Presskanne – Test – Brygg Kaffe Hjemme!

0

Selv om mange gjerne tyr til kaffetrakteren når de skal lage kaffe hjemme, ønsker mange gjerne å brygge kaffen selv. Bruk av presskanne er her en relativt enkel metode, som samtidig gir en god og velbrygget kaffe.

Kaffe brygget i presskanne gjør det lille ekstra for å få en god start på søndagsfrokosten, eller alternativt som en god start på arbeidsdagen.

Når du skal velge deg ut en presskanne er det flere ting du bør vurdere. I oversikten under har vi samlet et bredt utvalg av design, slik at du forhåpentlig skal finne en favoritt. Ved siden av design bør du også tenke på hvor stor kanne du trenger, samt om kannen har termofunksjon.

Hvilke Presskanner har vi sett på?

I denne gjennomgangen har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av presskanner. Enkelte av bryggerne under er klassiske designikoner som Bodum Chambord, Arne Jacobsen sin Cylinda-Line og Stelton sin EM77.

Presskanne

Oversikten omfatter også andre mer moderne eller spennende design fra leverandører som Espro, KitchenAid, Sjöstrand og Rosendahl.

Vi håper at oversikten skal hjelpe deg til å få en bedre oversikt over de ulike presskannene tilgjengelig, slik at du lettere kan gjøre deg opp en mening rundt hvilken som faller i smak!

Vi har sett på Følgende Presskanner:

 • Bodum Chambord Presskanne
 • Espro P5 Presskanne
 • KitchenAid Artisan Presskanne
 • Sjöstrand French Press
 • Rosendahl Grand Cru Presskanne
 • Cylinda-Line Presskanne fra Stelton
 • Stelton EM Presskanne

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke presskanner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Bodum Chambord Presskanne

Bodum Chambord Presskanne

Bodum har et bredt utvalg med presskanner, der det er mye å velge mellom. En av deres mest populære alternativer er Bodum Chambord.

Chambord er en klassisk presskanne laget i Borosilikat-glass med håndtak i plast og detaljer i rustfritt stål. Chambord har fått navnet sitt etter inspirasjon fra den Franske slottet med samme navn.

Bestill Bodum Chambord Presskanne hos Bakeren og Kokken!

Chambord har med årene fått et ikonisk preg, og er for mange det designet som representerer hvordan en presskanne skal se ut. Chambord ble først designet av sveitseren Faliero Bondanini i 1958, og markedsført av det franske selskapet Martin S.A. Designet ble senere kjøpt opp av danske Bodum i 1991.

Bodum Chambord

Presskannen fra Bodum kommer i flere størrelser, og er også tilgjengelig i flere fargevalg. Alternativet til 3 kopper har et volum på 0,35 liter, mens alternativet til 8 kopper har et volum på 1,0 liter. Dette gjør at du kan finne mindre alternativer for kaffekoppen til deg selv, eller et større alternativ om du serverer til gjester.

Andre Alternativer fra Bodum

Ved siden av den klassiske Bodum Chambord, fører Bodum også flere andre stempelpresser, da både til te og kaffe.

Blant de mest kjente her er kanskje deres portable termoskopper med presskanne-funksjon. Bodum har også moderne presskanner med detaljer i plast, samt presskanner med kropp i rustfritt stål.

Se Flere Presskanner fra Bodum!

Deres Douro serie, kommer med en presskanne i porselen, med ergonomisk håndtak i eiketre. Presskannen finnes både i sort og hvit utgave.

Andre serier med kaffepresser fra Bodum er Eileen (bildet over), Crema, Kenya, Bistro, Columbia, Bean, Brazil, Caffettiera, samt flere. De ulike seriene er også tilgjengelige i ulike størrelser og farger.

Se også ulike Kaffeglass!

Espro P5 Presskanne

Espro P5 Presskanne

En annen aktør, med et bredt utvalg innen presskanner, er Espro. Espro er en spesialist innen kaffe og kaffebrygging, og ønsker å gi deg den perfekte kaffe-opplevelsen.

Selskapet er drevet av to ingeniører og satser mye på innovasjon og nytenking rundt deres produkter.

