Dessertskåler – Test – 9 Dessertglass og Skåler

0

Desserten skal gjerne være kronen på verket, etter en god middag. Men en god dessert må helst serveres i noen flotte dessertglass!

Nachtmann Noblesse Iskremglass

Under har vi plukket ut en samling med flotte dessertskåler og glass, nettopp for å hjelpe deg å finne det alternativet du er ute etter. Vi har hatt som mål å finne dekorative og pene skåler, samtidig som vi også har tatt med alternativer til mer hverdagslig bruk.

Når du skal plukke ut dessertskåler, kan det være lurt å tenke litt på hvilke typer desserter du liker å spise eller servere, og samtidig tenke på hvilke situasjoner du ønsker å sette de frem.

Hvilke Dessertglass har vi sett på?

Dessert nytes til mange anledninger. Noen ganger skal man servere finere middager til bryllup eller nyttårsfester, mens man andre ganger bare ønsker å kose seg med litt iskrem foran tv-skjermen.

Dessertskåler

Det har derfor vært et mål å plukke ut et utvalg av dessertglass og skåler som passer til ulike anledninger. Blant alternativene under vil du finne dessertskåler i flere ulike former og materialer.

Skålene kommer i krystall og glass, keramikk, rustfritt stål, og i kristallplast. Skålene varierer samtidig også i design, pris og anledning. Dette så vi forhåpentlig kan hjelpe deg å finne det optimale dessertglasset!

Vi har sett på Følgende Dessertskåler:

  • Finn Dessertglass fra Hadeland Glassverk
  • HKliving – 70 Talls Dessertskåler i Ulike Farger
  • STUB Dessertskåler fra Holmegaard
  • Odysse Cavaskål fra Hadeland Glassverk
  • Noblesse Dessertglass fra Nachtmann
  • Blomsterbergs Serveringsglass (Til Stekeovn)
  • Rosendahl Grand Cru Dessertskåler
  • HAY Italian Cup Dessertskåler i Rustfritt Stål
  • Medusa Copenhagen Dessertglass i Plast

Test: Stem, og se folkets favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke dessertskåler og glass andre synes er best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og plukk deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Finn Dessertglass fra Hadeland Glassverk

Finn Dessertskåler - Hadeland Glassverk

Finn-serien fra Hadeland Glassverk har et klassisk og tradisjonelt design. Finn-serien sin historie går tilbake til 1916, og har nå vært produsert kontinuerlig i over 100 år.

Glasset munnblåses og slipes for hånd på Hadeland Glassverk. Produksjonen består av flere steg, og glasset er innom hele 13 personer før det er klart for å sendes til butikkene. Serien er designet av Ragnvald M. Hansen og Maud Gjeruldsen Bugge.

Bestill Finn Dessertskåler hos Christiania Glasmagasin!

Glass fra Finn-serien til Hadeland Glassverk er i dag inkludert i Nasjonalmuseet sine samlinger. Glasset ble ervervet i 2018 og er en del av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Finn Dessertskåler

Finn dessertglass er et klassisk og elegant serveringsglass på stett. Glasset er håndslepet med det tradisjonelle Finn designet. Høyden på dessertglasset er 98 mm, og bredden på glasset er på 120 mm.

Dessertskålene fra Hadeland Glassverk finner du hos Christiania Glasmagasin!

Ved siden av dessertskåler, finner du i Finn-serien også en rekke drikkeglass og serveringsskåler. Blant drikkeglassene finner du ulike vinglass og drinkglass. Finn-serien fra Hadeland Glassverk omfatter også dramglass og cognacglass, som begge gjerne passer godt som tilbehør til desserten.

HKliving – 70 Talls Dessertskåler i Ulike Farger

HKliving 70s skåler

Et spennende alternativ til dessertglass, er denne serien med 70-talls dessertskåler fra HK Living. Serien har fått navnet 70´s (seventees), og er laget i keramikk.

70´s dessertskåler fra HKliving, selges i pakker med fire ulike skåler. Skålene har ulike design og fargekombinasjoner, slik at du oppnår en sterk variasjon. Da skålene er laget for hånd vil alle også ha en unik finnish.

Fargene fra skålene er selvfølgelig inspirert fra det glade 70-tallet. Dette er med på å gi dessertskålene et retro og lekent preg.

Bestill HKliving Dessertskåler hos NordicNest.no!

Dessertskålene fra HKliving har et volum på 4 dl. Høyden på tallerkenene er på 6 cm. Diameteren er på 12,5 cm. Skålene kan benyttes i oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

70´s serien fra HKliving består, ved siden av dessertskåler, også av et bredt utvalg av servisedeler. Velg mellom et stort utvalg av ulike kaffe- og tekrus, flate og dype tallerkener, kaffekanner, skåler og annet.

STUB Dessertskåler fra Holmegaard

STUB Dessertglass Holmegaard

En annen flott designet serie med dessertskåler, er STUB fra danske Holmegaard. STUB-serien kjennetegnes av sitt minimalistiske preg, og sine kvadratiske former.

