Mattermos – Test – Nyt Varm Mat!

0

Et godt og varmt måltid er noe man ofte ser frem til. Dette kan være om du er ute på tur i skogen, eller om du ønsker en pause i arbeidsdagen. Med en mattermos har du mulighet til å nyte varm mat, også om der du ikke har tilgang på stekeovn.

Thermos Steinless King Mattermos

En mattermos lar deg ta med varm mat ut på tur. Dette kan være en smaksrik indisk linsesuppe, eller en god og varm gryterett. Her kan det varme måltidet fort bli et mål i seg selv, noe du kan ta frem når du har nådd destinasjonen for turen.

Mange benytter også en mattermos, slik at de har tilgang på varm lunsj på jobben. Dette gjelder gjerne for de som jobber utendørs på veien eller i skogen, men også for de som jobber på kontor.

Hvilke Termoser til Mat har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på flere ulike alternativer innenfor termoser til varm mat. De ulike mattermosene varierer i størrelse fra 300 ml, og opp til 700 ml. Termosene har også forskjellige design og utforming, både rettet mot sporty turfolk, men også mer urbane alternativ.

Mattermos

Vi håper at du skal kunne benytte denne oversikten til å sette deg bedre inn i de ulike alternativene på markedet. Vi har også inkludert en test, der du kan stemme på din favoritt, og samtidig se hvilke som faller i smak hos andre!

Vi har sett på Følgende Mattermoser!

  • Stainless King Mattermos fra Thermos
  • Marius Hot-Food Mattermos fra Les Artises
  • Stanley Thermos til Varm Mat
  • Zwilling Mattermos med Skje
  • Modern House – Gje Meg Fjell
  • Funtainer Mattermos fra Thermos
  • Design Letters Travel Life Thermo Lunsjboks

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke mattermoser andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Stainless King Mattermos fra Thermos

Thermos Steinless King Mattermos

Fra selskapet Thermos finner vi deres Stainless King mattermos. Matbeholderen kommer i flere ulike størrelser, og har et praktisk lokk som også fungerer som suppeskål eller matskål.

Mattermosen egner seg godt til alle mulige supper og gryteretter. Samtidig kan den også benyttes til å holde kalde drikker og matvarer nedkjølt. På denne måten kan du benytte termosen til å ta med varme matvarer når du skal ut på tur, eller for den saks skyld til lunsjen på jobben.

Bestil Thermos Stainless King hos Hyttefeber.no!

Selskapet opplyser at deres matbeholder bevarer temperaturen på kalde matvarer i 24 timer, og varme matvarer i 14 timer. Når mattermosen er lukket er den også helt tett, slik at du slipper søl i ryggsekken.

Thermos sin Stainless King er laget med beholder i rustfritt stål. Dette for bedre å kunne bevare temperaturen. Det er anbefalt at denne varmes opp med varmt vann, før du har i matvarene. På denne måten unngår du at det kalde stålet kjøler ned middagen.

Stainless King mattermos kommer i to størrelser. Her kan du velge mellom utgavene på 470 ml og 710 ml. Termosen er lett å rengjøre, og vaskes for hånd. Dette bør også gjøres før den tas i bruk første gang.

Marius Hot-Food Mattermos fra Les Artises

Marius Mattermos Blå eller Hvit

Når vi som nordmenn skal ut på skogstur, går tankene fort til gamle tradisjoner med langrennsski og strikkagensere. Som en konsekvens av dette har selskapet Les Artistes lansert disse mattermosene med Marius-design.

Mønsteret på mattermosene er hentet fra de velkjente Marius-genserne, og kommer i flere utgaver. Her kan du velge mellom utgave med blå bakgrunn, eller hvit bakgrunn. Det tilsvarende mønsteret, og fargevalget, finnes også på deres Bottle Up termoflasker.

Bestill Marius Mattermos fra Les Artistes hos Kitchn.no!

Mattermosen fra Les Artistes har et volum på 700 ml. Ved siden av utgavene med Marius-mønster, finner du tilsvarende Hot Food termoser også med annet design. Dette omfatter alternativer med moderne farger som grå, lys blå og lilla, samt utgaver med mer fargerike mønstre.

Hot Food mattermos fra Les Artistes kommer med flere lag av temperaturbevarende materialer. Dette inkluderer blant annet kobber. Mattermosen skal kunne holde temperaturen på kald mat i 24 timer, og varm mat i 12 timer.

For de som er glad i turer i naturen, er Marius mattermos et spennende alternativ. Samtidig fungerer termosen selvfølgelig godt også til andre formål. Med Les Artistes sitt brede utvalg av farger og design, vil du også finne andre spennende alternativer som kanskje faller i smak.

Stanley Thermos til Varm Mat

Stanley Termos Utendørs

Stanley er en velkjent amerikansk merkevare, som har produsert termoser siden tilbake i 1913. Dette betyr at de har over 100 års historie bak seg. Mange kjenner Stanley termoser fra sin oppvekst, og de har et bredt utvalg av ulike temperaturbevarende produkter.

