Frokostservise – Test – Nyt Frokosten med Flott Servise!

0

Ønsker du et mer spennende frokostservise? I denne oversikten har vi plukket ut flere spennende serviser som vi gi farge og variasjon til frokostbordet.

Servisene i oversikten under er ulike alternativer i både design og fargeutvalg. Vi har forsøkt å plukke ut frokostserviser som vil være med på å gjøre måltidet litt mer spennende, også visuelt.

NJRD Lines frokostservise

De fleste av servisene er tilgjengelig i flere farger enn de vi har fått vist frem på denne siden. De ulike kolleksjonene kommer også med middagstallerkener, samt annet tilbehør som tekanner, serveringsfat og annet.

Hvilke Frokostserviser har vi sett på?

I oversikten under vil du finne flere ulike frokostserviser. De fleste er av skandinavisk opphav, og representerer det nordiske designbildet. Samtidig vil du også finne et par serviser fra Storbritannia.

Frokostservise

Når vi har plukket ut serviser, har vi forsøkt å velge alternativer som skiller seg litt ut fra normalen. Vår tanke har vært å forsøke å finne alternativer som kan gjøre borddekkingen og måltidet mer spennende.

Vi har sett på Følgende Frokostserviser:

 • Aida Raw Frokostservise
 • Bitz Servise
 • Denby Servise – Studio Blue
 • Lines Frokosttallerken fra NJRD
 • House Doctor Rustic
 • Marimekko Frokostservise
 • Lene Bjerre Amera
 • Royal Doulton Pacific
 • Naomi Frokostservise fra Bloomingville
 • Broste Copenhagen Servise
 • Hammershøi Frokostservise fra Kähler

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke frokostserviser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Aida Raw Frokostservise

Aida Raw Frokostservise

Aida Raw er et spennende frokostservise designet av den danske skuespilleren og redaktøren Christiane Schaumburg-Müller.

Serviset er laget i stentøy og har et rått, ujevnt og spraglete utseende. Tallerkenene i dette frokostserviset er laget for hånd i Søholm i Danmark, og er derfor preget av naturlige variasjoner.

Bestill Aida Raw Servise hos Bakeren og Kokken!

Aida Raw frokostservise kommer i en rekke fargevalg. Blant alternativene finner du Arctic White, Forest Brown, Midnight Blue, Metallic Brown, Northern Green og Nordic Stoneware. Dette skaper et bredt utvalg av alternativer, som alle setter sitt preg på frokostbordet.

Aida Raw Frokost

De ulike kombinasjonene av farger, kombinert med det ujevne mønsteret på tallerkenflatene, skaper spennende kontraster til serveringen.

Se Større Oversikt over Aida-Serviser Her!

Asjettene i Aida Raw servise kommer i flere ulike størrelser. Til frokosten finner du mindre tallerkener på 20 cm og 23 cm, men serien tilbyr også større tallerkener på 28 cm.

Ved siden av flate tallerkener finner man også ulike dype skåler og kaffekopper, samt ulikt tilbehør som bordbrikker, skjærefjøler, drikkeglass, bestikk og mye annet.

Bitz Frokostservise

Et annet røft frokostservise er Bitz, designet av den danske ernæringseksperten og TV-personligheten Christian Bitz.

Bitz er et keramisk stentøyservise med reaktiv matt glasur. Serviset har et rustikk preg med ujevne naturlige stentøymønstre.

Bestill Bitz Frokostservise hos NordicNest!

Tanken bak serviset har vært å bringe mere opplevelse inn i måltidet. Med de sterke fargene, og de naturlige unike detaljene og kontrastene i overflaten, sørger Bitz servise for at tiden som benyttes rundt matbordet nytes bedre.

Bitz Servise

Bitz servise kjennetegnes av sterke farger på oversiden av tallerkenen, mens undersiden er i mørk grå eller svart design.

Se Utvalget Innen Bitz-servise hos NordicNest.no!

Frokostserviset kommer i fargevalg som mørkeblå, grønn, amber og lyseblå. Etter hvert som serien har blitt populær har det også blitt tilført nye fargealternativer.

Asjettene i Bitz serviset kommer i størrelser på 21 og 27 cm. Dette gjør at de egner seg både som frokostservise og middagsservise. Videre finner du kopper, ulike serveringsskåler og suppeskåler, eggeglass, melkekanne og mye annet.

