Tekanne – Test – 9 Klassiske og Moderne Kanner

0

For mange er det å drikke te nærmest en seremoniell prosess. Dette gjelder både om man drikker te som en del av frokosten, om man nyter te gjennom arbeidsdagen, eller om man slapper av med en tekopp på kvelden.

Dersom du skal nyte teen optimalt, trenger du også en tekanne som passer til situasjonen. Under har vi plukket ut et utvalg av kanner, som vi håper vil falle i smak. Mange av kannene er designet med øye for det skandinaviske designbildet, men også med inspirasjon fra Asiatisk tekultur.

Tekopp

Flere av kannene er også del av et servise, slik at du kan matche opp tekannen med servise i tilsvarende farge og design. Du har selvfølgelig også mulighet til å kombinere din nye tekanne med eksisterende kopper og serviser.

Hvilke Tekanner Har Vi Sett På?

Vi har forsøkt å plukke ut en håndfull med tekanner som vi håper du vil finne interessant. Her har vi naturlig nok sett på de kannene vi selv liker, både med tanke på design, men også rundt størrelse og bruk.

Tekanne

Vi har samtidig forsøkt å lage en variasjon med tekanner i forskjellige design og materialer. Du vil derfor finne alternativer i porselen, glass, støpejern og stentøy.

Vi Har Sett på Følgende Tekanner:

  • Theo Tekanne i Stentøy fra Stelton
  • Hammershøi Tekanne fra Kähler
  • Black Fluted fra Royal Copenhagen
  • Broste Copenhagen Nordic Sea
  • Thea Keramisk Tekanne
  • Menu Kettle Tebrygger i Glass
  • Kitchen Craft Tekanne i Støpejern
  • Bitz Tekanne
  • Eva Solo Nordic Kitchen

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke tekanner andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Theo Tekanne i Stentøy fra Stelton

Theo Tekanne

Theo er en serie med te-servise fra danske Stelton. Theo tekanne er en spennende kanne som kombinerer det skandinaviske designet med asiatiske detaljer.

Navnet Theo spiller antagelig på ordet te, noe som beskriver hva serien er tenkt å brukes til. Theo serien er designet for å stimulere sansene, slik at du kan nyte et avslappet øyeblikk med en varm kopp te.

Bestill Theo Tekanne hos Nordic Nest!

Selve tekannen er laget i stentøy, mens håndtaket og lokket i bambus er med på å gi den en spennende kontrast.

Te-serviset Theo fra Stelton inneholder også ulike frokosttallerkener, tekopper, telysholdere, så vel som kaffekanner og presskanne. Kannen kan også kombineres med en Theo-tevarmer, der man kan benytte telys for å holde innholdet i kannen varm.

Les mer om Stelton Theo Tekanne!

Theo-serien fra Stelton har lenge kun vært tilgjengelig i svart farge. Nylig ble serien relansert i en lys utgave med navnet Sand. Fargevalget er her kanskje inspirert av de danske sandstrendene.

Theo Sand

Theo tekanne har et volum på 1,25 liter. Kannen har en høyde på 16 cm, og en bredde på 22 cm.

Hammershøi Tekanne fra Kähler

Hammershøi Tekanne fra Kähler

Denne indigo-blå tekannen, er en del av Hammershøi serien fra Kähler. Hammershøi serien er preget av et klassisk men moderne design, men markante riller.

Kähler serien ble lansert i 2015, og er utviklet basert på arbeider av Svend Hammershøi fra begynnelsen av 1900 tallet. Ved siden av tekanner, finne man også servise, lysestaker, vaser, krydderkverner og annet til kjøkken og interiør.

Bestill Kähler Hammershøi Tekanne hos Nordic Nest!

Ved siden av å være tilgjengelig i indigo-blå, er denne kannen også tilgjengelig i fargene hvit og antrasittgrå. Kannen er laget i porselen og har et elegant messingbelagt håndtak.

