Smørboks – Test – Smørklokke med Lokk

0

En smørboks er med på å pynte opp spisebordet. Om du skal servere frokost, eller ønsker å sette frem smør til rundstykker til gryteretten, sørger smørboksen for å gi borddekkingen det lille ekstra.

Stelton RIG-TIG Smørboks

Smørbokser ble opprinnelig benyttet før kjøleskapet, nettopp for å bedre ta vare på smøret. Etter dette benytter mange smørboksen til å servere ekte smør, slik man får i papirpakninger. Selv om man i dag også kan kjøpe smør i plastbokser på butikken, er det ofte penere med en ekte smørboks.

Boksene vi har sett på i denne oversikten er ofte solgt som en del av et større servise. Her vil du ved siden av tallerkener og kopper, også kunne kombinere smørboksen med ulike serveringsfat og annet tilbehør.

Hvilke Smørbokser har vi sett på?

Da vårt perspektiv er at smørboksen i dag ofte har en visuell rolle, har vi forsøkt å plukke ut alternativer som er med på å pynte opp bordet. Dette gjerne som en del av et større frokostservise.

Smørboks

Smørboksene kommer i form av skåler med lokk i tre eller stentøy, eller i form av smørklokker der selve smøret plasseres på et fat under. Målet har vært å finne et bredt utvalg, slik at du forhåpentlig skal kunne finne en favoritt!

Vi har sett på Følgende Smørbokser:

  • Eva Solo Nordic Kitchen Smørboks
  • Stelton Rig-Tig Smørboks
  • Sandrine Smørklokke fra Bloomingville
  • Eva Trio Legio Nova Smørboks
  • Nordic Sea Smørboks fra Broste Copenhagen
  • Masterclass Smørklokke i Rustfritt Stål
  • Jules Smørboks fra Bloomingville
  • 70s Ceramics Smørboks

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke smørbokser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Eva Solo Nordic Kitchen Smørboks

Eva Solo Nordic Kitchen Smørboks

Fra Eva Solo sin Nordic Kitchen kolleksjon finner vi denne dekorative smørboksen i svart stentøy. Smørboksen kommer med et lokk i eik tre. Lokket i tre er behandlet med olje og gir en stilfull og hygienisk oppbevaring av smøret.

Eva Solo sin Nordic Kitchen kolleksjon er en stilfull serviseserie i svart stentøy. Tre-detaljene som vi finner i smørboksens lokk, benyttes også i seriens brødkurv, serveringsbrett, serviettholder og tilsvarende deler.

Bestill Nordic Kitchen Smørboks hos Bakeren&Kokken.no!

På denne måten kan du kombinere smørboksen med annet servise fra Nordic Kitchen kolleksjonen. Den svarte boksen med lokk i tre kan selvfølgelig også kombineres med andre serviser.

Smørboks med lokk

Nordic Kitchen smørboks fra Eva Solo har en størrelse på 6 x 14,5 x 9,5 cm. Ved siden av å benyttes til smør kan boksen alternativt også benyttes som skål til servering av ulike fristelser.

Se Hele Utvalget Innen Eva Solo Nordic Kitchen!

Selve smørboksen kan vaskes i oppvaskmaskinen sammen med resten av serviset. Lokket i tre vaskes for hånd. For vedlikehold bør den også oljes regelmessig.

Stelton Rig-Tig Smørboks

Stelton RIG-TIG Smørboks

En annen smørboks med lokk i tre finner vi fra Stelton. Deres RIG-TIG smørbokser kommer i melamin, kombinert med et dekorativt lokk i bambus tre. Smørboksen er tilgjengelig i flere fargevalg.

Smørboksen er en del av Stelton sin BOX-IT serie. Her finner man, ved siden av boks til oppbevaring av smør, også matchende brødbokser i tilsvarende farge. Dette gjør at man har mulighet til å sette frem disse i kombinasjon.

Bestill Stelton BOX-IT Smørboks hos NordicNest.no!

Lokket i tre er med på å gi både smørboksen og brødboksen et nordisk preg. Boksene er dekorative og er med på å pynte opp bordet under frokosten eller middagen.

BOX-IT serien er tilgjengelig i et bredt utvalg av farger. Her kan du velge mellom alternativer i svart, hvitt, ulike gråtoner og blått. Dette gjelder både for smørboksen og den matchende brødboksen.

Se Utvalget Innen Stelton Smørbokser og Brødbokser!

Smørboksen har en størrelse på 15,5 x 11,5 x 6 cm. Dette gjør at den rommer en tradisjonell smørpakke. Både smørboksen og lokket i bambus tre vaskes for hånd.

Sandrine Smørklokke fra Bloomingville

Bloomingville Sandrine Smørklokke

Fra Bloomingville finner vi denne dekorative smørklokken laget i dekorativt stentøy. Smørkokken er en del av Bloomingville sin Sandrine-kolleksjon med et bredt utvalg av serveringsdeler laget i sten.

