Nisseservise – Juleservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik

0

Det klassiske Nisseservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik har en lang og tradisjonsrik historie i Norge.

Dekoren på det historiske Nisseserviset ble designet av fabrikkeierens datter tilbake i 1898, og har siden den gang vært tatt frem i tusener av hjem.

Bestill Porsgrunds Nisseservise hos Christiania Glasmagasin!

Nisseservise

Nisseservise Skaper Tradisjoner

Et juleservise er med på å skape tradisjoner. Når julen nærmer seg og juleserviset settes frem, vekkes minner og relasjoner til tidligere julefeiringer. Stem på Porsgrunds Nisseservise i vår oversikt!

Porsgrunds Nisseservise

Mange har nok vokst opp med Porsgrunds Nisseservise hjemme hos mor og far, eller kanskje hos sine besteforeldre. Ved å ta med seg disse minnene og tradisjonene inn i sitt eget hjem sørger man for å holde de ved like og viderefører de til neste generasjon.

Her Finner Du Porsgrunds Nisseservise!

Nisseservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik benyttes av mange under selve julemiddagen, mens andre benytter det oftest som frokost- og lunsjservise eller som Nisseservise sammen med kaffe og kaker.

Deler i Porsgrunds Nisseservise

I det tradisjonsrike Nisseservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik finner du alt du trenger av fat og serveringsservise. Det omfatter serveringsfat i ulike størrelser, påleggsfat til julefrokosten, sausskål med fat, suppeterrin og større skåler til potet og annet tilbehør.

Porsgrunds Nisseservise - Nissekopp

I Nisseservise finner du også frokosttallerkener, middagstallerkener, små kaffekopper med fat, og ulike større krus til toddy, gløgg eller te.

Videre finner du i Nisseservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik også dype tallerkener til julegrøten, samt ulike glass til alt fra akevitt til champagne og vin.

Se Utvalget av Deler i Juleserviset hos Christiania Glasmagasin!

Nisseservise - Lokk til Suppeterrin

For å få en bedre oversikt kan du gå inn på nettsidene til Christiania Glasmagasin. Her har du også mulighet til å kjøpe Porsgrunn Nisseservise.

Juleservise med Lekne Fjøsnisser

Dekoren på Porsgrunn Nisseservise er inspirert av den klassiske fjøsnissen. Figurene ble først tegnet av datteren til Fabrikksjefen, Sigrid Rachlev da hun var rundt 15 år gammel.

Dekoren består av nissemor og nissefar som danser eller står på ski, samt nissebarna som leker på slede i akebakken.

Porsgrunds Nisseservise - Dekor Nissetallerken

Fargene benyttet på nisseserviset er selvfølgelig også representative for julen. Dette merkes gjennom de ulike nissene, men også gjennom den røde stripen rundt servisets ulike kopper, fat og tallerkener.

Nisseserviset benytter ikke den amerikanske «Coca-cola nissen», men de mer tradisjonelle norske fjøsnissene.

Her Bestiller du Porsgrunds Nisseservise!

Nisseservise

Ønsker du flere ideer til juleservise? Se da våre omtaler av Wik & Walsøe Julemorgen juleservise, eller Juletid fra Christiania Glasmagasin!