Hvit Hammershøi Kähler

Messinghåndtaket er varmeledende og kan derfor bli varmt. Håndtaket bør tas av om kannen skal vaskes i oppvaskmaskinen.

Les Mer om Kähler Hammershøi Tekanne!

Dersom du ønsker å brygge te direkte i kannen, er dette fult mulig. Kannen er utstyrt med en innebygget tesil slik at tebladene holdes igjen i kannen.

Hammershøi

Kähler Hammershøi tekanne har et volum på 1,2 liter. Kannen har en høyde på 15 cm og en diameter på 14,5 cm.

Black Fluted fra Royal Copenhagen

Royal Copenhagen Tekanne

Black Fluted er en tekanne fra porselensfabrikken Royal Copenhagen. Kannen er en del av deres Black Fluted servise. I dette serviset finner en samtidig et godt utvalg i svarte tallerkener og kopper, utsmykket med de små fluted riflene.

Bestill Black Fluted fra Royal Copenhagen!

Kannen kan godt kombineres med andre deler i Black Fluted serien, men passer samtidig også godt sammen med andre kopper og serviser.

Black Fluted Royal Copenhagen

Black Fluted er utviklet i porselen. Den unike matte glasuren fremhever porselenets rifler på en helt annen måte enn klassisk blank glasur. Mattheten i glasuren er med på å skape en rustikk og rå overflate, noe som gjør at denne kannen skiller seg fra andre tekanner i porselen.

Black Fluted Tekanne Finner du hos NordicNest.no!

Håndtaket er laget i trefarget bambus, og skaper med dette en klar kontrast til den svarte overflaten. Det finnes også ulike hvite fluted tekanner fra Royal Copenhagen, men disse kommer med et mer tradisjonelt porselenhåndtak på siden.

Kannen har et volum på 0,75 liter. Høyden på kannen er 22,5 cm, og bredden er på 16,5 cm.

Broste Copenhagen Nordic Sea

Broste Copenhagen Nordic Sea Tekanne

Fra Broste Copenhagen finner vi denne tekannen i glasert stentøy. Kannen er en del av Broste Copenhagen sin Nordic Sea serie, der man finner stentøyservise, skåler kopper og fat inspirert av dansk natur.

Fra Broste Copenhagen finner vi også søsterseriene Nordic Sand og Nordic Coal som har tilsvarende vareutvalg, men da i grå sandfarge eller svart kullfarge.

Bestill Broste Copenhagen Nordic Sea Tekanne hos Nordic Nest!

Den havinspirerte stentøyet er med på å gi denne kannen fra Broste Copenhagen et naturlig og rustikt preg. Tekannen kan gjerne benyttes i kombinasjon med annet servise i samme serie, men kombineres også godt med andre serviser.

Kannen er håndlaget, slik at det vil forekomme naturlige variasjoner og unikheter. Dekk på med tekannen til frokosten, eller ta den frem når du ønsker å kose deg med en kopp te når roen senker seg på kvelden.

Broste Copenhagen Nordic Sand

Broste Copenhagen Nordic Sand

Kannen har et volum på 1 liter. Høyden på kannen er 18 cm, og bredden er på 25 cm.

Thea Keramisk Tekanne

Thea Tekanne Bloomingville

Vi har tidligere sett på Theo tekanne fra Stelton. Fra Bloomingville finner vi her denne Thea kannen, som også har et navn som spiller på ordet te.

Kannen er laget i glasert keramikk, og har et rustikt og nostalgisk preg. Kannen er en del av Bloomingville sin Thea-serie, der man også finner en matchende keramisk kopp, i tillegg til lignende servise og skåler.

Thea Tekanne fra Bloomingville Bestiller du Her!

Kannen er spennende designet med den sirkelformede hanken. Tekannens lokk er samtidig utsmykket med en lærreim, som er med på å gi kannen en ekstra detalj.

Thea Tekanne

Kannen har et volum på 0,55 liter. Høyden på kannen er på 11,5 cm, og diameteren er på 11 cm.

