Juleglass – Test – Vinglass og Drikkeglass med Julemotiv

0

Drikkeglass med julemotiv er med på å sette en ekstra spiss på borddekkingen i desember. Juleglassene er med dette med på å pynte opp bordet, og samtidig skille mellom hverdag og høytid.

Nisseservise Juleglass

Under har vi samlet et bredt utvalg av juleglass fra forskjellige merkevarer og serier. Flere av juleglassene er en del av et større juleservise, mens andre igjen er selvstendige kolleksjoner.

Seriene består gjerne av ulike vinglass og drikkeglass med julemotiv. Mange har også tilsvarende dekor på ulike serveringsskåler og fat, i tillegg til ulike former for julepynt. Her skal vi heller ikke glemme akevittglasset som også gjerne tas frem i juletiden.

Hvilke Juleglass har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på juleglass fra seks ulike merkevarer. Her vil du finne norske kolleksjoner fra merkevarer som Wik & Walsøe, Porsgrund Porselen og Norgesglasset. Vi ser også på juleglass fra danske Holmegaard og tyske Villeroy & Boch.

Juleglass

Juleglassene kommer gjerne i kombinasjon med et juleservise, men kan også benyttes individuelt eller i kombinasjon med andre serviser. Glassene behøver ikke kun å benyttes på julaften, men kan tas frem gjennom hele høytiden, inkludert nyttårsaften.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke juleglass andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Holmegaard Christmas Juleglass

Holmegaard Christmas Juleglass

Fra danske Holmegaard finner vi deres Christmas-serie med drikkeglass med ulike julemotiv. Hvert år lanseres en ny kolleksjon, slik at du har muligheten til å samle på ulike design.

Kolleksjonen med juleglass fra Holmegaard Christmas varierer hvert år. Kolleksjonen for 2023 har et gullfarget preg bygget rundt en kafe med ulike julekaker. Går man tilbake vil man finne design rundt juletrær, kirker i vinterlandskap og så videre.

Bestill Holmegaard Christmas Juleglass hos NordicNest.no!

Dersom du samler på juleglass fra Holmegaard Christmas vil du derfor kunne få nye vannglass og drikkeglass hvert år. Du har selvfølgelig også mulighet til å gå bakover i tid, men disse kan være vanskeligere å få tak i.

Kolleksjonen går tilbake til 1981 da Jette Frölich bidro til den første kolleksjonen. Siden den gang har det vært over 40 ulike design på de ulike drikkeglassene, glass-kakeboksene og lysestakene.

Holmegaard Christmas består av et bredt utvalg av produkter. Her finner du et drikkeglass på 28 cl, et juledramglass eller akevittglass og kaffeglass til varme drikker på 24 cl. Serien byr også på en julekakeboks i glass med gullfarget lokk, juledramflaske, telysholdere, kubbelyskalender og diverse julepynt.

Julemorgen Juleglass fra Wik & Walsøe

Wik & Walsøe Juleglass

Julemorgen er et norsk juleservise utviklet av Wik & Walsøe. I denne serviseserien finner du også tilhørende juleglass, diskret utsmykket med tilsvarende design man finner på delene i juleserviset.

Serviset julemorgen kjennetegnes av de myke bordene rundt kanten med tynne linjer kombinert med små julekuler. Disse bordene og julekulene går også igjen i kolleksjonens drikkeglass. På denne måten kan man matche juleserviset med juleglassene.

Bestill Julemorgen Vinglass og Drikkeglass hos Nordic Nest!

Blant juleglassene fra Wik & Walsøe sitt Julemorgen, finner vi et avrundet tumblerformet drikkeglass til vann på 35 cl, et snapsglass på 6 cl, et bredt champagneglass på 20 cl, et ølglass på stett på 50 cl, et rødvinsglass på 50 cl, og et hvitvinsglass på 40 cl.

Wik & Walsøe Vinglass Jul

De dekorerte juleglassene kan ved siden av juleserviset også matches med tilsvarende servietter, kakefat, serveringsskåler, telysholdere, julekuler og annet. På denne måten får man en helhet på borddekkingen.

