Kobberkjele – Test – Kjeler og Gryter i Kobber!

0

Med sine skinnende gullfargede overflater, er kobberkjeler dekorative serveringselementer. Samtidig har kobber gode varmeledende egenskaper, og gir deg derfor mer kontroll på temperaturen under matlagingen.

Blomsterbergs Kobberkjele

I denne oversikten har vi sett på flere ulike kobberkjeler, men også tilhørende gryter og ulike stekepanner. Her vil du finne alternativer med ulikt design, ulik funksjonalitet og i ulike prisklasser.

Kobber er et levende materiale, og dine kobberkjeler vil med tiden få en mørk eller matt patina. Mange ønsker dette, og lar dette skje. Ønsker du derimot å beholde den skinnende overflaten bør du gå over med kobberpuss et par ganger i året.

Hvilke Kobberkjeler har vi sett på?

Nedover i oversikten vil du finne kobberkjeler fra flere kjente leverandører. De fleste alternativene er tre-lags kjeler og kasseroller, men rustfritt stål, aluminium og kobber, mens andre har flere lag. Disse er også dyrere i pris.

Kobberkjele

I oversikten har vi inkludert også alternativer innenfor gryter og kasseroller, samt stekepanner av ulik art. Dette da vi føler at de gjerne hører sammen i en slik oversikt! Vi håper at denne guiden vil hjelpe deg å få innsikt over ulike kobberkjeler, og forhåpentlig finne en favoritt!

Vi har sett på Følgende Kobberkjeler:

  • Sabor Copper Kobberkjeler og Gryter
  • Eva Trio Kobberkjele
  • Mauviel M’6s Kasserolle Kobber/Stål
  • Blomsterberg Kobberkasserolle
  • Hestan CopperBond Kasserolle
  • R.Y.M Kobber
  • Scanpan Maitre D’ Kjele
  • Vargen & Thor Kobberkjele

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kobberkjeler andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


* Ifølge ordboken har en gryte og en kjele håndtak i form av to ører, mens en kasserolle har håndtak i form av et langt skaft. Vi har ikke tatt hensyn til denne definisjonen, men benyttet begrepene om hverandre.

Sabor Copper Kobberkjeler og Gryter

Sabor Copper Kobberkjele

I Sabor sin Copper kolleksjon, finner vi flere kobbergryter og kjeler. Delene har en 3-lags konstruksjon i kobber, aluminium og stål, og leder varmen svært godt.

Delene har et vakkert design med skinnende kobberoverflate. Videre følger stålfargede håndtak, som samme skaper en fin kombinasjon. Kobber er et levende materiale som forandrer seg over tid. Dette er med på å gi kobberkjelene en nydelig patina.

Bestill Sabor Copper Kobberkjele hos Kitchn.no!

Blant delene i Sabor sin Copper kolleksjon finner vi en større kobbergryte med volum på 5,4 liter. Denne kommer med håndtak på sidene. Videre finner vi flere ulike kobberkjeler og kasseroller med ulikt volum. Her kan du velge mellom utgaver på 1,5 liter, 2,2 liter og 3 liter.

Se Utvalget i Kjeler, Gryter og Panner hos Kitchn.no!

Alle de ulike kjelene har lange håndtak. Videre i Sabor sitt kobbersett finner vi også en vakker stekepanne med tilsvarende design. Sabor Copper stekepanne har en diameter på 28 cm.

Kjelesettet og de andre delene fra Sabor Copper skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Det er her anbefalt at man vasker delene for hånd med myk børste og svamp. For ekstra vedlikehold kan man med jevne mellomrom også pusse delene blankt med en kopperpuss.

Eva Trio Kobberkjele

Eva Trio Kobberkjele

Fra Eva Trio finner vi deres kolleksjon med ulike kobberkjeler og gryter. Settet er bygget rundt en flerlags-teknologi med en kombinasjon av kobber aluminium og rustfritt stål. Her er det benyttet kobber ytterst, aluminium i midten, og høyglanspolert rustfritt stål på innsiden.

Kobber er et materiale som reagerer raskt på endring i temperatur på varmekilden. Dette gjør at man kan benytte kobberkjeler effektivt til koking av saus, og andre matretter der rask justering av temperatur er viktig.