Stanley tilbyr selvfølgelig også mattermoser. Her kan du velge mellom utgaver på 700 ml og 400 ml. De mindre utgavene kommer da med en smart medfølgende såkalt spork, festet på termosens side. Spork er et ord sammensatt av Spoon og Fork, og fungerer da både som skje og gaffel.

Bestill Stanley Mattermos hos Kitchn.no!

Begge mattermosene fra Stanley er tilgjengelig i flere fargevalg. Velg her mellom tradisjonell grønn utgave, eller eventuelt svart, blå eller metallfarget. Dette er alle farger som egner seg godt i naturen, men som også for de som jobber på veien.

Stanley Mattermos Grønn

Stanley mattermos egner seg godt til varme supper, lapskauser og gryteretter. Den store mattermosen holder innholdet varmt i 15 timer, og kaldt i 18 timer. For utgaven på 400 ml, er temperaturen oppgitt til 7 timer, både for varme og galde matretter.

Velg Blant et Stort Utvalg av Farger og Størrelser!

Begge utgavene er laget med base i 18/8 rustfritt stål. Veggene på mattermosen har en to-lags vakuum isolasjon. Korken er lekkasjefri, slik at du unngår søl. For den store utgaven på 700 ml, fungerer lokket også som en smart suppeskål.

Zwilling Mattermos med Skje

Zwilling mattermos svart

Fra tyske Zwilling finner vi deres Thermo matboks, utviklet i rustfritt stål og BPA-fri plast. Mattermosen har et volum på 700 ml, noe som gir god plass til et varmt lunsjmåltid. Dette gjelder både om du er på skogstur, eller om du jobber utendørs.

Zwilling Termomatboks kommer i to ulike fargevalg. Her kan du velge mellom alternativet i hvit, med sølvfarget lokk, og alternativet i hel svart. For begge alternativene finnes også tilsvarende termoflasker til kaffe og annen drikke.

Bestill Zwilling Thermo Mattermos hos Bakeren og Kokken!

Mattermosen fra Zwilling kommer med smart lokk, som også kan benyttes som skål til suppe eller gryterett. I lokket finner du også en sammenleggbar matskje, slik at du lettere skal kunne nyte måltidet.

Zwilling Thermo mattermos holder temperaturen på varme matretter opp til 8 timer, og kalde matretter på opp til 11 timer. Matboksen er dobbeltvegget og vakuumisolert, slik at innholdet holdes varm lengst mulig.

For at termosen skal stå stødig, kommer den utstyrt med en sklisikker bunn, belagt med plast. Alle delene er lette å rengjøre, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Modern House – Gje Meg Fjell

Gje meg fjell termos

Fra den norske merkevaren Modern House, finner vi deres Gje Meg Fjell mattermos. Mattermosen fra Modern House kommer med grått design, med hvit fjellformasjon-dekor på utsiden.

Gje Meg Fjell er en serie med turprodukter fra Modern House. Ved siden av seriens mattermos, finner du drikketermoser i ulike størrelser, perfekt til te eller kaffe. Videre finner du i serien matbokser i ulike farger, samt matchende kaffekrus i tilsvarende fargevalg og dekor.

Gje Meg Fjell Mattermos finner du hos Kitchn.no!

På produktenes fremside er det dekorert med seriens ikon, en runding kombinert med en dekorativ fjellkombinasjon. Ved siden av står seriens tittel Gje Meg Fjell. Dette er et uttrykk hentet fra en låt med samme tittel, fremført av Rogalandstrioen Giberdal.

Mattermosen fra Modern House har et volum på 500 ml. Dette gir god plass til et godt lunsjmåltid, enten du er på tur i fjellet, eller utendørs i hagen. Termosen er utstyrt med temperaturbevarende doble vegger av 18/8 stål. Kan vaskes i oppvaskmaskinen.

For å måle temperaturbevaringen har Modern House mattermos blitt testet med 100 grader varmt vann, stående i romtemperatur. Etter 4 timer var temperaturen 69 grader, mens etter 6 timer var temperaturen 63 grader.

Funtainer Mattermos fra Thermos

Thermos Funtainer barn

Fra selskapet Thermos finner vi deres ulike Funtainer mattermoser. Dette er mindre termoser sammenlignet med de andre i denne oversikten, og har en kapasitet på 290 ml. Mattermosen er tilgjengelig i flere fargevalg.

Med en størrelse på 290 ml, og et navn som Funtainer, er det naturlig å anta at denne serien først og fremst er tenkt til yngre barn. Her kan barnene ta med seg varm mat når dere skal ut på tur i skogen, og dermed servere seg selv. Mattermosen kan også benyttes til lunsj på skolen.

Bestill Thermos Funtainer hos Kitchn.no! 

Funtainer fra Thermos kommer i flere ulike fargevalg. Her kan du velge mellom alternativer i blå, rosa og teal eller turkis. I tilsvarende fargevalg finner du også Thermos Funtainer drikkeflaske med volum på 355 ml.

