Champagnekjøler – Test – 9 Kjølere til Champagne

0

En champagnekjøler gjør servering av champagne til noe ekstra spesielt. Om det er spesielle anledninger som bryllup, nyttårsaften eller i forbindelse med annet festlig lag, tar man fort champagneopplevelsen opp et hakk ved å servere den på is i en vakker kjøler.

Exxent champagnekjøler

Ved siden av å kjøle ned champagnen, sørger en champagnekjøler også for å skape den rette stemningen. Kjøleren blir med andre ord et dekorativt element på serveringsbordet, som er med på å skape feststemning.

Champagne bør serveres med en temperatur på mellom 7 og 9 grader. Dette kan du oppnå ved å oppbevare champagneflasken i kjøleskapet et par timer innen den tas ut og serveres, eller du kan la den ligge i champagnekjøleren med isbiter i rundt 15 til 30 minutter.

Hvilke Champagnekjølere har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av champagnekjølere. Du vil finne spennende alternativer i både pokal og bøtteform, i tillegg til en par andre spennende overraskelser.

Champagnekjøler

Noen av alternativene egner seg for én enkelt vin- eller champagneflaske, mens andre alternativer egner seg best for større arrangementer. Disse kan holde langt flere champagneflasker.

De fleste champagnekjølerne i oversikten er laget i rustfritt stål eller aluminium. Dette er et klassisk design som passer godt på festbordet. Ved siden av dette finner du også champagnekjølere i tre, så vel som alternativer laget i isbit.

Vi har sett på Følgende Champagnekjølere:

  • Exxent Champagnekjøler til Festbordet
  • Drift Champagnekjøler fra Robert Welch
  • Huntsman Vin- og Champagnekjøler i Tre
  • KitchenCraft Champagnekjøler i Hamret Stål
  • Heritage Vinkjøler med Lærhåndtak
  • Dorre Christel Champagnekjøler
  • Cuvée Champagnekjøler fra House Doctor
  • Georg Jensen Indulgence Champagnekjøler
  • Champagne Cooler Isbit-holdere

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke champagnekjølere andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Exxent Champagnekjøler til Festbordet

Exxent champagnekjøler

En champagnekjølers oppgave er å skape den rette stemningen rundt festbordet. Fra Exxent finner vi denne klassiske pokalkjøleren i rustfritt stål. Exxent champagnekjøler har en stor skål som gir plass til flere flasker.

Diameteren på Exxent champagnekjøler er på 41 cm. Dette sørger for at du har god plass, og at du dermed får plass til flere champagneflasker samtidig. Kjøleren egner seg derfor godt til festbordet under større begivenheter med flere gjester.

Bestill Exxent Champagnekjøler hos BakerenogKokken.no!

Champagnekjøleren fra Exxent har et elegant design, og enger seg godt til festlige anledninger. Dette kan være til 17. mai eller nyttårsaften, så vel som til bryllup og jubileer.

Champagnekjøler til øl

Ved siden av å benyttes til champagne, kan denne kjøleren selvfølgelig også benyttes til å kjøle ned ølflasker eller annen kald drikke. Ha i ølflaskene og fyll på med vann og isbiter. Perfekt både til fest og for varme sommerdager.

Kommer i Stor og Liten Utgave!

Ved siden av den store utgaven, med diameter på 41 cm, finnes Exxent champagnekjøler også i en mindre utgave. Den mindre utgaven har en diameter på 31 cm. Begge utgavene er pokalformet og laget i rustfritt stål.

Drift Champagnekjøler fra Robert Welch

Robert Welch Drift Champagnekjøler

Fra Robert Welch finner vi dette eksklusive alternativet. Drift Champagnekjøler kommer her i en stor utgave bed blankpolerte og bølgete kanter.

Champagnekjøleren fra Robert Welch er laget i 18/10 rustfritt stål og har en høypolert overflate. Den blanke overflaten gjør at lys, gjester og festdekor reflekteres, og skålen skaper dermed et levende element på bordet. Champagneskålen er designet for å være både funksjonell og estetisk unik.

Bestill Robert Welch Draft Champagnekjøler hos NordicNest.no!

Den største utgaven av Robert Welch champagnekjøler har en diameter på 41 cm, og en høyde på 27 cm. Denne er designet for å kunne servere opp til 6 champagneflasker til gjestene. Denne kjøleren har en opphevet bunn som bidrar til at flaskene ikke sklir ned i vannet.

