Kjøkkenredskaper i Tre – Test – Naturen på Kjøkkenet

0

Kjøkkenredskaper i tre foretrekkes av mange. Dette da de gir et naturlig og tradisjonelt preg på kjøkkenet, samtidig som treverket er skånsomt mot overflater på gryter og stekepanner.

Tresleiv

Treverk oppleves samtidig mer organisk og tryggere sammenlignet med kjøkkenredskaper i ulike former for plast. Samtidig er det fult lov å kombinere, og bruke det materialet som til enhver tid fungerer best.

Under har vi samlet et bredt utvalg av kjøkkenredskaper i tre. Disse kommer i forskjellige tresorter og fargenyanser. Samtidig er det også et variert utvalg av redskaper fra stekespader og tresleiver, til grillklyper og kjøkkenvisper.

Hvilke Kjøkkenredskaper har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på kjøkkenredskaper i tre. Redskapene kommer i ulike tresorter som teak, ask, akasietre, eik og bøk. Dette skaper et bredt spekter av fargetoner og variasjoner.

Kjøkkenredskaper i tre

Vi har ikke tatt med kjøkkenredskaper i silikon, plast eller stål med trehåndtak. Er du på utkikk etter dette anbefaler vi vår mer generelle oversikt over kjøkkenredskaper!

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kjøkkenredskaper i tre andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Aida Raw Kjøkkenredskaper i Teak Tre

Aida Raw Kjøkkenredskap i Tre

Fra Aida sin Raw kolleksjon finner vi et godt utvalg av kjøkkenredskaper i tre. Redskapene er laget i teak av høy kvalitet og er samtidig dekorative i sitt naturlige design.

Raw fra Aida er kanskje mest kjent for sitt stentøyservise, kombinert med bestikk i gull eller sort. Samtidig er tre et element som går igjen i mange av redskapene servisedelene i kolleksjonen.

Bestill Aida Raw Kjøkkenredskaper i Tre hos NordicNest!

Ved siden av kjøkkenredskaper finner du hær skjærebrett, eggeglass, smørebrett, gryteunderlag og annet. Skjærebrettene kommer her både forskjellige utforminger og størrelser, slik at du kan finne et alternativ som passer ditt bruksområde.

Aida Raw Tresleiv

Blant kjøkkenredskapene i tre fra Aida Raw finner vi flere spennende deler. Velg her mellom spatel stekespade, tang, olivenskje og gryteskje. Serien har også et dekorativt sett med salatbestikk som passer godt til en fargerik middelhavssalat.

Navnet Raw kommer fra de rene materialene hentet rett fra naturen. Dette elementet er også gjenskapt i seriens kjøkkenredskaper i tre. Redskapene vaskes for hånd, og tørkes raskt av etter rengjøring.

Rosendahl RÅ Kjøkkenredskaper

Rosendahl Rå Kjøkkenredskaper Stekespade Tre

Et annet røft sett med kjøkkenredskap i tre, er RÅ fra Rosendahl. Serien er utviklet i mørkfarget varmebehandlet asketre, og har et vakkert og rustikt preg. Kolleksjonen er designet i samarbeide med kokken Jesper Vollmer, som har delt av sin erfaring på kjøkkenet.

Blant RÅ kjøkkenredskaper i tre fra Rosendahl finner vi flere alternativer. Serien består av en palett stekespade som egner seg til alt fra eggerøre til wok og steking av kjøtt. Videre finner du en øse i tre som benyttes til servering.

Bestill Rosendahl RÅ Kjøkkenredskaper hos Kitchn.no!

I RÅ-kolleksjonen fra Rosendahl finner du også en kjøkkenvisp. Denne har håndtak i tre på lik linje med de andre redskapene, mens selve vispen er laget i rustfritt stål. Perfekt til håndvisping. Videre i RÅ kolleksjonen finner du ulike skjærebrett, krydderkverner, saltkrukke og annet.

Rosendahl Rå Treredskap

RÅ-serien fra Rosendahl er designet i samarbeide med den danske kokken og kokebokforfatteren Jesper Vollmer. Han har vært med på flere TV-programmer, og er kanskje mest kjent fra Go’ Morgen Danmark.

Her har han brukt sine mange års erfaring innen kokkefaget, til å sette sitt preg på serien. Da med tanke på bruk, men også på seriens uttrykk. Kjøkkenredskapene har et klassisk men røft nordisk preg, i mørkt ask treverk.

