Jerngryte – Støpejernsgryter til Gryteretter

0

jerngryteEn jerngryte brukes ofte til steking av kjøtt og koking av gryteretter. Stek kjøttet i jerngryten først og tilsett tomatsaus, fløte samt grønnsaker eller hva annet du ønsker å ha i gryteretten. På denne måten slipper du å benytte to steke/kokekar når du skal lage gryteretter.

Mange benytter sin jerngryte som et alternativ til stekepanne. Dette da de høye kantene sørger for mindre søl på komfyren. Grytene kan også benyttes til steking i stekeovn.

Holdbarheten på jerngryter er også meget god og de tåler ofte også høy varme. Det skal mye til før en støpejernsgryte blir ødelagt eller går ut på dato. Med rett pleie har du dem hele livet.

Hackman Støpejernsgryter

Hackmann Brasserie Jerngryte

Hackmann Brasserie Jerngryte

Jerngryte fra Hackman på 4,5 eller 6,5 liter. Gryten på 4,5 liter har en diameter på 24 cm og gryten på 6,5 liter har en diameter på 27 cm.

Bestill Hackman Brasserie Her!

Jerngrytene er i serien Brasserie og er solide i form og fasong. Lokket er også laget i støpejern. Den tykke bunnen fordeler og leder varmen godt mens lokket i støpejern tar vare på aromaen i maten.

Le Gourmet Jerngryter fra Gense

Gense Støpejerngryte

Gense Støpejerngryte

Jerngrytene i serien Le Gourmet fra Gense er også gryter i høy kvalitet. Grytene er på forhånd varmebehandlet med soyaolje slik at du skal trenge mindre stekeolje når du benytter de.

Se en oversikt over Gryter fra Gense!

Du finner disse grytene i en rekke størrelser og i formene rund og oval. Du kan også velge mellom lokk i glass eller støpejern.

Skeppshult Jerngryte

Skeppshult Jerngryte

Skeppshult Jerngryte

Skeppshult jerngryter finnes i en rekke størrelser. Det er også egne avlange, eller ovale, gryter tilgjengelig  Perfekt om du ønsker å steke skinkestek eller kylling i den.

Se Oversikt over
Skeppshult Jerngryter her!

Grytene kommer med lokk enten i glass eller støpejern. Knottene på begge typer grytelokk er laget i støpejern og de tåler derfor høy varme. Både glasslokkene og jernlokkene tåler varme opp til 230 grader slik at du kan ha dine Skeppshult jerngryter i stekeovnen med lokket på. Kan benyttes på induksjonsplater.

Grytene kan bestilles hos Room21.no

Le Creuset Støpejernsgryter

Le Creuset Jerngryte

Le Creuset Jerngryte

De jerngrytene vi har sett på til nå har alle vært sorte, men om du ønsker å sprite opp kjøkkenet med litt ekstra farge kan en støpejernsgryte fra Le Creuset være løsningen.

Grytene fra Le Creuset finnes i et stort utvalg av farger og størrelser. Den røde jerngryten er meget populær, men du finner de samtidig i orange, karibieblå, mørkeblå, rosemarin, grønn og mye mer. Grytene finnes selvfølgelig også i sort.

Se en oversikt over fargeutvalg og størrelser her!

Vi har skrevet om støpejernsgrytene fra Le Creuset tidligere. Her kan du lese mer om de!

Andre Stekepanner og Gryter

Annet Kjøkkenutstyr: