Barneservise – Test – Dåpsgave og Hverdagsservise!

0

Et barneservise skal være med på å gjøre måltidet mer spennende for de minste. Samtidig er det viktig at serviset også er tilpasset barnas adferd og måltidsstørrelse.

Jippi & Truls Barneservise

Serviser til barn kommer gjerne i solid porselen eller melamin. Dette så de skal være mer robuste mot utfordringer de kan bli utsatt for. Samtidig kommer servisene gjerne med morsomme illustrasjoner som barna fort blir kjent med.

Illustrasjonene på et barneserviset kan være figurer som barna kjenner fra bøker og film, men også spennende illustrasjoner som setter fantasien i gang.

Barneservise som Dåpsgave!

Et barneservise er en populær gave til navnefest og barnedåp. Dette da serviset gjerne følger barna fra de er små, og helt til de er gamle nok til å benytte det samme servise som de voksne.

Barneservise

På lik linje som foreldrene har barna gjerne behov for flere serviser gjennom dagen og uken, så man behøver ikke å være bekymret for at barna allerede har et servise fra før.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke barneserviser andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Torbjørn Egner Barneserviser fra Figgjo

Barneservise fra Figgjo - Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner sine fortellinger er en sentral del av norsk barnelitteratur. Dette er historier og karakterer som vi alle kjenner til, og som vi har vokst opp med.

Mange av oss har også vokst opp med ett av Thorbjørn Egner sine barneserviser. Disse er fortsatt i salg, og kommer i flere populære design. Velg her mellom serviser fra Karius og Baktius, Dyrene i Hakkebakkeskogen eller Folk og Røvere i Kardemommeby.

Bestill Thorbjørn Egner Barneservise hos Christiania Glasmagasin!

Servisene kommer i sett med tre deler. Her får du en flat tallerken i barnestørrelse, med diameter på 20,5 cm, en lav dyp tallerken med diameter på 19 cm, og et krus på 20 cl. Delene er laget i solid porselen, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Figgjo Servise Barn Kardemommeby

Thorbjørn Egner sine barneserviser egner seg godt både som bursdagsgave og dåpsgave til de minste barna. Et servise som dette følger gjerne med igjennom oppveksten. Servisene er hentet fra tre ulike fortellinger, slik at hvert barn kan ha sitt servise.

 • Thorbjørn Egners fortellinger er sentrale i norsk barnelitteratur.
 • Barneserviser fra Figgjo basert på Egners historier.
 • Sett inkluderer tallerken, dyp tallerken og krus i porselen.
 • Populære som bursdags- og dåpsgaver.

Marius Servisesett til Barn fra Porsgrunds Porselen

Marius Barneservise

Et annet design som står sterkt i norsk kulturhistorie er Mariusmønsteret. Fra Porsgrunds Porselænsfabrik finner vi disse settene med barneserviser med Mariusmønster i blått og rosa.

Marius barneservise fra Porsgrund er laget i feltspatporselen, og kommer i sett på tre deler. Dette omfatter en flat tallerken, en dyp tallerken eller skål, og et krus med hank. Serviset er tilgjengelig i rosa og blått for jente og gutt.

Marius Barneservise finner du hos Christiania Glasmagasin!

Porsgrund fører også tilsvarende Marius-tallerkener i voksenstørrelse på 28 cm. Disse kommer i grått og kan kombineres med kaffekopp, skål, porselenmugge og vase i samme farge. Fra Porsgrund finner du også deres populære Marius Trend kaffekrus i flere fargevalg.

Marius Barneservise Blå

Mariusmønsteret er opprinnelig en strikkeoppskrift lansert i 1953 av Unn Søiland og Sandnes Uldvarefabrik. Mønsteret er fortsatt Norges mest populære strikkemønster. Designet er oppkalt etter alpinisten Marius Eriksen som bar genseren på forsiden av oppskriftsheftet.

 • Mariusmønsteret: Sterkt symbol i norsk kultur, populært siden 1953.
 • Barneservise: Sett med flat tallerken, dyp tallerken/skål, og krus i feltspatporselen.
 • Fargevalg: Tilgjengelig i rosa og blått, tilpasset jenter og gutter.
 • Utvidet Utvalg: Matchende voksenstørrelse tallerkener og kaffekrus i flere farger.

Happy as a Bear Servise og Bestikk fra Villeroy & Boch

Happy as a Bear er et barneservise fra Villeroy & Boch. I samme stilart finner vi også serviset Hungry as a Bear. Begge seriene er dekorert med morsomme bjørner og er tilgjengelig i sett på 3 og 7 deler.

I barneserviset Happy as a Bear er bjørnene ute på sjøen. Mens en av bjørnene leker i en liten båt, svømmer den andre bjørnen med en delfin. Dette serviset har et blått fargepreg.

