Eggeglass i Tre – TEST – Se Folkets Favoritter!

0

Når helgefrokosten skal nytes, er det rom for å dekke på og pynte det lille ekstra. Med et eggeglass i tre henter man frem de naturlige elementene, og gir det nykokte egget en velfortjent plass på frokostbordet.

Aida Raw Eggeglass i Tre

Elementer i tre er med på å sette et naturlig og organisk preg på frokostbordet. Bruk av detaljer i treverk forbindes ofte med skandinavisk eller nordisk interiør, og er med på å ta oss tilbake til de naturlige og organiske elementene.

Eggeglassene i tre kan benyttes i kombinasjon med andre elementer i tre, eller serveres sammen med serviser i alt fra klassisk hvitt porselen, til røft farget stentøy.

Hvilke Eggeglass i Tre har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av eggeglass laget i treverk. Her vil du finne alternativer i ulike former og fasonger, og også ulike tresorter. Mens enkelte av eggeglassene er laget i klassisk bøtte- eller pokalform, finner du også mer organisk formede eggefat.

Eggeglass i Tre

Vi har i denne oversikten valgt å ikke ta med eggeglass i glass, porselen eller stentøy. Dette for å fordype oss nettopp i eggeglass i tre. For alternativer i andre materialer, se vår oversikt her!

Vi har sett på Følgende Eggeglass:

  • Aida Raw Eggeglass i Teak Tre
  • Natur i Tre fra House Doctor
  • Muubs Organic Eggefat i Teak
  • Jule Eggeglass i Akasie Tre
  • Kay Boysen Menageri Eggekopper i Tre
  • Muubs Eggeglass i Tre Natur

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke eggeglass i tre andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Aida Raw Eggeglass i Teak Tre

Aida Raw Eggeglass i Tre

I den populære serviseserien, Raw, finner vi dette eggeglasset i teak tre. Glasset har et naturlig og røft preg, og gjør seg godt sammen med de andre tallerkenene og servisedelene i kolleksjonen.

Aida Raw er en serie mest kjent for sitt varierte utvalg av servise i stentøy. Her finner du tallerkener i et bredt utvalg av farger, med tilhørende kopper og krus. Serien byr videre på bestikk i ulike fargevalg, der du kan velge mellom sort, gull, matt rose, og selvfølgelig stål.

Bestill Aida Raw Eggeglass hos Kitchn.no!

Eggeglasset er ikke det eneste produktet i Aida sin Raw-kolleksjon laget i tre. Videre finner man også teak skjærebrett, i et bredt utvalg av størrelser og utforminger. Serien har også firkantede tallerkener i teak tre.

Teak er en gruppe trær i jernurtfamilien, og regnes som et meget robust materiale. Treverket inneholder olje, som gjør det meget motstandsdyktig. Eggeglass i tre skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Vask over for hånd ved behov, og tørk godt over før du lar det lufttørke.

Ved siden av eggeglass i tre, byr Aida Raw også på andre eggeglass. Deres alternativer i stentøy er tilgjengelig i farger som Northern Green, Metallic Brown, Arctic White og Midnight Blue. Dette er alle fargevalg med tilhørende servise.

Natur i Tre fra House Doctor

Eggeglass Natur

Fra House Doctor finner vi her deres Nature eggeglass i akasietre. Eggeglasset er designet for å gi frokostbordet en rustikk vri. Eggeglasset er designet med en enkel form, nettopp for å gi det et naturlig appell.

En av målsetningene og styrkene til designideene bak House Doctor sine produkter, er at de er laget for å mikses heller enn å matches. Eggeglassene er derfor laget i et design, og i et materiale, som lett lar seg kombinere med andre elementer.

Natur Eggeglass fra House Doctor Bestiller du hos LuneHjem.no!

Eggeglasset i tre kan derfor fint brukes i kombinasjon med klassisk hvitt porselensservise, eller eventuelt fargerikt stentøy. Da eggeglasset er laget i tre, skal det vaskes for hånd. Gni inn med matolje for vedlikehold.