Når det er sagt behøver du ikke å ha et komplett Julemorgen-servise for å benytte disse glassene. De ulike juleglassene kan også benyttes i kombinasjon med andre serviser, og kan også fint kombineres med andre blanke vinglass eller andre drikkeglass.

Se flere Juleserviser i vår Oversikt!

Juleglass til Porsgrunds Nisseservise

Nisseservise Juleglass

Et annet populært juleservise er Nisseserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Serviseserien er kjent for de morsomme illustrasjonene av små fjøsnisser som danser, aker, går på ski eller begår andre sprell.

I Nisseserviset finner vi også en bred serie med ulike juleglass med tilsvarende dekor. Serien består av rødvinsglass, hvitvin eller champagneglass, drammeglass til akevitten og vannglass. Kolleksjonen har også en morsom karaffel med nissedekor. Karaffelen kommer med trekork.

Bestill Nisseservise Juleglass hos Christiania Glasmagasin!

Stettene på juleglassene fra Nisseserviset til Porsgrunds Porselænsfabrik har en bredere stett eller stilk enn det vi finner på andre vinglass. Samtidig har de også en smalere skål. Dette er med på å skape et spesielt uttrykk rundt disse juleglassene

Vinglass med Julenisse

Dekoren på Nisseserviset fra Porsgrunn har en lang historie. Tegningene ble først utviklet i 1898 av 15 år gamle Sigrid Rachlew. Sigrid var datter av porselensfabrikkens første direktør. Siden den tid har illustrasjonene og servisene funnet sin plass i mange norske juletradisjoner.

Juleglassene kan selvfølgelig kombineres med servisedelene i juleserviset. Ved siden av dekorerte tallerkener finner du også ulike kaffekopper og kaffekrus, servietter, skåler og serveringsfat, salt- og pepperbøsse, lysestaker og annet. Alt med ulike versjoner av de morsomme fjøsnissene.

Norgesglasset Glass på Stett

Disse firkantede stettglassene fra Norgesglasset er kanskje ikke noen juleglass per se. Samtidig har de et klassisk og tradisjonsrikt design som passer godt inn i juletiden. Drikkeglassene kommer med det klassiske Norge-emblemet på fremsiden, og vekker med dette minner fra gamle tradisjoner.

Drikkeglassene fra Norgesglasset har et volum på 2 dl, og kommer i sett på 4 glass. Glassene har en kvadratisk utforming med solide og robuste korte stett.

Bestill Norgesglasset Julevinglass hos Christiania Glasmagasin! 

Benytt glassene til alt fra varm gløgg til rødvin eller hvitvin. Glassene egner seg til servering gjennom julen, men kan også benyttes gjennom resten av året og dets ulike sesonger. Drikkeglassene har et klassisk preg, og vekker samtidig gode minner.

Norgesglassene produseres i dag av Hadeland Glassverk. Selv om Norgesglasset kanskje er mest kjent for sine oppbevaringsglass, tilbyr de i dag et bredt utvalg av annet kjøkkenutstyr og serveringsdeler. Velg her mellom ulike skåler, flasker og karafler.

Videre finner du fra Norgesglasset ulike serveringsfat, drikkeglass, glasskopper, eggeglass, tacosett og annet. Til julen finner du også en spennende kakeboks i metall, med rom for syv ulike slag med julekaker.

Se Oversikt over Julekopper og Julekrus!

Hadeland Glassverk Dompap Juleglass

Et annet juleservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik som har fått egne juleglass, er serviseserien Dompap. Dompap er et noe mer diskré juleservise, da den eneste referansen til jul er den røde fargen på fuglenes bryst.

Den røde fargen går også igjen i juleglassene, og er med dette med på å skape et riktig julepreg på glassene. Glassene er også dekorert med vinterbare bjørkekvister som er med på å skape referanser til jul og vinter.

Bestill Dompap Juleglass hos Christiania Glasmagasin!

