Traktørpanne – Test – Gryte og Stekepanne i Ett

0

En traktørpanne er praktisk da den gir flere bruksområder på kjøkkenet. Ikke bare kan du benytte den som stekepanne. De høye kantene sørger for at du har mulighet til også å lage gryteretter eller større måltider.

De Biuyer Choc Extreme Traktørpanne

Dette er ideelt når du først skal frese eller steke ingredienser til gryteretten. Stek først ingrediensene i traktørpannen, og etter hvert som kjøttet er ferdig kan du tilsette resten av ingrediensene.

Å traktere betyr å beverte eller å servere. Og det er også det som er traktørpannens oppgave. Ved siden av å benyttes under matlagingen, skal traktørpannen også fungere til å settes frem på bordet for å servere gjestene.

Traktørpanne eller Sautepanne?

Ordene traktørpanne og sautepanne benyttes ofte om hverandre, og vi har ikke blitt helt kloke på hva som skiller de. En traktørpanne skal hovedsakelig benyttes til matlaging og servering, mens en sautepanne er tenkt til sautering eller rask bruning av kjøtt og grønnsaker.

Traktørpanne

I denne oversikten har vi forsøkt å holde oss til traktørpanner, men helt sikre er vi ikke. Vi håper uansett at oversikten kan hjelpe deg å finne en panne som vil dekke dine behov!

Se også vår guide til: Sautepanne!

Vi har sett på Følgende Traktørpanner:

 • Pillivuyt Gourmet Arc Sauterpanne
 • GreenPan Barcelona Traktørpanne
 • WMF Durado Sauterpanne
 • Eva Solo Nordic Kitchen Traktørpanne
 • Lodge Blacklock Traktørpanne Lett Støpejern
 • Hestan NanoBond Traktørpanne
 • De Buyer Choc Extreme Traktørpanne
 • GreenPan Mayflower Traktørpanne

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke traktørpanner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Pillivuyt Gourmet Arc Sauterpanne

Pillivuyt Gourmet Arc Sauterpanne

Gourmet Arc er en serie med gryter og stekepanner fra franske Pillivuyt. Arc-serien fra Pillivuyt kjennetegnes av det svarte stilrene og funksjonelle designet, og egner seg perfekt til hverdagens matlaging.

Arc seriens sauterpanne er laget av anodisert aluminium. Pannen har en tykk bunn som sørger for effektiv og jevn fordeling av varmen. Pannen kommer utstyrt med et forsterket trelags non-stick diamon-effect titanium belegg som holder overflaten ripefri.

Bestill Gourmet Arc fra Pillivuyt hos Bakeren og Kokken!

Det solide non-stick overflaten er også praktisk, da den sørger for at du har mindre behov for å benytte stekefett under matlagingen. Non-stick belegget sørger samtidig for at overflaten er rask og enkel å rengjøre. Pannen skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen.

Sauterpannens håndtak er ikke varmeledende. Dette gjør at du trygt kan navigere pannen med håndtaket uten å bli varm på fingrene. Sammen med pannen følger også et glasslokk, slik at du har mulighet til å følge med under matlagingen.

Pannen har en diameter på 26 cm. Sauterpannen fra Pillivuyt kan benyttes på alle varmekilder, inkludert induksjon.

Se mer fra Pillivuyt Gourmet Arc!

Som en del av Pillivuyt sin Gourmet Arc serie har du mulighet til å kombinere denne sauterpannen sammen med andre gryter og stekepanner i tilsvarende design. I serien finner du også flere ulike gryter og kasseroller, i tillegg til stekepanner i ulike størrelser.

GreenPan Barcelona Traktørpanne

GreenPan Barcelona Traktørpanne

Barcelona fra GreenPan er en serie med stekepanner med keramisk non-stick belegg. GreenPan er et belgisk selskap som fokuserer på stekepanner. Deres målsetting er at Sunn matlaging starter med sunne stekepanner.

Barcelona-serien fra GreenPan er utpreget med deres avanserte Thermolon Infinity Pro keramiske non-stick belegg. Dette er ifølge dem selv et ekstremt holdbart, og PFAS-fritt belegg, som gir mange år med sunn matlaging. GreenPan Barcelona er designet for å vare livet igjennom.

Bestill GreenPan Barcelona Traktørpanne hos NordicNest.no!

Det keramiske non-stick belegget sørger for at du trenger mindre olje og stekesmør for å lage maten. Dette betyr igjen at det blir mindre skrubbing når pannen skal vaskes.