House Doctor sitt design har sin rot i den skandinaviske design-tradisjonen. Her utvikler de produkter som gjør det lett å lage et spennende og inspirerende hjem.

Bruk av treverk i borddekkingen har en lang tradisjon her i Norden, og gir oss raskt assosiasjoner til hytteturer og friluftsliv. Treverk er selvfølgelig også flittig i bruk i moderne og urbane borddekkinger.

Muubs Organic Eggefat i Teak

Muubs Eggefat i Tre

Om du ønsker et røft og naturlig alternativ, kan dette eggefatet fra Muubs være et godt alternativ. Det lille trefatet kommer med en grop til servering av salt, og et smart hull der det nykokte egget kan plasseres.

Eggefatene fra Muubs er håndlaget i teak. Den organiske og naturlige formen er med på å gi brettene et naturlig og nordisk preg. Skålen som er designet for å sette frem salt til bruk i egget, kan alternativt også benyttes til å dekke med teskje.

Bestill Muubs Eggefat i Tre hos Nordic Nest!

Muubs organisk eggefat har et hjemmelaget preg. Dette er med på å gi frokostbordet et røft og naturlig preg. Samtidig er fatene pene detaljer som gjør seg godt som en del av borddekkingen.

Ved siden av dette eggefatet, har Muubs også flere andre produkter i treverk. Her vil du finne teak tallerkener med ujevne overflater, skåler og fat, med mere.

Merkevaren byr også på flere bestikkdeler i tre. Her vil du finne saltskjeer, smøreskje, serveringsbestikk til tapas, latteskje og annet.  Saltskjeene i tre kan selvfølgelig benyttes i kombinasjon med eggeglasset.

Se også: Smørkniv i tre!

June Eggeglass i Akasie Tre

June Eggeglass Akasietre

Fra Kremmerhuset sin June-kolleksjon, finner vi dette dekorative eggeglasset i akasietre. Eggeglasset har et elegant design, og passer perfekt på frokostbordet.

Eggeglassene i tre fra June-kolleksjonen kommer med skrå kanter, og bidrar med dette til et spennende element på serveringsbordet. Ved siden av å benytte skålene til å servere egg, kan de også fungere som små krydderholdere.

June Eggeglass i Tre Bestiller du hos Kremmerhuset.no!

June eggeglass er laget i akasie tre, og er FSC-godkjent. Dette er en merkeordning som sikrer at råvarene ikke fører til avskoging, og at det tas hensyn til lokalbefolkningen.

Ved siden av eggeglass, finner vi i June-kolleksjonen også et bredt utvalg av andre serveringsartikler i tre. Dette omfatter skjærebrett i tre, i størrelser som kan benyttes både som frokosttallerken, og som fat til servering.

Videre omfatter June-kolleksjonen settekasse og serveringsbrett i tre, glasskrukker med trelokk, serviettholder og glassbrikker i tre, bestikkholder, tørkerullholder og annet.

Kay Bojesen Menageri Eggekopper i Tre

Kay Bojesen Eggekopper i Tre

For en klassisk dansk borddekking, kan det være en ide å ta en titt på disse eggeglassene i tre fra Kay Bojesen. Eggeglassene er laget i eik, og er en del av den danske designerens Menageri-serie.

Eggeglasset er laget i eik tre. Glasset har en høyde på 5 cm, og egner seg for alle eggestørrelser. Glasset har en pokalformet fot, der det naturlige designet forsterkes av treverkets årringer.

Bestill Kay Bojesen Eggeglass i Tre hos Kitchn.no!

Kay Bojesen er kanskje mest kjent for sine ulike trefigurer. Her er man nødt til å trekke frem hans ikoniske Apekatt, eller fuglene i Lovebirds, men han står også bak flere andre kjente og populære figurer.