Selv om designet opprinnelig kommer fra et Porsgrund-juleservise, er glassene laget av Hadeland Glassverk. I kolleksjonen finner vi flere ulike juleglass. Dette omfatter rødvinsglass på 30 cl, vannglass på 25 cl og drammeglass på 5 cl.

Kolleksjonen byr også på en egen glasskrukke som fungerer som kakeboks til kjeks eller ulike julekaker. Videre finner man en glassflaske med trekork og ulike serveringsskåler i glass.

Dompapkolleksjonen er samtidig også kjent for sine dekorative glassfugler som kan brukes til å pynte opp på bordet. Dette gjerne i kombinasjon med deres matchende juleservise.

Villeroy & Boch Toys Delight Juleglass

Toy’s Delight er en kolleksjon med fargerike juleserviser fra Villeroy & Boch. Juleserviset benytter gjerne sterke røde farger, kombinert med et bredt utvalg av ulike symboler og ikoner som hører julen til.

I Villeroy & Boch sin Toy’s Delight kolleksjon finner vi også et sett med ulike juleglass. Dette omfatter et stort rødvinsglass på 47 cl, et hvitvinsglass på 38 cl og et smalt champagneglass på 26 cl.

Bestill Toy’s Delight Juleglass hos NordicNest.no!

Juleglassene er dekorert med små hvite snøfnugg og ulike julerelaterte ikoner, og skaper med dette litt ekstra bobler og festlighet til borddekkingen. Ulikt fra de fargerike servisene, er den hvite illustrasjonen på vinglassene noe mer begrenset.

Juleglassene fra Villeroy & Boch kan benyttes sammen med tilhørende juleservise, men fungerer også godt til andre serviser og anledninger. Champagneglassene kan eksempelvis godt også benyttes på nyttårsaften.

Vinglassene i Toy’s Delgiht juleservise er laget i krystall. Som de andre dekorerte juleglassene i denne oversikten er det anbefalt at de vaskes for hånd etter bruk.

Hvorfor benytte Drikkeglass med Julemotiver?

Bruken av drikkeglass med julemotiver kan forsterke den festlige atmosfæren under julefeiringen. De fungerer som en del av dekorasjonen og bidrar til å skape en følelse av tradisjon og høytid. Dette er spesielt verdsatt under sammenkomster hvor man ønsker å skape et varmt og koselig miljø. Juleglassene kan også være et samtaleemne og bidra til å gjøre måltidet mer minneverdig.

Kan man Kombinere Juleglass med deler fra andre Juleserviser?

Juleglass kan absolutt kombineres med deler fra andre juleserviser. Mange velger å mikse og matche forskjellige mønstre og stiler for å skape en unik og personlig borddekking. Det kan være en god ide å holde seg til en gjennomgående fargetone eller tema for å sikre at kombinasjonen blir harmonisk. For eksempel, hvis juleglassene har gulldekor, kan det være fint å kombinere dem med andre servisedeler som også har gullelementer.

Kan Juleglass kun benyttes på Julaften?

Selv om mange reserverer sine juleglass til bruk på selve julaften, er det ingen regel som sier at man ikke kan bruke dem gjennom hele juletidens festligheter. Fra begynnelsen av desember til over nyttår kan juleglassene bidra til å spre julestemning i hverdagen. De kan også brukes under adventssøndager, julefester, og til og med til nyttårsfeiringen.

Hvordan vaske Juleglass med Dekor?

Ved vask av juleglass med dekor er det viktig å være forsiktig for å unngå å skade dekorasjonene. Mange slike glass bør vaskes for hånd med mildt oppvaskmiddel og lunkent vann. Unngå bruk av skurebørster eller sterke kjemikalier som kan slite på dekorasjonene. Det er også tilrådelig å sjekke produsentens anbefalinger, da noen glass kan være egnet for oppvaskmaskin, mens andre ikke tåler maskinvask. Tørking bør gjøres med en myk klut for å forhindre riper og bevare glans.