Menu Kettle Tebrygger i Glass

Menu Tekanne i Glass

Fra Menu finner vi denne Kettle tekannen i glass. Tekannen kommer med et praktisk og elegant te-egg som gjør det enkelt å brygge teen i kannen. På denne måten fungerer denne kannen også som en tebrygger.

Da den er laget i glass, vil du når du brygger te i denne tekannen, kunne følge med på hvordan teen sprer seg i vannet. Dette gir en visuell opplevelse som skaper ro i ekte Zen-ånd.

Bestill Menu Tebrygger i Glass hos NordicNest.no!

Mens selve kolben er laget i glass, er selve te-egget laget i rustfritt stål, plast og silikon. Egget henger fra kannens tak, og vil derfor sveve i kannen mens teen brygges. Te-egget kan trekkes opp fra vannet når teen er ferdig, slik at du unngår at den blir brygget for lenge.

Menu Tekanne

Menu Kettle tebrygger finnes i to størrelser. Her kan du velge mellom 0,75 eller 1,5 liter. Her kan det derfor være lurt å tenke på om du oftest lager te til deg selv, eller om du lager te til flere personer. En full kanne på 0,75 liter vil normalt holde til to litt store kopper te.

Kitchen Craft Tekanne i Støpejern

Kitchen Craft Støpejernskanne

Støpejernskanner har lenge vært brukt for å servere te. Tekannen i støpejern er en japansk tradisjon, og støpejernkannenes design er derfor ofte inspirert av den japanske te-kulturen.

Denne svarte kannen fra Kitchen Craft er laget i innvendig emaljert støpejern. Støpejernskannen kommer med en avtagbar finmasket tesil i rustfritt stål, slik at det er mulig å brygge te inne i kannen.

Bestill Kitchen Craft Støpejernskanne hos Christiania Glasmagasin!

En tekanne i støpejern er praktisk, da metallet tilpasser seg varmen i tevannet, og på denne måten bevarer temperaturen lenger. Dette gjør at du kan ha varm te på kannen over lenger tid, uten at den blir kald.

Støpejernskanne

Kitchen Craft tekanne i støpejern har et volum på 0,6 liter. Dette tilsvarer rundt 2 mellomstore tekopper. Kannen vaskes for hånd.

Bitz Tekanne

Bitz Tekanner Farger

Bitz er en relativt ny serviseserie med spennende fat og tallerkener i stentøy. I Bitz serien finner vi også denne tekannen i stentøy. Kannen fra Bitz er laget i keramikk, og har en vakker reaktiv glasur, kombinert med et rustikt håndtak i eik tre.

Kannen er tilgjengelig i flere farger. Bitz lar deg velge mellom fargene grønn, svart, grå, blå, amber og matt kremhvit. Dette gjør at du har mulighet til å finne en tekanne som passer din smak, og ditt eksisterende te-servise.

Se Utvalget Innen Bitz Tekanner hos Nordic Nest!

Dersom du ønsker å matche kannen med ditt Bitz servise, finner du også at fargene går igjen også i tallerkener og tekrus. Bitz er samtidig et servise som gjør det spennende å kombinere produkter på tvers av fargevalgene.

Bitz tekanne har et volum på 1,2 liter, noe som gir god plass til te. Kombiner gjerne med en Bitz Jumbo-kopp, eller et av de andre krusene i serien.

Eva Solo Nordic Kitchen

Eva Solo Tekanne

I Eva Solo sin Nordic Kitchen serie finner vi denne svarte tekannen i stentøy. Nordic Kitchen kolleksjonen fra Eva Solo er en serie som blant annet består av dette frokostservise i svart stentøy.

Tekannen har et minimalistisk formspråk, inspirert av det skandinaviske designbildet. Det stilrene og enkle designet i svart stentøy, gir et rustikt utseende som passer godt til den nordiske livsstilen.

