave og Hverdagsservise!

0

Et barneservise er gjerne noe som følger barnet hele oppveksten. Dette gjør at serviset blir en minnerik del av oppveksten.

De aller fleste av oss vil nok godt huske hvilket barneservise vi hadde de første årene av livet. Mange foreldre har også tatt vare på servisene, slik at man kan huske tilbake til ungene var små.

Barneservise

I denne guiden har vi samlet flere populære barneserviser. Noen av disse servisene er nyere på markedet, mens andre er klassiske barneserviser som har fulgt med oss i generasjoner.

De fleste barneservisene er tilgjengelige i serier med en flat og en dyp tallerken, kombinert med en kopp. Enkelte av servisene har også matchende barnebestikk med tilsvarende motiver.

Oversikt over Barneserviser

Under finner du en oversikt over de ulike barneservisene vi har valgt ut. Du kan lese mer om hvert enkelt servise, og de ulike alternativene innenfor hver serie, lenger ned i guiden.

Mummi Barneservise fra Arabia

Mummi Barneservise ArabiaDe fargerike Mummikoppene fra Arabia har blitt en favoritt blant mange. Arabia har også flere serier med Mummi-serviser for barn. Mummi barneservise fra Arabia finnes i én utgave med Mummitrollet, og én utgave med Lille My.

Se Utvalget hos Nordic Nest

Disney Serviser fra WMF

Disney Barneservise fra WMF

Disneys klassiske tegnefilmer har fulgt oss gjennom hele livet. Fra WMF finner man flere spennende barneserviser med motiver fra de klassiske filmene. Velg mellom motiver fra Frost, Ole Brumm, Jungelboken, Løvenes Konge og andre.

Se Utvalget hos Nordic Nest

Thorbjørn Egner Barneservise fra Figgjo

Thorbjørn Egner Servise

For oss som har vokst opp i Norge, er Thorbjørn Egner sine historier en naturlig del av barndommen. Mange av oss har også vokst opp med våre egne Thorbjørn Egner serviser. Velg mellom barneservise med motiver fra Karius og Baktius, Hakkebakkeskogen eller Kardemommeby.

Se Utvalget hos Christiania Glasmagasin

Serviser med Norske Dyremotiv

Norske Dyremotiv Barneservise

Norske Dyremotiv er en serie med barneserviser fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Servise-serien finnes i tre varianter med henholdsvis Norske skogsdyr, gårdsdyr og havdyr. Dette gjør at barna kan bli kjent med de ulike norske dyreartene.

Se Utvalget hos Christiania Glasmagasin

Dåpsservise med Barnets Navn

Barneservise med navn

Håndlagde barneserviser med navn, utviklet av keramiker Ingrid Kristine Lund. Servisene kommer med valgfri farge og ikoner, kombinert med navn og fødselsdato for barnet. Med dato og navn på barnet, er dette barneserviset godt egnet til dåpsgave.

Se Mer hos IngridKristine.no

Rice Barneservise i Melamin

Rice Barneservise Melamin

Rice barneservise er utviklet i melamin, som er en form for hard plast. Dette gjør at dette barneserviset er slitestekt og kan tåle litt røff behandling. Rice har et bredt utvalg med lekent servise, og også egne serier med barneserviser.

Se Utvalget hos NordicNest.no

Prins og Prinsesseservise fra Porsgrunds Porselen

Prins- og Prinsesseservise

Fra Porsgrunds Porselænsfabrik finner man dette barneserviset med prins og prinsessemotiver. Prins for han, og prinsesse for henne. Serviset er laget i høybrent feltspatporselen for å oppnå den høye porselenskvaliteten som Porsgrund er kjent for.

Se Utvalget hos Christiania Glasmagasin

OYOY Mini Barnseservise i Bambus

OYOY Barneservise Bambus

OYOY Mini barneservise er preget av lekne illustrasjoner av spennende dyr, som helt sikkert vil vekke interessen til barna. Blant dyrene på serviset finner man løve, kanin og elefant. Barneserviset er laget i en holdbar kombinasjon av bambus, maismel, tre og melamin.

Se Utvalget hos Nordic Nest

Mummi Barneserviser fra Arabia

Mummiservise Lille My

En viktig del av barnets oppvekst er å utforske. Dette er også motivet for Arabia sitt Mummi barneservise. Barneserviset fra Arabia kommer i to utgaver, ett med Mummitrollet og ett med Lille My.

Bestill Mummitrollet Barneservise hos Nordic Nest!

Utgaven med Mummitrollet er preget av gjenstander funnet i en trekiste. Gjenstandene stammer fra reiser rundt i verden og omfatter en sombrero, et anker, et forstørrelsesglass, en badeball, og mye annet.

På tallerkenen med Lille My, blåser hun såpebobler, samtidig som hun er omgitt av spennende blomster og eksotiske dyrearter.

Selv om tallerkenene er tegnet med Lille My og Mummitrollet er det ikke noen store Gutt/Jente stereotypier på dette barneserviset.

Se Utvalget Innen Mummi Barneservise!

