Bærbar Gassgrill – Test – Praktiske Gassgriller

0

Det er noe helt spesielt med det å tilberede, og det å nyte mat utendørs. Med en bærbar gassgrill har du mulighet til å ta med grillen ut i parken, eller ta den med i bilen eller om bord i båten.

Der en tradisjonell gassgrill gjerne får en fast plass i hagen, er du med et bærbart alternativ langt mer fleksibel. Her kan dere ta med grillen ut på piknik, der dere nyter sommerkvelden på stranden.

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av bærbare gassgriller. Grillene kommer i ulikt design, og har også ulik funksjonalitet. Her har du mulighet til å grille både pølser og hamburgere, samt annet kjøtt og tilbehør.

Hvilke Bærbare Gassgriller har vi sett på?

I denne oversikten har vi plukket ut fem ulike gassgriller. De fleste kommer med et praktisk håndtak, mens andre er utstyrt med trillevognstativ. Disse løsningene er alle med på å gjøre det lettere å transportere grillen frem til ønsket grillsted.

Bærbar gassgrill

Vi håper at denne oversikten vil kunne hjelpe deg å finne en bærbar gassgrill som faller i smak! Sjekk beskrivelsen i de ulike nettbutikkene rundt tilkobling av gassbeholder.

Vi har sett på Følgende Gassgriller:

  • Dangrill Urban Bærbar Gassgrill
  • Weber Go-Anywhere Gassgrill
  • Weber Traveler Gassgrill
  • NomadiQ BBQ Bærbar Gassgrill
  • Mustang Nomad Gassgrill

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke bærbare gassgriller andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Dangrill Urban Bærbar Gassgrill

Dangrill Urban Bærbar Gassgrill

Urban er en smart bærbar gassgrill, fra den danske merkevaren Dangrill. Grillen her et elegant design med en moderne matt overflate. Urban er lett i vekt, og kan enkelt tas med ut i parken, i hagen, til standen eller tilsvarende.

Lokket på Dangrill Urban kommer med et smart håndtak, samtidig som den er lett i vekt. Dette gjør at grillen er lett å bære, og kan dermed transporteres dit dere ønsker å benytte den. Lokket festes med påmonterte metallklyper, slik at bæringen blir trygg.

Bestill Dangrill Urban Gassgrill hos Bakeren og Kokken!

Det er denne fleksibiliteten som er med på å gjøre bærbare gassgriller så attraktive. Den lille størrelsen, og det smarte håndtaket gjør at du har mulighet til å ta med grillen til steder der man vanligvis ikke har mulighet til å grille.

Den bærbare grillen har en grillflate på 31 cm, noe som gir god plass både til kjøtt og tilbehør. Her medfølger en praktisk grillrist laget i krom lakkert stål. Dangrill fører også deres Grill Flex kolleksjon, med ulikt tilbehør. Her vil du også finne grillrister og annet tilbehør som passer til denne grillen.

Bærbar Gassgrill fra Dangrill hos Bakeren&Kokken.no!

Urban bærbar gassgrill kommer utstyrt med små føtter, som skiller den fra flaten den står på. Dette gjør at man begrenser avtrykket fra grillen på underlaget.

Til tross for dette blir grillen allikevel varm, og man bør derfor være forsiktig med å plassere den rett på middagsbordet. Her kan man benytte et egnet underlag, eller plassere den på en trygg stein eller tilsvarende overflate.

Med en diameter på 31 cm, gir Urban bærbar gassgrill god plass til grilling for flere personer. Selv om arealet er mindre enn det man gjerne finner på mer stasjonære gassgriller, er dette også det som gjør den bærbare grillen så fleksibel.

Gassgrillen kommer med tilbehør til montering av gassbeholder. I videoen over ser du hvordan gassbeholderen kobles til grillen. Dangrill Urban kommer med en justerbar temperaturbryter, for god varmestyring.

Weber Go-Anywhere Gassgrill

Weber Go Anywhere Bærbar Gassgrill

Fra grillspesialisten Weber, finner vi deres Go-Anywhere bærbare gassgrill. Weber er kjent for sitt brede utvalg innen både gass- og kullgriller, og har også muligheter for dere som er på utkikk etter en bærbar variant.

Go-Anywhere fra Weber, ble plukket ut som testvinner i TV2 Hjelper Deg sin test av turgriller. Testen ble gjennomført av Tursøstrene Hege og Stine Heireng, som begge har god erfaring med utendørs matlaging.

Weber Go-Anywhere finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Ifølge eldstesøster Stine, virket gassgrillen fra Weber veldig solid, samtidig som den var ganske liten i volum. Dette sammenlignet med den andre gassgrillen i testen. Hege skyter videre inn at grillen hadde en stor og god grillflate, som ga gyllenbrune pølser, og nydelige sommerkoteletter.