Espro P5 er en av selskapets mest populære presskanner, og den vi har plukket ut til denne gjennomgangen. Espro P5 er en presskanne i glass og børstet stål. Stempelkannen kommer i utgaver både til kaffe og te, så vær oppmerksom på at du får med riktig filter!

Espro P5 Presskanne Bestiller du hos Bakeren og Kokken!

Et av målene ingeniørene har hatt bak utviklingen av denne presskannen, er at du skal kunne følge med under prosessen. Dette har de fått til ved å sørge for at store deler av arealet er laget i gjennomsiktig glass.

Espro P5

Glasset benyttet er et ekstra solid «Schott-Duran» glass, som skal være 40 % tykkere enn det man finner på andre stempelkanner. Dette gjør at kannen blir mer solid. Samtidig sørger det tykke glasset for å skape en ekstra termofunksjon, slik at kaffen holder seg varm lenger.

Espro sine presskanner kommer med et avansert filter, som sørger for å holde det aller meste av kaffegrut unna. Ønsker du et ekstra sterkt filter, kan du også kombinere med deres unike papirfiltre. Dette sørger for at filteret tar opp mer av oljen i kaffen. Papirfilteret er dog frivillig og en smakssak.

Espro P5 presskanne kommer i størrelser på 0,5 liter og 0,9 liter. Her bør du velge den utgaven som best passer ditt daglige behov. De ulike presskannene kommer med enten te-filter eller kaffefilter så vær oppmerksom på dette (Se etter C eller T i produktnummeret for Coffee eller Tea).

Se Full Oversikt over Presskanner fra Espro!

Det er også mulig å kjøpe et ekstra kaffefilter eller te-filter som tilbehør, slik at du kan benytte kannen både til te og kaffe.

Ved siden av P5 versjonen, finner du Espro presskanner også i andre utgaver. Deres Espro P7 er en elegant presskanne med utside i blankt eller børstet rustfritt stål, mens deres Espro P3 er en rimeligere utgave av P5 utgaven, med et ytre i plast.

KitchenAid Artisan Presskanne

KitchenAid Artisan Presskanne

Når man tenker på KitchenAid, så tenker man kanskje først og fremst på deres kjøkkenmaskiner. Samtidig fører KitchenAid også et bredt utvalg av annet kjøkkenutstyr. Her finner vi også deres KitchenAid Artisan Presskanne.

KitchenAid presskanne er en flott designet presskanne med et ytre i rustfritt stål. Kannen har et tidløst og elegant design, og et mykt håndtak som gjør det behagelig å helle.

Bestill KitchenAid Artisan Presskanne hos Bakeren og Kokken!

En ting som skiller KitchenAid sin presskanne fra de andre alternativene, er dens integrerte LCD-skjerm. Displayet lar deg følge med på vekten av innholdet inne i kannen, og gir deg samtidig mulighet til å holde kontroll på bryggetid.

På denne måten kan du beregne mengde med kaffe og vann mer presist, og dermed oppnå den optimale balansen, for den beste smaken.

Kannen har et ledningsfritt system. Strøm til LED-skjermen håndteres ved hjelp av to AAA-batterier. Kannen har en høyde på 22 cm, og et volum på 0,7 liter.

KitchenAid Artisan kaffebrygger kommer med en dobbeltveggkonstruksjon. Dette hjelper til med å isolere innholdet i kannen, og fungerer dermed som en termofunksjon. Dette hjelper til med å holde innholdet varmt.

Sjöstrand French Press

Sjöstrand Frensh Press

Fra Sjöstrand finner vi denne elegante French Press presskannen i rustfritt stål. Kannen har et skinnene blankt ytre, noe som gir den et eksklusivt og elegant preg.

Den speilblanke overflaten i rustfritt stål er med på å gi presskannen et tidløst design. Kannen fungerer like godt både på frokostbordet hjemme som i forretningsmøtet eller på selskapsbordet.

Bestill Sjöstrand French Press hos Tilbords.no!