GreenPan Barcelona traktørpanne har en størrelse på 28 cm og kommer i sort aluminium. Barcelonaserien fører også en traktørpanne / sautepanne med runde håndtak på hver side. Denne har en diameter på 30 cm.

Den tykke bunnen gir rask og effektiv fordeling av varme. Håndtakene er laget i rustfritt stål. Sammen med traktørpannene fra GreenPan følger også et glasslokk. Traktørpannen kan benyttes i stekeovnen. Pannen kan vaskes i oppvaskmaskin, men det er anbefalt at den rengjøres for hånd.

Se flere Stekepanner og Gryter fra GreenPan Barcelona!

Ved siden av traktørpanner, finner du i Barcelona-serien fra GreenPan også flere andre stekepanner. Vi har allerede nevnt deres større traktørpanne / sautepanne med diameter på 30 cm, men du finner også et bredt utvalg av mer klassiske stekepanner. Dette varierer fra deres minste stekepanne på 20 cm, og opp til deres største på 30 cm.

WMF Durado Sauterpanne

WMF Durado Traktørpanne

Denne sautepannen fra WMF er en del av deres Durado-serie. Pannen har et vakkert og dekorativt ytre i polert Cromargan rustfritt stål. Sautepannen har samtidig et CeraDur keramisk non-stick belegg som sørger for maten ikke brenner seg fast.

Det keramiske non-stick belegget sørger dermed for at du ikke trenger å benytte så mye olje eller stekefett, noe som igjen forenkler rengjøringen. Pannen vaskes for hånd.

Bestill WMF Durado Sauterpanne hos Bakeren og Kokken!

Pannen er varmebestandig, og tåler temperaturer opp til 400 grader. Dette gjør at du også kan benytte den i stekeovnen. Sautepannen fungerer på alle varmekilder, inkludert induksjon.

Sautepannen har en diameter på 28 cm, og kommer med høye kanter. Pannen har en patentert TransTherm bunn som for jevn fordeling av temperaturen. Bunnen har også forlenget varmelagring som sørger for energieffektiv steking.

Se Hele Utvalget fra WMF Durado!

Sautepannen er en del av WMF sin Durado-serie. Ved siden av denne pannen, finner du Durado-serien også flere ulike stekepanner fra 20 cm, og opp til 32 cm, samt en egen grillpanne.

Eva Solo Nordic Kitchen Traktørpanne

Eva Solo Nordic Kitchen RS Traktørpanne

Fra Eva Solo sin velkjente Nordic Kitchen serie, finner vi denne kolleksjonen i rustfritt stål. Eva Solo sin Nordic Kitchen RS er en serie med gryter og kjeler i rustfritt stål, kombinert med dekorative håndtak og knotter i tre.

Nordic Kitchen traktørpanne er en av stekepannene i serien. Traktørpannen har en diameter på 24 cm, og kommer med matchende lokk.

Bestill Eva Solo Nordic Kitchen RS Traktørpanne hos NordicNest.no! 

Det er bruken av treverk som gjør denne Nordic Kitchen varianten i rustfritt stål så spennende. Grunntanken med serien har vært å la funksjonaliteten spille sammen med estetikken. Ved bruk av detaljer i eik tre har man dermed fått laget et sett med stekepanner og kjeler som pynter opp.

Eva Solo Nordic Kitchen traktørpanne, sammen med de andre delene i serien, passer godt stående fremme på komfyren eller kjøkkenbenken, samtidig som de også fungerer godt under servering av maten.

Treverket gir serien et nordisk og naturlig uttrykk, samtidig som delene i rustfritt stål er av høy kvalitet. Traktørpannen kan benyttes på alle varmekilder inkludert induksjon. Pannene og grytene vaskes for hånd. Da skaft og knotter er laget i tre, skal de helst ikke ligge for lenge i vann.

Se Flere Produkter i Rustfritt Stål fra Eva Solo Nordic Kitchen!

Som en del av Eva Solo sin Nordic Kitchen serie i rustfritt stål finner du, ved siden av traktørpanne, også ulike stekepanner, kjeler og kasseroller. Serien har også termokanne og presskanne. Serien kan gjerne kombineres med Eva Solo sitt matchende magnetiske gryteunderlag.

Lodge Blacklock Traktørpanne Lett Støpejern

Lodge Blaclock Traktørpanne

Lodge sin Blacklock traktørpanne er en høy panne laget i støpejern. Pannen har dermed lang levetid, og kan benyttes over flere generasjoner.