Den bærbare gassgrillen kommer her med en grillflate på 41 x 25 cm. Dette gir et godt grillareal for to-tre personer, men man kan også grille for flere om man tar seg litt bedre tid.

Weber sin Go-Anywhere gassgrill kommer med et lokk med stort og praktisk håndtak. Mellom håndtaket og grillen er det også montert en varmeskjold, som beskytter hånden mot varme fra lokket.

Bestill Go-Anywhere Bærbar Gassgrill hos Bakeren og Kokken!

Håndtaket er med på å gjøre at gassgrillen er lettere å bære til ønsket grillsted. På denne måten blir grillen mer transportabel. Grillen kan dermed tas med dit du ønsker, og kan også oppbevares i campingvogna, eller i boden og på hytta.

Ved siden av gassgrillen, finner man fra Weber Go-Anywhere også en tilsvarende modell for kull eller tennbriketter. Dette er et praktisk alternativ for de som er med komfortabel med tradisjonelle kullgriller.

En av fordelene med gassgrill er at det blir mindre sot etter grillingen. Dette er spesielt praktisk med en bærbar grill, da man ofte skal oppbevare denne i bagasjerommet på bilen, eller bære den i hånden. Samtidig blir gassgrillen raskere nedkjølt, og du slipper å ta med deg kullrestene hjem

Som tilbehør til Go-Anywhere grillene kommer også en praktisk Weber bæreveske, nettopp designet for dette designet.

Weber Traveler Gassgrill

Weber Traveler Gassgrill

En annen bærbar gassgrill fra Weber, er deres Traveler Gassgrill. Dette alternativet fra Weber er større enn de andre gassgrillene i oversikten, og kommer med en smart trillefunksjon som også fungerer som stativ under grillingen.

Grillarealet på Traveler gassgrill har en størrelse på 64 x 34 cm, noe som ifølge Weber gir en flate stort nok for 15 burgere eller 20 pølser. Her har du med andre ord god plass til å grille mat for flere personer samtidig.

Bestill Weber Traveler Gassgrill hos Weber.no!

Ved siden av grillarealet finner du også et praktisk bord som gir plass til redskaper og annet tilbehør. Her kan man plassere grillhanske og grillklype, eller kanskje legge frem matvarene som etter hvert skal gjøres klare og legges over på grillen.

Grillstativet kommer videre også med plass til gasstank, samt hemper hvor man kan feste grillutstyr når det ikke er i bruk. Her finner man videre også en justerbar temperaturbryter, der man kan stille inn ønsket grilltemperatur.

Det som gjør Weber Traveler unik er dens smarte trillevogn funksjon. Her kan gassgrillens stativ slås sammen, og grillen er nå en kompakt vogn som lett kan trilles. Dette gjør at den er lett å ta med seg fra bilen eller boden og bort til ønsket grillområde.

Den smarte trillevogngrillen er designet slik at den skal være kompakt, og dermed ta mindre plass i bagasjerommet eller på annen lagringsplass.

Weber Traveler er en smart og morsom bærbar gassgrill, der hjulene gjør at den er lett å flytte med seg. Vekten på denne gassgrillen er på 28,14 kilo, noe som er tyngre enn de andre alternativene i oversikten. Denne ulempen blir samtidig et mindre problem, da hjulene hjelper til å gjøre transporten enklere.

NomadiQ BBQ Bærbar Gassgrill

NomadiQ BBQ Bærbar Gassgrill

NomadiQ BBQ er en smart og praktisk bærbar gassgrill med grillflate i to deler. Dette gir deg mulighet til å grille måltidet på to ulike temperaturer. Gassgrillen er samtidig lett i vekt, noe som gjør at den er lett å bære med seg.

Den bærbare gassgrillen, NomadiQ BBQ, er smart designet, og har en vekt på kun 5,6 kilo. Grillen er samtidig utstyrt med et praktisk håndtak, som gjør at den er lett å bære med seg. Grillen kan benyttes både ved stranden, i hagen, eller om du ønsker å grille i båten.

Bestill NomadiQ BBQ Bærbar Gassgrill hos Bakeren og Kokken!

Den unike med NomadiQ BBQ er at du kan brette den ut. For å få til dette bretter du først ut benene, slik at den står stødig. De to sidene brettes deretter ut, slik at du får to individuelle grilloverflater. Hver av flatene har en grillflate på 730 cm2 (Totalt 1460 cm2).