Eva Trio Kobberkjeler finner du hos Kitchn.no!

Eva Trio Kjeler og Gryter

Håndtakene på Eva Trio kobberkjeler er fremstilt i kraftig rustfritt stål. Dette gjør at håndtakene under normal bruk kan benyttes uten at man behøver grytevotter. Håndtakene på kobberkjelene fra Eva Trio er noe av det som gjør merkevaren unik, og benyttes også på deres andre kjelesett.

Velg Mellom Flere Kjeler, Gryter og Stekepanner!

Ved siden av utgavene i kobber, finner du tilsvarende design også i andre utgaver. Her kan du velge mellom Eva Trio kjeler i hvitt design, sort design, eller rustfritt stål. Benytt derfor gjerne de ulike fargevalgene (og materialvalgene) i kombinasjon.

Eva Trio Kobber Sautepanne

I Eva Trio sitt kobber-sett finner vi flere deler. Velg her mellom kobberkjele, eller kasserolle, på 1,5 liter, kobbergryte på 3,9 liter, sautepanne i kobber på 24 cm, og stekepanne på 24 cm. De andre fargene er tilgjengelig også i andre størrelser.

Mauviel M’6s Kasserolle Kobber/Stål

Mauviel M'6s Kobberkjele

Fra franske Mauviel finner vi deres premium M’6s kolleksjon med kasseroller og stekepanner i kobber. Kobberkjelene er utviklet med en 6-slags struktur bestående av rustfritt stål og aluminium, med et ytre lag av kobber.

Dette har resultert i et kasserollesett med gode varmeledende egenskaper, med et vakkert design. Delene varmes raskt opp, og har en jevn varmefordeling. Dette for å gi deg full kontroll over matlagingen.

Bestill Mauviel M’6s Kobberkjeler hos Kitchn.no!

Delene i M’6s kolleksjonen fra Mauviel har et indre lag i 18/10 rustfritt stål. Dette gir en overflate som er enkel å rengjøre. Videre følger tre lag med aluminium som sørger for effektiv og rask varmefordeling.

Se Utvalget i Kobberpanner og gryter hos Kitchn.no!

Før det ytre kobberlaget er det tilført et ekstra lag i rustfritt stål. Håndtakene er laget i dekorativt rustfritt stål, festet med solide nitter. Kan benyttes på alle varmekilder, inklusive induksjon.

I Mauviel M’6s sin kolleksjon med kobberkjeler finner vi flere ulike deler. Velg her mellom kasseroller på 0,8 liter, 1,1 liter og 1,7 liter, samt stekepanner i ulik størrelser. Settet består også av runde sautepanner med kobber, på henholdsvis 2 liter og 3,2 liter.

Se flere Grytesett!

Blomsterberg Kobberkasserolle

Blomsterbergs Kobberkjele

Vakker og tidløs kobberkjele fra Mette Blomsterberg. Kasserollen har et vakkert belegg i kobber, kombinert med et skaft i stål. Kasserollene i serien er laget med et indre lag i rustfritt stål, kombinert med en aluminiums-kjerne.

Designet gir et klassisk preg, og er med på å pynte opp på kjøkkenet og under servering. For at kobberkjelene skal bevare sitt dekorative preg, er det anbefalt å gå over med kobberpussen med jevne mellomrom.

Bestill Blomsterbergs Kobberkasseroller hos Bakeren og Kokken!

Mette Blomsterberg er en dansk konditor, som har drevet flere restauranter og konditorier. Hun har også skrevet 12 oppskriftsbøker, og vært programleder/baker i flere TV-programmer. I kombinasjon med dette fører hun også en større kolleksjon med kjøkkenutstyr.

I settet med kobberkjeler finner du en klassisk kobberkasserolle med volum på 1,5 liter, og en minikasserolle i tilsvarende design med kapasitet på 0,4 liter. Videre byr serien også på stekepanner med kobberlegering, med størrelser på 20 cm og 28 cm.

Kobberkjeler og gryter skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Det er her anbefalt at man vasker delene for hånd med varmt vann og oppvaskmiddel. Delene i Blomsterberg kobber-sett kan benyttes på alle varmeflater, inklusive induksjon.