Sjöstrand French Press er kannen utstyrt med doble vegger, slik at kaffen holdes varm over lenger tid. Denne termoeffekten gjør at du kan ha kaffen varm en stund også etter den er presset.

Sjöstrand presskanne

Kaffebryggeren er utviklet i rustfritt stål, slik at den skal få lenger levetid. Kannen er designet for å unngå skader og rust, slik at den kan være i bruk over flere år.

Sjöstrand French Press Presskanne finner du hos Tilbords!

Også kannens stempel er laget i rustfritt stål, og sørger for god filtrering. Stempelet kan demonteres for enklere rengjøring. Kannen har et volum på 0,8 liter, noe som tilsvarer rundt 6 kaffekopper eller 3 kaffekrus.

Sjöstrand er et svensk selskap, og har deres hovedfokus rundt kapselmaskiner til kaffe. Der konkurrentene ofte selger kaffekapsler laget i plast, har Sjöstrand utviklet et alternativ i plantefiber. Dette gjør at kaffekapslene er mer miljøvennlige.

Rosendahl Grand Cru Presskanne

Rosendahl Grand Cru Presskanne

Fra den populære serviseserien til Rosendahl, finner vi også denne Grand Cru presskannen. Presskannen er sort, og utsmykket med de klassiske Grand Cru rillene som vi kjenner fra de andre produktene i serien.

Grand Cru serien så sin begynnelse tilbake i 1993, og har dermed snart 30 år med historie bak seg. Serien har holdt seg stabil igjennom årene og kommer stadig med nye produkter. Serien ble designet av Erik Bagger Design.

Bestill Rosendahl Grand Cru Presskanne hos KitchenTime.no!

Denne presskannen er en del av Grand Cru serien. Rosendahl Grand Cru presskanne er laget i svart plast, på lik linje med de ulike termokannene i serien. Innsatsen er laget i borosilikatglass med et stempel i rustfritt stål.

Presskannen finner du også hos NordicNest.no!

Glassinnsatsen har et volum på 1 liter, noe som tilsvarer 8 kaffekopper. Høyden er på 21 cm. Glassinnsatsen i borosilikatglass kan tas ut av kannen og vaskes i oppvaskmaskinen.

Rosendahl Grand Cru presskanne har et enkelt og klassisk design og passer godt inn i den eksisterende serien. Kombiner med Rosendahl servise og kaffekopper, samt annet kjøkkenutstyr.

Cylinda-Line Presskanne fra Stelton

En klassiker innen presskanner, som vi var nødt til å ha med i oversikten, er Cylinda-Line fra Stelton. Cylinda-Line kolleksjonen ble tegnet av den danske arkitekten og designeren Arne Jacobsen, og er i dag en del av den danske designhistorien.

Den ikoniske formen i Cylinda-kolleksjonen er en tidløs klassiker som år etter år forblir et stil-ikon. Cylinda-line er kjent for sitt (nettopp) sylinderformede serveringsutstyr, der vi også finner ulike kaffe- og tekanner, samt cocktailshaker, sukkerskål og annet.

Bestill Arne Jacobsen Cylinda-Line Presskanne hos Bakeren og Kokken!

Serien går tilbake til 1967 da den først ble utviklet. Dette var 8 år etter han designet lenestolen Egget, så Arne Jacobsen var allerede da et velkjent navn.

Siden ble det tilført nye tilskudd av Cylinda-Line produkter, der noen var designet av Peter Holmblad. Deler av kolleksjonen er i dag inkludert i den permanente kolleksjonen hos Museum of Modern Art (MoMA).

Presskannen Finner du hos Bakeren og Kokken!

Cylinda-Line presskanne av Arne Jacobsen har en klassisk stil i satengpolert rustfritt stål. Håndtaket er laget i plast. Kannen har en høyde på 20,1 cm, og rommer 1 liter, tilsvarende 8 kaffekopper. Presskannen er utstyrt med doble vegger for å bedre bevare varmen.

Stelton EM Presskanne

En annen dansk klassiker er Stelton sin EM77 presskanne. Presskannen har fått sitt navn etter Erik Magnussen sitt klassiske design fra 1977.

