Sautepanne – Test – Praktiske Panner med Høye Kanter

0

En sautepanne er praktisk når du ønsker en stekepanne med en litt høyere kant. Dette er nyttig når du skal lage gryteretter eller ønsker å blande mer ingredienser sammen med kjøttet du steker. Ved å benytte en sautepanne vil du derfor unngå å måtte ta i bruk en gryte i tillegg til stekepannen.

Grå sautepanne Staub

Konseptene Sautepanne og Traktørpanne benyttes gjerne om hverandre, og vi har hatt vanskelig med å skille de. I oversikten under vil du derfor finne panner med begge navnene.

Du kan lese vår guide til traktørpanner her!

Hvilke Sautepanner har vi sett på?

I oversikten under har vi plukket ut et bredt utvalg med sautepanner og traktørpanner. Flere av pannene kommer med runde gryteformede håndtak på hver side, mens andre har lengre typiske stekepanne-håndtak.

Sautepanne

Sautepannene kommer fra et bredt utvalg av leverandører og produsenter som vi kjenner fra andre produkter innen steke- og kokekar. Her vil du finne panner fra merkevarer som Staub, Pillivuyt, GreenPan, Woll, Hestan, Zwilling, Ballarini og WMF.

Vi håper at oversikten vil hjelpe deg å få et overblikk over de ulike sautepannene på markedet, og at den kan hjelpe deg å finne en panne som faller i smak!

Vi har sett på Følgende Sautepanner:

  • Staub Chistera Sautepanne med Fordelende Dryppfunksjon
  • Pillivuyt Gourmet Arc Sauterpanne med Glasslokk
  • GreenPan Barcelona Traktørpanne med Lokk
  • Woll Diamond Lite Sautepanne
  • Hestan NanoBond Sauteringspanne i Stål
  • Zwilling Forte Sautepanne med Lokk
  • Ballarini Salina Ti-X Sautepanne
  • WMF Durado Sautepanne

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke sautepanner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Staub Chistera Sautepanne med Fordelende Dryppfunksjon

Staub sautepanne

Fra franske Staub finner vi denne klassiske sautepannen i emaljert støpejern. Støpejernspannen beskrives også som en stekegryte og kan benyttes til alt av panne- og gryteretter. Ved siden av å være et praktisk redskap på kjøkkenet, er pannen også velegnet til servering på middagsbordet.

Lokket til Staub Chistera sautepanne kommer med en smart designet drypp-struktur. Under lokket er det utformet smarte asymetriske nupper der vannet samles opp. Dette sørger for at vannet fordeles jevnt i pannen når det drypper tilbake.

Bestill Staub Chistera Sautepanne hos NordicNest.no!

På denne måten fordeles smak og fuktighet jevnt over maten, slik at den ikke blir tørr. Den gjentagende dryppingen fra lokket bidrar på denne måten til møre og saftige resultater under matlagingen.

Staub Chistera sautepanne har en diameter på 28 cm, eller 36 cm om du inkluderer håndtakene. Volumet på pannen er på 3,7 liter. De høye kantene sørger for at du har god plass til alt fra gryteretter og pastaretter til ratatouille eller bakte grønnsaks- eller kjøttretter. Kun fantasien setter grenser.

Velg Mellom 3 Ulike Farger hos Nordic Nest!

Stekeflaten i pannen er laget i emaljert støpejern, og trenger en porsjon stekefett for å fungere optimalt. Ved siden av å benyttes som en gryte, kan sautepannen også brukes til bruning og steking av kjøttbiter til gryteretten eller til karbonadedeig eller kjøttdeig til fredagens tacomåltid.

Grå sautepanne Staub

Sautepannen fra Staub er tilgjengelig i flere fargevalg. Her har du mulighet til å velge mellom alternativer i sort, rød eller grå. Dette gjør at du kan velge en sautepanne som matcher ditt eksisterende inventar, og som passer godt både på kjøkkenbenken og på serveringsbordet.

Pillivuyt Gourmet Arc Sauterpanne med Glasslokk

Pillivuyt Gourmet Arc Sautepanne

I Pillivuyt sin Gourmet Arc serie finner vi denne sautepannen. Pannen kommer i anodisert aluminium, med lokk i glass. Sautepannens håndtak er ikke varmeførende, slik at du ikke trenger å tenke på dette under matlagingen.

Gourmet Arc er en serie med gryter, kjeler og stekepanner fra Pillivuyt. Serien kjennetegnes av det svarte stilrene og funksjonelle designet, og egner seg perfekt til hverdagens matlaging. Ved siden av sautepannen, består Gourmet Arc av et bredt utvalg av stekepanner og kasseroller, samt gryter i ulike størrelser.