Videre finner du også mindre utgaver av Robert Welch sin Drift champagnekjøler. Disse kommer i utgaver med henholdsvis 21 og 23 cm i diameter. Serien har også en egen elegant vinkjøler med dobbelt isolerende vegg. Den siste skal ikke benyttes med vann og isbiter.

Drift-serien fra Robert Welch byr også på en rekke ulikt tilbehør til festbordet. Her finner du blant annet en stand, eller et champagnestativ. Denne har en skål på 23,5 cm, og egner seg dermed ikke til den største utgaven.

Se Utvalget innen Draft Champagnekjølere hos NordicNest.no!

Videre finner du etasjefat til småkaker, samt ulike skåler og serveringsfat i forskjellige størrelser. Robert Welch sin Drift-serie har også en egen elegant blomstervase, alt i matchende design.

Huntsman Vin- og Champagnekjøler i Tre

Ønsker du et mer villmarksinspirert alternativ, kan denne vin- og champagnekjøleren fra Culinary Concepts være et godt alternativ. Vinkjøleren er laget i treverk, og er utsmykket med to vakre hjortehoder med store gevir.

Det naturlige elementet med vinkjøler i mangotre, gjør at denne passer spesielt godt på hytta i fjellet, eller som en del av kveldens afterski. Hjortedyrene i metall er samtidig med på å hente frem elementer fra naturen.

Bestill Culinary Concepts Huntsman Vinkjøler hos Nordic Nest!

Vinkjøleren fra Culinary Concepts sin Huntsman-serie sørger med disse elementene for å skape et unikt og bemerkelsesverdig element på festbordet. Vinkjøleren har samtidig et vakkert og elegant design, noe som er med på å gjøre den til et spennende blikkfang.

Ved siden av vin- eller champagnekjøler, finner du fra Culinary Concepts sin Huntsman-kolleksjon også en flaskeholder med tilsvarende design. Denne kan gjerne benyttes i kombinasjon med champagnekjøleren, for å begrense søl på duken.

Culinary Concepts Huntsman champagnekjøler er laget i mangotre og aluminium. Kjøleren har et bøttedesign med en diameter på 20 cm, og en høyde på 19 cm. Dette gjør at den egner seg til én champagneflaske eller en til to vinflasker.

Champagnekjøleren kan selvfølgelig også benyttes til å servere annen drikke som helst skal nytes kaldt.

KitchenCraft Champagnekjøler i Hamret Stål

KitchenCraft Champagnekjøler

Fra KitchenCraft finner vi i deres BarCraft kolleksjon denne champagnekjøleren i rustfritt stål. Den pokalformede champagnekjøleren har en hamret overflate, noe som er med på å skape et spennende element.

Champagnekjøleren fra BarCraft serien har en stor bolle som vil gi plass til flere flasker av både vin og champagne. Diameteren på skålen er på hele 37 cm. Dette gir god plass til nedkjøling av drikke gjennom festkvelden.

Bestill KitchenCraft Hamret Champagnekjøler hos Bakeren og Kokken!

Leverandøren sier at bollen har en kapasitet på 1 stor champagneflaske. Samtidig melder brukerne at de har benyttet den til 6 flasker champagne, eller 4-5 flasker med vin. For øl eller cider vil det naturlig nok være plass til flere flasker.

Kjøleren er utstyrt med to dekorative håndtak på siden, noe som sammen med den hamrede overflaten og det pokalformede designet er med på å skape et klassisk preg. Håndtakene er først og fremst dekorative, og skal ikke benyttes til å løfte en fullastet champagnekjøler.

Champagnekjøleren kommer med en solid fot som sørger for at den ser bra ut, samtidig som den gir bollen stabilitet.

Heritage Vinkjøler med Lærhåndtak

Heritage Collection vinkjøler

En annen serie med vin- og champagnekjølere fra Culinary Concepts, er deres Heritage Collection. Kjølerne fra Heritage Collection er bøtteformede i rustfritt stål, kombinert med dekorative håndtak eller hemper i lær.

Culinary Concepts kommer med to ulike kjølere. Deres vinkjøler er en bøtteformet utgave med en høyde på 23 cm. Champagnekjøleren i serien er lavere og har en oval, eller avlang form. Denne har en høyde på 19 cm, mens bredden/dybden er på 49 x 30 cm. Dette gjør at du har plass til flere champagneflasker i holderen.

Bestill Heritage Collection Vin- og Champagnekjølere hos NordicNest.no!