Dessertglassene egner seg godt både til iskrem og jordbær med vaniljesaus, men kan også benyttes som champagneglass.

Bestill STUB Dessertskåler fra Holmegaard!

STUB-glassene fra Holmegaard ble opprinnelig designet på slutten av 1950-tallet. Målet var å ha en serie med drikkeglass som kunne benyttes både til hverdags og til fest. 70 år senere har glassene nå blitt relansert, og i 2019 ble serien nominert til en design-award i kategorien «Årets Comeback».

Dessertglass Holmegaard

Det minimalistiske og rene designet er nok mye av hemmeligheten bak denne tidløsheten. Klassiske og pene glass som kan tas frem til enhver anledning.

Dessertglassene fra Holmegaard finner du hos NordicNest.no!

STUB-glassene fra Holmegaard kommer i tre ulike størrelser. Dessertglassene/champagneglassene er de minste, og har en høyde på 7,5 cm, og et volum på 20 cl. Glassene finnes også i mellomstore drikkeglass på 21 cl, og større drikkeglass på 36 cl.

Glassene fra STUB er lett å stable i skapet

De smale stettene, kombinert med de firkantede formene, gjør at STUB glassene kan stables i kjøkkenskapet. På denne måten har du mulighet til å spare mye plass. De ulike glassene i STUB-serien fra Holmegaard kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Odysse Cavaskål fra Hadeland Glassverk

Odysse Cavaskål fra Hadeland Glassverk

Odysse cavaskål fra Hadeland Glassverk er opprinnelig designet som et drikkeglass for cava. Samtidig egner glasset seg godt også til dessertretter som is, riskrem, multekrem og annet.

Dessertglassene har et elegant design, og egner seg derfor godt også til finere middager. Eksempler på dette er etter julemiddagen eller nyttårsmiddagen. Glassene kan selvfølgelig også benyttes i mer hverdagslige anledninger.

Dessertskålen, eller cavaskålen, fra Odysse-serien til Hadeland Glassverk har en bred klokke og et høyt stett. Glassene er laget i blyfritt krystall og har et volum på 25 cl. Høyden på glasset er på 13,5 cm.

Bestill Odysse Cavaskål hos Hyttefeber!

I Odysse-serien fra Hadeland Glassverk finner man også ølglass, rødvin- og hvitvinsglass, drikkeglass, en serie med smale champagneglass, og mye annet spennende. Odysse har også en serie med vinglass og drikkeglass med Marius-mønster.

Odysse Dessertglass

De ulike glassene i Hadeland Glassverk sin Odysse-serie kan vaskes i oppvaskmaskinen, på glassprogram. Husk bare å skylle av glassene før iskremrestene eller vaniljesausen tørker. 

Noblesse Dessertglass fra Nachtmann

Nachtmann Noblesse Iskremglass

Fra Nachtmann sin Noblesse-serie finner vi dette settet med klassiske høye iskremglass. Dessertglassene egner seg godt til eksempelvis kuleis eller ulike bærkremer, men kan også benyttes til andre desserter.

Ved siden av å benyttes til desserter, egner Nachtmann Noblesse glassene seg godt også til Irish Coffee. Start med litt Irsk whisky og brunt sukker, og fyll glasset så med varm kaffe. På toppen har man pisket krem og kanskje litt revet kokesjokolade.  

Glassene er laget i krystall, og er utsmykket med et klassisk diamantmønster. Dette er med på å løfte glassene, og gi de et eksklusivt preg. Glassene har et volum på 42,5 cl, og en høyde på 17,3 cm. Kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Bestill Nachtmann Noblesse Dessertglass hos NordicNest.no!

Dessertglassene fra Nachtmann er en del av deres Noblesse-serie. Her finner man også et bredt utvalg av ulike drink-, vin- og drikkeglass, ulike karafler og kanner, isbøtter, samt telysholdere og skåler.

Bruk også til Irish Coffee

Alle de ulike glassene og tilbehørene i Noblesse serien, er preget av deres diamantmønster. På denne måten har du derfor mulighet til å kombinere dessertglassene med andre drikkeglass og serveringsskåler.

Blomsterbergs Serveringsglass (Til Stekeovn)

Blomsterbergs Dessertskåler

De små runde porsjonsglassene fra Blomsterbergs egner seg godt både til kalde og varme desserter. Glassene er utviklet i borosilicate, og kan tas rett ut av fryseren og inn i varm stekeovn. Dette gjør at du har mulighet til å bake desserter rett i dessertskålene.

Blomsterbergs serveringsglass er enkle og rene i designet. Dette gjør at du kan gi mer rom til desserten, og la den spille hovedrollen.

Små dessertformer

Dessertskålene fra Blomsterbergs er tilgjengelig i flere utgaver. Velg mellom et sett med 4 medium dessertskåler med diameter på 8 cm og høyde på 5 cm, eller et sett med 6 små dessertskåler med diameter på 5 cm og høyde på 3 cm.