Bestill Villeroy & Boch Barneservise hos NordicNest.no!

På serviset Hungry as a Bear finner vi et grønt fargevalg. Her er bjørnene ute på togtur på en grønn gresslette. Begge servisene kommer i sett på 3 deler, med flat tallerken, dyp tallerken og krus. I settet på 7 deler finner man også et komplett barnebestikk med kniv, gaffel, teskje og spiseskje.

Happy as a Bear Servise

Servisedelene er laget i premium porselen og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Delene i barnebestikket er laget i lettstelt rustfritt stål. Også bestikket kommer med mønster og figurer som går igjen i servisedelene.

 • Serier: “Happy as a Bear” og “Hungry as a Bear” fra Villeroy & Boch med morsomme bjørne-motiver.
 • Design: “Happy as a Bear” i blått med sjøeventyr, “Hungry as a Bear” i grønt med togtur.
 • Settinnhold: Tilgjengelig i 3-dels (flat tallerken, dyp tallerken, krus) og 7-dels sett (inkluderer barnebestikk).
 • Materiale: Premium porselen og rustfritt stål, oppvaskmaskinvennlig.

Jippi & Truls Barneservise

Jippi & Truls Barneservise

Jippi & Truls er et morsomt norsk barneservise med spennende dekor. Servisedelene er bygget rundt en historie om giraffen Jippi, og elefanten Truls, som sammen må reise til Norge for å finne et mystisk mineral.

Serviset er illustrert av duoen og ekteparet Knut & Kjartan, kjent fra sommerhytta på TV2. Det var også der historien og designet rundt disse figurene først ble utviklet. Serviset er laget i samarbeide med Magnor.

Bestill Jippi & Truls Barneservise hos Tilbords.no!

De morsomme illustrasjonene er med på å gjøre dette barneserviset spennende for barna. Delene i serviset er samtidig formet for å fungere godt for små barnehender.

Settet med barneservise består av en asjett med diameter på 19,5 cm, en grøtskål med størrelse på 14,5 cm, og et krus med størrelse på 24 cl. Serviset er laget i feltspatporselen og kommer med slitesterk glasur og høy hvithetsgrad.

 • Tema: “Jippi & Truls”, norsk barneservise med giraffen Jippi og elefanten Truls på eventyr i Norge.
 • Designere: Illustrert av Knut & Kjartan fra TV2s “Sommerhytta”, laget i samarbeid med Magnor.
 • Illustrasjoner: Morsomme og engasjerende for barn, formet for små hender.
 • Settinnhold: Inkluderer asjett (19,5 cm), grøtskål (14,5 cm), og krus (24 cl).

Mumitrollet Barneservise

Mummi Barneservise

En annen duo som skal ut på oppdagelsesferd er Lille My og Mummitrollet. Fra Arabia finner vi deres Mummi barneserviser med kopp og tallerken i vitroporselen.

Settet med barneservise fra Arabia kommer i to utgaver. Dette er en versjon med Lille My og en versjon med Mummitrollet.

Bestill Mummitrollet & Lille My Barneserviser hos NordicNest.no!

Barneserviset fra Arabia har et spennende design, med mange forskjellige ikoner og illustrasjoner. Serviset egner seg godt både som bursdagsgave og dåpsgave til den minste i familien.

I begge settene finner vi en tallerken og et krus. Tallerkenen kommer med høye vegger, slik at det er lettere å få maten på skjeen eller gaffelen. Asjetten har en diameter på 18,3 cm. Videre finner vi et praktisk krus med hank med volum på 30 cl.

 • Tema: Barneserviser med Lille My og Mummitrollet på oppdagelsesferd, fra Arabia.
 • Utvalg: To utgaver av serviset, en med Lille My og en med Mummitrollet.
 • Design: Vitroporselen med detaljerte ikoner og illustrasjoner.
 • Settinnhold: Inkluderer tallerken (18,3 cm) med høye vegger og krus (30 cl) med hank.

Disney Servisesett til Barn fra WMF

 

Jungelboken Barneservise

Fra tyske WMF finner vi flere ulike barneserviser, med kjente og kjære Disney-historier og motiver. Dette varierer fra gamle klassikere som Jungelboken, via Løvenes Konge og til moderne filmer som Frozen.

Settene består av en barnetallerken og dyp skål, samt et bestikksett i fire deler. Serviset er laget i porselen, og bestikket kommer i rustfritt stål.

Se Disney Barneserviser fra WMF hos NordicNest.no!

Blant designene i barneserviset finner vi flere kjente historier. Dette varierer fra Løvenes Konge, Jungelboken, Frozen, en samling med Disney-prinsesser, samt et eget Mikke Mus servise.

De ulike designene har variasjoner i utforming og design, og matcher ikke nødvendigvis hverandre. Det er også variasjoner i valg av design for de ulike barnebestikkene.