Hestan CopperBond Kasserolle

Hestan Kobberkjele

CopperBond er en serie med kobberkjeler fra Hestan. Delene i serien er laget i Italia, og har en 5-lags konstruksjon for optimal varme-kontroll. Kobberoverflaten kombineres med et stålfarget bånd, sørger for å gi kasserollene et eksklusivt preg.

Delene i Hestan sin CopperBond kolleksjon er laget i en 5-lags struktur. Den indre basen er laget i 18/10 rustfritt stål for god holdbarhet og enkel rengjøring. Videre følger en ren 100 % kobberkjerne som gir optimal varmefordeling og distribusjon.

Bestill Hestan CopperBond Gryter og Stekepanner hos Bakeren og Kokken!

Hestan Traktørpanne Kobber

I Hestan sitt CopperBond utvalg finner du et sett med 10 ulike deler, lokk inkludert. Settet består her av to stekepanner på 22 og 28 cm, kasseroller med kokk på 1,4 og 2,8 liter og en kobbergryte med volum på 5,7 liter.

Se Utvalget Innen Kobberkjeler og Tilbehør fra Hestan!

Settet består også av en sautepanne med lokk på 3,3 liter. Delene i settet kan stå i ovn på opp til 315 grader, og de kan også benyttes på induksjon. Delene i settet kommer samtidig med et ergonomisk håndtak som sørger for at grytene og pannene er behagelig å bruke under matlagingen.

Hestan Kjelesett 10 Deler

Dersom du ikke har behov for et fullt sett, kan de ulike delene også kjøpes enkeltvis. Her vil du også finne andre tilsvarende produkter i ulike størrelser.

G.R.Y.M Kobber

G.R.Y.M Kobber Grytesett

G.R.Y.M Copper er en serie med kokekar i elegant kobberdesign. Serien er designet av duoen Carl & Carl. Ideen bak designet har vært å lage en moderne utgave av de klassiske kobberkjelene, der de har benyttet klassiske geometriske former.

Seriens design er basert på sirkler, kvadrater og ellipser i en kombinasjon som skaper et moderne og minimalistisk uttrykk. Noe av konseptet de har jobbet med har her vært overgangen mellom de ulike formene.

Bestill G.R.Y.M Kobberkjele hos Bakeren og Kokken!

Delene er utviklet etter et trelags-prinsipp med et indre lag i rustfritt stål for enkelt vedlikehold og hygienisk matlaging. Videre følger en aluminiums-kjerne for lav vekt og fordeling av varme, samt et ytre kobberskall for lang holdbarhet.

Kasserollene kommer med ergonomiske håndtak i rustfritt stål. Delene kan benyttes på alle varmekilder, inklusive induksjon. Vaskes for hånd.

Blant G.R.Y.M Copper kobberkjeler finner du et bredt utvalg av deler. Velg her mellom kobberkasseroller på 2,2 liter eller miniutgaven på 0,3 liter, gryter på 3,6 liter og 6 liter, samt stekepanne, sauteuse og traktørpanne.

Scanpan Maitre D’ Kjele

Scanpan Maitre D Kobberkjele

Et annet sett med kobberkjeler vinner vi fra Scanpan. Deres Maitre D’ kjeler og gryter kombinerer kobberets farge og eleganse, med klassisk fransk eleganse. Maitre D’ kobberkjeler kommer med et gulv i rustfritt stål, og en varmefordelende aluminiums-kjerne.

Delene i Scanpan sin Maitre D’ kolleksjon kommer i et bredt utvalg. Det kanskje mest unike her er deres sett med tre mini kobberkjeler med størrelse på 0,8 dl, eller 6 cm. Minikjelene kommer på et dekorativt skifer-brett i svart.

Bestill Scanpan Maitre D’ Kobberkjele hos Christiania Glasmagasin!

De små kobberkjelene er først og fremst beregnet for borddekking og servering, og kan ikke benyttes på induksjonsovn. De tåler allikevel andre varmekilder, og kan også benyttes i stekeovn opp til 260 grader.