Selv om disse kommer i termodesign er de ikke egnet for varme drikker. Benyttes i stedet til kalde drikker som vann eller saft. Drikkeflasken i serien kommer med isolerende vegger, og har en smart drikketut.

Funtainer mattermos kommer med vakuumisolerte vegger, og er egnet for å holde varm mat varm, og kald mat kald. Termosen er oppgitt til å bevare temperaturen til varm mat i 5 timer, og kald mat i 7 timer.

Design Letters Travel Life Thermo Lunsjboks

Design Letters Mattermos Mørk Blå

Fra det danske selskapet Design Letters finner vi deres Travel Life lunsjboks. Matboksen fra Design Letters kommer med thermofunksjon, og kan holde varm mat i 6 timer. Kald mat holdes samtidig kaldt i 12 timer.

Der andre mattermoser i denne oversikten har et utendørs skogspreg, har alternativet fra Design Letters et mer urbant uttrykk. Dette gjør at den passer godt til å ta frem under lunsjen på jobben, eller om du ønsker varm mat mens du er på farten.

Se Hele Travel Life Kolleksjonen fra Design Letters hos Kitchn.no!

Travel Life lunsjboks fra Design Letters er tilgjengelig i to ulike størrelser. Her kan du velge mellom stor utgave på 530 ml, eller liten utgave på 330 ml. Begge størrelsene er tilgjengelig i fargevalgene grå og mørk blå.

Design Letters Grå med Gaffel

Ved siden av lunsjbokser med termofunksjon, finner du i denne serien fra Design Letters også et utvalg av termoflasker og drikkeflasker. Disse har mye av de samme designelementene som mattermosen, men kommer i flere alternativer rundt valg av farge.

Design Letters er en merkevare bygget rundt danskene Arne Jacobsen og Erik Møller sin ikoniske font med navnet Typografi. Fonten ble opprinnelig designet for Aarhus Rådhus, der den har vært i bruk siden 1942. Fonten benyttes også på lunsjboksen, og de andre delene i kolleksjonen, der det står skrevet LIFE med store bokstaver.

Mattermos gryterett

Hva er en Mattermos?

En mattermos er en type termos designet spesielt for å holde maten varm over lengre tid. Den fungerer på en lignende måte som en termos for drikke, men designet er tilpasset mat. Dette er en perfekt løsning hvis du planlegger en utendørs tur, eller hvis du vil ha varm mat på jobben.

Siden den har varmebevarende egenskaper, kan du enkelt ta med deg hjemmelaget mat, og det vil fremdeles være varmt når du er klar til å spise.

Hva Skiller en Mattermos fra andre Termoser?

Mattermosen skiller seg fra vanlige termoser primært i designet. Mens en typisk termos er smal og høy med en liten åpning, er en mattermos bredere og ofte kortere, med en større åpning som gjør det enkelt å spise eller forsyne seg direkte fra beholderen. Dette gjør den ideell for en rekke matvarer som kan være vanskelig å helle i en smal termos, som for eksempel supper, gryteretter, pasta og risretter.

Hva kan man ha i en Mattermos?

Den er ideell for varm mat som supper, gryteretter, pasta, risretter, og så videre. Men den er også egnet for å holde kald mat nedkjølt. Du kan for eksempel bruke den til å holde salater, frukt, yoghurt, eller andre kalde matvarer friske og kalde.

Du kan ha forskjellige typer mat i en mattermos. De mest populære valgene er ofte varme måltider som supper, gryteretter, pasta, og risretter, siden disse matvarene drar nytte av å bli holdt varme. Men du kan også bruke en mattermos for å holde kald mat nedkjølt. Dette er flott for matvarer som salater, frukt, yoghurt, potetsalat og annet. Bare husk at varmebevaringstiden kan variere avhengig av matvarene og de spesifikke forholdene.

Hvor Stor er en Mattermos?

Størrelsen på en mattermos kan variere betydelig avhengig av modellen. Generelt finnes det små mattermoser som har en kapasitet på rundt 4 dl, og større modeller som kan holde 7 dl eller mer. Det er også mindre mattermoser tilgjengelig som er designet spesielt for barn. Når du velger størrelse, er det viktig å tenke på mengden mat du vanligvis spiser, og hvor mye plass du har tilgjengelig i sekken eller vesken din.

Hvor Lenge Holder en Mattermos Maten Varm?

Hvor lenge en mattermos kan holde maten varm, varierer mellom de ulike modellene. Noen av de beste modellene på markedet hevder å kunne holde varm mat varm opp til 14 timer, og kald mat kald i opptil 24 timer. Dette avhenger imidlertid av flere faktorer, som utetemperaturen og hvor varm maten var når den ble lagt i termosen. Det anbefales å forvarme eller forkjøle termosen ved å helle i varmt eller kaldt vann før du legger maten i, for å forlenge tiden maten holder seg varm eller kald.