Sandrine smørboks er utviklet i håndlaget stentøy. Stentøyet kommer med naturlige variasjoner. Dette, kombinert med at esken er håndmalt, gjør at hvert eksemplar er unikt i utseende.

Bestill Bloomingville Sandrine Smørklokke hos NordicNest.no!

Smørboksen er en del av Bloomingville sin Sandrine serie. I denne serien finner du også krus og tallerkener, i tillegg til skåler, serveringsfat, mugger, oppbevaringsbokser og tilsvarende. Dette gjør at du har mulighet til å kombinere flere elementer.

Serien er designet med utgangspunkt i dagens trendbilde med rustikt og naturlig preg. Delene har naturlige gråtoner gir et naturlig og autentisk uttrykk. Størrelsen på boksen er på 14 x 10 x 6 cm.

Se Hele Utvalget Innen Bloomingville Sandrine-serien!

Sandrine smørboks fra Bloomingville er laget i ildfast materiale og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Boksen skal også kunne benyttes i mikrobølgeovnen. Produktet er laget for hånd, noe som gjør at det oppstår naturlige variasjoner.

Se også Brødkurv!

Eva Trio Legio Nova Smørboks

Eva Trio Legio Nova Smørboks

Fra danske Eva Trio finner vi denne dekorative smørboksen. Boksen kommer i hvit farge og har et pent lokk i eik tre. Smørboksen er en del av Eva Trio sin Legio Nova serie, noe som gjenkjennes i de karakteristiske rillene langs siden.

Legio Nova er en serviseserie i porselen fra Eva Trio. Serien er en forlengelse av deres minimalistiske Legio-servise har vært en av Danmarks mest populære hvite porselenserviser.

Bestill Eva Trio Legio Nova med Trelokk hos NordicNest.no!

Legio Nova er, i motsetning fra forgjengeren, utsmykket med ikoniske riller. Ved siden av smørboks, finner man i Eva Trio sin Legio Nova kolleksjon et bredt utvalg av serveringsartikler. Velg mellom ulike servisedeler, serveringsfat, skåler, ildfaste former og annet.

Legio Nova smørboks kommer i flere utgaver. Ved siden av denne smørskålen med lokk i eik tre finner du også en smørklokke i hel porselen. Her plasseres smøret på et fat, der klokken plasseres over for å beskytte innholdet.

Se Hele Legio Nova Serien fra Eva Trio!

Smørboksen med tilhørende lokk i tre har en størrelse på 12 x 10 x 6 cm. Selve smørboksen er laget i porselen og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Lokket i oljebehandlet eik tre tørkes av for hånd.

Nordic Sea Smørboks fra Broste Copenhagen

Om du ønsker en smørboks med et rustikt preg, kan dette alternativet fra Broste Copenhagen være et godt alternativ. Boksen er produsert i keramikk, noe som er med på å gi den et naturlig og organisk preg.

Broste Copenhagen har hentet sin inspirasjon fra naturen. Nærmere bestemt det danske naturlandskapet. Nordic Sea har hentet fargevalget fra havet og består av gråblå farger med håndmalte linjer.

Bestill Broste Copenhagen Nordic Sea Smørboks hos Nordic Nest!

Smørboksen finnes også i en hvit utgave under Nordic Sand, og i en svart utgave under Nordic Coal. Alle alternativene er håndlagede og kommer med røffe og rustikke detaljer. Dette er et naturlig resultat av produksjonsmetoden.

Broste Copenhagen Nordic Sea Smørboks

Nordic Sea er Broste Copenhagen sitt mest populære servise. Ved siden av denne smørboksen finner du et bredt utvalg av tallerkener og servisedeler, skåler, serveringsfat og tilsvarende. Serviseserien består også av tekanner, bokser, ulike mugger og annet.

Se Flere Deler i Broste Copenhagen Nordic Sea Servise!

Boksen er laget i glasert stentøy og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Kan også benyttes i mikrobølgeovn på opp til 675 W. Smørboksen har en størrelse på 15 x 12 x 5,5 cm.

Masterclass Smørklokke i Rustfritt Stål

Smørboks i rustfritt stål

Masterclass smørklokke i rustfritt stål, tilgjengelig hos Christiania Glasmagasin. Smørboksen har et klassisk metallfarget preg, med en rundt metallkule for å lettere kunne løfte av lokket.

Smørboksens lokk har en to-lags isolerende thermostruktur som skal sørge for å gi smøret en riktig temperatur. Dette gjelder både om smøret står fremme på matbordet, eller om det oppbevares i kjøleskapet.

Bestill Masterclass Smørboks hos Christiania Glasmagasin!

Når smørboksen står fremme til servering, holdes smøret kaldt, men smørbart i opp til 5 timer. Dette gjør at den egner seg godt også til selskaper og festbord der smøret vil bli stående fremme over lenger tid.

