Holder til Oppvaskbørste – Test – Oppvaskbørstestativ

0

Rundt oppvaskkummen oppstår ofte et velkjent problem: en samling av oppvaskredskaper som svamper, børster og såpeflasker som kan skape rot og uorden.

Brabantia Holder til Oppvaskbørste

Ved å bruke en holder til oppvaskbørste, såpe og tilhørende vaskeartikler vil man raskt få en mer organisert kjøkkenbenk og oppvaskkum. Stativet bør gjerne ha plass til oppvaskbørsten, men også såpe, kluter eller svamp.

Ved siden av å sørge for bedre hygiene og orden rundt oppvaskkummen kan et oppvaskstativ også være dekorativt og funksjonelt. Her må man selv velge hva man ønsker å fokusere på!

Hvilke Oppvaskbørste-holdere har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på oppvaskbørste-holdere fra seks ulike merkevarer. Alternativene kommer med ulik funksjonalitet, og ulike tilbehør. Målet her er å hjelpe deg å finne et alternativ som passer deg og ditt kjøkken.

Holder til Oppvaskbørste

Flere alternativene er tilgjengelig i ulike fargevalg, og kan også kombineres med ulike oppvaskmatter og oppvaskstativ.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke oppvaskbørste-holdere andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Meraki Datura Børsteholder

Meraki Durata Oppvaskbørsteholder

Dersom du ønsker å få litt orden på kjøkkenbenken vil denne børsteholderen fra Meraki kunne hjelpe deg. Holderen er laget i keramisk stentøy og kommer med plass til oppvaskkost og oppvaskmiddel.

Datura oppvasbørsteholder fra Meraki kommer i klassisk skjellgrå glasert stentøy. Holderen har en opphøyet rom til der oppvaskkosten kan plasseres, mens oppvaskmiddelet plasseres på fatet ved siden av. På denne måten får du samlet dette på ett sted, slik at du oppnår bedre orden.

Bestill Meraki Oppvaskbørsteholder hos Bakeren & Kokken!

Holderen har et naturlig, tidløst og minimalistisk preg, og gjør seg godt på kjøkkenbenken. Ved å samle såpe og oppvaskbørste på ett sted, blir det straks mer ryddig rundt oppvaskkummen, og det blir samtidig lettere å gjøre rent.

Meraki Oppvaskbørste

Fra Meraki finner vi også flere alternativer innen oppvaskbørster og tilhørende såpe. Dette er børster i bambus og har gjerne et mer dekorativt design enn de børstene man gjerne finner på matbutikken. Når oppvaskkosten er slitt kan man skifte ut børstehodet.

Se også deres Utvalg av Oppvaskmiddel!

Meraki tilbyr også ulike oppvasksåper med duft i dekorative flasker. Ved å kombinere Datura holder til oppvaskbørste, med deres oppvaskkost og såpe, får du et dekorativt element på kjøkkenbenken.

 • Datura Børsteholder fra Meraki organiserer oppvaskkost og såpe på kjøkkenbenken.
 • Holderen er laget av skjellgrå glasert stentøy med et minimalistisk design.
 • Tilbyr et ryddigere kjøkkenmiljø med alt samlet på ett sted.
 • Komplementeres med Merakis dekorative bambus oppvaskbørster og duftende såper.

Diish Oppvasksett fra Zone Denmark

Diish Oppvask holder Zone Denmark

Diish er et oppvasksett fra Zone Denmark. Settet består av alt du trenger for å få orden på oppvaskbenken. I settet finner du en såpedispenser for håndsåpe, og en for oppvaskmiddel.

Videre inneholder Diish oppvasksett fra Zone Danmark en oppvaskbørste og en oppvaskklut med tilhørende holdere. Denne kombinasjonen gjør at du skal ha det meste tilgjengelig for en effektiv og ryddig oppvaskkum.

Bestill Diish Holder til Oppvaskbørste hos NordicNest.no!