Markus Stekespade og Sleiv i Akasietre

Markus Aujalay kjøkkenredskaper tre

Markus Aujalay er en svensk mesterkokk og har vært aktiv innen matlaging siden han var 7 år gammel. I dag driver han flere restauranter, og har også lansert en større serie med kjøkkenutstyr.

I Markus Aujalay sitt utvalg av kjøkkenutstyr finner vi også dette settet med kjøkkenredskaper i tre. Settet består av en sleiv og en stekespade laget i oljebehandlet akasietre. Disse selges som et sett, da de naturlig hører sammen.

Bestill Markus Aujalay Kjøkkenredskaper på NordicNest.no!

Stekespaden kommer med praktiske hull, slik at den lettere kan brukes til gryteretter, mens tresleiva kommer med en spissere vinkel, slik at man lettere kan komme til i gryter og stekepanner.

Ved siden av kjøkkenredskaper i tre, finner vi i Markus Aujalay sin kolleksjon, også mange andre spennende kjøkkenredskaper. Her finner du flere tapasfjøler i akasietre, samt ulike serveringsbrett i samme materiale.

Videre finner du kokkekniver i ulikt design, kjeler og kasseroller, stekespader, bestikk, dørslag, rivjern og mye annet. Noen av disse delene kommer med detaljer i tre, men også i andre design og materialer.

Fiskars Norden Kjøkkenredskaper i Eik Tre

Fiskars Norden Tresleiv

Fra finske Fiskars finner vi deres kolleksjon med Norden kjøkkenredskaper laget i eik tre. Serien har et nordisk design, inspirert av skogen og naturen. Kjøkkenredskapene fra Fiskars er laget både for matlaging, men også servering.

Kjøkkenredskapene i Norden-kolleksjonen fra Fiskars er laget i solid lys eik, som er et vakkert og samtidig holdbart materiale. Redskapene kommer samtidig med en detalj i rustfritt stål, på enden av håndtaket, som setter sitt preg på designet.

Se Utvalget Innen Kjøkkenredskaper fra Fiskars Norden!

Blant kjøkkenredskapene i tre fra Fiskars Norden finner vi flere alternativer. Velg her mellom stekespade og wokspade, praktisk tang som kan brukes til grillklype eller gryteklype, og deres serveringsbestikk i to deler. Serien byr også på skjærefjøler i eik.

Fiskars Norden Gryteklype Tre

Det organiske og naturlige materialet, sørger for unike variasjoner i hver del. Stekespaden er wokspaden egner seg godt til bruk på non-stick overflater, og er derfor praktisk for moderne stekepanner.

Som de andre kjøkkenredskapene i denne oversikten, skal redskapene fra Fiskars Norden vaskes for hånd. Det anbefales også at de vaskes over før første gangs bruk.

Kockums Stekespade i Tre

Fra svenske Kockums Jernverk finner vi et bredt utvalg av kjøkkenredskaper i tre. Redskapene er laget i lys bøk, og setter dermed et tradisjonelt og naturlig preg på matlagingen.

Kjøkkenredskapene i tre fra Kockums Jernverk kommer i et bredt utvalg. Dette gjør at du kan plukke ut de redskapene du behøver, samtidig som du kan utvide kolleksjonen etter hvert som nye behov dukker opp.

Se Kjøkkenredskaper fra Kockums Jernverk hos NordicNest.no!

Velg her mellom stekespade med og uten hull, tresleiv, kjøkkenvisp, steketang i tre, tregaffel, pastasleiv og tresleiv med hull. Videre finner du også kjevle i bøk, pizzahjul, potetskreller, pensel, nøtteknekker, kakehjul, mandolin og annet.

Alle de ulike kjøkkenredskapene kommer med Kockums Jernverk sin logo inngravert på håndtaket. Dette er med på å sette sitt preg, og tilfører redskapene et elegant uttrykk. På denne måten får redskapene også sin identitet.

Kockums Jernverk tilbyr ved siden av kjøkkenredskaper i tre, også et bredt utvalg av annet kjøkkenutstyr. Dette varierer fra pizzastål og smash-hamburgerpresse, til emaljekjeler og emaljeservise, og mye annet.

Dutchdeluxes Redskaper i Akasietre

DutchDeluxes Tresleiv med Hull

Også fra DutchDeluxes finner vi et bredt utvalg med kjøkkenredskaper i tre. Redskapene er laget i akasietre, og tåler høye temperaturer uten at de endrer form. Redskapene er også snille mot non-stick overflater på panner og gryter.

Serien med kjøkkenredskaper fra DutchDeluxes bidrar med mange alternativ for et bredt utvalg av oppgaver på kjøkkenet. Totalt kommer de i 8 ulike varianter.