Gassen kobles til individuelt på hver av de to grillflatene. Dette gjør at du har mulighet til å, hver for seg, kontrollere temperaturen, og dermed kan grille på to ulike temperaturer. Dette gjør at du kan grille ulik mat, som trenger ulik varmebehandling. Alternativt kan du også velge å kun benytte den ene halvdelen.

Størrelsen på den sammenbrettede grillen er på 36 x 40 cm, der den kommer utstyrt med en praktisk bærereim. Dette gjør at den er lett å bære med seg. Grillristene er laget med praktisk non-stick belegg som kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Mustang Nomad Gassgrill

Fra finske Mustang finner vi deres Nomad bærbare gassgrill. Gassgrillen kommer med et flott designet lokk og serveringsbrett i tre. Dette elementet i tre er med på å gi gassgrillen et skandinavisk preg.

Gassgrillen fra Mustang har en grillflate med diameter på 29 cm. Dette gir god plass for å grille for rundt 2-3 personer, alt etter hva dere ønsker å spise. Stekeplaten er laget i non-stick aluminium.

Bestill Nomad Bærbar Gassgrill hos Bakeren&Kokken.no!

Grillen har et kompakt design, og en vekt oppgitt til 7,8 kilo. Gassgrillen kommer samtidig med et praktisk håndtak, slik at den er lett å bære med seg. Dette gjør at du har mulighet til å ta med grillen ut på tur i bilen, eller i båten. Du kan også bære den med deg ut i parken eller i hagen.

Det store lokket i tre er med på å gi Nomad gassgrill et unikt design. Dette trelokket er et dekorativt element, men er samtidig et praktisk tilbehør. Ved siden av å fungere som lokk, kan treverket også benyttes som arbeidsbord og serveringsbrett.

Dette er spesielt praktisk om dere ønsker å ta med grillen ut på tur, til steder hvor det kanskje ikke er like mye bord og arbeidsflater å jobbe med. Her har du mulighet til å gjøre klar hamburgerne på en trygg overflate.

Mustang er en finsk merkevare, og spesialiserer seg i grillutstyr. Ved siden av deres Nomad bærbar gassgrill, finner du også ildsteder og bålpanner, kullgriller, gassgriller, røykeovner, pizzaovn og annet. Merkevaren tilbyr også et bredt utvalg av ulikt utstyr til grilling og røyking.

Hvor kan man ta med en Bærbar Gassgrill?

En bærbar gassgrill er designet for å være lett å flytte, slik at du kan ta den med deg på forskjellige steder. Du kan ta den med i bilen for en dagstur til parken, stranden eller til campingplassen. Du kan også ta den med på båten for en dag på sjøen. Noen mennesker bruker dem også på balkonger og terrasser. Imidlertid er de ikke ideelle for lengre turer på grunn av størrelsen og vekten av grillen og gassflasken.

Hvor er det Lovlig å Grille om Sommeren?

I Norge er det forbud mot grilling i utmark mellom 15. april til 15. september. Dette gjelder også på badestrender der det ikke er tilrettelagt godkjente områder for grilling av kommunen. Sett deg her inn i reglene for ditt område om du ønsker å grille utenfor egen hage.

Trenger Bærbare Gassgriller Elektrisitet?

Bærbare gassgriller trenger ikke elektrisitet for å fungere. De bruker som regel propan-gass som brensel, som kommer i bærbare gassflasker. Disse gassflaskene er relativt små i størrelse og er lette å bære sammen med grillen. Det er viktig å merke seg at du må ha med en gnistkilde (som en lighter eller fyrstikker) for å tenne grillen hvis den ikke har en innebygd tenningsmekanisme.

Hvor Lang Tid tar det å Varme opp en Gassgrill?

Gassgriller blir varme mye raskere enn kullgriller. Vanligvis tar det bare noen få minutter for en gassgrill å bli varm nok til å begynne å lage mat. Det anbefales imidlertid å la grillen brenne i noen minutter før du legger på matvarene for å sikre at varmen er jevnt fordelt over grillflaten og for å brenne av eventuelle rester fra tidligere grilling.

Er det Lov å Bruke Bærbar Gassgrill i Blokk?

Reglene for bruk av bærbare gassgriller i boligblokker varierer. Mange borettslag og sameier har egne regler om dette, så det er viktig å sjekke med dem før du begynner å grille. Generelt er elektriske griller ofte mer akseptert enn gassgriller på grunn av brannrisikoen, men dette varierer.

Kan Gassgrill Brukes Innendørs?

Nei, bærbare gassgriller skal ikke brukes innendørs. De produserer karbonmonoksid, en fargeløs og luktfri gass som kan være dødelig i store mengder. De kan også utgjøre en brannfare. Gassgriller skal alltid brukes utendørs, på et åpent og godt ventilert område.