Se Utvalget Innen Scanpan Kobberkjeler og Stekepanner hos CG.no

Blant de andre produktene i serien bør du være oppmerksom på hvorvidt de ulike delene tåler induksjon eller ikke. Dette selvfølgelig om du selv benytter en induksjonsovn. Mens enkelte av delene er induksjons-kompatible, er andre deler ikke det.

Ved siden av settet med tre mini kobberkjeler, finner vi videre to gryter på henholdsvis 1,5 liter og 3,5 liter. Settet har også en mindre kasserolle på 0,9 liter. Videre finner man i Scanpan sin franske Maitre D’ kolleksjon også stekepanne, traktørpanne samt sauteuse.

Vargen & Thor Kobberkjele

Vargen & Thor Kobberkjele

Med sine ruglete og hamrete overflater er kobberkjelene fra Vargen & Thor et spennende alternativ. Den ujevne overflaten sørger for å reflektere lyset, og skaper med dette et spennende kobberfarget blikkfang.

Vargen & Thor sin Vera kobberkjele har et volum på 1,6 liter, og kommer med en tre-lagsstruktur med rustfritt stål, aluminium og kobber. Kobberkjelen egner seg godt til tilberedning av sauser og annet tilbehør.

Bestill Vargen & Thor Vera Kobberkjele hos CG.no!

Kobberkjelen kan benyttes på alle stekeplater, inklusive induksjon. Kjelen kan samtidig også vaskes i oppvaskmaskinen, men kan da få et økt behov for kobberpuss. Kjelen kommer videre med lokk i rustfritt stål, samt varmesikre håndtak i krom stål.

Ved siden av Vera kobberkjele, finner man fra Vargen & Thor også andre kobberbelagte steke- og kokeredskaper. Her finner du en større kjele med volum på 4 liter, samt en traktørpanne og en stekepanne, begge på 28 cm.

Vi håper at denne oversikten var til hjelp! Se også våre oversikter over sautepanner og traktørpanner!

Hvorfor Bruke en Kobberkjele?

Kobberkjeler blir ofte brukt på grunn av sine gode varmeledende egenskaper. Kobber er en av de beste lederne av varme og fordeler varmen jevnt over hele overflaten, noe som reduserer risikoen for at maten brenner seg fast. Dette gir også en mer kontrollert matlagingsprosess.

I tillegg til dens funksjonelle fordeler, har kobber en tiltalende, glinsende overflate som kan tilføre et estetisk og luksuriøst preg til kjøkkenet ditt. Det klassiske og tidløse utseendet gjør kjelene til et populært valg blant de som ønsker å kombinere funksjonalitet med stil.

Kan Kobberkjeler og Kobbergryter Brukes på Induksjon?

Tradisjonelle kobberkjeler og kobbergryter kan ikke brukes direkte på induksjonstopp, ettersom kobber ikke er magnetisk og derfor ikke fungerer med induksjonsteknologien.

Moderne kobberkjeler vil derfor komme med en bunn laget av et magnetisk materiale, som gjør dem kompatible med induksjon.

Er Kobberkjeler Giftige?

Rent kobber kan reagere med visse syrer i mat og drikke, noe som kan føre til at små mengder kobber kommer over i maten. Dette kan være uønsket, da større inntak av kobber kan være giftig. Moderne kobberkjeler har derfor ofte et belegg av et annet materiale, som rustfritt stål eller tinn, på innsiden.

Dette forhindrer direkte kontakt mellom maten og kobberet, noe som eliminerer risikoen for forgiftning. Det er viktig å sørge for at belegget er intakt, og å følge produsentens anbefalinger for vedlikehold.

Hva er Fordelen med Kobberkjeler?

Kobberkjelens fremste fordel er dens utmerkede varmeledningsevne. Dette betyr at kjelen raskt kan nå ønsket temperatur og holde den stabil, noe som gir bedre kontroll under matlagingen. Den jevne varmefordelingen kan også bidra til mer vellykkede resultater, spesielt i retter som krever presis temperaturkontroll.

Andre fordeler kan inkludere:

  • Estetikk: Kobber har en vakker, varm farge som kan tilføre et elegant preg til kjøkkenet.
  • Holdbarhet: Med riktig pleie og vedlikehold, kan kobberkjeler vare i mange år.