Ølglass med Stett – TEST – Til Hverdags og Fest

0

Når det kommer til å nyte øl, er et godt ølglass nesten like viktig som selve drikken. Glassets form kan nemlig påvirke aromaen, smaken, og selve opplevelsen av ølet. Et ølglass med stett egner seg godt for de fleste øltyper, og er foretrukket av mange.

Ølglass med stett er gjerne finere og mer eksklusive sammenlignet med vanlige ølglass. På denne måten gjør man anledningen litt mer spesiell. Under finner du ølglass som kan benyttes til hverdags, men også brukes under borddekkingen.

Eva Solo Ølglass med Stett

Vi har samlet et bredt utvalg innen ølglass med stett, slik at du skal kunne finne et glass som faller i smak. Vi har forsøkt å velge ølglass fra forskjellige leverandører, og samtidig ønsket å skape en variasjon i design.

Hvilke Ølglass med Stett har vi sett på?

Under har vi plukket ut ølglass med stett fra et bredt utvalg av leverandører. Du vil finne alternativer i flere prisklasser, i både krystallglass og klarglass. Her vil du finne ølglass fra skandinaviske navn som Hadeland Glassverk og Holmegaard, til europeiske som Spiegelau og Riedel.

Ølglass med Stett

De fleste av ølglassene under er en del av en større serie, der du også vil finne andre vinglass og drinkglass. På denne måten kan du kombinere de ulike glassene for å bygge en mer utvidet samling.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke ølglass med stett andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Craft Beer Barrel Aged Ølglass fra Spiegelau

Spiegelau Craft Beer Ølglass med Stett

Fra glassmestrene hos Spiegelau finner vi dette settet med klassiske ølglass på stett. Ølglassene er en del av Craft Beer kolleksjonen og har fått navnet Barred Aged.

Barred Aged ølglassene fra Spiegelau er designet for å fremheve aromaene og kompleksiteten som man finner i øltyper som har ligget lagret på tønne over lenger tid. Ølglassene fungerer også godt til hjemmebryggede øl, eller øltyper fra håndverksbryggerier.

Bestill Spiegelau Ølglass hos BakerenogKokken.no!

Ølglassene fra Spiegelau har vært i utvikling over flere år, og har blitt designet i samarbeid med representanter fra noen av de mest kjente håndverksbryggeriene i USA. De unike formene på glasset er skapt gjennom en serie med workshops der de har designet og smakt seg frem for å finne den optimale utformingen.

Ved siden av Barred Aged, finner du i Spiegelau sin Craft Beer kolleksjon også andre typer ølglass. Velg her mellom ølglass til amerikansk hveteøl, IPA-glass og stout glass. På denne måten har du glass også til andre øltyper.

Barred Aged fra Spiegelau sin Craft Beer kolleksjon er et sett med klassiske og vel-designede ølglass på stett. Ølglassene har et volum på 48 cl, og kommer i sett på 4 glass. Perfekt for øltyper med mye smak, men fungerer selvfølgelig godt også til klassisk pilsner.

Holmegaard Cabernet Ølglass

Holmegaard Cabernet Ølglass

I Holmegaard sin Cabernet-kolleksjon finner vi dette settet med klassiske ølglass på stett. Cabernet er en serie med drikkeglass utviklet og designet av Peter Svarrers. Cabernet-serien er utviklet for å få frem drinkens noter, nyanser og potensial.

Drikkeglassene fra Holmegaard sin Cabernet-serie kan benyttes til hverdags, men fungerer også når du får gjester på besøk. Ved siden av ølglass finner du i denne serien også flere typer vinglass, drammeglass, cocktailglass og annet.

Bestill Holmegaard Ølglass med Stett hos NordicNest!

Ølglassene i Peter Svarrers Cabernet-serie er et klassisk all-round glass, som passer til de fleste øltyper. Ølglasset på stett er designet for å la ølets smaker og dufter komme frem. Glasset fungerer godt til en kald pils, men kan også brukes til mer smaksrike og avanserte øltyper.

Ølglasset kommer på et høyt stett som gjør det behagelig å holde i hånden. Samtidig sørger stettet for å beskytte innholdet i glasset fra varmen i hendene. På denne måten holder innholdet i glasset seg kaldt lenger.

Holmegaard Cabernet ølglass selges i sett på 6 glass. Der ølglassene i denne serien tidligere hadde et volum på 55 cl, kommer de i dag med en størrelse på 64 cl. Dette gjør at disse ølglassene vil være noe større om du ønsker å utvide din eksisterende samling.

Beer Ølglass med Stett fra Orrefors

Beer er en serie med ølglass designet av Erika Lagerbielke for det svenske glassmester-selskapet Orrefors. Ølglassene kommer i flere varianter, alle designet for å få frem de ønskede smakene i sine dedikerte øltyper.

Orrefors Beer Taster er et ølglass med stett designet for prøvesmaking. På denne måten fremhever Taster-glasset fra Orrefors smaken i alle typer øl. Dette er spesielt viktig for sammensatte og smaksrike øltyper, som krever litt ekstra oppmerksomhet under smakingen.