I Mummi barneservise fra Arabia finner man tallerkener med høy kant, og små kopper med håndtak. Serviset er laget i vitroporselen.

Disney Serviser fra WMF

Ole Brumm Servise

De aller fleste har et forhold til de klassiske tegnefilmene fra Disney. Dette gjelder både for barn og voksne. Fra tyske WMF finner man denne serien med barneserviser med motiver fra de mest kjente av filmene.

Motivene på barneserviset er hentet fra filmer og tegneserier som Jungelboken, Ole Brumm, Frost, og Løvenes Konge. Det er også et eget barneservise med Mikke Mus, samt et servise med flere Disney prinsesser.

Se Utvalget Innen Disney Barnservise hos Nordic Nest!

Det brede utvalget av design gjør at man kan velge et barneservise som passer til den filmen, barnet liker, eller eventuelt velge et design hentet fra din egen favorittfilm.

Jungelboken Barneservise Gaveeske

Barneserviset kommer i flotte esker, slik at de egner seg godt som bursdagsgave. Hvert servisesett inneholder en flat og en dyp tallerken, kombinert med et 4-dels barnebestikk. Bestikket er dekorert med tilsvarende design som serviset.

Bestill Disney Barneservise hos Nordic Nest!

Serviset er utviklet for barn som har begynt å spise selv. Barneserviset er ikke egnet for barn under 3 år. Serviset er laget i porselen og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Thorbjørn Egner Barneservise fra Figgjo

Thorbjørn Egner Servise

Thorbjørn Egner sine fortellinger er en sentral del av norsk barnelitteratur. Dette er historier som vi alle kjenner til, og som vi har vokst opp med.

I denne serien med barneservise fra Thorbjørn Egner sitt univers finner man flere klassikere. Motivene benyttet på serviset er hentet fra historiene om Karius og Baktus, Folk og Røvere i Kardemommeby, og Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Bestill Thorbjørn Egner Barneservise hos Christiania Glasmagasin!

De klassiske servisene fra Figgjo har nå vært tilgjengelige i en årrekke, og mange av oss kjenner sikkert igjen flere av disse tallerkenene fra vår egen barndom.

Karius og Baktus servise - Thorbjørn Egner

Tallerkenene og koppene i barneserviset er preget av de kjente figurene fra de ulike historiene. Dette gjør at barna kan bli bedre kjent med disse når de hører fortellingene.

Se De Ulike Thorbjørn Egner Barneservisene!

Barneserviset omfatter en flat og en dyp tallerken, samt en barnevennlig kopp med håndtak. Serviset er laget i porselen, og kan vaskes i oppvaskmaskin.

Norske Dyremotiv fra Porsgrunds Porselænsfabrik

I denne serie med barneserviser fra Porsgrunds Porselænsfabrik finner man flere spennende design. Serien har fått navnet Norske Dyremotiv og er illustrert med dyr hentet fra norsk kultur.

Barneserviset finnes i tre utgaver; Norske Gårdsdyr, Norske Skogsdyr og Norske Havdyr. De ulike servisene viser forskjellige dyr, slik at barna kan lære seg og kjenne igjen de ulike dyreartene.

Se De Ulike Serviseseriene innen Norske Dyremotiv!

På barneserviset med gårdsdyr finner vi kyr, sauer, kaniner, hunder og katter. Dyrene er ute på tunet og landskapet er preget av en oransje solnedgang. Skogsdyr serviset har et kaldt vinterpreg og viser dyr som elg, rådyr, ekorn og ulv.

På serviset med norske havdyr tas vi med nordover. Her er det isbreer med isbjørn, sel og blåhval. Her får vi også se nordlyset.

Se Utvalget hos Christiania Glasmagasin!

Serviset består av en flat og en dyp tallerken, samt en kopp med håndtak. Barneserviset kommer i en flott gaveeske, slik at den egner seg som gave.

Dåpsservise med Barnets Navn

Dette barneserviset skiller seg ut fra de andre i oversikten ved at det er håndlaget. Her kan du selv velge motiver, samt kombinere med ønsket farge, navn på barnet, og fødselsdato.

Et barneservise med barnets navn og fødselsdato er en perfekt dåpsgave. Da serviset er designet med barnets navn, og med motiver som du selv har valgt ut, vil dette bli et unikt barneservise det kun finnes ett av.

Bestill Barneservise med Navn hos IngridK!

Serviset tåler daglig bruk, og vask i oppvaskmaskin, men det er anbefalt at man ikke skraper unødvendig på dekoren.

I serviset finner du en dyp skål og en flat tallerken. Serviset kommer også med en kopp som egner seg godt for barnehender.

Da dette barneserviset er håndlaget etter dine ønsker, bør det bestilles i god tid før barnedåpen.

Rice Barneservise i Melamin

Rice Barneservise Eat Happy

Rice er en serie med serviser i slitesterkt melamin. Dette materialet er med på å gjøre Rice til et solid servise som egner seg godt både til utendørs bruk, og til uforsiktige barnehender.