Bestill Blomsterbergs Dessertskåler hos Bakeren og Kokken!

Skålene kan benyttes til alt fra ulike fromasjer og mousse, créme brûlée, geleskåler, og annet. Skålene kan alternativt også benyttes til müsli og yoghurt eller tilsvarende.

Mette Blomsterberg er en dansk konditor og TV-personlighet. Mette har gjennom flere år drevet eget konditori i København, og har også skrevet flere kokebøker. Blomsterberg er samtidig kjent for sine desserter og kaker, i flere ulike danske TV-programmer.

Rosendahl Grand Cru Dessertskåler

Rosendahl Dessertskål Eplekake

Rosendahl Grand Cru er en velkjent serviseserie i Norge, og mange samler allerede på middagsserviset og frokostserviset deres. Rosendahl Grand Cru tilbyr også flere ulike dessertskåler og glass.

Rosendahl Grand Cru iskremtallerken er en flat og dyp skål egnet for iskrem og lignende desserter. Iskremen kan også serveres i kombinasjon med en nybakt eplekake. Skålene har et tidløst design, og egner seg godt på dessertbordet.

Skålene er designet med de klassiske Grand Cru-rillene, som vi også kjenner fra andre deler i kolleksjonen. Dette gjør at du lett kan kombinere dessertskålene, også med andre serviser, drikkeglass og annet tilbehør i serien.

Bestill Rosendahl Grand Cru Desserttallerkener hos Bakeren og Kokken!

Ønsker du å benytte desserttallerkenene til kaffen, finner du selvfølgelig også Rosendahl Grand Cru kaffekanne og kaffekopper med tilsvarende riller.

Rosendahl Dessertglass

Ved siden av iskremskålene tilbyr Rosendahl Grand Cru også et sett med smalere og dypere dessertskåler, samt et eget Grand Cru Soft dessertservise med skåler på stett. På denne måten kan du vurdere de ulike alternativene etter dine ønsker.

Rosendahl Dessertskåler på Stett finner du hos NordicNest!

Dessertskålene fra Rosendahl Grand Cru kan vaskes i oppvaskmaskinen. Skålene er samtidig egnet for å stables i høyden, slik at du sparer plass i kjøkkenskapet.

HAY Italian Cup Dessertskåler i Rustfritt Stål

HAY Dessertskål - Rustfritt stål

For en spennende, og noe unik borddekking, kan disse dessertskålene fra HAY være en godt alternativ. HAY Italian Cup er dessertskåler laget i rustfritt stål. Skålene har et stilrent og blankt utseende, og egner seg derfor godt som en spennende kontrast på serveringsbordet.

Bestill HAY Iskremskåler i Rustfritt Stål!

Skålene er formet som typiske champagneglass med bred og flat skål. Den flate formen gjør at skålene egner seg godt både til iskrem eller gelatio, og ulike kremdesserter.

Det noe unike materialet, og den klassiske champagneformen, er her med på å gjøre desserten til en spennende og eksklusiv borddekking. De stålfargede dessertskålene matcher samtidig godt også med egnet dessertbestikk.

Dessertskålene finner du hos NordicNest!

HAY Italian Cup er en del av HAY sin «Kitchen Market» samling. Her har Mette Hay, sammen med den danske kokken Fredrik Bille Brahe, reist verden rundt og samlet inspirasjon til kjøkkenutstyr fra andre kulturer. Delene ble opprinnelig samlet inn til deres midlertidige kafé i forbindelse med Milano Design Week.

HAY Italian Cup dessertskåler har en diameter på 9 cm, og en høyde på 9 cm. Skålene vaskes for hånd etter bruk, og tørkes raskt tørr med egnet håndklede eller tørkepapir.

Medusa Copenhagen Dessertglass i Plast

Medusa Copenhagen Desserglass

Disse dekorative dessertskålene fra Medusa Copenhagen ser i utgangspunktet ut til å være laget i glass. Det er de derimot ikke.

Dessertskålene er laget i kristallplast. Dette er et materiale som er med på å gjøre glassene sterke og stabile.

Bestill Medusa Copenhagen Dessertglass hos Bakeren og Kokken!

En av fordelene med dessertglass laget i solid plast, er at det er lettere å ta de med seg ut i hagen, eller i parken. Her kan man servere iskrem og andre desserter, men også frukt, bær eller annet smågodt.

Dessertglassene fra Medusa Copenhagen er pokalformede og dekorert med mønster slik man ofte finner på krystallglass. Ulikt fra champagneglassformede dessertskåler, er disse noe dypere. Dette gjør at det også er plass til mer dessert.

Glassene fra Medusa Copenhagen har også et elegant stett, med flotte utforminger. Dette er med på å gjøre dessertskålene både vakre og dekorative.

Glassene har en høyde på 13 cm, og diameteren er på 10,5 cm. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen, men bør vaskes i øverste hylle, og på lavere temperaturer.