Denby Servise – Studio Blue

Denby frokostservise

Studio Blue er en serviseserie fra britiske Denby. Serviset selges i sett med fire asjetter, alle i ulike hvite til blåtoner.

Denby fører også tilsvarende serier som deres svarte og hvite Halo-serie, og Studio Grey med gråtoner.

Se Frokostserviser fra Denby hos Bakeren og Kokken!

Studio Blue er et nylig lansert Denby servise, lansert i 2018. Fargene og teksturen på dette Denby serviset er inspirert av ulike stentyper som flint, kobolt og kritt. Dette gir overflaten på Studio Blue serviset fra Denby en spraglete og spennende overflate. Dette gjør de mer levende og unike i sin utforming.

Serviseserien er laget i håndlaget stentøy ved potteriet i Derbyshire, England. Stentøyet har en solid glasur, som gir serviset ekstra styrke. Serviset kan benyttes både i oppvaskmaskin, så vel som i stekeovn eller mikro.

Denby Studio Blue Bestiller du hos Bakeren og Kokken!

Frokostserviset i Denby Studio Blue kommer i størrelser på 17 cm og 21 cm. Ved siden av dette finner du også større tallerkener med diameter på 26 cm.

I Denby Studio Blue kolleksjonen finner du også dype tallerkener og frokostskåler. Serien byr også på ulike kanner, kaffekopper, og serveringsfat.

Lines Frokosttallerken fra NJRD

NJRD Lines frokostservise

Fra det svenske designmerket NJRD finner vi denne serien med Lines serviser. Porselensserien er designet av designerduoen Bernadotte & Kylberg. Bernadotte er for øvrig også kjent som Prins Carl Filip, og er sønn av Kong Carl Gustav av Sverige.

Serviseserien har fått navnet Lines, noe som representerer de omkransede linjene rundt asjettens ytterkant. Linjene går også igjen i de andre delene i serviset.

Se Oversikt over NJRD Lines Serviser hos NordicNest.no!

Frokostserviset er tilgjengelig i flere ulike farger. Velg her mellom brun, hvit, mørkegrå, brun og rosa. Asjettene har en vakker kontrast mellom den matte overflaten på kantene, og en blank overflate på tallerkenens sentrum.

Bestill NJRD Lines Frokostservise hos NordicNest.no!

I seriens frokostservise finner vi asjetter med diameter på 21 cm, og dype skåler med diameter på 16 cm. Serviset fører også større asjetter med diameter på 27 cm.

Ved siden av asjetter, finner du i NJRD Lines-serie også melkekanner, kaffekopper og sukkerskåler i det samme fargeutvalget.

House Doctor Rustic Servise

House Doctor Rustic Frokostservise

Fra House Doctor finner vi Rustic frokostservise. Serviset er håndlaget i solid stentøy og har en ujevn og ruglete overflate.

Serien fra House Doctor har, som navnet tilsier, et rustikt preg. De håndlagede og røffe overflatene og kantene er med på å skape et spennende og uvanlig servise.

Bestill House Doctor Rustic Frokostservise hos NordicNest.no!

Da hver del i serviset er laget for hånd, vil det oppstå naturlige variasjoner. Dette gjør at hver del i serviset er unik i sin utforming og design.

Frokosttallerkenene i Rustic-serien har en diameter på 20,5 cm. House Doctor Rustic har samtidig også større middagstallerkener med diameter på 27,5 cm.

Se Full Oversikt over Rustic-serviset fra House Doctor!

Ved siden av frokosttallerkener og middagstallerkener, finner du i serien også kaffekopper, boller og dype tallerkener, eggeglass og Rustic kanne. Serien har også et eget utvalg av krukker og vaser.

Marimekko Frokostservise

Marimekko Frokostservise

Finske Marimekko var opprinnelig en tøyprodusent, men er i dag også kjent for flere populære serier med serviser. Deres serviseserier benytter mange av de klassiske Marimekko-mønstrene vi kjenner igjen fra deres kjente kolleksjoner.

Marimekko frokostservise kommer i hvitt stentøy, dekorert med klassiske Marimekko mønster. Deres Räsymatto (Fillerye på norsk) serviser kjennetegnes av runde ujevne sirkler. Räsymatto er en del av Marimekko sin Siirtolapuutrha-kolleksjon der man også finner andre design i tilsvarende fargekoder.

