Morsø Forno Pizzaovn – Pizzaovn og Utepeis fra Morsø

0

Morsø Forno er en vakker designet pizzaovn fra danske Morsø. Pizzaovnen er utviklet i støpejern, slik at den tåler de høye temperaturene som kreves for en stenovsbakt pizza.

Morsø Forno Pizzaovn

Støpejern har en unik evne til ikke å endre form når den blir utsatt for høye temperaturer. Morsø Forno pizzaovn kan derfor håndtere høye temperaturer over 500 grader. I en pizzaovn ønsker man gjerne å ha en temperatur mellom 300-400 grader.

Bestill Morsø Forno Pizzaovn hos Bakeren og Kokken!

Ha ved i pizzaovnen og la det brenne en god stund slik at ovnen og pizzasteinen blir varmet opp. Den innebygde pizzasteinen er keramisk, og er noe av hemmeligheten bak denne pizzaovnen fra Morsø. Når ovnen er varm skyver du det brennende kullet tilbake og legger pizzaen på pizzasteinen.

Morsø Pizzaovn

I videoen under viser den danske kokken Gorm Wisweh hvordan han bruker Morsø Forno pizzaovn til å lage en sprø og saftig sommerpizza.

Ved siden av å benyttes som pizzaovn, kan Morsø Forno også benyttes til å grille annet kjøtt og grønnsaker, bake brød og annet. Ovnen kan også benyttes til røyking. Grillrist og utstyr til røyking fås kjøpt som tilbehør.

Se hvordan Gorm Wisweh benytter Morsø Forno til å lage røyket laksefilet i videoen under.

Se flere alternativer: Pizzaovn!

Pizzaovn og Romantisk Utepeis

Ved siden av å være en pizzaovn, fungerer Morsø Forno også som en vakker utepeis eller bålplass som man har stående på terrassen.Morsø Forno Utepeis

Her kan man benytte Morsø pizzaovn som varmeovn på sene sommerkvelder. Med god temperatur og levende flammer hjelper Morsø Forno Pizzaovn til å bevare varmen og stemningen utover kvelden.

Bestill Morsø Pizzaovn hos Bakeren og Kokken!

Ved siden av å være en praktisk pizzaovn, er Morsø Forno også et flott møbel til haven. Pizzaovnen er designet av den danske designeren Klaus Raht, og vant i 2013 den Tyske designprisen «Interior Innovation Award for Outdoor Products».

Morsø Forno Pizzaovn

Morsø pizzaovn har en diameter på 70 cm, og en høyde på 60 cm. Vekten på grillen er 107 kilo.

Les Mer om Morsø Forno Pizzaovn!

Morsø Grill – Forno II

Morsø Grill

Som et alternativ til Morsø Forno pizzastein, finnes også Morsø Grill med navnet Forno II. Morsø Grill er, på samme måte som pizzaovnen, laget i høykvalitets støpejern.

Bestill Morsø Forno II Grill hos Bakeren og Kokken!

Morsø grill er utstyrt med 3 ben i solid teaktre. På lik linje med Morsø pizzaovn er grillen også et vakkert møbel og kan gjerne benyttes som utepeis på sene sommerkvelder.

Morsø Forno II

Morsø Forno II grill har en større åpning, noe som gir mer mulighet til å håndtere maten. Grillen har en diameter på 55 cm, og en høyde på 109 cm. Vekten er på 50 kilo.

Les mer om Morsø Grill!

Morsø – Dansk Hoffleverandør

Morsø er en dansk peis og vedovnsleverandør med en lang historie. Når selskapet først startet opp tilbake i 1853 produserte de alt fra gravkors til kjøkkenutstyr til stekepanner, gryter og skåler.

Vedovnene ble først produsert senere, og i 1915 ble de tatt inn som hoffleverandør til det Danske slott. Det finnes i dag kun rundt 100 danske hoffleverandører.

Tittelen er oppe til vurdering hvert 5 år, eller når de ulike hoffleverandørene bytter eierskap. Som Hoffleverandør til det Danske slott har man rettighet til å benytte dette i markedsføring og profilering. Man kan også benytte kongekronen som en del av sin profilering.

Med Morsø Forno pizzaovn, som ble lansert i 2012, har Morsø nådd et nytt marked. Samtidig har de gått tilbake til røttene med produkter innen kjøkkenutstyr og matlaging.

Bestill Morsø Forno Pizzaovn hos Bakeren og Kokken!