Gullbestikk – Test – Dekk til Fest med Bestikk i Gull!

0

Et bestikk i gull er dekorativt og setter et ekstra preg på serveringen. Der vi ellers er vant til tradisjonelt bestikk i rustfritt stål, gir et gullbestikk et unikt preg som raskt skaper variasjon på bordet.

Til alle pirater der ute kan vi med en gang opplyse om at ingen av bestikkdelene i denne oversikten er av ekte gull. Delene er hovedsakelig laget i rustfritt stål, med et gullfarget belegg. Bestikket kan allikevel benyttes til både saltmat og søtmat!

Vi håper at denne oversikten kan hjelpe deg å finne det gullbestikket du er på jakt etter. Vi har forsøkt å samle et bredt utvalg av alternativer, slik at du forhåpentlig skal finne et bestikk som faller i smak.

Hvilke Gullbestikk har vi sett på?

I oversikten har vi sett på gullbestikk fra flere kjente merkevarer innen servise og interiør. Bestikkene kommer i ulikt design, og er tilgjengelig med ulikt tilbehør. De aller fleste bestikkene er også tilgjengelig i utgaver i svart farge, og noen også i roségull eller sølv/stål.

Gullbestikk

Gullbestikk

Pynt opp bordet med et flott gullbestikk, og kombiner gjerne med dekorative tøyservietter og serviettringer. Bestikket fungerer både til finere middager og mer uformelle sammenkomster.

 Vi har sett på Følgende Gullbestikk:

  • Aida Raw Bestikksett i Gull
  • Bloomingville Gullbestikk
  • Jotex Bite Bestikk i Gull
  • Golden Bestikk fra House Doctor
  • Broste Copenhagen Tvis Bestikk i Gull
  • Jotex Simplicity Gullbestikk
  • Christiania Bestikk Eat
  • Vargen & Thor Nimbus Bestikksett Messing
  • Bloomingville Mini Barnebestikk i Gull

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke gullbestikk andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Aida Raw Bestikksett i Gull

Aida Raw gullbestikk

Fra Aida Raw finner vi et bredt utvalg innen gullbestikk. Ikke bare har de et klassisk bestikk i gull som tradisjonelt middagsservise. De tilbyr også serveringsbestikk, biffbestikk og bestikk til kaffe og kaker.

Aida Raw er et klassisk middagsbestikk i gullbelagt rustfritt stål. Bestikket kommer med kniv og gaffel, i tillegg til spiseskje og teskje. Bestikket pynter fint opp på selskapsbordet, og sørger for å skape et unikt og spennende preg.

Bestill Aida Raw Gullbestikk hos Bakeren og Kokken!

Ved siden av middagsbestikk, tilbyr Aida Raw også en rekke spesialbestikk. Deres Raw steakset er et biffbestikk eller grillbestikk, som også er tilgjengelig i gull. På denne måten kan du også servere biff og annet som trenger skarpere kniver, med et bestikk i gull.

Videre følger et salatbestikk for servering fra salatbollen, samt et sett med sauseøse og potetskje til servering av tilbehør til middagen. Kombinasjonen av dette gjør at du har mye av det du trenger innen serveringsbestikk

Som ekstra bestikkdeler fører Aida Raw også et eget gullfarget kakebestikk som inkluderer kakegafler med tilhørende kakespade, samt et sett med lange Raw latteskjeer.

De ulike bestikkseriene fra Aida Raw er også tilgjengelig i andre farger. Her kan du også velge svart bestikk eller bestikk i roségull. Kombiner gjerne med matchende serviettringer i tilsvarende fargevalg.

Se Alt av Bestikk og Servise fra Aida Raw!

Aida Raw er i utgangspunktet en serviseserie i stentøy, designet av den danske skuespilleren og redaktøren Christiane Schaumburg-Müller. Serviset er preget av røffe detaljer og overflater, og har et rustikt uttrykk.

Bestikket i gull passer her godt inn, da det skaper en spennende kontrast og tilfører ytterligere variasjon og kreativitet til middagsbordet.

