Tacosett – Test – 5 Sett med Skåler til Taco!

0

Et tacosett benyttes til å servere taco på en praktisk måte. Settene består gjerne av flere skåler, slik at du på en enkel måte kan servere de ulike ingrediensene og tilbehørene som hører til tacomåltidet.

Modern House Daily Use Tacosett Svart

Selv om mange nordmenn spiser taco hver fredag, er tacosettene også praktiske til servering av andre måltider. Dette kan være i forbindelse med tapas, snacks og tilsvarende. De individuelle skålene kan også benyttes enkeltvis uten det tilhørende tacosettet.

Ved å ha et sett med tilhørende skåler i samme design, kan man servere taco med tilhørende skåler. Mange sett kommer med skåler i ulike størrelser, slik at man kan finne ønsket skål for ulike sauser og tilbehør.

Hvilket Tacosett har vi sett på?

I oversikten vil du finne flere velkjente tacosett. Enkelte av settene kommer med roterende serveringsbrett. Dette er et morsomt element, som gjør det litt mer spennende å forsyne seg.

Tacosett

Både Modern House og Norgesglasset har kjente og populære tacosett. Ved siden av dette finner du også alternativer fra Porsgrunn Porselen og Sagaform. Vi håper at du skal kunne finne et serveringssett som passer din smak!

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke tacosett andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Modern House Daily Use Tacosett

Modern House Daily Use Tacosett Svart

Daily Use er et tacosett fra Modern House. Settet er tilgjengelig i svart og hvit utgave, og består av seks mindre skåler, og en større serveringsskål. Skålene kan plasseres på det roterende serveringsbrettet.

Tacoserviset fra Modern House kommer med en roterende base. På denne måten kan man skyve de ulike skålene rundt når man serverer seg. Dette fører til at mindre sending rundt på bordet, da man kun trenger å rotere brettet.

Bestill Svart Modern House Tacosett hos Kitchn.no!

Den roterende effekten er også et morsomt element, som gjør dette tacosettet spennende. Den store serveringsskålen i midten kan samtidig plasseres over et telys, slik at innholdet kan bevare varmen.

Modern House Daily Use Hvit

Hovedskålen i midten av tacosettet kan benyttes til kjøttdeig, eller alternativt chips eller tilsvarende. De mindre skålene kan benyttes til ulikt tacotilbehør som paprika, agurk og mais, eller salsa, guacamole og rømmedressing.

Tacosettet kommer også i Hvit Utgave – Kitchn.no!

Ved siden av å benyttes til servering av taco, kan serveringssettet fra Modern House også benyttes til tapas, snacks, grønnsaker og annet. Alle delene, foruten det roterende brettet i tre, er laget i holdbart porselen, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

 • Innhold: Seks små og en stor skål i svart eller hvit.
 • Funksjon: Roterende serveringsbrett for enkel servering.
 • Varmeholdende: Stor skål over telys for å holde maten varm.
 • Allsidig: Egnet for taco, tapas, snacks.
 • Vask: Deler i porselen er oppvasksikre – brett vaskes for hånd.

Norgesglasset Tacosett 8 Deler

Norgesglasset Tacosett

Fra Norgesglasset finner vi dette tacosettet i glass og tre. Settet består av åtte skåler i to størrelser, samt et roterende serveringsbrett i tre. Sammen med de ulike skålene følger også praktisk plastlokk, slik at du kan ta vare på restene.

Tacosettet fra Norgesglasset består av åtte skåler. Her finner du tre skåler med størrelse på 600 ml, og fem skåler med størrelse på 300 ml. Alle de ulike skålene er preget med det klassiske Norge ikonet, som vi kjenner fra de tradisjonelle oppbevaringsglassene.

Norgesglasset Tacosett Bestiller du hos Hyttefeber.no!

Sammen med de ulike skålene kommer også et tilhørende trebrett for servering. Trebrettet kan roteres slik at det er lettere å forsyne seg uten å måtte sende rundt. Det roterende brettet er også med på å gjøre måltidet mer morsomt både for barn og voksne.

Dersom du ønsker å putte restene i kjøleskapet, kommer hver av de ulike glasskålene i tacosettet med et tilhørende plastlokk. Ved å ta på lokket og sette glasset i kjøleskapet kan du ta vare på restene til neste dag. Lokkene gjør også at du kan forberede enkelte av ingrediensene før gjestene kommer.

