Tørkerullholder – Test – Papirholdere til Kjøkkenbenken

0

Tørkerullholderen er et kjøkkenredskap som ofte blir oversett. Det er det ingen grunn til! Tørkerullen er i bruk hele tiden, og benyttes både i rengjøringen og under matlagingen. Tørkerullen er ofte også med bort på middagsbordet.

Tørkerullholder

Ved hjelp av en tørkerullholder sørger du for å ta vare på tørkerullen, og unngår at den blir unødvendig våt og møkkete. Tørkerullholderen har samtidig som oppgave å presentere tørkerullen, slik at det ikke bare er en papirrull som har blitt stående igjen på kjøkkenbenken.

Under har vi plukket ut både dekorative og praktiske kjøkkenrullholdere. Vi håper at du skal kunne bruke denne guiden til inspirasjon, slik at du får orientert deg rundt de ulike alternativene tilgjengelig.

Hvilke Tørkerullholdere har vi sett på?

Når vi har plukket ut de ulike tørkerullholderne, har vi forsøkt å plukke ut alternativer som både er pene, men også praktiske. Da tørkerullholderen gjerne står fremme på kjøkkenbenken og middagsbordet, er det viktig at den er både pen og ryddig.

Tørkerullholder

Samtidig har vi forsøkt å få frem en variasjon av alternativer, slik at det er noe for enhver smak. Under finner du papirrullholdere i tre, marmor og stål. Enkelte har også dekorative detaljer i keramikk eller skinn.

Vi har sett på Følgende Tørkerullholdere:

  • Norr Tørkerullholder fra Skagerak
  • Porter Papirrullholder fra HAY
  • Eva Solo Tørkerullholder
  • Hammershøi Kjøkkenrullholder fra Kähler
  • Bernadotte Kjøkkenpapirholder fra Georg Jensen
  • Roll-It Tørkepapirholder fra Rig-Tig by Stelton
  • Loop Tørkerullholder fra Blomus
  • Craft Tørkerullholder i Marmor

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke tørkerullholdere andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Norr Tørkerullholder fra Skagerak

Norr Tørkerullholder Skagerak - Svart

Norr-serien fra danske Skagerak er inspirert av det nordiske designbildet. Tørkerullholderen er utstyrt med en kantet fot som hjelper til å holde tørkepapiret på pass. Holderen er også utsmykket med en praktisk skinnreim som også kan benyttes til å flytte den rundt.

Bestill Norr Tørkepapirholder fra Skagerak hos Nordic Nest!

Norr tørkerullholder er laget i eik tre, og finnes i to ulike utgaver. Den lyse utgaven er utsmykket har en naturlig trefarge, kombinert med en lys skinnreim. Den mørke utgaven er i svartlasert eik, og har bevart de naturlige mønstrene i treet. Den svarte utgaven har også fått en matchende svart skinnreim.

Norr fra Skagerak

Skinnreimen fungerer både som en dekorativ detalj, men kan samtidig også benyttes til å flytte på tørkerullholderen. Skinnreimen er samtidig festet med et sett med gullfargede metall nagler, noe som utgjør en ekstra detalj.

Bestill hos NordicNest.no – Velg mellom Sort og Tre!

Tørkerullholderens fot er en liten base med diameter på 14 cm. Foten har utstyrt med en smart liten opphøyet kant. Denne kanten hjelper til med å holde tørkepapiret på plass, slik at det ikke rulles ut av seg selv. Tørkerullholderen har en høyde på 30,5 cm.

Norr Tørkerullholder Skagerak

Norr serien fra Skagerak er designet av danske Ditte Buus Nielsen. Ved siden av tørkerullholdere, finner du i Norr-serien også spennende serveringsbrett og oppbevaringsbokser, samt ulike hyller. De to fargevalgene går igjen i de andre produktene, og detaljene i skinn og messing er også representative.

Porter Papirrullholder fra HAY

Porter papirrullholder fra HAY

Porter papirrullholder fra HAY kjennetegnes av den smarte knekken øverst på holderpinnen. Pinnen rettes opp når du skal ta av- eller på papirrullen, og bøyes så tilbake når rullen byttet ut.