Begge utgavene kommer med flott designede lærhemper. Håndtakene er nok først og fremst ment å dekorative, så ville ikke anbefale å benytte disse til å løfte en fullastet bøtte.

Håndtakene i lær er med på å sette et unikt preg på vin- og champagnekjøleren. Begge bøttene er samtidig utsmykket med et gullfarget Heritage Collection emblem.

I Heritage Collection fra Culinary Concepts finner du også serveringsbrett i metall, som kan benyttes til å presentere vin- eller champagneglass, eller annet tilbehør. Serveringsbrettet har en diameter på 28 cm og kommer med håndtak i stål.

Dorre Christel Champagnekjøler

Dorre Champagnekjøler

Fra svenske Dorre finner vi denne massive pokalformede champagnekjøleren. Kjøleren er dekorert med Champagne i store løkkeformede bokstaver langs skålens fremside.

Dorre sin Christel champagnekjøler egner seg dermed godt til å servere champagne til festlige lag. Den pokalformede champagnekjøleren har en diameter på 39 cm, og kan derfor benyttes til opptil fire flasker samtidig.

Bestill Dorre Christel Champagnekjøler hos KitchenTime.no!

Dette gjør at du har god plass til champagne- og vinflasker utover kvelden. Her har man også mulighet til å fortløpende fylle på med flasker fra kjøleskapet om det skulle være behov for dette.

Champagnekjøleren fra Dorre kommer med gravert tekst og dekorative håndtak. Begge disse elementene er med på å gjøre denne kjøleren til et dekorativt element under velkomstdrinken eller på festbordet.

Se også: Champagneglass!

Cuvée Champagnekjøler fra House Doctor

House Doctor Cuvee vinkjøler

Cuvée er en vinkjøler / champagnekjøler fra House Doctor. Cuvée har et rustikk preg med ujevne og røffe overflater. Dette er med på å gi champagnekjøleren et unikt utseende, og den setter dermed sitt preg på serveringsbordet.

På champagnebøttens fremside har den inngravert Cuvée de Prestige Champagne, noe som fritt oversatt betyr Husets beste Champagne. Dette betyr ikke nødvendigvis at du ikke får lov til å servere helt vanlig musserende vin også fra denne champagnekjøleren!

House Doctor Cuvée Vinkjøler finner du hos NordicNest.no!

Champagnekjøleren fra House Doctor er laget i aluminium og passer godt på festbordet. Ved siden av vin og champagne, kan den også benyttes til å servere andre drikkevarer som skal nytes kaldt. Tilpass da mengden isbiter, slik at det ikke blir for mye vann.

Ved siden av House Doctor sin bøtteformede Cuvée vinkjøler, finner du også deres pokalformede champagnekjøler Champtub. Også denne er i tilsvarende røffe og rustikke design med den samme teksten på fremsiden.

Se også House Doctor Pokalformet Champagnekjøler!

Den bøtteformede vinkjøleren har en diameter på 23 cm, med en høyde på 30 cm, og egner seg dermed til én vin- eller champagneflaske. Den pokalformede champagnekjøleren har en diameter på 39 cm, og har dermed plass til flere flasker.

Georg Jensen Indulgence Champagnekjøler

Indulgence er en serie med champagnekjølere og champagnetilbehør fra den danske merkevaren Georg Jensen. Serien er designet av Helle Damkjær og preges av bølgede og organiske linjer. Champagnekjølerne fra Georg Jensen har et luksuriøst design, og egner seg godt på festbordet.

Georg Jensen Indulgence skiller seg fra de andre champagnekjølerne i denne oversikten. Der andre alternativene er formet som en tradisjonell pokal eller bøtte, er Indulgence-serien formet som en smal lomme der champagneflasken kan plasseres.

Bestill Georg Jensen Indulgence hos NordicNest.no!

Serien Indulgence fra Georg Jensen består av to champagnekjølere. Deres minste utgave har kapasitet til én champagne- eller vinflaske. Indulgence Grande er en større utgave der man kan presentere opptil tre champagneflasker av normal størrelse.

Begge champagnekjølerne fra Georg Jensen er laget i blankpolert rustfritt stål. Den minste utgaven, egnet for én flaske, har en lengde på 28 cm. Den store utgaven, egnet for tre flasker, har en lengde på hele 60 cm.

Begge Utgavene finner du hos NordicNest.no!

Ved siden av champagnekjølere, finner du i Indulgence serien fra Georg Jensen også annet tilbehør til champagnefesten. Dette omfatter blant annet seriens 44 cm lange champagnesabel, som kan benyttes til å åpne flasken. Serien omfatter også en serveringsskål til østers med tilsvarende bølger i designet.