Diish holder til oppvaskbørste fra Zone Denmark er tilgjengelig i fargevalgene Sort og Warm grey. Dette gjør at du kan velge en fargekombinasjon som matcher deg og ditt kjøkken. Dette er fargevalg som også går igjen i andre Zone Denmark produkter til kjøkkenet.

Fra Zone Denmark finner vi også andre sett med børsteholdere og såpedispensere for oppvasken. Disse varierer i mengde tilbehør, men også i utforming. Her finner man eksempelvis oppvaskbørste holderen Circular som kommer med praktisk håndtak.

Se Flere Oppvaskbørsteholdere fra Zone Denmark – NordicNest.no!

Videre finner du også deres Singles oppvasksett med holder for børste, kombinert med en avtagbar såpepumpe for enten håndsåpe eller oppvaskmiddel. Alle de ulike oppvask-settene er tilgjengelig i ulike fargevalg.

 • Diish er et komplett oppvasksett fra Zone Denmark som inkluderer såpedispensere, oppvaskbørste og klut med holdere.
 • Settet forenkler organiseringen av oppvaskkummen og gjør oppvasken mer effektiv.
 • Tilgjengelig i fargevalgene Sort og Warm grey, lett å tilpasse til kjøkkenets stil.
 • Zone Denmark tilbyr også varierte oppvasksett med ulike design og tilbehør.

Se også: Oppvaskstativ!

Simplehuman Holder til Oppvaskbørste og Svamp

Simplehuman oppvaskbørste holder

Simplehuman er en merkevare med produkter og verktøy som skal gjøre hverdagen mer effektiv. Deres Sink Caddy holder til oppvaskbørste er smart designet og kommer med praktiske dreneringshull slik at svamper og børster tørker lettere.

Oppvaskbørsteholderen fra Simplehuman festes med fire solide sugekopper på innsiden av oppvaskkummen. Sugekoppene på baksiden får også hjelp av et stativ i rustfritt stål som sørger for å opprettholde stabilitet.

Bestill Simplehuman Holder til Oppvaskbørste hos Smartasaker.no!

På denne måten har du oppvaskbørsten og svampen alltid lett tilgjengelig når du skal skylle over tallerkenene. Holderen kommer med to rom til svamper, og et rom til oppvaskbørste. Rommet til oppvaskbørsten har en nedfellbar bunn, slik at man får plass til lengre børster.

Under alle rommene er det plassert smarte dreneringshull. Dette gjør at vannet fra svampene får rent ut og ned i oppvaskkummen. Hullene sørger samtidig for luftsirkulasjon slik at svampene tørker lettere.

Oppvaskbørsteholderen fra Simplehuman er laget i børstet rustfritt stål, og BPA-fri plast. Holderen kommer med fire effektive sugekopper, som fungerer best på oppvaskkum med glatt overflate. Bredde på holderen er på 19,4 cm.

 • Simplehuman Sink Caddy er en effektiv oppvaskbørsteholder designet for å tørke svamper og børster raskere med dreneringshull.
 • Holderen festes sikkert med fire sugekopper og et stativ i rustfritt stål for stabilitet inne i oppvaskkummen.
 • Inkluderer to rom for svamper og et justerbart rom for oppvaskbørster, tilpasset lengre børster.
 • Dreneringshull under hvert rom sørger for at vann renner ut og svampene tørker raskere.

Eva Solo Toolbox til Oppvaskbørsten

Eva Solo Toolbox Oppvaskbørste

Eva Solo Toolbox er en dekorativ oppbevaringsboks eller holder i keramikk med håndtak i eik tre. Oppbevaringsboksen egner seg godt til oppvaskbørste og tilbehør, men kan alternativt også benyttes til kjøkkenredskaper eller hobbyartikler.

Toolbox fra Eva Solo er tilgjengelig i en bred og en høy utgave. Hvilken du velger avhenger av hva du ønsker å benytte den til. Begge alternativene er tilgjengelig i fargevalgene svart og hvit, slik at du har mulighet til å matche ditt eksisterende interiør.