Presskannen er mer presist en gjenskapning av Erik Magnussen sin klassiske sylinderformede termokanne. Termokannen er fortsatt populær, og regnes av mange for å være et ikon innen dansk designhistorie.

Bestill Stelton EM Presskanne hos Kitchn.no!

Erik Magnussen sin Stelton presskanne er utviklet i fargene svart, hvit, rød og metall, og har et volum på 8 kopper. Kannen har en høyde på 21 cm.

Presskannen kan benyttes til brygging av både te og kaffe. Medfølgende til kannen kommer også måleskje og instrukser, slik at du skal få en optimal kaffeopplevelse.

Kannen er laget i ABS plast og kommer med doble vegger. Dette sørger for å skape en termofunksjon, slik at kaffen holder seg varm lenger.

Stelton EM Presskanne finner du hos Kitch’n!

Som nevnt tidligere, finner du i Stelton sin EM serie også et bredt utvalg av termokanner. Ved siden av dette tilbyr Stelton også matchende vannkokere. Dette gjør at du lettere kan få varmt vann til kaffebryggingen.

Vannkokeren har tilsvarende design som Stelton EM presskanne, og er også tilgjengelig i flere av de samme fargevalgene.

Hvordan Lage Kaffe på en Presskanne?

Å lage kaffe på en presskanne er en relativt enkel prosess:

 • Mål opp kaffen. For en presskanne vil du vanligvis trenge rundt 60-70 gram kaffe per liter med vann. Mengden kan justeres etter hvor sterk du liker kaffen din.
 • Varm opp vannet. Vannet bør være litt under kokepunktet, omtrent 90-95 grader Celsius.
 • Tilsett kaffen i presskannen.
 • Hell det varme vannet over kaffen. Pass på at alle kaffekornene er dekket av vann. Rør forsiktig.
 • La kaffen trekke i omtrent 4-6 minutter. Du kan justere denne tiden litt basert på hvor sterk du vil ha kaffen.
 • Press filteret sakte ned. Hvis du møter motstand, trekker du det opp litt før du presser det ned igjen.
 • Server kaffen med en gang for best smak!

Hvor Lenge skal Kaffe Trekke i en Presskanne?

Som nevnt tidligere, bør kaffe trekke i en presskanne i omtrent 4-6 minutter. Hvis du vil ha en sterkere kaffe, kan du la den trekke litt lenger. Men vær oppmerksom på at for lang trekketid kan føre til overekstraksjon, noe som kan gjøre kaffen bitter.

Hvor Mange Spiseskjeer Kaffe i en Presskanne?

Den generelle regelen er å bruke en 60-70 gram kaffe per liter med vann. Men dette kan varieres basert på dine personlige preferanser. Noen liker kaffen sterkere, andre liker den svakere. 60-70 gram kaffe tilsvarer rundt 8-9 toppede spiseskjeer.

Kan man Benytte Filterkaffe i Presskannen?

Ja, du kan benytte filterkaffe i en presskanne. Men det er viktig å merke seg at filterkaffe vanligvis er malt finere enn kaffe som er spesifikt designet for en presskanne. Dette kan føre til at kaffen blir overekstrahert og bitter. I tillegg kan et finmalt kaffepulver tette presskannefilteret, noe som kan gjøre det vanskelig å presse ned. For best resultat, bør du bruke kaffe som er grovt malt.

Er Presskannekaffe Sunt?

Kaffe har en rekke helsefordeler, uavhengig av bryggemetoden. Det er en god kilde til antioksidanter, og det er vist at det kan redusere risikoen for flere sykdommer. Men presskannekaffe inneholder også kafestol, et stoff som kan øke kolesterolnivået. Hvis du har høyt kolesterol eller har fått beskjed av legen om å begrense inntaket av kafestol, kan det være lurt å vurdere andre bryggemetoder, som for eksempel filterkaffe.

I tillegg inneholder kaffe naturlig koffein, som kan ha både positive og negative effekter på helsen. På den ene siden kan koffein bidra til å øke energinivået og forbedre fokus. På den andre siden kan for mye koffein forårsake søvnløshet, rastløshet, hjertebank og andre problemer.