Se de Ulike Ølglassene i Orrefors Beer-kolleksjonen!

Taster-glasset fra Orrefors har et volum på 47 cl, og kommer i sett på 4 glass. Dette er kanskje det mest praktisk Beer glasset, om du ønsker et alternativ du kan bruke til flere øltyper.

Ved siden av Taster, finner du også andre ølglass i Orrefors Beer kolleksjonen fra Erika Lagerbielke. Her finner du Lager ølglass på stett med volum på 60 cl, høye pilsner-ølglass med kort stett med volum på 47 cl, og IPA ølgass uten stett med volum på 47 cl.

Det store utvalget av ølglass gjør at du har mulighet til å nyte et bredt spekter av øltyper. Ølglassene er også tilgjengelig i ett Beer Tasting sett, der du får ett eksemplar av alle de ulike modellene. På denne måten kan du bli mer kjent med hvordan de ulike ølglassene påvirker smaken og opplevelsen av ølet.

Hadeland Glassverk Odyssé

Fra norske Hadeland Glassverk finner vi deres Odyssé ølglass med stett. Ølglassene er en del av en større kolleksjon med drikkeglass, utformet for å fremheve det beste i drinken uten å koste for mye.

Ølglasset fra Hadeland Glassverk er designet for å få frem ølets dufter og smaker på en optimal måte. Glassene fungerer godt til bruk både til hverdag og til selskap, og matcher samtidig godt med de fleste typer serviser.

Bestill Odyssé Ølglass hos Christiania Glasmagasin!

Hadeland Glassverk Odyssé ølglass kommer i sett på 6 glass. Ølglassene har et volum på 50 cl, og kommer på klassiske korte stett som sørger for balanse i glasset. Stettet beskytter samtidig innholdet i glasset fra varme fra hendene.

Ølglasset mottar samtidig gode tilbakemeldinger fra kundene. Her skriver de at de er veldig fornøyd, og at det er meget gode og fine ølglass. En annen skriver at det er meget pene og elegante ølglass som gir en god øl det glasset det fortjener.

Ved siden av ølglass med stett, finner du fra Hadeland Glassverk sin Odyssé-kolleksjon, også et bredt utvalg av andre drikkeglass til festmåltidet. Velg mellom ulike typer vinglass og champagneglass, cavaskåler, vannglass, cognacglass, shotglass og annet.

Eva Solo Ølglass med Stett

Eva Solo Ølglass med Stett

Fra Eva Solo finner vi to ulike ølglass, ett stort og et lite. Drikkeglassene fra Eva Solo kjennetegnes ofte av deres skrå vinklede drikkekanter, som skal gjøre det lettere å drikke fra glasset. Alle glassene er munnblåst og utviklet for å fremheve aroma, smak og lukt.

Ølglassene med stett fra Eva Solo kommer i to størrelser. Her finner du et mindre ølglass med volum på 35 cl, og et større og smalere ølglass med volum på 50 cl. Det minste ølglasset har en form som fokuserer på humlearomaen, og fremhever de klare og lyse fargene i pilsneren.

Eva Solo Ølglass finner du hos Bakeren & Kokken!

Det høye alternativet er designet med tanke på å fremheve ølets karakteristiske skum. Ved siden av ølglassene finner du også snapsglass i tilsvarende design. Dette er naturlig da danskene gjerne kombinerer en kald øl, med en snaps.

Glasserien fra Eva Solo kjennetegnes av den skrå vinkelen øverst på glasset. Denne vinkelen benyttes for å gir mer plass til nesen, og på denne måten gjøre det enklere å drikke fra glasset. Samtidig skaper vinkelen en unik og interessant effekt.

Ved siden av ølglass og snapsglass på stett, finner du i kolleksjonen også vannglass, gin-glass, spritglass, champagne coupe glass, whiskyglass, vinglass og annet. Alle med den karakteristiske vinkelen på glassets øvre del.

Frederik Bagger Crispy Mate Ølglass

En annen kolleksjon med danske ølglass, er dette settet med krystallglass fra Fredrik Bagger. Crispy Mate ølglass med stett er laget i krystall, og kommer med et dekorativt mønster på glassets ytterside.

Ved siden av å være tilgjengelig i klart glass, er Crispy Mate fra Fredrik Bagger også tilgjengelig i andre fargevalg. Her kan du velge mellom utgaver i grønn, blå, rosa, oransje, og sort. Her kan man med andre ord velge mellom tradisjonelle blanke glass, eller prøve en mer fargerik variant.

Bestill Crispy Mate Ølglass med Stett hos BakerenogKokken.no!

Krystallglassene er perfekt til lys øl, men kan også brukes til juice, eller som dessertglass. Glassene selges i sett på 2 stk, og har hver en kapasitet på 36 cl.