Også bestikket kommer med spennende illustrasjoner, slik at det blir mer spennende for barna. Ikke egnet for barn under 3 år.

 • Tema: Disney-historier og motiver fra WMF, inkluderer klassikere og moderne filmer.
 • Settinnhold: Inkluderer barnetallerken, dyp skål og 4-dels bestikksett i porselen og rustfritt stål.
 • Designutvalg: Varierte valg fra Løvenes Konge, Jungelboken, Frozen, Disney-prinsesser, til Mikke Mus.
 • Unike Design: Variasjoner i servise og bestikkdesign, ikke nødvendigvis matchende.
 • Engasjerende Illustrasjoner: Bestikk og servise med spennende design for å engasjere barna.

Rice Melaminservise til Barn

Rice Melamin Barneservise

Fra Rice finner vi deres brede utgave av barneserviser. Servisene fra Rice er laget i melamin, et plastmateriale som egner seg godt for serviser. Servisene kan benyttes hjemme, men fungerer også godt utendørs og på tur.

Rice har et bredt utvalg av barnetallerkener og barneskåler. Ved siden av dette finner du også suttekopper med tut og doble håndtak, samt en tallerken med flere rom, for servering av ulikt tilbehør.

Se Utvalget innen Rice Melaminserviser hos NordicNest.no!

Servisedelene fra Rice kommer med et bredt utvalg av spennende design. Dette gjelder både for barn og for voksne. Her finner vi dinosaurer, frosker, kaniner, løver og tigre, pingviner og mye annet.

Rice melaminservise er BPA-fritt og egner seg godt for bruk av barn. Delene i serviset er solide og tåler å falle i bakken. De egner seg derfor godt for utendørs bruk.

Delene i Rice servise kan vaskes i oppvaskmaskinen, men egner seg ikke for bruk i mikrobølgeovn. Servisedelene tåler varme opp til 70 grader.

 • Materiale: Rice barneserviser laget i melamin, ideelt for både innendørs og utendørs bruk.
 • Produktutvalg: Omfatter barnetallerkener, barneskåler, suttekopper med tut og håndtak, samt flerromstallerkener.
 • Design: Bredt spekter av lekne og fargerike design med dyremotiver for barn og voksne.
 • Sikkerhet & Holdbarhet: BPA-fritt, robust mot fall, optimalt for utendørs bruk.
 • Vedlikehold: Oppvaskmaskinsikker, men ikke egnet for mikrobølgeovn, tåler opp til 70 grader.

Kan man gi Barneservise i Dåpsgave?

Å gi et barneservise i dåpsgave er en populær og tradisjonell skikk. Et barneservise er ikke bare en praktisk gave, men også en symbolsk en; det representerer en omsorgsfull start på barnets måltider og spiseopplevelser. Mange foretrekker å gi servise i dåpsgave fordi det ofte blir et kjært minne for både barn og foreldre, og kan til og med gå i arv gjennom generasjoner.

Til Hvilken Alder Benyttes Barneservise?

Bruken av barneservise varierer fra familie til familie, men ofte benyttes de fra barnet begynner å spise fast føde og fram til de er rundt 3-5 år gamle. Alderen kan variere basert på barnets utvikling og preferanser, samt holdbarheten og designet på serviset. Mange barneserviser er designet for å være tiltalende og funksjonelle for småbarn, med fargerike motiver og ergonomisk utformede bestikk og tallerkener.

Bør jeg Velge Barenestikk i Sølv eller Rustfritt Stål?

Når du skal velge mellom barnebestikk i sølv og rustfritt stål, er det viktig å vurdere noen praktiske aspekter. Sølvbestikk er tradisjonelt og har en estetisk tiltrekkende glans, men det er viktig å merke seg at sølv leder varme raskere enn rustfritt stål.

Dette betyr at hvis bestikket kommer i kontakt med varm mat, kan det bli ubehagelig varmt for barnet å holde i. Rustfritt stål er mer slitesterkt og vedlikeholdsvennlig, og det beholder ikke varmen på samme måte, noe som gjør det til et mer praktisk valg for daglig bruk.

Kan man ha Flere Barneserviser?

Det er absolutt ingen regel mot å ha flere barneserviser. Faktisk kan det være praktisk å ha flere sett, spesielt hvis barneserviset brukes daglig. Dette sikrer at det alltid er et rent sett tilgjengelig, selv når et annet sett vaskes.

I tillegg kan ulike serviser være nyttige for å skille mellom hverdagsbruk og spesielle anledninger, eller for å tilby variasjon for barnet. Noen foreldre velger også å ha flere barneserviser for å tilpasse seg barnets voksende interesser, med forskjellige temaer og design som appellerer til ulike aldersgrupper.