Smørboksen er laget i rustfritt stål, og bidrar med et klassisk og elegant preg på matbordet. Boksen er solid nok til hverdagslig bruk, men samtidig dekorativ nok til å stå fremme i finere settinger.

Boksen har en størrelse på 16 x 12,2 x 9 cm, og egner seg for standard smørblokker på 250 gram. Smørklokken kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Se også: Smørkniv

Jules Smørboks fra Bloomingville

Jules Smørboks Bloomingville

Jules smørboks er et dekorativt alternativ fra Bloomingville. Smørboksen er en del av en større serviseserie med tilsvarende design. Delene i serviset er håndlagde og malt for hånd.

Jules-serien fra Bloomingville er preget av sin fargerike overflate. Plasseringen av de oransje og blå fargene virker spontane og tilfeldige, men er samtidig med på å gi serviset og tilbehøret et unikt preg.

Bestill Jules Smørboks hos NordicNest.no!

Bloomingville Jules smørboks er laget i glasert stentøy og har et organisk preg. Delene er laget for hånd og har derfor naturlige variasjoner i sitt uttrykk. De litt tilfeldig plasserte fargene er samtidig med på å gi smørboksen et organisk preg.

Smørboksen er en del av Bloomingville sine Jules-kolleksjon. I denne kolleksjonen finner vi videre flere produkter med tilsvarende design. Velg mellom store og små tallerkener, ulike skåler og serveringsfat, samt deres store kaffekopper.

Se Flere Servisedeler fra Bloomingville Jules!

Smørboksen fra Bloomingville har en størrelse på 14 x 10 x 6 cm. Boksen er laget i stentøy og kan vaskes i oppvaskmaskinen, samt benyttes i stekeovn og mikrobølgeovn.

70s Ceramics Smørboks

70s smørboks HK Living

Fra HK Living, og deres 70s-kolleksjoner, finner vi denne fargerike smørboksen. Boksen er en del av 70s kolleksjonen Mercury, men er også tilgjengelig i andre fargevalg. Mercury smørboks har et grått fat og en klokke i farger som rosa og turkis.

70s er en serie med serviser og tilbehør, inspirert av det glade 70-tallet. Delene i kolleksjonen selges ofte i sett med helt ulike fargevalg, og hver av delene har også ulike fargekombinasjoner og design. Dette er med på å skape et levende og organisk frokostbord.

Bestill HK Living 70s Smørboks hos NordicNest.no

Mercury er en av fargevalgene fra HK Living sine 70s- kolleksjoner. Per i dag finner du også en tilsvarende smørboks i fargevalget Meteor som har et sterkt oransje preg. Serien er i stadig utvikling, så man kan forventet at fargevalget også vil utvides.

Videre finner du fra HK Living ulike servisedeler som kopper og krus i ulike størrelser, asjetter, tekanner og tilsvarende. 70s kolleksjonen har også kaffefilter, kakeboks, kaffekanne, salt- og pepperbøsser og annet.

Se Flere Deler i HK Living sin 70s Kolleksjon!

Smørboksene kan kombineres med andre fargevalg fra HK Living sin 70s kolleksjon, men fungerer selvfølgelig også sammen med annet servise. Boksen er laget i stentøy og har en størrelse på 15,5 x 12 x 7,5 cm.

Hvorfor Bruke en Smørboks?

Fordelen med en smørboks er først og fremst at den hjelper deg å oppbevare smøret på en ren og ryddig måte. I stedet for å ha smøret liggende løst i kjøleskapet eller på benken, kan du lagre det i en smørboks.

Den vil beskytte smøret mot luft og lys, som begge kan påvirke smørets friskhet og holdbarhet. I tillegg gir en smørboks et mer tiltalende utseende enn en smørpakke, og den kan enkelt brukes på frokostbordet eller til servering ved spesielle anledninger.

Hvor Stor er en Pakke Smør?

Størrelsen på en smørpakke kan variere avhengig av hvor du bor og hvilket merke eller type smør du kjøper. I Norge er en standard smørpakke vanligvis 250 gram, men det kan også være andre størrelser tilgjengelig, som 500 gram. Når du skal kjøpe en smørboks, bør du derfor ta hensyn til størrelsen på smørpakken du vanligvis kjøper.

Er det OK å Skrape av Kniven i Smørboksen?

Det kan være fristende å skrape av rester fra kniven direkte i smørboksen, men det er ikke alltid det beste å gjøre. Hvis du har brukt kniven til å smøre på matvarer som brød, smøreost eller syltetøy, og så skraper den av i smørboksen, vil det overføres smuler eller andre matrester til smøret.

Dette kan potensielt føre til at smøret blir dårlig raskere. Dine brødsmuler og syltetøyrester er også udelikat for andre som skal forsyne seg med smøret senere. Om du tar for mye smør på kniven, smør av restene på brødskiven og forsyn deg med mindre neste gang.