Rice har også et eget barneservise, tilpasset barn. Barneserviset kommer i fire deler, bestående av tallerken med fire rom, drikkekopp med dobbelt håndtak, samt kniv og gaffel.

Se Utvalget Innen Rice Servise hos Nordic Nest!

Serviset «Bunny» kommer i grønn og rosa utgaver, dekorert med henholdsvis gutt- og jentekanin. Man finner også serien «Farm Animals» som er dekorert med dyr vi kjenner fra gården.

Rice Barnekopp

Dette barneserviset er kanskje et sett beregnet på de aller yngste barna. Rice har også flere kopper og tallerkener som beregnet på litt eldre barn. Disse ligner mer på vanlige Rice servisedeler, men med mer barnlige illustrasjoner.

Bestill Rice Barneservise hos Nordic Nest!

Rice melamin servise er BPA-fritt og egner seg godt for bruk av barn. Delene i serviset er solide og tåler å falle i bakken. De egner seg derfor godt for utendørs bruk.

Delene i Rice servise kan vaskes i oppvaskmaskinen, men egner seg ikke for bruk i mikrobølgeovn. Servisedelene tåler varme opp til 70 grader.

Prins og Prinsesseservise fra Porsgrunds Porselen

Prinsesse Barneservise

Prins og Prinsesse er et nydelig barneservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Serviset er preget av enkle barnetegning-lignende dekor av en gutt og jente med henholdsvis prins og prinsessekrone.

Servisedelene er morsomme i designet og preget av lek og nysgjerrighet. Designet er utviklet av Marianne Z. Michaelsen og ble lansert i 2002.

Bestill Prins / Prinsesse Barneservise hos Christiania Glasmagasin!

Prins og Prinsesse barneservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik er utviklet i høybrent feltspatporselen. Dette regnes som den edleste kvaliteten av porselen, og er samtidig meget robust. Serviset egner seg godt til hverdagsbruk.

Barneserviset Prins og Prinsesse består av to ulike tallerkener, samt et krus med hank. Mens frokosttallerkenen er designet med lys kant og en tegning av et barn, er dyptallerkenen designet med kulørt kant og tegning av en prins- eller prinsessekrone.

Se Utvalget Innen Barneserviser fra Porsgrunds Porselænsfabrik!

Dette gjør at de ulike tallerkenene i serviset skaper en spennende kontrast, samtidig som flere av de ulike elementene er med i begge utgavene.

OYOY Mini Barneservise i Bambus

OYOY Barneservise Løve

OYOY Mini barneservise, er en spennende serviseserie dekorert med enkle og lekne dyreillustrasjoner. Serviset er utviklet i et solid materiale bestående av bambus, kombinert med maispulver, tre og melamin.

Blant dekorasjonene i OYOY Mini barneservise finner man tre valg. Velg mellom Kanin, Løve og serien Hathi der man finner flere dyr. Tegningene er lekne og dyrene i Hathi serien er utstyrt med hatt!

Bestill OYOY Mini Barneservise hos Nordic Nest!

Dyrene, eller illustrasjonene, benyttet i OYOY Mini barneservise, finner man også igjen i andre produkter i OYOY Mini serien. Dette omfatter kosedyr, puter, spisebrikker og annet.

OYOY Rabbit

Serviset består av en tallerken, en skål og en kopp med ulike illustrasjoner. Serviset kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Servise som Dåpsgave

Et barneservise egner seg godt som dåpsgave. Et barneservise er gjerne noe som følger med barnet gjennom oppveksten, og er derfor noe som gjerne blir benyttet flittig.

Små barn er nysgjerrige og vil derfor alltid utforske nye tegninger og figurer. De fleste barneserviser har tatt hensyn til dette og er derfor preget av spennende design som barna kan peke på og fundere rundt.

Mange av barneservisene over kommer gjerne i egnede gavebokser. Dette gjør det enkelt å gi serviset i gave, samtidig som gaven ser penere ut når den er pakket ut.

Når man kjøper et servise som dåpsgave bør man samtidig undersøke hvilken alder serviset er beregnet på. Enkelte barneserviser egner seg best for litt mer voksne barn. Dette betyr ikke at man ikke kan gi serviset i dåpsgave, men at foreldrene gjerne kan sette det litt til side frem til barnet er gammelt nok.

En Kilde til Minner fra Barndommen

Et barneservise er noe man som liten gjerne skaper et nært og trygt forhold til. Dersom man har søsken, vet man raskt hvilket servise som er sitt, og sørger for å sette seg på riktig plass ved matbordet.

Karakterene og figurene på serviset er illustrasjoner som man ofte vil komme til å huske i mange år etter man har blitt voksen og flyttet hjemmefra. De blir på mange måter en del av deg og din oppvekst.

Ofte velger foreldrene å ta vare på tallerkenene og koppene, andre ganger velger man selv å ta med seg barneserviset inn i sitt nye hjem. Dersom serviset blir borte eller knust, vil man også ofte ha mulighet til å finne det igjen på loppemarkeder eller brukthandler.