Elektrisk Grill – Test – Moderne Elgriller

0

En elektrisk grill er et smart alternativ til de mer tradisjonelle gass- og kullgrillene. For mange i borettslag og sameier, er elgrillen også det eneste alternativet som er tillatt på balkongen.

Weber Q1400 Elektrisk Grill

I denne oversikten har vi sett på flere høykvalitets elgriller. Grillene blir raskt varme, og når temperaturer på over 300 grader. Dette gjør at du kan grille alt av kjøtt, tilsvarende på en annen grill.

Da elgrillen ofte benyttes på balkongen eller i båten, er det viktig at de ikke er for store. De elektriske grillene i denne oversikten er derfor relativt kompakte i sin størrelse. Dette gjør at de ikke tar unødvendig plass, samtidig som de ofte er lette å bære.

Hvilke Elektriske Griller har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på elgriller med høy styrke, slik at du skal få en god grillopplevelse. Vi har sett på tre ulike modeller fra Weber, som er et velkjent navn for de grillinteresserte.

Elektrisk Grill

Videre har vi også sett på Balcone Elgrill fra danske Morsø. Dette er en kompakt elgrill som tar liten plass, og som kan henges opp på rekkverket på balkongen eller terrassen.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke elgriller andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Weber Q1400 / Q2400 Elektrisk Grill

Weber Q1400 Elektrisk Grill

Fra grillmestrene i Weber finner vi deres Q-kolleksjon med elektriske griller. Serien består av utgavene Q1400 og Q2400 som begge kommer i enkeltstående utgaver med ben, samt i utgaver med et større stativ.

Det som hovedsakelig skiller mellom de to ulike utgavene av grillen, er størrelsen på grillflaten. Der Q1400 har en grillflate på 43 x 32 cm, har Q2400 en grillflate på 55 x 39 cm. Størrelsen på grillflaten vil selvfølgelig også påvirke størrelsen på selve grillen, samt vekten (12,9 kg og 18,6 kg).

Bestill Weber Q-grillene hos Weber.com/NO!

Begge Q-grillene fra Weber varmes opp på 15-20 minutter, og har en effekt på 2200 watt. Juster temperaturen ved hjelp av den trinnløse varmereguleringen. Grillristene er laget i porselensemaljert støpejern som fordeler varmen godt. 2-delt rist for enklere rengjøring.

Støpejernet tar opp varmen fra varmekilden og sørger for at du oppnår grillriller under matlagingen. Selv om dette er en elgrill, oppnår den høye temperaturer med mye os og røyk. Det er derfor ikke anbefalt å bruke den innendørs.

Lokket og gulvet på den elektriske grillen fra Weber kommer med doble vegger i aluminium. De doble veggene hjelper til med å isolere grillen, og bevarer varmen. Dette er spesielt praktisk for de som ønsker å grille gjennom vinteren, eller på kalde dager resten av året.

Velg Mellom Ulike Størrelser/Stativløsninger hos Weber.com/NO!

Hver av de to utgavene av grillen kommer i utgaver enkeltstående med ben, eller som større utgaver med tilhørende stativ. Stativet er i stående arbeidshøyde, og har også praktiske bord på hver side av grillen.

 • Størrelse: Q1400 (43 x 32 cm, 12,9 kg), Q2400 (55 x 39 cm, 18,6 kg).
 • Oppvarming: 15-20 minutter, 2200 watt, trinnløs varmeregulering.
 • Rister: Porselensemaljert støpejern, 2-delt for enkel rengjøring.
 • Design: Dobbelvegg i aluminium, tilgjengelig med ben eller stativ.

Elektrisk Morsø Balcone Elgrill

Morsø Balcone Elektrisk Grill

Fra danske Morsø finner vi deres Balcone elektrisk grill. Elgrillen har et kompakt design, og er laget for å kunne benyttes på små terrasser og balkonger. Som ekstrautstyr finnes også et smart feste, slik at du kan henge grillen på rekkverket.