Menageri er en kolleksjon med kjøkkenutstyr som passer perfekt til borddekkingen. Alle delene i produktet er designet med utgangspunkt i FSC-sertifisert eik tre. Ved siden av eggekopp i tre, finner du her skjærefjøl, skåler og salatbestikk.

Serien fra Kay Bojesen byr videre på serveringsbrett, sett med salt og pepperbøsser, eddik og oljeflasker, pepperkvern, samt et saltkar med tilhørende skje i tre.

Kjøkkenredskaper i Tre

Muubs Eggeglass i Tre Natur

Vi har tidligere sett på Muubs sine eggefat i tre. I deres Natur-kolleksjon byr Muubs også på dette eggeglasset i tre. Der eggefatet fra Muubs hadde et røft og mer organisk og hjemmelaget preg, har dette eggeglasset en mer tradisjonell utforming.

Som det andre eggeglasset fra Muubs, er dette alternativet også laget i teak tre. Glassene har et bøtteformet design, og gjør seg godt som en tradisjonell borddekking til søndagsfrokosten.

Bestill Muubs Eggeglass hos NordicNest.no!

Eggeglasset har et minimalistisk design, og kan gjerne kombineres med de ulike tre-tallerkenene i kolleksjonen fra Muubs. Med sitt naturlige preg, fungerer eggeglassene godt også i kombinasjon med serviser i stentøy eller tilsvarende.

Som en del av Muubs sin Nature-kolleksjon, kan eggeglasset i tre også kombineres med annet kjøkkenutstyr for servering. Dette omfatter, ved siden av deres ulike servisedeler i tre, også serveringsskåler, salatbestikk og skjærebrett.

Videre finner du i Muubs Natur også trebestikk og smørekniver, tørkerullholder, serveringsbestikk, måleskjeer med desilitermål, og mye annet. Se eksempler på dette i bildet over.

Hvorfor Velge Eggeglass i Tre?

Tre er et naturlig materiale som gir en unik og varm følelse. Estetikken ved tre kan legge til en jordnær og organisk touch til borddekkingen. Tre har en tidløs appell og passer inn i mange innredningsstiler. I norsk og skandinavisk design er bruk av tre tradisjonelt og høyt verdsatt.

Treverket reflekterer regionens tilknytning til naturen og dens bærekraftige verdier. Eggeglass i tre kan derfor være et symbol på denne tradisjonen og samtidig bringe et estetisk tiltalende element til spisebordet.

Hvor Kan man Benytte Eggeglassene?

Eggeglass i tre er allsidige og kan benyttes i en rekke sammenhenger. De passer både til moderne borddekkinger i urbane miljøer og mer tradisjonelle, naturpregede borddekninger som på hytta i skogen eller på fjellet.

Den naturlige følelsen av tre kan skape en varm og koselig atmosfære, noe som kan forsterke opplevelsen av et måltid, enten det er en elegant søndagsfrokost eller en avslappet brunsj.

Kan Servisedeler i Tre Vaskes i Oppvaskmaskinen?

Selv om det kan virke praktisk, bør eggeglass i tre ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Tre kan absorbere vann, og de varme temperaturene i en oppvaskmaskin kan føre til at treet tørker ut, sprekker eller vrir seg.

For å opprettholde treglassets utseende og funksjonalitet, anbefales det å vaske dem for hånd med mildt såpevann og deretter tørke av dem umiddelbart etter vask. Dette vil bidra til å bevare treet i god tilstand over tid.

Hvordan Matche Eggeglass i Tre med Servise?

Eggeglass i tre kan enkelt kombineres med moderne servise i porselen. Det naturlige utseendet til treet komplementerer ofte de glatte, rene linjene i porselen, og gir en harmonisk balanse mellom materialene.

Ved å velge eggeglass i farger og former som resonnerer med det eksisterende serviset, kan man skape en samlet estetisk opplevelse. Videre kan man også utforske andre servisedeler i tre, som skåler eller bestikk, for å skape et enhetlig tema og fremheve skandinavisk design på frokostbordet.