Bestill Pillivuyt Gourmet Arc Sautepanne hos Bakeren og Kokken!

Arc sautepanne er utstyrt med en tykk bunn som fordeler varmen jevnt og effektivt. Bunnen er utstyrt med et tre-langs non-stick belegg, forsterket med Diamond effekt titanium som hjelper å holde overflaten ripefri, samtidig som den er holdbar og enkel å rengjøre.

Sautepannen kommer også med tilhørende glasslokk med luftehull og håndtak. Pillivuyt tilbyr med dette en holdbar og funksjonell sautepanne som gir deg mange muligheter på kjøkkenet.

Pannen har en diameter på 26 cm, og kommer med høye kanter. Dette gjør at du har god plass til matlagingen. Non-stick belegget sørger samtidig for at du trenger mindre olje eller stekefett under steking. Sauterpannen fra Pillivuyt kan benyttes på alle varmekilder, inkludert induksjon.

GreenPan Barcelona Traktørpanne med Lokk

Fra GreenPan finner vi deres Barcelona Traktørpanne med glasslokk. Pannen har en diameter på 30 cm. Pannens bunn er forsterket med diamanter for å gjøre den ekstra sterk og holdbar.

I GreenPan Barcelona serien finner vi denne traktørpannen med diameter på 30 cm. Pannen har to mindre runde håndtak på sidene. I Barcelona-serien fra GreenPan finner vi også en mindre traktørpanne på 24 cm, men da med langt stekepanne-håndtak.

GreenPan Barcelona Traktørpanne finner du hos NordicNest.no!

Videre i Barcelona serien finner man også et bredt utvalg av stekepanner fra 20 cm og opp til 30 cm. Serien har også wokpanne og gryter. Delene kjennetegnes av svart overflate, med håndtak og detaljer i rustfritt stål. Lokkene er laget i glass.

Traktørpannen fra GreenPan Barcelona er designet for å vare livet ut. Pannen har et ekstra tykt aluminiums-skall og GreenPans siste induksjonsteknikk, Magneto, som gjør at traktørpannen får en rask og jevn varmefordeling.

Traktørpannen er også utstyrt med den siste utgaven av Thermolons keramiske non-stick-belegg. Belegget er forsterket med diamanter som gjør pannen til et sterkt, holdbart og riperesistent alternativ.

Bestill Barcelona Traktørpanne fra GreenPan hos Bakeren og Kokken!

Med en diameter på 30 cm, kombinert med høye kanter, har du her en stor panne som gir flere muligheter i matlagingen. Her kan du lage middag, også når det kommer gjester på besøk!

Woll Diamond Lite Sautepanne

Woll Sautepanne

Woll Diamond Lite sautepanne er laget i støpt aluminium, og kommer med et 5 lags PFOA-fritt belegg. Sautepannen fra Woll kommer med et avtagbart håndtak. Dette gjør at du har mulighet til å ta av håndtaket og benytte pannen i stekeovnen.

Diamond Lite er en av flere serier med sautepanner og stekepanner fra Woll. Lignende serier er Woll Diamond XR Logic med tilsvarende panner med avtagbart håndtak i stål med svart knapp.

Bestill Woll Diamond Line Sautepanne hos Bakeren og Kokken!

For de ulike seriene finner du ved siden av sautepanner og traktørpanner også ulike stekepanner, grillpanner, wokpanner, kasseroller og gryter.

Woll sin Diamond Lite serie kommer med avtagbart håndtak i svart med rød knapp. For å ta av håndtaket skyver du bare på den røde knappen. Det at håndtaket er avtagbart gjør at du har mulighet til å sette pannen i stekeovnen. Da enten for å ovnsbake, eller for å holde innholdet varmt.

Diamond Lite fra Woll finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Dette gjør at du kan begynne matlagingen i sautepannen, for så å ta av håndtaket og flytte den over når matretten er klar til å settes i stekeovnen.

Navnet Diamond kommer av at Woll her har benyttet små diamantpartikler i sautepannens belegg. Pannen har et 5-lags bunn som sørger for å holde pannen lett i vekt samtidig som den har en høy styrke og kvalitet. Woll kaller selv teknologien for en revolusjon.

Hestan NanoBond Sauteringspanne i Stål

Hestan Sautepanne

NanoBond sautepanne fra Hestan er et solid kjøkkenredskap i rustfritt stål. Pannen har en hard og robust overflate som tåler bruk av stekespader i metall, visper og tilsvarende. Sautepannen er ovnssikker opp til 560 grader, og tåler daglig vask i oppvaskmaskinen.