Aida Raw servise i gull selges i flere sett. For middagsbestikket finner du sett på 16 deler til 4 personer, eller sett på 60 deler til 12 personer, der det også følger med en kakegaffel i hvert sett.

Bloomingville Gullbestikk

Bloomingville gullbestikk

Fra Bloomingville finner vi dette settet med bestikk i gull. Serviset er laget i rustfritt stål, og kommer i sett på fire deler. Dette omfatter kniv og gaffel, i tillegg til spiseskje og teskje.

Bestikket har et enkelt og stilrent design, og lar seg lett kombinere med ulike serviser og glass. Delene kommer med avrundede håndtak Bestikket er også tilgjengelig i utgaver i svart og roségull.

Bestill Bloomingville Bestikk i Gull hos Nordic Nest!

Gullbestikk skaper et dekorativt element på middagsbordet, da vi ofte ikke er vant til dette. Gullfargen er dermed med på å gjøre borddekkingen til noe unikt. Bloomingville gullbestikk er ikke del av noen spesifikk serviseserie, men kan kombineres både med klassiske og moderne serviser.

Bloomingville bestikk i ulike farger

Bloomingville fører også et utvalg med serveringsbestikk i gull, dog er vi ikke sikre på om dette er i samme serie som middagsbestikket. Delene i serveringsbestikket kommer med gullfarget spade og svart smalt håndtak. Her finner du kakespade, salatbestikk,

Bestikket skal vaskes for hånd, og tåler ikke maskinvask. Det er anbefalt at man raskt tørker over bestikket etter hvert som man vasker det, slik at de ikke blir liggende fuktige på kjøkkenbenken.

Jotex Bite Bestikk i Gull

Jotex BITE bestikk i gull

BITE er en serie med gullbestikk fra Jotex. Bestikket har et klassisk design med avrundede border rundt håndtakene, slik vi ofte kjenner fra ulikt sølvtøy. BITE bestikket er samtidig runde i formen, og kommer med en tyngde, slik at de hviler godt i hånden.

De avrundede kantene og den klassiske borden rundt kanten gjør at BITE bestikk i gull passer godt inn både på høytidelige og tradisjonelle borddekkinger, så vel som til mer moderne og kreative alternativer.

Bestill Jotex BITE Gullbestikk hos Homeroom.no!

Kombiner gjerne med dekorative tekstilservietter for å ta borddekkingen til neste nivå. Se her også gjerne vår oversikt over serviettringer.

Jotex Bite bestikk

Jotex BITE gullbestikk føres i sett på 24 deler. Her finner du et sett med kniv, gaffel, spiseskje og teskje, for til sammen seks personer.

BITE kommer i utgave i gull, men bestikket er også tilgjengelig i fargene svart og stål. Bestikkene vaskes for hånd og tørkes raskt av under vaskingen. Dette for å unngå at det blir slitasje eller flekker på bestikket.

Se også: Biffbestikk!

Golden Bestikk fra House Doctor

House Doctor Golden bestikk i gull

Golden er en serie med bestikk i gull fra interiørmerkevaren House Doctor. Serien er laget i rustfritt stål og tåler vask i oppvaskmaskin.

Bestikket i gull fra House Doctor kommer i flere deler. Du vil finne de tradisjonelle bestikkdelene som middagskniv og middagsgaffel, samt matskje og teskje. Ved siden av dette finner du også en latteskje som kan benyttes til å røre i kaffeglasset.

Bestill Golden Bestikk fra House Doctor hos NordicNest.no!

Ved siden av bestikk finner du i Golden serien fra House Doctor også et kakesett i gull. Dette gullsettet består av en mindre kakespade og en kniv egnet for skjæring av kakestykker.

Kakespade gull

Bestikket er et klassisk gullbestikk som kan benyttes både til hverdags og til finere måltider. Ved å bytte ut det vanlige bestikket, med et bestikk i gull gjør man raskt borddekkingen mer spennende. Bestikkets kniv har en fremoverbøyd kurve, slik at man skal få mer kraft når man skjærer i maten.