Se Utvalget Innen Marimekko Servise hos Nordic Nest!

Marimekko sine asjetter kan gjerne kombineres med deres kaffekopper og skåler. Her er utvalget av design en del større, der man blant annet finner kopper og serveringsbrett med deres Unikko blomster.

Bestill Marimekko Frokostservise hos NordicNest.no!

Marimekko sitt frokostservise kommer med små tallerkener med diameter på 20 cm. De større tallerkenene har en diameter på 25 cm.

Marimekko frokostbord

Ved siden av asjetter, finner man i Marimekko-serviset også ulike skåler, te- og kaffekopper, tekanner, i tillegg til bordbrikker eller dekkebrikker, og kjøkkenhåndklær.

Lene Bjerre Amera Frokostservise

Lene Bjerre Frokostservise

Amera er en serie med serviser fra den danske interiørprodusenten Lene Bjerre. Serien består av serviser og serveringsdeler i keramikk.

Amera serien fra Lene Bjerre er utviklet i glasert keramikk, og har et rustikt design med gråtonet finnish. Asjettene i serviset har en organisk form, noe som skaper et spennende uttrykk på frokostbordet.

Bestill Lene Bjerre Amera Frokostservise hos Nordic Nest!

Lene Bjerre sin Amera serie kommer med frokostservise i form av asjetter med diameter på 20 cm. De større middagstallerkenene har en diameter på 26 cm.

Lene Bjerre Amera

I serien finner du også et bredt utvalg av skåler, kaffekopper med og uten hank, eggeglass, sausenebb, serveringsfat, oppbevaringsbokser og tekanner.

Royal Doulton Pacific

I dette settet fra Royal Doulton finner du en serie med seks ulikt designede tallerkener. Serien har en marin blå fargekode, og har fått navnet Pacific.

Pacific serien med blå og hvite tallerkener fra Royal Doulton skaper mulighet for spennende kombinasjoner. Fargen er inspirert av sjøen, og passer derfor godt både til hjem og hytter ved sjøen.

Bestill Royal Doulton Pacific Servise hos Nordic Nest!

Serviset kommer tilgjengelig i tre ulike størrelser. De minste tallerkenene har en diameter på 16 cm, de mellomste på 23 cm, og de største har en diameter på 28,7 cm.

Ved siden av dette finner du også ulike størrelser av dype tallerkener, samt et sett med kaffekrus. Både tallerkener, skåler og kopper selges i sett med seks ulike design. Dette gjør at du med en gang får variasjon på borddekkingen.

Se Oversikt over Royal Doulton Pacific!

Tre av seriene er samtidig også tilgjengelige i større starsett, der du får fire komplette serviser i samme dekor. Disse settene har til sammen 16 deler, som inkluderer 2 ulike tallerkener, samt skål og krus.

Naomi Frokostservise fra Bloomingville

Bloomingville Naomi

Et annet frokostservise med variasjoner i dekoren, er Naomi fra Bloomingville. Bloomingville Naomi frokostservise kommer i en sterk blå farge, dekorert med et slags slangeformet eller shingelformet mønster i hvitt.

Selv om asjettene i dette serviset kommer i samme farge, er mønsteret i flereulike utgaver. Disse går under navnene Modell 1 og Modell 4 etc. Den lille variasjonen mellom du ulike mønstrene er med på å skape spenning og variasjon i dette serviset.

Se De Ulike Variasjonene hos NordicNest.no!

Serviset er laget i glasert keramikk, og tåler oppvaskmaskin, fryser og mikrobølgeovn. Frokostserviset har en diameter på 20 cm, mens deres større middagstallerkener har en diameter på 28,5 cm.

Bestill Bloomingville Naomi Frokostservise hos NordicNest!

Serien tilbyr også firkantede rektangulære tallerkener i de ulike mønstertypene, samt skåler, kaffekopper med og uten hank og en egen fløtemugge.

Broste Copenhagen Servise

Broste Copenhagen Servise

Fra danske Broste Copenhagen finner vi en kolleksjon med flere ulike sett med frokostserviser. Servisene er inspirert av dansk natur og har fått navnene Nordic Sea, Nordic Sand og Nordic Coal.

Navnene representerer fargevalget på de ulike servisesettene, der Nordic Sea har en kombinasjon av blå, grå og grønne fargetoner, Nordic Sand har en offwhite gråfarge inspirert av danske strender og Nordic Coal har svarte og mørke farger.