Tacosettet kommer med Praktiske Lokk – Hyttefeber.no!

Brettet og skålene i dette tacosettet kan selvfølgelig også brukes til andre måltider. Her kan det serveres tapas, chips, meze og andre småretter.

Norgesglasset Taco

 • Innhold: Åtte skåler i to størrelser med klassisk Norge-ikon, pluss roterende trebrett.
 • Skålstørrelser: Tre skåler på 600 ml og fem på 300 ml.
 • Funksjon: Roterende trebrett for enkel servering.
 • Praktiske Lokk: Skåler med plastlokk for oppbevaring av rester.
 • Allsidighet: Egnet for taco, tapas, chips og mer.

Modern House Mex Tacosett

Modern House Mex Tacosett

Mex er et annet tacosett fra Modern House. Settet består av 9 deler og omfatter seks mindre skåler og én større skål plassert sentralt på brettet. Videre følger en varmestasjon med telys og et roterende serveringsbrett.

Ulikt fra tacosettet Daily Use over, har skålene i Mex en profil med rundere kanter. Skålene i serveringssettet er laget i porselen og kan vaskes i oppvaskmaskin. Det roterende brettet tørkes over med klut.

Bestill Modern House Mex Tacosett hos Kitchn.no!

Det roterende brettet gjør det lettere å forsyne seg fra de ulike skålene under servering. For å bevare varmen i hovedretten, kan man benytte et telys for å varme opp under basen. Dette er samtidig med på å skape stemning rundt middagsbordet.

Tacosettet fra Modern House er en del av deres Mex kolleksjon. Dette navnet kommer fra konseptet Tex-mex som beskriver amerikanske matretter inspirert av meksikansk matkultur. Sammen med tacosett finner du i dette settet også Mex Tacostativ, og Mex Tortillapresse.

 • Innhold: 9 deler inkludert seks mindre og én stor skål på et roterende brett.
 • Design: Skåler med rundere kanter i porselen, vaskes i oppvaskmaskin.
 • Funksjon: Roterende brett for enkel servering, varmestasjon med telys for å holde maten varm.
 • Mex-Kolleksjon: Del av Modern House Mex-kolleksjon inspirert av Tex-mex.
 • Tilleggsutstyr: Tilbyr også Mex Tacostativ og Mex Tortillapresse.

Sense Tacosett fra Porsgrunds Porselen

Sense Tacosett Porsgrund Porselen

Fra Porsgrunds Porselen finner vi deres Sense tacosett i 7 deler. Settet består av seks skåler i tre ulike størrelser, samt et firkantet trebrett for lettere transport og servering.

Skålene i settet kommer i tre ulike størrelser. Her finner du en stor serveringsskål til hovedretten, samt to mellomstore og tre mindre skåler til salsa, dipp, grønnsaker og annet tilbehør. Skålene tåler å brukes i ovn, mikro og fryser.

Bestill Sense Tacosett hos Christiania Glasmagasin!

Sense er et større servise fra Porsgrund Porselen. Her finner du også et tilsvarende sushi servise, samt alt av tallerkener, skåler, tilbehør og fat som man normalt finner i et servise. Tacosettet kan kombineres med dette, men fungerer selvfølgelig også i kombinasjon med andre serviser.

Det praktiske trebrettet er nedskåret til de ulike skålene, slik at de står mer sikkert når man bærer de til middagsbordet. Her kan man også ha brettet stående på bordet, slik at de ulike skålene har en fast plass.

Skålene i tacosettet er laget i porselen, og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Serveringsbrettet i tre tørkes over med en fuktig klut.

 • Innhold: 7 deler inkludert seks skåler i tre størrelser og et firkantet trebrett.
 • Skålstørrelser: En stor, to mellomstore, og tre små skåler for hovedrett og tilbehør.
 • Multifunksjonell Bruk: Skålene tåler ovn, mikro og fryser, og kan brukes med Sense serviset eller andre.
 • Praktisk Brett: Firkantet trebrett skåret til skålenes størrelser for sikker transport og servering.
 • Vedlikehold: Porselensskåler er oppvaskmaskinsikre; trebrettet tørkes med fuktig klut.

Sagaform Serveringsfat til Taco og Tapas

Dette serveringsfatet fra Sagaform skiller seg litt fra de andre tacosettene i denne oversikten. Der de andre settene består av ulike skåler, er Sagaform sin tacosett et serveringsfat med ulike deler til ulike råvarer.