Ved siden av ølglass med stett, finner du i tilsvarende kolleksjon fra Fredrik Bagger også champagneglass, vinglass, highball glass, lowball whiskyglass, eightball glass, og martiniglass. På lik linje med ølglassene, er de andre krystallglassene i kolleksjonen også tilgjengelig i ulike farger.

Ølglassene fra Fredrik Bagger er laget i krystall, men tåler vask i oppvaskmaskin. De kan også brukes i mikro og stekeovn opp til 180 grader.

Riedel Veritas Ølglass

Veritas er en kolleksjon med drikkeglass fra det østerrikske selskapet Riedel. Veritas ølglass er laget i tynt krystallglass, og har en klokke som fremhever smaken på en optimal måte. Ølglassene egner seg til alle typer øl.

Riedel er kjent for sine kvalitetsglass. Gjennom en prosess med tester og prøvesmakinger utvikler de vin- og ølglass som får frem de beste kvalitetene i drinken. Riedel Veritas ølglass på stett er utviklet på samme måte.

Bestill Riedel Veritas Ølglass med Stett hos Nordic Nest!

Riedel sitt Veritas ølglass med stett kommer i tynn og klar krystall, som føles lett i hånden. Ølglassets blanke overflate fremhever fargene, mens det tulipanformede designet styrker smakene og aromaene.

Ølglassene kommer i sett med 2 glass, og har et volum på 40 cl. Ølglassene kan vaskes i oppvaskmaskin, og tørkes raskt over med en tørr klut etter vask.

Ved siden av ølglass med stett, finner du i Riedel Veritas et bredt utvalg med vinglass. Riedel er kjent for å lage et vinglass for hver druetype, noe du også finner i Veritas-kolleksjonen. Serien byr også på cognacglass, vannglass og cocktailglass.

Juvel Ølglass med Stett fra Lyngby Glas

Lyngby Glas Juvel Ølglass med Stett

Fra danske Lyngby Glas finner vi deres sett med Juvel ølglass. Ølglassene er utsmykket med et høyt stett, som bidrar til å gi glasset et vakkert og stilfullt uttrykk. Glasset har samtidig et tidløst design som gir det et klassisk preg.

Ølglasset fra danske Lyngby Glas kommer i sett på 4 glass, og har et volum på 49 cl. Som de andre glassene i Juvel-kolleksjonen, er ølglasset designet for å gi en optimal nytelse av drikkevaren. Dette gjelder både smaken og duftene som gis mulighet til å utfolde seg.

Juvel Ølglass finner du hos NordicNest.no!

Ved siden av ølglass med stett, finner du i Juvel-kolleksjonen fra Lyngby Glas også et bredt utvalg med andre drikkeglass. Velg mellom portvinsglass, champagneglass, gin tonic glass, vannglass, rødvinsglass, hvitvinsglass, martiniglass, konjakkglass og romglass.

Juvel drikkeglass har et tidløst og klassisk design, og kan benyttes både hjemme og på selskapsbordet. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Se instruksjoner for de individuelle glassene.

Hvor Stort Ølglass Behøver Jeg?

Når du skal velge hvor stort ølglass du behøver, er det lurt å tenke på hva du skal benytte det til. Om du først og fremst skal benytte ølglasset til pilsner, vil det fungere godt med et større glass opp mot 50 cl.

Ønsker du derimot å bruke ølglasset med stett til mer kravstore øltyper, serveres disse gjerne i mindre porsjoner. Det vil derfor være mer praktisk med et mindre ølglass.

Hva er et Stett på et Ølglass?

I denne gjennomgangen har vi fokusert på ølglass med stett. Rent teknisk regnes kun den flate foten helt nederst på glasset som stettet, mens pinnen mellom stettet og glassets klokke kalles for stilk.

I denne oversikten har vi dog inkludert stilken i konseptet stett, og vi har derfor brukt uttrykk som høy stett og lav stett for å beskrive avstanden mellom stetten og klokken.

Hvorfor har man Forskjellige Typer Ølglass?

Årsaken til at man har forskjellige typer ølglass, er at ulike øltyper oppleves best med ulike glass. Det kan derfor være greit å ha ulike ølglass om man ønsker å få det beste ut av de ulike øltypene.

Størrelsen på ølglasset er også viktig, da man ikke ønsker at ølet skal bli varmt før man har drukket det. Dette er spesielt viktig for mer avanserte øltyper som nytes kaldt, men som tar lenger tid å drikke.

Det er ikke nødvendig å ha en større samling av ulike ølglass. Her kan du nøye deg med 2-4 av de glassene som du bruker til ølsmaking, og et større antall av de ølglassene du bruker når du inviterer til middag eller selskap.

Er det Viktig at Ølglass og Vinglass er i samme Serie?

Selv om det er ønskelig at ølglassene og vinglassene matcher i samme borddekking, er det ikke nødvendig å ha disse glassene fra samme merkevare og serie. Dette gjelder spesielt om du velger klassiske øl- og vinglass som er nøytrale i designet.

Dersom du ønsker å dekke bordet med mer unike og fargede ølglass, kan det være greit å kombinere dette med andre glass i tilsvarende design.