Bestill Eva Solo Toolbox hos NordicNest.no!

Sammen med oppbevaringsboksen i svart eller hvitfarget keramikk finner du også et håndtak i eik tre. Treverket fungerer her som en skillevegg, men har også et dekorativt element. Bruken av lyst treverk er her med på å gjøre holderen mer organisk og i tråd med det nordiske designbildet.

Velg Mellom Sort og Hvit Utgave!

Bruk av treverk som elementer i designet er noe som går igjen i mange av Eva Solo sine produkter. Dette gjelder både for deres kjøkkenredskaper, men også deres smørbokser, brødbokser, brødkurver og mye annet.

 • Eva Solo Toolbox er en multifunksjonell oppbevaringsboks i keramikk med eikehåndtak, ideell for oppvaskbørster, kjøkkenredskaper eller hobbyartikler.
 • Tilgjengelig i to størrelser, bred og høy, og i fargene svart og hvit, noe som gir fleksibilitet til å passe til ulike behov og interiører.
 • Eikehåndtaket tilfører et skille og et dekorativt nordisk designelement til holderen.
 • Eva Solos bruk av treverk i designet strekker seg utover Toolbox, og finnes også i deres andre kjøkken- og husholdningsprodukter.

Brabantia Oppvaskbørsteholder med Såpedispenser

Brabantia Holder til Oppvaskbørste

Brabantia sin oppvaskbørste-holder lar deg organisere alt av utstyr til oppvasken. Holderen kommer med en praktisk såpedispenser, som også kan tas ut om du har behov for mere plass.

Oppvaskbørstestativet kommer i mørk grå farge, og tar seg pent ut på kjøkkenbenken. Benytt beholderen til å oppbevare såpedispenseren, oppvaskkosten, propp til vasken, samt kluter eller svamper.

Bestill Brabantia Oppvaskbørsteholder hos NordicNest!

Såpedispenseren med pumpe kan benyttes både til Zalo og oppvasksåpe, eller alternativt til håndsåpe for vasking av hender. Såpedispenseren passer perfekt til kurven, men kan også tas ut for å gi mer plass til andre oppvaskartikler.

Oppvaskbørsteholderen fra Brabantia har en rist i bunnen, slik at vann renner ned fra svamper og kluter. Den har også en sklisikker bunn, slik at den står mer stødig på glatte overflater. Holderen er laget i plast og silikon.

Benytt Brabantia oppvaskbørste-holder til å organisere kjøkkenet, slik at det blir mer ryddig rundt oppvaskkummen. Settet kan også kombineres med oppvaskmatte eller ulike oppvaskstativ i tilsvarende fargevalg.

 • Brabantia oppvaskbørste-holder organiserer oppvaskutstyr, inkludert en uttagbar såpedispenser.
 • Stilfull mørk grå design, passer for oppbevaring av oppvaskutstyr som børster og svamper.
 • Såpedispenser passer for både oppvasksåpe og håndsåpe.
 • Inneholder rist for drenering og sklisikker bunn, laget i plast og silikon.
 • Kan kombineres med Brabantias oppvaskmatte eller stativ for helhetlig kjøkkenorganisering.

Rosendahl Oppvasktørkestativ til Klut og Børste

Rosendahl Oppvaskbørstestativ

Fra Rosendahl finner vi deres oppvasktørkestativ i rustfritt stål. Stativet har plass til oppbevaring av oppvaskkosten, og lar deg samtidig henge opp kjøkkenkluten eller oppvaskhåndkledet slik at den kan tørke etter oppvasken er klar.

På denne måten har du alltid oppvaskkost, klut eller tørkle lett tilgjengelig. Dette da også på en organisert måte. Under stativet finner du en skål som tar imot vannet som drypper fra kluten og oppvaskkosten.

Bestill Rosendahl Oppvasktørkestativ hos NordicNest.no!