Lodge benytter et lettvektsdesign som gjør at traktørpannen er 25 % lettere enn tilsvarende panner i støpejern. Selv om dette fortsatt er tyngre en vanlige traktørpanner, gjør dette den samtidig enklere å jobbe med.

Bestill Lodge Blacklock Traktørpanne hos Bakeren og Kokken!

Traktørpannen i lettvekts støpejern går igjennom en prosess der den er brent med olje 3 ganger. Dette resulterer i et naturlig non-stick belegg som gjør pannen lett å jobbe med. Pannen bør regelmessig behandles med olje for å opprettholde kvaliteten.

Lodge Blacklock traktørpanne har en diameter på 26 cm. Traktørpannen har ekstra høye kanter, slik at den i større grad også kan benyttes til gryteretter. Pannen er også høy nok til at den kan benyttes til å bake grytebrød.

Pannen er produsert på Lodge sitt opprinnelige støperi i Tennessee, og kan benyttes på alle varmekilder. Dette inkluderer også induksjon. Sammen med traktørpannen følger også et lokk i støpejern, med knott i aluminium.

Se Hele Utvalget Innen Lodge Blacklock!

I Lodge sin Blacklock serie finner du, ved siden v traktørpanne, også et stekebrett, flere ulike stekepanner fra 18 og opp til 37 cm, grillpanne, samt støpejernsgryte.

Hestan NanoBond Traktørpanne

Hestan traktørpanne

Fra Hestan finner vi denne innovative traktørpannen. Det fulle navnet på pannen er Hestan NanoBond Molecular Titanium Stainless Steel Essential Pan. Selskapet har her benyttet tusenvis av små lag med molekyler for å lage en solid og holdbar stekepanne.

Den innovative stekeflaten er 400 % mer solid en tradisjonelt steketøy i rustfritt stål. Dette fordi nanolagene beskytter bunnen mot merker og riper. Her kan du benytte metallredskaper og visper. Det er dog ikke anbefalt å benytte skarpe kniver eller gafler direkte i pannen.

Bestill Hestan NanoBond Traktørpanne hos Bakeren&Kokken.no!

Traktørpannen fra Hestan tåler temperaturer opp til 560 grader, og kan derfor godt benyttes i stekeovnen. Pannen kan også vaskes direkte i oppvaskmaskinen. Traktørpannen er også raskt å rengjøre for hånd.

Hestan NanoBond traktørpanne har avrundede kanter, noe som vel teknisk sett gjør den til sautepanne. De avrundede kantene gjør at det er lettere å raskt brune kjøtt og grønnsaker, tilsvarende en wokpanne.

Hestan NanoBond traktørpanne har en diameter på 28 cm, og en høyde på 8 cm. Dette gir et volum på 4,7 liter. Pannen kommer med ergonomiske og rustfrie håndtak.  

Se Hele Utvalget fra Hestan NanoBond!

Hestan er et amerikansk selskap, med opprinnelse fra Napa Valley i California. Pannen er produsert i Italia.

I NanoBond serien fra Hestan finner du, ved siden av denne pannen, også en sauteringspanne, flere ulike stekepanner, wokpanne, samt kasseroller og gryter i ulike størrelser.

De Buyer Choc Extreme Traktørpanne

De Biuyer Choc Extreme Traktørpanne

Choc Extreme traktørpanne fra De Buyer har høye avrundede kanter, og kan nok derfor også beskrives som en sautepanne. Pannen er laget i Frankrike, og har et effektivt non-stick belegg som tåler høye temperaturer.

De høye avrundede kantene gjør at pannen fungerer godt både til rask sautering og bruning av kjøtt og grønnsaker, så vel som til mer rolig matlaging for sauser og gryteretter.

Bestill Choc Extreme Traktørpanne fra De Buyer hos Nordic Nest!

Pannen er laget i tykk støpt aluminium, og kommer med et gripevennlig håndtak i rustfritt stål. Choc Extreme kommer med et ripe-resistent non-stick belegg av profesjonell kvalitet. Non-stick gjør at du har mindre behov for olje eller smør under stekingen.

Den formstøpte bunnen i aluminium sørger for en jevn fordeling av temperatur.

De Buyer Choc Extreme traktørpanne kommer tilgjengelig i tre ulike størrelser. Velg mellom 20, 24 eller 28 cm. Alle de tre alternativene har høyde på rundt 6 cm. Pannen kan benyttes på alle komfyrer, inkludert induksjon. Traktørpannen vaskes for hånd.