Se Utvalget innen DutchDeluxes Kjøkkenredskaper hos Kitchn.no!

Velg mellom flere ulike typer stekespader og tresleiver. Disse kommer i ulike størrelser og med ulikt design. Du finner også redskaper i XL utgave. Kolleksjonen har også en egen grillklype i tre som kan brukes på grillen eller til pølser.

DutchDeluxes kjøkkenredskaper tre

Videre finner du fra DutchDeluxes også deres bulkete oppbevaringskrukker, designet nettopp for å holde deres kjøkkenredskaper. Krukkene kan selvfølgelig også brukes til å holde kjøkkenredskaper i andre materialer.

Det store utvalget av kjøkkenredskaper fra DutchDeluxes er med på å gjøre denne serien til et allsidig alternativ.

Profile Kjøkkenredskaper i Tre fra Brabantia

Brabantia Profile Tresleiv

Brabantia er kjent for sitt utvalg innen kjøkkenredskaper, og har også alternativer i tre. I deres Profile-kolleksjon finner vi dette settet med tre ulike kjøkkenredskaper laget i bøketre.

Settet fra Brabantia Profile består av tre ulike redskaper. Her finner du en spatelsleiv, en rund sleiv, og en hjørnesleiv med hull. De ulike delene i redskapssettet kan også bestilles individuelt.

Bestill Brabantia Profile Kjøkkenredskaper i Tre!

Videre finner du i denne kolleksjonen fra Brabantia, også et matchende serveringsbestikk eller salatbestikk i tilsvarende bøk tre.

Brabantia Profile er en større kolleksjon med kjøkkenredskaper, der du også vil finne sett med redskaper i både rustfritt stål og non-stick-vennlig nylon. Alternativene i de andre materialene har et større utvalg enn alternativene i tre.

Kjøkkenredskaper i tre kan fint kombineres med kjøkkenredskaper i andre materialer. Dette gjør at du kan bruke de ulike redskapene om hverandre, der de dekker ulike behov. På denne måten vil du ha et bredt utvalg av redskaper å velge mellom.

Hva Trenger man av Kjøkkenredskaper?

Når det kommer til de mest grunnleggende kjøkkenredskapene i tre, vil nok mange peke på stekespaden og tresleiva som essensielle. De er ofte de første man skaffer seg, fordi de er svært anvendelige i en rekke matlagingsoppgaver. Når man først har disse basisredskapene på plass, kan man vurdere å utvide samlingen etter hvert som behovene oppstår.

Kan Kjøkkenredskaper i Tre Vaskes i Oppvaskmaskin?

Nei, kjøkkenredskaper i tre bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Vannets høye temperatur, fuktigheten og de kraftige vaskemidlene kan forårsake at treet sprekker, blir deformert eller at overflaten blir ru. Det er best å vaske dem for hånd med mildt oppvaskmiddel og deretter tørke dem umiddelbart.

Hvordan bør Kjøkkenredskaper i Tre Vedlikeholdes?

Kjøkkenredskaper i tre krever litt mer forsiktig vedlikehold sammenlignet med metall- eller plastredskaper. Etter bruk bør de vaskes for hånd med et mildt oppvaskmiddel, og det er viktig å unngå å la dem ligge i vann over lengre tid, da dette kan forårsake at treet sprekker eller blir deformert.

Når de er rene, bør de tørkes umiddelbart for å forhindre vannskader. For å beholde glansen og sikre at treet ikke tørker ut, anbefales det å behandle redskapene jevnlig med en matvennlig olje. Eksponering for ekstreme temperaturer, som direkte sollys eller ovnsvarme, bør også unngås for å bevare treets kvalitet over tid.

Hva er Fordelen med Kjøkkenredskaper i Tre?

Kjøkkenredskaper i tre gir flere fordeler som mange setter pris på. For det første er de miljøvennlige, da tre er en fornybar ressurs, samtidig som redskaper av tre er ofte mer bærekraftige enn de laget av plast. I tillegg til dette, tilbyr tre et vakkert utseende som kan tilføre varme og karakter til ethvert kjøkken.

Når det kommer til matlaging, er tre-redskaper ideelle siden de ikke leder varme. Dette betyr at du kan bruke dem trygt i varme gryter og panner uten risiko for å brenne deg. Og sist, men ikke minst, er de skånsomme mot kjøkkenutstyr. Treredskaper vil ikke ripe opp non-stick overflater eller andre kokekar, i motsetning til noen metallredskaper.