Rosendahl oppvasktørkestativ er designet av Tools Design. De har her ønsket å skape en bruksgjenstand som holder orden på kjøkkenet samtidig som det har et tiltalende og estetisk uttrykk.

Oppvaskbørste-stativet fra Rosendahl kommer i utgave i rustfritt stål. Her kan du alternativt også velge utgaven i grått pulverlakkert stål. Begge alternativene har en høyde på 19 cm, og en bredde på 14,5 cm.

Se også Utgaven i Grått Pulverlakkert Stål!

 • Rosendahl tilbyr et oppvasktørkestativ i rustfritt stål, designet for oppbevaring og tørking av oppvaskkost og kjøkkenkluter.
 • Stativet holder oppvaskutstyr organisert og lett tilgjengelig, med en skål under for å samle dryppende vann.
 • Designet av Tools Design, stativet kombinerer funksjonalitet med et estetisk uttrykk.
 • Tilgjengelig i både rustfritt stål og grått pulverlakkert stål.

Hvordan Oppbevare Oppvaskbørste?

For å optimalisere oppbevaringen av en oppvaskbørste, er det viktig å bruke en holder som sikrer god gjennomstrømming av luft. Det er lurt å plassere børsten slik at børstehodet peker oppover. Dette bidrar til bedre luftsirkulasjon og raskere tørking.

En slik posisjonering forhindrer også fuktansamling og bakterievekst, samtidig som den holder børsten lett tilgjengelig for neste bruk.

Hvor Ofte skal man bytte Oppvaskbørste?

Vanligvis anbefales det å bytte oppvaskbørste omtrent hver måned, men hvis børsten vaskes regelmessig i oppvaskmaskinen, kan den potensielt vare lenger. Rengjøring i oppvaskmaskinen bidrar til å fjerne bakterier og matrester som samler seg på børsten, og kan dermed forlenge dens levetid.

Likevel, selv med regelmessig maskinvask, er det viktig å være oppmerksom på tegn på slitasje eller vedvarende lukt, da dette indikerer at det er på tide å bytte børsten.

Kan man Vaske Oppvaskbørsten i Oppvaskmaskinen?

Ja, de fleste oppvaskbørster kan trygt vaskes i oppvaskmaskinen. Dette er en effektiv måte å holde dem rene og fri for bakterier på. Plasser børsten øverst i maskinen for best resultat.

Hvordan Vaske Oppvaskkum?

For å vaske oppvaskkummen effektivt, bør man bruke et egnet rengjøringsmiddel og en skuresvamp eller børste. Fokuser på å skrubbe grundig, særlig i kriker og kroker, og skyll deretter godt med varmt vann.

Hva er Best Rekkefølge for Oppvasken?

En effektiv rekkefølge for håndoppvask starter med de minst skitne gjenstandene, som glass og lette servise, etterfulgt av tallerkener og bestikk. Gryter og panner, som ofte er fetest, vaskes til slutt. Dette sikrer at man ikke overfører matrester og fett til de renere gjenstandene.

Det er viktig å være oppmerksom på fettinnholdet i vaskevannet. Hvis vannet blir for fettete, kan det hindre effektiv rengjøring og etterlate en fettfilm på gjenstandene. I slike tilfeller kan det være nødvendig å bytte ut vaskevannet for å opprettholde en god rengjøringseffekt.

Er det Best å la Oppvasken Lufttørke?

Det er ofte best å la oppvasken lufttørke da dette er en hygienisk metode som unngår overføring av bakterier som kan skje ved bruk av kjøkkenhåndkle. Imidlertid, for oppvaskgjenstander laget av tre og stål, er det anbefalt å tørke dem av umiddelbart etter vask.

Dette skyldes at langvarig fuktighet kan skade disse materialene. Tre kan sprekke eller miste formen, mens stål kan utvikle rust. Rask tørking etter vask beskytter disse materialene og forlenger levetiden til gjenstandene.