Selve kannen er utviklet i stentøy, men helletuten er samtidig utstyrt med silikon. Silikontuten sørger for at man unngår drypping fra kannen og ned på duken eller frokostbordet. Dette skal gi en 100 % dryppfri servering.

Bestill Eva Solo Nordic Kitchen Tekanne hos Nordic Nest!

Tekannen fra Eva Solo kan godt benyttes sammen med de andre servisedelene i Nordic Kitchen serien. Samtidig fungerer den også godt sammen med annet servise.

Eva Solo Nordic Kitchen

Tekannen har et volum på 1 liter. Høyden på kannen er 13,7 cm, og den har en diameter på 14 cm. Kannen kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Te

Hvordan Velge Tekanne?

I oversikten over har vi sett på mange alternativer, og det kan være vanskelig å vurdere hvilken kanne man skal velge.

Det første jeg ville vurdert, var hvilke kanner som du synes faller best i smak. Dette er tekanner som man skal sette frem på bordet under frokosten, eller kanskje også når man skal slappe av på kvelden. Det er derfor greit å ha en kanne som du setter pris på.

Videre er det lurt å tenke på om du ønsker en kanne der du kan brygge te. Dersom du normalt bruker tepose, er dette ikke nødvendig. Ønsker du derimot å brygge teen direkte i kannen, bør det være et krav at det er egnet funksjonalitet for dette.

Størrelsen på kannen er også viktig. Kannene over varierer fra en halv liter, og opp mot 1,2. Her bør du være oppmerksom på hvor mye te du normalt drikker, og om dere er flere som normalt nyter te sammen.

Hvor Stor Tekanne Trenger Jeg?

Størrelsen på tekannen du trenger avhenger av hvor mange kopper te du vanligvis brygger om gangen. Hvis du vanligvis brygger te bare for deg selv, kan en liten tekanne på 0,5 liter (som gir ca. 2 kopper te) være nok.

Men hvis du ofte brygger te til flere personer, kan du vurdere en større tekanne, kanskje 1 til 2 liter, som kan servere 4 til 8 kopper te. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke alltid er best å brygge mer te enn du umiddelbart vil drikke, da teen kan begynne å miste smak hvis den blir stående for lenge.

Hvor Lenge Holder Tekannen Teen Varm?

Hvor lenge en tekanne kan holde teen varm avhenger av materialet den er laget av og om den har et isolerende deksel. En keramisk eller støpejern tekanne vil generelt holde teen varm i en lenger periode.

En tekanne laget av glass eller porselen kan ikke holde varmen like lenge. Hvis du vil at teen skal holde seg varm i lenger tid, kan du vurdere en termisk tekanne, som har en isolert konstruksjon som kan holde teen varm i flere timer.

Er det Sunt å Drikke Te?

Ja, det er sunt å drikke te. Te, spesielt grønn og svart te, er kjent for sine helsefordeler. Det er en god kilde til antioksidanter, som kan bidra til å forhindre skade på cellene dine og redusere risikoen for visse typer kreft.

Te kan også bidra til å forbedre hjertehelsen, og det er forskning som antyder at det kan bidra til å redusere risikoen for type 2 diabetes. Imidlertid bør du være oppmerksom på at noen typer te kan inneholde koffein, så hvis du er følsom for koffein, bør du begrense inntaket eller velge koffeinfrie alternativer.

Hvor Mange Teposer til en Liter Te?

Selv om det er anbefalt å benytte én tepose per kopp med varmt vann, betyr ikke dette nødvendigvis at du behøver 5 teposer for å lage 1 liter med te. Hvor mange teposer du behøver baserer seg ofte på hvordan du liker teen din, og hvilken type te du serverer.

Mange opplever at det å bruke 5 poser te på en liter, gjør teen veldig bitter. De anbefaler i stedet at man holder seg til 2 teposer, toppen 3. Her kan det være lurt å prøve seg frem, for å finne en mengde som passer deg og den teen du foretrekker.