Champagne Cooler Isbit-holdere

Ett morsomt og spennende alternativ til de klassiske champagnekjølerne, er dette settet med isbitformer funnet hos Coolstuff.no. Her kan du lage champagne- og vinkjølere i isbitform som holder flasken og innholdet kaldt.

Settet består av en isbitform, og en beholder som samler opp smeltevannet. Isbitformen fylles med vann dagen før flasken skal serveres, slik at den kan fryses til is. Isbiten formes som et rør der flasken kan plasseres.

Bestill Champagnekjøler Isbitform hos CoolStuff.no!

Da man i praksis selv lager denne champagnekjøleren, har man mulighet til også å eksperimentere med ulike elementer. Her kan man eksempelvis benytte konditorfarge for å få ulike farger på vannet, eller eksperimentere med ulike gjenstander som forhåpentlig fordeles i isen.

Elementet med ulike konditorfarger og andre elementer i isen, gjør at denne champagnekjøleren skaper mange muligheter for spennende dekor på festbordet. Her kan man pynte opp ved å benytte farger og elementer som passer til de ulike anledningene.

For mange champagneflasker vil denne formen ofte bli for smal til at flasken for plass. Kjøleren fungerer samtidig godt til smalere flasker. Her bør man derfor være oppmerksomme og forberedt på dette under planleggingen.

Hvor Stor er en Champagnekjøler?

Størrelsen på en champagnekjøler kan variere basert på utforming og design. Noen kjølere er laget for å holde en enkelt flaske, mens andre er laget for å holde flere flasker samtidig. Det er også større kjølere tilgjengelig som kan romme magnumflasker.

Hvis du har spesifikke behov, for eksempel å kjøle ned flere flasker samtidig for en fest, vil du trenge en større kjøler. Hvis det er for mer daglig bruk eller mindre sammenkomster, kan en mindre kjøler være mer passende.

Hvordan Holder Champagnekjøleren Drikken Kald?

Champagnekjølere er laget av materialer som er gode til å bevare kulde, ofte metall som stål eller aluminium. Når du legger en flaske champagne i kjøleren, bør du fylle den med isbiter og vann for å skape en kald atmosfære rundt flasken. Vannet hjelper til med å overføre kulden fra isen til flasken mer effektivt enn bare is alene. Noen kjølere kommer også med doble vegger for ekstra isolasjon.

Bør man Kjøle ned Champagne før man Serverer i Champagnekjøler?

Ja, det er anbefalt å kjøle ned champagneflasken før den legges i champagnekjøleren. Dette vil bidra til å holde isbitene kalde lenger og sørge for at champagnen forblir på riktig temperatur under servering.

Hvor Kaldt skal Champagne Serveres?

Champagne bør serveres mellom 8 og 10 grader Celsius. Denne temperaturintervallet er ideelt for å fremheve de delikate smakene og aromaene i champagnen. For kald champagne kan dempe smaken og aromaene, mens for varm champagne kan føre til at boblene forsvinner raskt og at alkoholen dominerer, noe som gir en mindre behagelig smaksopplevelse.

For å kjøle ned champagnen anbefales det å legge flasken i kjøleskapet i minst tre timer før servering. Hvis du trenger å kjøle den ned raskt, kan du også legge flasken i en bøtte med is og vann, noe som vanligvis vil kjøle den ned til riktig temperatur på omtrent 30 minutter.

Hvor Stor er en Champagneflaske?

En standard champagneflaske har en kapasitet på 0,75 liter. Men det finnes også magnumflasker som kan romme 1,5 liter. I tillegg er det flere størrelser tilgjengelig for spesielle anledninger, inkludert Jeroboam (3 liter), Rehoboam (4,5 liter), Methuselah (6 liter), Salmanazar (9 liter), Balthazar (12 liter), og Nebuchadnezzar (15 liter).

Hva er Forskjellen på Champagne og Musserende Vin?

Hovedforskjellen mellom champagne og musserende vin ligger i opprinnelsen og produksjonsmetoden. Champagne er en type musserende vin som bare kan produseres i Champagne-regionen i Frankrike, i henhold til strenge produksjonsregler kjent som “Méthode Champenoise”.

Andre musserende viner kan produseres over hele verden og kan bruke forskjellige metoder for å få vinen til å boble. 

Se også oversikten over vinkjølere!

Se også vår samling av isbøtter!