Se Hele Utvalget fra De Buyer Choc Extreme!

I De Buyer sin Choc Extreme-kolleksjon finner du som nevnt traktørpanner eller sautepanner i 3 ulike størrelser. Serien omfatter også flere stekepanner fra 20 cm og opp til 32 cm. Videre finner du også ulike kasseroller og gryter samt wokpanne og annet.

GreenPan Mayflower Traktørpanne

GreenPan Mayflower Traktørpanne

GreenPan sin Mayflower serie er en skandinavisk inspirert kolleksjon med en spennende farge, og en god porsjon hygge, slik vi nordboere er kjent for.

Mayflower serien fra GreenPan har en turkis farge, kombinert med håndtak i treverk. Det er denne kombinasjonen av koselige farger og treverk som skaper det koselige skandinaviske bildet. Bruk av treverk er også noe vi kjenner igjen fra Nordic Kitchen serien til Eva Solo over.

Bestill GreenPan Mayflower Traktørpanne hos NordicNest.no!

Kombinasjonen av turkis farge og treverk er med på å skape et unikt element, noe som pynter opp både på kjøkkenbenken og på komfyren, så vel som på middagsbordet når maten skal serveres.

Traktørpannen er laget i aluminium og har et keramisk non-stick belegg som sørger for at maten ikke brenner seg fast under steking. GreenPan sitt Thermolon Infinity Pro Ceramic non-stick belegg er PFSA fritt, slik som på deres Barcelona panner.

Mayflower traktørpanne fra GreenPan har en diameter på 24 cm. Pannen kan benyttes på alle komfyrer inkludert induksjon. Stekepannen vaskes for hånd.

Se Hele Utvalget fra GreenPan Mayflower hos NordicNest.no!

Ved siden av traktørpanne, finner du i GreenPan Mayflower også både wokpanner, stekepanner og gryter. Her finner du blant annet flere startsett som inneholder et godt utgangspunkt på kjøkkenet. Her finner du kjøkkenredskaper, kjeler, kasseroller og stekepanner.

Hva er en Traktørpanne?

En traktørpanne er en stekepanne med høyere kanter. Dette gjør at den egner seg godt både til steking av kjøtt og koking av gryteretter. Traktørpannen er svært fleksibel og kan brukes til mange forskjellige matlagingsteknikker.

Hva er Forskjellen mellom en Traktørpanne og Stekepanne?

Hovedforskjellen mellom en traktørpanne og en stekepanne er formen og kantene. En traktørpanne har høyere, ofte rette kanter, som gir større volum og gjør den egnet til matlaging av alt fra stek til gryteretter. På den andre siden er en vanlig stekepanne typisk grunnere med lavere skrå kanter, noe som gjør det enklere å snu maten, som for eksempel pannekaker eller speilegg.

Hva kan man Lage i en Traktørpanne?

Traktørpannen er en svært allsidig redskap på kjøkkenet. På grunn av sine høyere vegger kan den brukes til et bredt spekter av matretter. Her er noen eksempler:

 • Gryteretter: Traktørpannen fungerer utmerket for gryteretter på grunn av dens dype form. Du kan lage alt fra lapskaus til chili con carne.
 • Stekte kjøttstykker: Traktørpannen fungerer også godt for steking av kjøttstykker som biff, kyllingbryst, svinekoteletter, osv. De høye kantene hjelper til med å holde på varmen, og holder samtidig stekefettet tilbake i pannen.
 • Sausbaserte retter: Høye kanter på traktørpannen gjør den ideell for sausbaserte retter, for eksempel pastasaus med kjøttboller eller stekt kylling i curry.
 • Wokretter: Selv om en traktørpanne ikke har den samme formen som en tradisjonell wok, kan du fortsatt lage wokretter i den. Du kan enkelt røre om ingrediensene uten at de faller ut.

Kan Traktørpanner Benyttes på Induksjon?

Ja, mange traktørpanner kan brukes på induksjonstopp. Det som avgjør om en traktørpanne kan brukes på induksjon eller ikke, er materialet i bunnen av pannen. For at en panne skal fungere på en induksjonstopp, må bunnen inneholde et magnetisk materiale som jern eller magnetisk stål.

Her er det viktig å merke seg at ikke alle traktørpanner kan brukes på induksjonstopp, så du må sjekke produktdetaljene før du kjøper. Noen produsenter merker sine produkter med en “induksjonssikker” logo for å gjøre det lettere for forbrukerne.