Se også Serien Kakespade og Kakesett!

Delene i House Doctor Golden gullbestikk selges separat, med unntak av kakespadesettet. Dette betyr at du her bestiller kniver, gafler og skjeer enkeltvis. På denne måten blir det lettere å bygge ut samlingen når det er behov for dette.

Broste Copenhagen Tvis Bestikk i Gull

Broste Copenhagen Gullbestikk

Fra danske Broste Copenhagen finner vi dette settet med Tvis bestikk i gull. Serien kommer med komplett bestikk i fire deler, men er også tilgjengelig som kakespade i gull, lange skjeer, samt gullfarget salatbestikk.

Broste Copenhagen er et dansk interiørselskap som blant annet er kjent for deres populære serviser i glasert stentøy. Servisedelene er inspirert av nordisk natur og har fått navn som Nordic Sea, Nordic Sand og Nordic Coal.

Bestill Tvis Gullbestikk fra Broste Copenhagen hos NordicNest.no!

Deres bestikksett har fått navnet Tvis og er tilgjengelig i flere fargevalg. Ved siden av bestikk i gull, finner du også bestikket i matt svart, blank stål og børstet stål.

Bestikket har en elegant og stilren utforming med slanke og rette linjer. Det gullfargede bestikket egner seg derfor godt til å pynte opp middagsbordet. Kombiner gjerne med Broste Copenhagens linservietter for å gjøre borddekkingen komplett.

Se Utvalget innen Tvis Bestikk fra Broste Copenhagen!

Broste Copenhagen Tvis servise selges i sett på 16 deler, til fire personer. Dette omfatter et komplett sett med matkniv og matgaffel, samt spiseskje og teskje. Settet kan også kjøpes i mindre sett med kun fire deler til én kuvert.

Ved siden av bestikk finner du i serien også gullfarget salatbestikk, samt en matchende kakespade. Serien omfatter videre et sett med fire lengre skjeer som passer både til desserten og til kaffeglasset.

Se også: Salatbestikk!

Jotex Simplicity Gullbestikk

Fra Jotex sin Simplicity serie finner vi dette bestikket i matt gull. Serien har en elegant og tidløs stil som passer til både moderne og tradisjonelle borddekninger.

Simplicity er en bestikkserie fra Jotex. Serien er tilgjengelig i matt gull, men også matt sølv og matt svart.

Bestikkserien selges i sett på 16 deler, for fire personer. Settet omfatter fire eksemplarer av henholdsvis middagskniver, middagsgafler, spiseskjeer og teskjeer. Bestikket er laget i rustfritt stål.

Bestill Jotex Simplicity Bestikk i Gull hos Homeroom.no!

Ved siden av Bite og Simplicity fører Jotex også et bredt utvalg med andre bestikkdesign, både i gull, samt svart og sølvfarget.

I deres serie Meal finner man bestikk i gull med tynne buede skaft, mens serien Lexi har et gullbestikk med flate håndtak utsmykket med riller. Andre serier fra Jotex er Kaiya, Cassia og Nia, som alle har sine unike variasjoner.

Christiania Bestikk Eat

Christiania Bestikk Eat gull

Eat er en bestikkserie fra Christiania Glasmagasin. Serien er tilgjengelig i fargevalgene matt gull, matt roségull, matt sort og matt stein.  

Christiania Bestikk Eat-seriens design har en rund, men samtidig flat profil. Bestikket selges i sett på fire deler som omfatter kniv, gaffel, spiseskje og teskje.

Bestill Christiania Eat Gullbestikk hos Christiania Glasmagasin!

Bestikket er laget i rustfritt stål og belagt med en PVD coating. Det er denne coatingen som gir bestikket dens gullfargede overflate.

Bestikket anbefales å vaskes for hånd, samtidig som man fortløpende tørker av vannet. Dette for å unngå at det dannes flekker.