Serveringsfatet består av et område i midten, og seks områder rundt. Her kan man fylle de ulike skålene med mais, paprika, tomat, agurk, løk, bruen bønner og annet som man liker å ha på tacoen.

Bestill Ditte Tapas/Tacofat hos NordicNest.no!

Serveringsfatet fra Sagaform er en del av deres Ditte-kolleksjon. Fatet er laget i stentøy og er laget for hånd. Ved siden av tacofat finner du i Ditte-serien også ulike skåler, tacostativ til tacoskjell, samt et dypt serveringsfat.

Ved siden av å benyttes til fredagstacoen, egner serveringsfatet seg også til andre serveringer med flere ingredienser. Dette kan være som en del av en tapas, spekemat, meze, raclette, og annet. Bare fantasien setter grenser.

Se også hos KitchenTime.no!

Ved å kombinere serveringsfatet med tilhørende skåler og annet kan man her utvide tacoserveringen etter eget ønske. De ulike skålene kommer i forskjellige størrelser, slik at de egner seg til ulikt tilbehør og tacosauser eller dipper.

 • Unik Design: Serveringsfat med et sentralt område og seks områder rundt for ulike råvarer, skiller seg fra tradisjonelle tacosett med separate skåler.
 • Allsidig Bruk: Egnet for tacoingredienser som mais, paprika, tomat, samt for tapas, spekemat, meze, og mer.
 • Ditte-Kolleksjon: En del av Sagaform sin Ditte-kolleksjon, laget i håndlaget stentøy.
 • Tilleggsutstyr: Komplementerer Ditte-seriens tacostativ, skåler og dypt serveringsfat for en utvidet serveringsopplevelse.
 • Tilpasningsdyktighet: Serveringsfatet kan kombineres med forskjellige størrelser skåler for ulikt tilbehør og sauser.

Se også Tortillapresse!

Hvor Mange Skåler må man ha til Taco?

Antall skåler avhenger av hvor mange forskjellige ingredienser du tilbyr. Tradisjonelt kan en taco kveld innebære varierte tilbehør som hakket kjøtt, revet ost, salat, tomat, løk, guacamole, rømme, og salsasaus. En skål for hver ingrediens er ideell, slik at gjestene enkelt kan tilpasse sin taco etter smak. For en gjennomsnittlig taco-kveld, vil 6-8 skåler vanligvis være tilstrekkelig.

Hvorfor Heter det Fredagstaco?

“Fredagstaco” har blitt en populær tradisjon i mange skandinaviske hjem, spesielt i Norge. Dette fenomenet har utviklet seg fordi taco passer godt som en sosial og avslappet matrett som markerer starten på helgen. Konseptet om fredagstaco symboliserer en tid for familie og venner å samles, slappe av og nyte en enkel, men smakfull måltid etter en hektisk uke.

Er det Sunt å Spise Taco?

Sunt kosthold er balansert kosthold. Taco kan være både sunt og usunt, avhengig av ingrediensene som brukes og måten de tilberedes på. Bruk av ferske grønnsaker, magert kjøtt, og hjemmelagde sauser kan gjøre taco til et næringsrikt måltid. Imidlertid, overdreven bruk av gulost og rømme eller høyt fettinnhold kjøtt, kan gjøre måltidet mindre sunt. Moderering og bevisste valg av ingredienser er nøkkelen.

Trenger man et Eget Servise til Taco?

Det er ikke strengt nødvendig å ha et eget servise dedikert til taco, men det kan berike spiseopplevelsen. Tacoservise, ofte bestående av skåler tilpasset de ulike tacoingrediensene, gir en organisert og estetisk tiltalende måte å servere taco på.

Dette kan være spesielt nyttig når du har gjester, da det kan gjøre måltidet mer interaktivt og festlig. Men, du kan også bruke vanlig servise og skåler hvis du foretrekker det.

Hva er Best av Tacoskjell og Tacolefser?

Valget mellom tacoskjell og tacolefser er hovedsakelig basert på personlig smak og teksturpreferanser. Tacoskjell, som ofte er sprø, tilbyr en knasende tekstur og kan være lettere å fylle med ulike ingredienser.

Tacolefser, på den annen side, er mykere og mer fleksible, noe som kan være ideelt for de som foretrekker en mer håndterbar og mindre rotete spiseopplevelse. Begge har sin sjarm og kan tilpasses etter individuelle smakspreferanser.