Se Broste Copenhagen Frokostserviser hos Nordic Nest!

Hver del i serviset er unikt. Dette skyldes at de ulike tallerkenene og servisedelene er håndlaget. Dette gir hver enkelt del i dette serviset et personlig og unikt preg. Serviset blir produsert i stentøy, før det blir glasert og brent under jorden.

Broste Copenhagen Serviser Bestiller du hos NordicNest.no!

Broste Copenhagen sitt frokostservise har små og mellomstore tallerkener på henholdsvis 15 og 20 cm. Videre finner du også en middagstallerken med diameter på 26 cm.

Broste Copenhagen sitt servise byr også på et bredt utvalg i de samme fargekodene. Her finner du flere ulike dype tallerkener, inklusive en salat/pastatallerken, eggeglass, kaffekopper, oppbevaringsboks, teskje i stentøy og annet.

Hammershøi Frokostservise fra Kähler

Den klassiske Hammershøi serien fra svenske Kähler er et populært alternativ innen frokostserviser. Serien ble lansert i 2015, men er inspirert fra et klassisk design av Svend Hammershøi fra begynnelsen av forrige århundre.

Hammershøi serien fra Kähler består av interiørartikler og servisedeler i myke og lyse farger. Serien er kjent for sine karakteristiske linjer som preger hele sortimentet.

Kähler Hammershøi

Blant delene i Hammershøi servise finner man farger som hvit, indigo eller mørkeblå, lys himmelblå og antrasittgrå. Selve asjettene er (oss bekjent) begrenset til hvite utgaver, mens tekanner, melkekanner, skåler og kopper kommer i et større fargevalg. Dette kan selvfølgelig kombineres.

Bestill Hammershøi Frokostservise hos Nordic Nest!

Kähler Hammershøi sitt frokostservise har en diameter på 19 cm og 22 cm, samt middagstallerkener på 27 cm. I Hammershøi serien finner du også et eget juleservise, samt tallerkener i farget glass.

Noe av det som gjør Kähler Hammershøi sitt frokostservise spennende er det store utvalget av matchende interiørartikler. Her kan du kombinere med matchende telysholdere, krukker og vaser, slik at du får et komplett frokostbord.

Hva er et Frokostservise?

Et frokostservise er et sett med servise som brukes til frokostmåltider. Det skiller seg fra et middagsservise ved at tallerkenene er mindre i størrelse, typisk designet for å være tilpasset brødmat og andre vanlige frokostretter.

Settet kan også inkludere elementer som skåler, kopper, glass, eggeglass og bestikk som harmonerer med resten av settet og tilpasser seg de typiske matrettene og drikkevarene som serveres til frokost.

Hvor Store Tallerkener i et Frokostservise?

Størrelsen på tallerkenene i et frokostservise kan variere, men de er per definisjon mindre enn middagstallerkener. Dette gjenspeiler at frokostmåltidene ofte er mindre omfattende enn middag. En vanlig størrelse kan være rundt 15-20 cm i diameter, så det kan her være verdt å vurdere hva du selv ønsker av størrelser.

Hvor Mange Tallerkener Trenger man i et Frokostservise?

Antall tallerkener du trenger i et frokostservise avhenger av hvor mange personer du vanligvis serverer frokost til. Hvis du har en familie på fire, kan et sett med minst fire tallerkener være passende.

Det kan også være lurt å ha noen ekstra for gjester eller i tilfelle noen av asjettene skulle knuse. Å vurdere husstandens daglige behov og vaner vil hjelpe deg med å bestemme det riktige antallet.

Hvilke Måltider Benyttes Serviset til?

Selv om et frokostservise gjerne er kjøpt inn med tanke på frokostmåltidet, er det ingen strenge regler som sier at det ikke kan brukes til andre måltider. Du kan bruke det til lunsj eller snacks hvis du ønsker. Valget kan avhenge av designet og størrelsen på delene og hvordan de passer til andre typer mat.

Kan man ha Frokostserviser i Ulikt Design?

Ja, du kan definitivt ha frokostserviser i ulikt design. Noen foretrekker å ha et koordinert sett som gir et enhetlig utseende, mens andre liker å ha et utvalg av ulike stiler og farger. Å ha et frokostservise i ulikt design kan bidra med en morsom og unik touch til måltidet ditt. Valget av design kan reflektere din personlige smak og dekorstil.