Sautepanne – OBH Nordica Sautepanner

0

En sautepanne er praktisk når du ønsker en stekepanne med en litt høyere kant. Dette er nyttig når du skal lage gryteretter eller ønsker å blande mer ingredienser sammen med kjøttet du steker.

Ved å benytte en sautepanne vil du derfor unngå å måtte ta i bruk en gryte i tillegg til stekepannen.

Supreme Color Sautepanne på 26 cm fra OBH Nordica

Sautepanne

Sautepanne

Supreme Color er en ny serie fra OBH Nordica som inneholder ulike kjeler og diverse ulike stekepanner. Sautepannen har et Teflon Platinum belegg og har god ripebestandighet.

Pannen slipper også maten lett, selv uten at du benytter fett til stekingen.

Designet på lokket er integrert med matchende håndtak. Som du kan se på bildet er håndtaket på lokket tilpasset håndtaket på sautepannen slik at de kan holdes som en enhet. Dette gjør det enklere å benytte dreneringsfunksjonen.

Det er samtidig håndtak også på fremsiden av pannen og lokket slik at det er lett å løfte den opp og helle ut eller drenere. Håndtakene har et godt grep og er samtidig varmebestandige.

Supreme Color sitt lokk har også integrert et glassvindu. På innsiden av sautepannen finner du måleskala slik at du har mer kontroll på matmengde og ingredienser. Diameteren på denne pannen er på 26 cm og den kan også benyttes på induksjon ovn.

Tåler oppvaskmaskin!

Supreme Non-Stick Sautepanne

Sautepanne Supreme Non-Stick

Sautepanne Supreme Non-Stick

Et rimeligere alternativ er Supreme Non-Stick sautepanne også fra OBH Nordica. Sautepannen er utstyrt med smarte integrerte håndtak. Håndtakene er varmeisolerende og plassert både foran og bak på pannen for enkelt å kunne helle av vann og kjøttkraft uten å brenne seg på fingrene.

Lokket er utstyrt med en helleløsning for drenering slik at denne prosessen går enklere.

Som det ligger i navnet er denne sautepanne utstyrt med et non-stick belegg i teflon. Resten av denne sautepannen er laget i aluminium, foruten et praktisk glassvindu i lokket.

Også denne pannen har en diameter på 26 cm, kan benyttes på induksjon samt vaskes i oppvaskmaskin.

Hva er en Sautepanne?

Kort sagt er en sautepanne en dyp stekepanne. Dette gir muligheten til å benytte pannen til alt fra normal steking av kjøtt og grønnsaker og videre til steking og koking av gryteretter. Mange benytter sautepanner også til koking og de er derfor ofte utstyrt med et helle-vennlig lokk slik at dette skal bli mer praktisk.

Man kan godt si at en sautepanne er midt i mellom en kjele og en stekepanne.

Grunnet den høye veggen er en sautepanne ikke så praktisk dersom du skal steke mat som skal snus eller hentes opp slik som pannekaker eller speilegg. Det er dog mange som velger å benytte en sautepanne istedenfor stekepanne da den er mer praktisk. Den høyere kanten gjør også at man reduserer risikoen for at mat detter utenfor pannen.

Andre Gryter og Panner