Bestill Porter Tørkerullholder hos NordicNest.no!

På denne måten hjelper knekken til med å sørge for at papirrullen holder seg på plass. Den knekte pinnen fungerer samtidig som et praktisk håndtak når du ønsker å flytte rundt på tørkerullholderen.

Porter papirrullholder fra HAY er tilgjengelig i to utgaver. Velg mellom oljet eik i klassisk lys trefarge, eller den svarte utgaven i malt ask tre.

Velg Mellom Oljet Eik eller Malt Tre

Tørkerullholderen fra HAY er designet av Shane Schneck. Shane er opprinnelig amerikaner, men startet i 2010 opp sitt eget designstudio i Stockholm. Shane har også jobbet i Milan. Designeren har fått flere utmerkelser, og har blant annet vunnet en Red Dot pris.

Porter fra Hay - lys/tre

Ved siden av å være praktisk, er Porter tørkerullholder også et dekorativt element. Med den noe unike vinkelen, sørger den for å bringe noe nytt til kjøkkenbenken. Tørkerullholderen har en høyde på 36 cm, og en base med diameter på 13,5 cm.

Eva Solo Tørkerullholder

Eva Solo Tørkerullholder

Fra Eva Solo finner vi denne stilrene og moderne tørkerullholderen i rustfritt stål. Tørkerullholderen er tilgjengelig i en svart, og en metallfarget utgave.

Bestill Eva Solo Tørkerullholder hos Nordic Nest!

Tørkerullholderen fra Eva Solo er utstyrt med et solid lag med gummi under foten. Dette sørger for at holderen er mer stabil, og ikke glir på underlaget. Samtidig fungerer gummifoten som en beskyttelse for underlaget.

Svart eva solo papirrull

Foten er også designet for å gi tørkerullholderen ekstra tyngde. Det lave tyngdepunktet sørger for å gjøre holderen mer stabil, slik at den står stødig og ikke velter så lett.

Les mer om Eva Solo Tørkerullholder!

Papirrullholderen er samtidig utstyrt med en dekorativ hank i naturlær. Det metallfargede alternativet har en hank i brunt lær, mens det svarte alternativet har fått en svart lærhank. Hanken er med på å gi papirrullholderen et mer organisk preg, og fungerer samtidig som en enkel hank.   

Eva Solo papirrullholder i rustfritt stål er designet av Claus Jensen og Henrik Holbæk fra Tools Design. Dette er et av Danmarks ledende designfirmaer, og står sentralt i Eva Solo sine kolleksjoner.

Tørkerullholderen har en høyde på 23,7 cm. Foten har en diameter på 13,3 cm.

Hammershøi Kjøkkenrullholder fra Kähler

Hammershøi Kähler Tørkerullholder

Kähler sin Hammershøi serie har oppnådd stor suksess de siste årene. På få år har serien allerede rukket å bli en klassiker i Kähler sitt sortiment.

Se de Ulike Fargevalgene hos NordicNest.no!

Hammershøi serien kjennetegnes gjennom de karakteristiske nedadgående rillene. Serien er også kjent for sine spennende fargekoder som indigo og antrasittgrå.

Hammershøi Kjøkkenpapir

I Hammershøi serien fra Kähler finner vi også en flott designet tørkerullholder. Holderen kommer i eik tre. I tråd med det typiske Hammershøi designet, er kjøkkenrullholderen utstyrt med et hode i keramikk. Her kan du velge mellom fargene hvit, antrasittgrå og indigo.

Bestill Hammershøi Papirrullholder fra Kähler hos Nordic Nest!

Gjennom den keramiske rillede toppen passer denne kjøkkenrullholderen godt sammen med de andre produktene i Hammershøi serien. Kombiner gjerne med deres serviser, eller dekorer med deres vaser og skåler.

Treverket fungerer her godt sammen med den keramiske toppen, og styrker på mange måter Hammershøi-serien sin identitet. Treverket går også igjen i andre Hammershøi-produkter, som deres krydderkverner eller deres salatbestikk.

