Østerskniv – TEST – Skalldyrbestikk til Østers

0

Det å åpne en østers kan være kronglete, spesielt om du ikke har erfaring med det. Godt utstyr er halve jobben og en god østerskniv vil helt klart hjelpe deg å gjøre jobben lettere.

Østerskniv Østers

Østerskniver kommer gjerne i to utgaver. Den spisse utgaven av kniven er designet for å trenge inn i skallet og løsne kjøttet, mens den bredere utgaven av østerskniven er designet for lettere å kunne åpne det. Mange østerskniver kommer derfor med et bredt blad med en spissere tupp.

Østers kan serveres som et eget måltid, eller som en del av et større skalldyrsbord. Server østersen på et fat med is for å holde dem kalde, gjerne kombinert med sitron. Mange velger å åpne opp østersene før de serverer, mens andre åpner østersen individuelt rundt matbordet.

Hvilke Østerskniver har vi sett på?

I denne oversikten vil du finne et bredt utvalg av østerskniver fra ulike leverandører. Knivene kommer med ulike knivblader og du vil finne alternativer med skaft både i tre og i rustfritt stål.

Østerskniv

Mens enkelte av knivene kun kommer som enkeltstående østerskniver, er andre deler av et større sett der du også finner annet skalldyrbestikk. Dette omfatter alt fra skalldyrtang og knekkere til krepsegafler og krabbegafler.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke østerskniver andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Sett med Østerskniver fra Laguiole Style de Vie

Laguiole Style de Vie Østerskniv

Dette settet med østerskniver fra Laguiole Style de Vie består av to kniver. En kniv med smalt og spisst blad, og en kniv med bredt blad. Den smale kniven anbefales om du ønsker å være skånsom mot skjellene, mens den brede brukes om du behøver mer kraft.

Østersknivene kommer med vakre trehåndtak laget i eik, og med knivblader og detaljer i rustfritt stål. Knivbladene har en tykkelse på 2,5 mm. Settet kommer også med en silikonholder som skal hjelpe deg til å holde østersen under åpning.

Bestill Laguiole Style de Vie Østerskniver hos Arons.no!

Østersknivene fra Laguiole Style de Vie har et flott design som vil ta seg fint ut på serveringsbordet. De de to knivene har ulik form og funksjon på bladene, har du med dette settet mulighet til å perfeksjonere østersåpningen.

Knivsett Østers

Da knivene kommer med håndtak i tre, skal de ikke vaskes i oppvaskmaskin. Dette for å bevare treverkets kvalitet over lengere tid. Silikonholderen kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Dette Settet med Østerskniver finner du hos Arons!

Laguiole Style de Vie er en merkevare kjent for sine kvalitetsrike kniver. Ved siden av østerskniver tilbyr de biffbestikk med kniver og gafler, champagnesabel, vinåpnere, og tilsvarende. Produktene deres kjennetegnes ofte av deres bruk av treverk.

Opinel Østers- og Skalldyrkniv No.9

Opinel no9 Østerskniv

En annen østerskniv vi var nødt til å ha med i oversikten er Opinel sin Østers- og Skalldyrkniv No. 9. Østerskniven fra Opinel kommer med et vakkert dekorert skaft i eksklusivt bubingatre. Knivbladet er laget i Sandvik 12C27 stål.

Østerskniven fra Opinel er foldbar. Dette betyr at du kan brette den sammen når du ikke bruker den. Metalldelen av skaftet kan her roteres slik at kniven låser seg og ikke kan foldes tilbake under bruk.

Bestill Opinel No. 9 Østerskniv hos Shopping4Net.no!

Knivbladet er kun skarpt på den spisse delen av kniven. Dette betyr at du kan bruke den spisse delen til å komme deg inn og åpne østersen, samtidig som det er mindre risiko for å kutte seg på den nedre delen av knivbladet.

Opinel no. 9

Sammenbrettet har østerskniven fra Opinel en lengde på 11 cm. Skaftet kommer i rødaktig treverk, og setter en unik kvalitet på kniven. Selve knivbladet har en lengde på 6,5 cm.

Opinel er et fransk selskap som ble startet tilbake i 1890. Ved siden av østerskniver tilbyr de også andre ulike spesialkniver til høsting og matlaging. Her finner du blant annet en vakker soppkniv, smørkniv, ost- og vinkniv og annet.

Ona Østerskniv i Tre fra Dorre

Dorre Ona Østerskniv

Fra svenske Dorre finner vi deres Ona østerskniv. Østerskniven kommer i rustfritt stål, med et dekorativt håndtak eller skaft i akasietre. Kniven kommer også med en parerstang eller tverrbeskyttelse som beskytter fingrene fra knivbladet.

Østerskniven fra Dorre har et spisst knivblad som er praktisk for å åpne østers. Knivens skaft kommer samtidig med en lett bøy for å gi bedre grep og raft i åpningen.

Bestill Dorre Ona Østerskniv hos NordicNest.no! 

Fra Dorre finner vi også et større skalldyrsett med hele 15 deler. Dette skalldyrsettet består av en tilsvarende østerskniv, en tang, en knekker, seks krepsegafler og seks krabbegafler. Med dette settet har du alt du behøver til en skalldyraften.

Dorre Skalldyrbestikk

Ona østerskniv fra Dorre har en lengde på 16 cm, og kan benyttes å åpne både flate og kuppelformede østers. Da knivbladet er laget i akasietre skal kniven vaskes for hånd etter bruk. Den skal med andre ord ikke vaskes i oppvaskmaskinen.

Se Større Skalldyrbestikk fra Dorre hos Nordic Nest!

Dorre er en allsidig merkevare innen kjøkkenutstyr, og tilbyr et bredt utvalg av kjøkkenprodukter. For flere tips til skalldyr kan du blant annet se på deres Skagen skalldyrsett. De har også flere tørkerullholdere som er et must når man spiser sjømat på denne måten.

Rösle Østerskniv i Rustfritt Stål

Rösle Østerskniv

Fra tyske Rösle finner vi deres østerskniv i rustfritt stål. Østerskniven kommer med en praktisk skjermer for å beskytte fingrene mens du åpner østersen.

Østerskniven fra Rösle skiller seg fra alternativene over ved at den er laget med skaft i rustfritt stål. Dette er en del av Rösle sitt designbilde, og du vil finne et bredt utvalg av andre kjøkkenredskaper med tilsvarende design.

Bestill Rösle Østerskniv hos Christiania Glasmagasin!

Østerskniven har også et praktisk håndtak, slik at du kan henge den opp når den ikke er i bruk. Kniven har en lengde på 18 cm, der håndtaket er på 10 cm. Selv om kniven er laget i rustfritt stål, oppgis det at den skal vaskes for hånd og ikke i oppvaskmaskin.

Rösle Østerskniv

Rösle sin historie går tilbake til 1888. De er kjent for sine høykvalitets redskaper i 18/10 rustfritt stål. Kjøkkenredskapene tåler aktiv bruk, og kan brukes daglig over flere år uten nevneverdig slitasje.

Østerskniven er designet for åpning av østers og muslinger. Den solide kniven sørger for at du enkelt kan åpne skjellene og få tilgang til innholdet.

Alessi Colombia Fish Østerskniv

Alessi Østerskniv

Også fra Alessi finner vi deres østerskniv i rustfritt stål. Østerskniven er en del av Alessi sin Colombia Fish kolleksjon som kjennetegnes av det karakteristiske fiskeskjellmønsteret på håndtaket.

Alessi sin østerskniv er laget i rustfritt stål, og kommer med en praktisk fingerbeskytter for tryggere åpning av østersen. Knivens skaft er dekorert med et spennende fiskeskjellmønster, perfekt for en skalldyraften.

Bestill Alessi Colombia Fish Østerskniv hos NordicNest.no!

Ved siden av østerskniv finner man i denne kolleksjonen også et sett med fire skalldyrgafler. Gaflene kommer med små tenner som gjør det lett å få ut kjøttet fra skjellene. Colombia Fish kolleksjonen består videre av en skalldyrtang med tilsvarende design, og en saltskål formet som en fisk.

Alessi Skalldyrbestikk

Se Hele Utvalget Innen Colombia Fish Skalldyrbestikk!

Kniven fra Alessi har en lengde på 16 cm. Østerkniven kommer med et bredt men spisst knivblad som er skrått utformet for å best kunne åpne opp østersskallet. Det spennende fiskeskjelldesignet gjør at denne og de andre skalldyrredskapene i serien passer perfekt til måltidet.

Behøver man én Østerskniv til Hver Gjest?

Nei, man trenger ikke nødvendigvis én østerskniv til hver gjest. Generelt sett er det ikke alle som er komfortable med å åpne østers selv, så noen velger å åpne dem på forhånd og servere dem på is.

Imidlertid, hvis du planlegger en mer interaktiv middag hvor gjestene skal åpne østers selv, vil én kniv per person være ideelt for en praktisk og engasjerende opplevelse.

Bør jeg Velge Spisst eller Bredt Knivblad på Østerskniven?

Valget mellom en spiss eller bredt knivblad avhenger av personlig preferanse og hvordan du finner det lettest å åpne østers. En spiss østerskniv er ofte lettere å manøvrere inn i skjellens hengsel, mens en bred kniv gir mer støtte når du vrir for å åpne skjellet. Det anbefales å prøve begge typer for å finne ut hvilken som passer best for deg.

Hvor mange Østers per Person?

Antallet østers per person kan variere avhengig av situasjonen. Dersom østers er sentrum i måltidet, regner man ofte med 6-12 østers per person. Hvis det derimot serveres som en del av et større måltid eller buffet, kan du redusere dette antallet til 3-6 per person.

Skal Østers Spises Rå?

Østers kan absolutt spises rå, og dette er faktisk den mest tradisjonelle måten å nyte dem på. Friske, rå østers har en ren, frisk smak av havet. Men de kan også dampes, grilles, bakes eller stekes. Tilberedningsmetoden avhenger av personlig smak og kanskje også på hvilken type østers du har tilgjengelig.

Kan man Spise Selvplukket Østers?

Det er ikke anbefalt å spise selvplukkede østers. Dette da de kan inneholde stoffer som fører til sykdom. På bakgrunn av dette anbefales det derfor å spise stillehavsøsters som er høstet og solgt av personer med kunnskap og erfaring om emnet.

Hva Drikker man til Østers?

Det finnes flere drikkevalg som parer seg godt med østers. Champagne og musserende vin er klassiske valg som komplementerer den salte smaken av østers med sin friskhet og bobler. Andre populære valg inkluderer tørre hvite viner, som sauvignon blanc, eller lettere øl som pilsnere.

Noen foretrekker også sterkere drikker som whisky eller gin, men det er viktig å velge en drikke som ikke overskygger østersens delikate smak.