Balcone fra Morsø har et kompakt design, og kan brukes selv på små plasser. Dette kan være på mindre balkonger, i båten, eller på campingplassen. Selve grillflaten er på 40 x 18 cm. Selv om elgrillen er designet for å henge på et rekkverk (med tilbehør) kan den også plasseres på et vanlig bord.

Bestill Morsø Balcone Elgrill hos Bakeren & Kokken!

Grillflaten er delt inn i to områder, med en varm og en kald del. Den varme delen (2/3) er til å steke kjøttet, mens den kalde delen lar kjøttet hvile. Den kalde delen kan også benyttes til å grille grønnsaker og råvarer som ikke behøver så sterk varme.

På lik linje med andre griller fra Morsø, er Balcone elektrisk grill også utstyrt med grillrist i støpejern. Dette er et godt verktøy for matlaging, uansett om du skal grille kjøtt, fisk, grønnsaker eller annet. Støpejernet tolererer også høye temperaturer. Elgrillen har en effekt på 1900 watt, med temperatur fra 90 og opp til 400 grader.

Morsø Balcone Finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Morsø Balcone er desginet for å være en minimalistisk og kompakt grill. Dette gjør at den tar mindre plass, og derfor ikke krever stor plass. Dette er perfekt for mindre balkonger så vel som i båten.

Med egnet tilbehør kan den henges på gelenderet, men kan også stå på terrassegulvet eller på et bord. Den elektriske grillen har også en vekt på kun 9 kilo, noe som gjør at du lett kan ta den med på tur. Alt du behøver for å bruke den er en stikkontakt.

 • Design: Kompakt for små terrasser og balkonger, mulighet for rekkverksfeste.
 • Størrelse: Grillflate på 40 x 18 cm, veier kun 9 kg.
 • Grillflate: To områder – en varm del til steking og en kald del til hvile eller grønnsaker.
 • Effekt og Temperatur: 1900 watt, temperaturområde fra 90 til 400 grader.
 • Fleksibilitet: Kan henges på gelender, stå på bord eller gulv; ideell for små plasser og lett å transportere.

Se også Elektrisk Pizzaovn!

Lumin Compact Elektrisk Grill fra Weber

Weber Lumin Elektrisk Grill

En annen kompakt balkong-grill finner vi fra Weber. Deres Lumin elektriske grill er laget med et plassbesparende design, slik at den også kan benyttes der det er mindre plass tilgjengelig.

Weber Lumin er tilgjengelig i to størrelser. Velg mellom den minste utgaven med en grillflate på 1166 cm2, og den største utgaven har en grillflate på 1562 cm2. Begge størrelsene er tilgjengelig i fargevalgene Sort og Crimson (Mørk rød eller lilla).

Bestill Weber Lumin Elektriske Griller hos Weber.com/NO!

Grillristene på den elektriske grillen er laget i porselenemaljert støpejern. Weber tilbyr også tilbehør slik at du kan benytte grillen til damping, røyking eller tining. På denne måten blir dette en multifunksjonell grill.

Weber Lumin elgrill har en kapasitet på 2200 watt, og oppnår temperaturer opp til 315 grader, noe som gir god bruning og grillriller. For å følge med på temperaturen kommer grillen med et innebygget termometer i lokket.

Se Farger og Utvalg – Weber.com/NO!

Den elektriske grillen fra Weber har mange positive tilbakemeldinger på deres nettsider. Her fortelles det at den blir raskt varm, og at de er meget fornøyde med resultatet. Flere er overrasket over hvor godt kjøtt lar seg grille på en elektrisk grill.

 • Design: Plassbesparende for bruk på balkonger eller der det er begrenset med plass.
 • Størrelse og Farge: To størrelser – 1166 cm² og 1562 cm², tilgjengelig i Sort og Crimson.
 • Grillrist og Tilbehør: Porselenemaljert støpejern, tilbehør for damping, røyking og tining.
 • Effekt og Temperatur: 2200 watt, maks temperatur 315 grader, innebygget termometer.
 • Brukeranmeldelser: Rask oppvarming, effektiv grilling, god bruning og grillriller.