Gullbestikket egner seg både til klassiske og moderne borddekkinger. Dekk gjerne i kombinasjon med egnede tøyservietter og spennende servisevalg for å få et vakkert og unikt preg på bordet.

Vargen & Thor Nimbus Bestikksett Messing

Fra Vargen & Thor finner vi deres Nimbus bestikksett i 16 deler. Settet er ikke i gull, men i messing. Dette er en farge som også gir et unik innslag, og ofte mye av den samme effekten.

Vargen & Thor sitt Nimbus bestikk har et elegant design og er preget av dets håndtak. Skaftet på bestikket er dekorert med et ruglete og ujevnt mønster som skaper relasjoner til ulike naturelementer.

Vargen & Thor Nimbus Bestikksett finner du hos Kitchn.no!

Bestikket har en hamret overflate, noe som er med på å skape det spennende og unike designet. Bestikket er fremstilt i slitesterkt rustfritt stål, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Vargen & Thor Nimbus bestikk selges i sett på 16 deler. Dette omfatter et sett med fire kniver, fire gafler, fire spiseskjeer og fire teskjeer. Med sitt unike og spennende design kan bestikket benyttes til både moderne og tradisjonelle borddekkinger.

Bloomingville Mini Barnebestikk i Gull

Bloomingville Mini gullbestikk

Vi har til nå sett på flere ulike gullbestikk, og jeg håper at du kanskje har kommet over noen som du synes har falt i smak. Alle bestikkene vi har sett på har dog vært til de voksne rundt bordet, men det finnes også alternativ for barn.

Fra Bloomingville finner vi dette settet med MINI barnebestikk i gull. Gullbestikket består av et sett med kniv, gaffel og skje, da i en størrelse beregnet for de yngste gjestene. Lengden på delene er på 17 cm.

Bestill Bloomingville MINI Barnebestikk i Gull hos NordicNest.no!

Barnebestikket leveres i en egnet tøypose der det kan oppbevares. Tøyposen kommer i grå tekstil og er dekorert med de ulike delene. Dette gjør at bestikket egner som en fin bursdagsgave eller dåpsgave.

Er Gullbestikk i Ekte Gull?

Gullbestikk er sjelden laget i gull, men kommer som oftest i rustfritt stål. Bestikket er farget med et gullfarget belegg, slik at det skal få den ønskede fargen.

Det er sjelden å finne bestikk laget helt og holdent av gull, da gull er et mykt metall og vil være lite praktisk til daglig bruk. I tillegg vil et rent gullbestikk være svært dyrt.

Hvilke Serviser kan Kombineres med Gullbestikk?

Gullbestikk kan kombineres med flere forskjellige serviser avhengig av den ønskede stilen. Hvis du går for en mer luksuriøs og stilig look, kan du kombinere gullbestikk med servise i hvitt porselen med gulldekor.

For en mer moderne stil, kan du prøve svart eller grått servise. For en bohemsk og naturlig look, kan du kombinere gullbestikk med servise i jordtoner. Det er også viktig å tenke på fargene i resten av innredningen og borddekkingen når du velger hvilket servise du skal kombinere med gullbestikket.

Tåler Gullbestikk vask i Oppvaskmaskin?

Generelt sett anbefales det ikke å vaske gullbestikk i oppvaskmaskinen. Det kan skade gullbelegget og få bestikket til å miste sin glans over tid. Det kan også være fare for at bestikket får riper. Håndvask med mildt oppvaskmiddel og varmt vann anbefales, og husk å tørke bestikket umiddelbart etter vask for å forhindre flekker.

Hvilke Andre Farger er Vanlig for Bestikk?

Den mest vanlige fargen for bestikk er rustfritt stål. Videre finner du også sølvtøy som har et blankere utseende. Ved siden av gullbestikk finner du også bestikk i svart og rose eller rose-gull.

Både det svarte og det rose-gull fargede bestikket skaper et spennende alternativ til det tradisjonelle stålfargede eller sølvfargede bestikket. Blant de ulike fargevalgene finner du også utgaver i matt eller blank.