For å bytte ut papirrullen løsnes staven fra tørkerullholderens fot. Dette gjøres gjennom holderens magnetfunksjon. Tørkerullholderen har en høyde på 31,5 cm, og basen har en diameter på 14 cm.

Bernadotte Kjøkkenpapirholder fra Georg Jensen

Georg Jensen Bernadotte Kjøkkenrullholder

Fra Georg Jensen, og deres Bernadotte-serie, finner vi denne klassiske og elegante kjøkkenpapirholderen i blankpolert rustfritt stål.

Mannen bak Bernadotte-designet var den svenske prinsen, Sigvard Bernadotte. Da gjennom hans ikoniske sølvkanne lansert i 1938. Papirholderen er dog en nyere tilføying, og ble lansert i 2019.

Bestill Bernadotte Papirholder fra Georg Jensen hos Bakeren og Kokken!

Papirholderen er designet i klassisk modernistisk preg, slik vi kjenner fra de andre produktene fra Georg Jensen.

Papirholderens fundament er designet med ekstra tyngde. Dette for å sørge for at den står mer stødig på kjøkkenbenken. Foten er samtidig utstyrt med en gummipute, slik at den skal få godt feste.

Basen er også utformet med klassiske riller, et element som også benyttes i de andre produktene i Bernadotte-serien.

Kjøkkenpapirholderen har også en elegant ring, festet øverst på holderens stav. Ringen kan benyttes som håndtak, man er samtidig smal nok til at man kan påføre tørkerullen ovenfra.

Bernadotte-serien fra Georg Jensen finner du hos BakerenogKokken.no!

Denne ringen er på lik linje med rillene karakteristisk for Bernadotte-designet, og benyttes også på deres krydderkverner, kakefat og sukkerskål.

Selv med sitt elegante og klassiske preg, passer denne tørkerullholderen godt inn på de fleste kjøkkenbenker. Her har du et praktisk kjøkkenredskap, som samtidig er med på å pynte opp.

Bernadotte-holderen fra Georg Jensen har en høyde på 30 cm, og basen har en diameter på 15 cm.

Roll-It Tørkepapirholder fra Rig-Tig by Stelton

Roll-it tørkerullholder - Rig-tig by Stelton

Roll-it er en enkel og praktisk tørkerullholder fra Rig-Tig by Stelton. Kombinert med sin enkelhet, er den samtidig pen og gjør seg godt på kjøkkenbenken.

Tørkerullholderen fra Rig-Tig er utviklet i gummitre og har en base i plast. Designet gjør at det er lett å skifte ut rullen. Samtidig sørger rillene og de stigende platåene i foten for å holde tørkepapiret på plass.

Bestill Roll-it Tørkerullholder hos Nordic Nest!

Roll-it papirholder er tilgjengelig i flere fargevalg. Velg mellom sort, hvit eller grå. Treverket skaper en spennende kontrast til de ulike fargene tilgjengelig. Kombinasjonen mellom treverk og de aktuelle fargene benyttes også i Rig-Tig by Stelton sine brødbokser, smørbokser og knivblokker.

Merkevaren Rig-Tig er en konsept fra Stelton, og spiller på den danske ordet for hva vi på norsk kaller Riktig. Serien ønsker å kombinere god funksjonalitet med et godt design og bærekraftige materialer, alt til en rimelig pris.

Bestill Roll-it Papirholder av Rig-Tig by Stelton!

Roll-it tørkerullholder fra Rig-Tig by Stelton har på mange måter fått til dette. Tørkerullholderen har en høyde på 30,5 cm, og foten har en diameter på 15,5 cm.

Loop Tørkerullholder fra Blomus

Loop tørkerullholder fra Blomus er en smart medhjelper på kjøkkenet. Ulikt fra de andre kjøkkenrullholderne i denne oversikten, kommer Blomus Loop med en egen fjær som holder tørkepapiret på plass.

Bestill Blomus Loop Tørkepapirholder hos Nordic Nest!

Den spente fjæra holder tørkerullen på plass, og sørger for at papiret holdes samlet. Dette er spesielt praktisk om du ønsker å ta med holderen utendørs. Samtidig gjør fjæren det mulig å rive av papiret med kun én hånd.