Hestan NanoBond sautepanne er et premium alternativ i rustfritt stål. Takket være den innovative titanium-teknologien er bunnen 4 ganger hardere enn vanlig rustfritt stål. Bunnen har lang holdbarhet og kan benyttes i kombinasjon med kjøkkenredskaper i metall. Man skal allikevel unngå å bruke kniver og gafler.

Bestill Hestan NanoBond Sautepanne hos Bakeren og Kokken!

En annen fordel med sautepannen fra Hestan er at den kan vaskes i oppvaskmaskin. Der de fleste stekepanner anbefales og vaskes for hånd, kan Hestan NanoBond vaskes i oppvaskmaskin på daglig basis. Dette uten å miste hverken den skinnende glansen eller funksjonaliteten.

Hestan NanoBand Sautepanne finner du her!

Sautepannen har en diameter på 26 cm, og en høyde på 7 cm. Dette gir en kapasitet på 3,3 liter. Pannen kommer med mindre runde håndtak på hver side, slik at man lettere kan flytte den fra komfyren til middagsbordet.

Hestan NanoBond sautepanne er ovnssikker opp til 560 grader. Dette betyr at pannen også kan benyttes i stekeovnen. På denne måten kan man benytte pannen også til baking i stekeovnen, eller til å holde maten varm til gjestene er klare.

Se også vår guide til Grillpanne!

Zwilling Forte Sautepanne med Lokk

Zwilling Forte sautepanne

Zwilling sin Forte sautepanne er utstyrt med Duraslide Ti-X belegg som holder pannen slitesterk og ripebestandig. Pannen er laget i smidd aluminium og kommer med håndtak i rustfritt stål. Håndtaket holder seg kjølig når pannen er i bruk.

Forte sautepanne fra Zwilling er laget med base i svart aluminium, kombinert med håndtak i rustfritt stål. Begge de ulike håndtakene er ergonomisk formet og holder seg kalde under steking. Pannen er også utstyrt med et glasslokk slik at du i større grad kan følge med under matlagingen.

Bestill Zwilling Forte Sautepanne hos Bakeren og Kokken!

Sautepannen er utstyrt med Duraslide Ti-X non-stick belegg som sørger for en solid og slitesikker bunn. Bunnen er ripebestandig slik at du også kan benytte redskaper i metall uten bekymring. Det er allikevel anbefalt å unngå å benytte kniver og gafler i pannen.

Zwilling Forte sautepanne har en diameter på 28 cm. Pannen kan benyttes på alle komfyrflater, inklusive induksjon. Stekepannen kan også benyttes i stekeovn på opp til 230 grader. Sautepannen kan vaskes i oppvaskmaskinen.

I Zwilling sin Forte serie finner du, ved siden av sautepanne, også et bredt utvalg av andre steke- og kokekar. Velg mellom et bredt utvalg av stekepanner fra 20, og opp til 30 cm, samt wokpanne og grillpanne. Serien har også ulike kasseroller og gryter fra 1,5 liter og opp til 7,5 liter.

Ballarini Salina Ti-X Sautepanne

Ballarini Salina Sautepanne

Ballarini sin Salina Ti-X sautepanne er et spennende alternativ i oversikten. Sautepannen er utsmykket med en ytterside som minner om granitt eller stentøy. Salina Ti-X er laget i smidd aluminium og sørger for rask varmefordeling.

Sautepannen, eller traktørpannen, fra Ballarini kommer med unikt utseende i granitt. Dette gjør at den kan plasseres pent på serveringsbordet. Sautepannen kommer med to mindre håndtak i rustfritt stål. Håndtakene beholder den kalde temperaturen, også når pannen er i bruk på stekeplaten.

Bestill Ballarini Salina Ti-X Sautepanne hos BakerenogKokken.no!

Salina Ti-X sautepanne har et meget riperesistent 6-lags Granitium Ti-X non-stick belegg, kombinert med et ekstra lag med titanium. Dette sørger for at det ikke blir riper i stekeflaten. Sautepannen er også Dishwasher Safe og kan trygt vaskes i oppvaskmaskinen etter bruk.

Ballarini Salina Ti-X sautepanne har en diameter på 28 cm, kombinert med høye kanter. Sammen med pannen følger også et glasslokk, slik at du bedre kan følge med under matlagingen.

Som en del av Ballarini sin Salina Ti-X kolleksjon kan sautepannen også kombineres med seriens andre steke og kokekar. Her finner du kvadratisk grillpanne, stekepanner i størrelser fra 20 til 32 cm, wokpanne, samt ulike gryter og kasseroller.

WMF Durado Sautepanne

WMF Durado Traktørpanne

Denne sautepannen fra WMF er en del av deres Durado-serie. Pannen har et vakkert og dekorativt ytre i polert Cromargan rustfritt stål. Sautepannen har samtidig et CeraDur keramisk non-stick belegg som sørger for maten ikke brenner seg fast.

Det keramiske non-stick belegget sørger dermed for at du ikke trenger å benytte så mye olje eller stekefett, noe som igjen forenkler rengjøringen. Pannen vaskes for hånd.

Bestill WMF Durado Sautepanne hos Bakeren&Kokken.no!

Pannen er varmebestandig, og tåler temperaturer opp til 400 grader. Dette gjør at du også kan benytte den i stekeovnen. Sautepannen fungerer på alle varmekilder, inkludert induksjon.

Sautepannen har en diameter på 28 cm, og kommer med høye kanter. Pannen har en patentert TransTherm bunn som for jevn fordeling av temperaturen. Bunnen har også forlenget varmelagring som sørger for energieffektiv steking.

Sautepannen er en del av WMF sin Durado-serie. Ved siden av denne pannen, finner du i Durado-serien også flere ulike stekepanner fra 20 cm, og opp til 32 cm, samt en egen grillpanne.

Hva er en Sautepanne?

En sautepanne er en type kokekar som er spesialdesignet for sautering, en matlagingsmetode som innebærer rask steking av mat på høy varme med lite fett. Sautepanner har vanligvis rette, høye kanter og en større overflate enn vanlige stekepanner. Dette gjør dem ideelle for matvarer som trenger å bli vendt ofte eller for retter som inneholder saus eller andre væsker.

Hva er forskjellen på en Sautepanne og en Stekepanne?

Hovedforskjellen mellom en sautepanne og en stekepanne ligger i formen og bruksområdet. En stekepanne har ofte skrå kanter og en bred bunnflate, noe som er ideelt for steking av mat på middels til høy varme. De skrå kantene gjør det lett å vende maten.

En sautepanne, derimot, har høyere, rette kanter som bidrar til å holde sauser og væsker inni pannen, noe som er perfekt for sautering. Den er også dypere enn en stekepanne, noe som gjør den egnet for retter som inneholder mer væske.

Hvordan Bruke en Sautepanne?

For å bruke en sautepanne, begynner du med å varme opp pannen på middels til høy varme. Tilsett videre en liten mengde olje eller annet fett. Når oljen er varm, tilsett maten. Rør eller vend maten ofte for å sikre jevn steking og for å unngå at maten brenner seg.

Du kan også tilsette sauser eller andre væsker som vil bli holdt inne i pannen takket være de høye kantene. Sautepannen kan også brukes til å koke mat ved å tilsette mer væske og senke varmen.

For Hvilke Matretter er en Sautepanne mest Praktisk?

En sautepanne er mest praktisk for matretter som krever sautering eller hurtig steking på høy varme med lite fett. Dette inkluderer retter som stir-fry, sauteret kjøtt eller grønnsaker, og retter med sauser. Pannen er også praktisk for retter som krever litt mer væske, som visse typer gryteretter, ettersom de høye kantene hindrer væsken i å gå over.

Kan en Sautepanne Brukes på Induksjonstopp?

Hvorvidt en sautepanne kan brukes på induksjonstopp avhenger av materialet den er laget av. Induksjonstopp krever kokekar laget av et magnetisk materiale, som støpejern eller rustfritt stål. Hvis sautepannen din er laget av et slikt materiale, kan den brukes på en induksjonstopp. Det er alltid lurt å sjekke produktinformasjonen for å være sikker.

Kan en Sautepanne Vaskes i Oppvaskmaskinen?

Det er ikke vanlig at sautepanner og andre stekepanner kan vaskes i oppvaskmaskinen. Noen materialer, som rustfritt stål og enkelte non-stick overflater, kan generelt tåle oppvaskmaskin. Men andre materialer, som støpejern eller kobber, bør vanligvis ikke vaskes på denne måten.

I tillegg kan noen non-stick belegg bli skadet av den høye temperaturen og de sterke vaskemidlene i en oppvaskmaskin, så det er alltid best å sjekke produsentens instruksjoner. Selv når en panne er merket som oppvaskmaskinsikker, kan håndvask allikevel bidra til å forlenge levetiden på non-stick belegget og pannen generelt.