Weber Pulse 1000/2000 El-grill

En annen elektrisk grill fra Weber, er deres Pulse. Grillen er tilgjengelig i to utgaver, Pulse 1000 og Pulse 2000, og finnes også i utgaver med trillevogn eller stativ.

Weber Pulse 1000 er den minste utgaven, og har en grillflate på 41 x 31 cm. Grillen har en max effekt på 1800 watt. Weber Pulse 2000 er en større utgave med grillflate på 49 x 39 cm. Her er max effekt på 2200 watt.

Bestill Pulse Elgrill hos Weber.com/NO!

Begge grillene oppnår maksimale temperaturer på over 300 grader. Der Pulse 1000 kommer med én varmesone, har Pulse 2000 to ulike varmesoner, slik at du kan grille på to ulike måter samtidig. På fremsiden kan du følge med på temperaturen via det digitale displayet.

Pulse er Weber sine premium-modeller innen elektriske griller. De er utviklet med tanke på de som ønsker de beste produktene innen sjangeren. Samtidig er grillene kompakte i sitt design, og kan benyttes på områder med relativt liten plass. Se størrelser hos Weber.

Velg mellom Ulike Utgaver og Stativer – Weber.com/NO!

Grillristen er laget i porselenemaljert støpejern som sprer og fordeler varmen godt. Dette gjør at du ved høye temperaturer vil oppnå de ønskede grillstripene. Grillen kommer samtidig med LED-skjerm som lar deg følge med på temperaturen inne i grillen.

 • Modeller og Tilbehør: Tilgjengelig i to modeller – Pulse 1000 og Pulse 2000, med opsjoner for trillevogn eller stativ.
 • Størrelse og Effekt: Pulse 1000 (41 x 31 cm, 1800 watt), Pulse 2000 (49 x 39 cm, 2200 watt).
 • Temperatur og Varmesoner: Maks temperatur over 300 grader; Pulse 1000 med én varmesone, Pulse 2000 med to varmesoner.
 • Design: Premium, kompakt design egnet for små områder.
 • Grillrist og Skjerm: Porselenemaljert støpejern for jevn varmefordeling, LED-skjerm for temperaturkontroll.

Se også: Bærbar Gassgrill!

Er Elektrisk Grill like Bra som Kull og Gass?

Om en elektrisk grill er “like bra” som kull- eller gassgrill avhenger av hva du legger i begrepet “bra”. Elektriske griller tilbyr enkelhet og bekvemmelighet, spesielt for dem som bor i urbane områder eller steder hvor åpen flamme ikke er tillatt.

Mange blir overrasket over hvor gode de nye elgrillene er for grilling. Her bør du være oppmerksom på at elgriller kommer med ulik styrke og kapasitet, noe som vil påvirke deres grillevne.

Kan man Benytte en Elgrill Innendørs?

Når det gjelder bruk av en elektrisk grill inne, er det viktig å vurdere noen faktorer. Selv om elektriske griller naturlig vil produsere mindre røyk enn kull- eller gassgriller, kan de fortsatt nå høye temperaturer som kan generere en betydelig mengde os og røyk.

Dette spesielt når man griller fete matvarer eller mat som drypper mye. Denne røyken og osen kan sette lukt i møbler og tepper, og vil kunne utløse brannalarmen. Det er derfor ikke anbefalt å bruke elgrill inne.

Kan en Elektrisk Grill stå Ute om Vinteren?

Mens elektriske griller generelt er mindre robuste enn gass- og kullgriller, kan mange modeller tåle å stå ute, selv i kaldt vær. Det er likevel viktig å beskytte grillen mot elementene med et passende grilltrekk og sørge for at den er koblet fra strømmen.

Langvarig eksponering for ekstreme værforhold kan imidlertid forkorte levetiden til grillen.

Hva er Fordelene med en Elgrill?

Elektriske griller tilbyr flere fordeler. De er ofte mer kompakte og lettere å oppbevare, noe som gjør dem ideelle for personer med begrenset plass. De er enkle å bruke og krever ikke kjøp av kull eller gassflasker. Elektriske griller varmes opp raskt, gir jevn varmefordeling, og er enklere å rengjøre enn kull- og gassgriller.