Blomus Loop tørkerullholder

Tørkerullholderen er laget i rustfritt stål, og bunnen er ladet med vekter. Vektene sørger for at holderen holder seg stabil. Bunnen er samtidig utstyrt med gummi, slik at den ikke glir på kjøkkenbenken.

Blomus Loop Papirholder finner du hos NordicNest.no!

På toppen av holderens stav er det en ring som kan benyttes som håndtak. Kombinasjonen av fjær, tung bunn og håndtak gjør denne tørkerullholderen både funksjonell og brukervennlig.

Loop tørkerullholder fra Blomus er laget i matt rustfritt stål, og har detaljer i sort plast. Tørkerullholderen har en høyde på 34 cm, og basen har en diameter på 15 cm.

Craft Tørkerullholder i Marmor

Normann Copenhagen papirrullholder marmor

Craft er en serie med kjøkkenutstyr, designet av den danske designeren, Simon Legald, på vegne av Normann Copenhagen. Serien består av kjøkkenredskaper laget i kombinasjonen av solid eik og marmor.

Bestill Craft Tørkerullholder hos NordicNest.no!

I serien finner vi salt- og pepperkverner, kjevler, mortere, og selvfølgelig tørkerullholdere. Simon Legald beskriver produktene i serien, som utstyr som brukes ofte, og som derfor må være solide.

Normann Copenhagen Craft tørkerullholder er laget i eik tre, med en base i marmor. Basen er tilgjengelig i flere farger, der man kan velge mellom sort og hvit. Tørkerullholderen har videre en avsmalnende stang i solid eik.

Bestill Nordmann Copenhagen Craft Tørkerullholder hos Nordic Nest!

Tørkerullholderen i Craft serien har et elegant og naturlig preg, og enger seg godt både på kjøkkenbenken og på middagsbordet. Tørkerullholderen har en høyde på 32,5 cm, og en base med diameter på 14 cm.

Hva Brukes en Tørkerullholder til?

En tørkerullholder er et praktisk verktøy som holder tørkerullen din på plass, noe som gjør det lettere å trekke ut og rive av arkene. Dette kan være spesielt nyttig når du er på kjøkkenet og hendene dine er våte eller skitne. Ved å ha tørkerullen i en holder, kan du enkelt få tak i et ark uten å måtte håndtere hele rullen. Dette er nyttig når du tørker av kjøkkenbenken, tørker fingrene under måltider, eller generelt rengjør.

Hvor Plasseres Tørkerullholderen?

Tørkerullholderen kan plasseres på forskjellige steder, avhengig av hvor den er mest praktisk. Ofte er den plassert på kjøkkenbenken, siden det er der du oftest vil trenge rask tilgang til tørkepapir. I mange tilfeller kan det også være praktisk å ha den stående på middagsbordet for å tørke av fingrene under måltider. Enkelte modeller kan også festes på vegg eller under skap, noe som frigjør benkeplass.

Til hvilke Matretter er Tørkerullen Populær?

Tørkerullen er ikke begrenset til bruk med spesifikke matretter, men den er spesielt nyttig når du spiser mat der fingrene er aktive. For eksempel, når du spiser kyllingvinger, renser reker, eller nyter annen fingermat. Tørkerullen kan også brukes til å tørke av overflødige matrester fra kniver, skjærebrett, og lignende.

Bør Tørkepapiret være i Kontakt med Mat?

Generelt er det ikke anbefalt å bruke tørkepapir direkte i kontakt med mat. Selv om det tidligere ble brukt til å tørke, tine og rense mat, er det i dag kjent at tørkepapir kan inneholde kjemikalier, som blekemidler, som ikke er egnet for matkontakt. For å sikre matens sikkerhet, er det best å begrense bruken av tørkepapir til rengjøring av hender og overflater.

Hvor Høy er en Tørkerull?

Størrelsen på en tørkerull kan variere avhengig av merke og type, men standardhøyden er vanligvis litt over 21 cm. Noen tørkeruller kan være litt høyere eller lavere, så det kan være lurt å ta hensyn til dette når du velger tørkerullholder.