Pastamaskin – TEST – Kjøkkenmaskin til Hjemmelaget Pasta

0

En pastamaskin lar deg lage din egen hjemmelagde pasta. Dette betyr at du kan servere fersk pasta laget for egen maskin. Den lille kjøkkenmaskinen sørger for at pastaen oppnår ønsket tynnhet, samtidig som den hjelper deg å kutte pastaen til ønsket pastatype.

Marcato Atlas 150 Pastamaskin Svart

Med en pastamaskin tar du pastamåltidet til helt nytt nivå. Lag pastadeig med hvetemel, egg og en klype salt, og prøv deg frem med ulike innstillinger og tilbehør. Hjemmelaget pasta sørger for å gjøre måltidet personlig.

Pasta er en italiensk tradisjonsrik matrett med lange tradisjoner. Server din hjemmelagde pasta med bologenesesaus, carbonara, alfredo, arrabbiata eller andre spennende alternativer.

Hvilke Pastamaskiner har vi sett på?

Når det kommer til pastamaskiner, er det to modeller som stiller i sin egen kategori. Dette er Marcato Atlas 150 og Imperia. Dette er velkjente pastamaskiner fra Italia og kommer begge med et bredt utvalg av tilbehør og ekstrautstyr.

Pastamaskin

Ved siden av disse har vi også sett på andre pastamaskiner, som kan være gode alternativer til de etablerte italienerne.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke pastamaskiner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Marcato Atlas 150 Pastamaskin

Marcato Atlas 150 Pastamaskin Svart

Marcato Atlas 150 pastamaskin blir av mange regnet som det beste alternativet på markedet. Marcato er samtidig et italiensk selskap, og er med dette med på å gjøre den hjemmelagede pasta-opplevelsen mer autentisk.

Marcato Pastamaskinen er en manuell kjøkkenmaskin laget i aluminium. Valsene på maskinen er anodisert for å garantere at det ikke kommer metallbiter i pastadeigen under produksjon. Maskinen kommer med utstyr for hjemmelaget lasagneplater, fettuccine og tagliolini, men det er også annet tilbehør tilgjengelig.

Bestill Marcato Atlas 150 Pastamaskin hos NordicNest.no!

Marcato Atlas 150 er en pastamaskin med mye fleksibilitet. Du kan her velge mellom tilbehør til hele 15 ulike pastatyper. Ved siden av dette kommer den samtidig med et hjul som lar deg velge mellom 10 ulike tykkelser. Her bruker man nivåene trinnvis der man starter på den tykkeste og jobber seg innover.

Vinner av Flere Tester

Marcato Atlas 150 er en kjøkkenmaskin til pasta som har kommet godt ut i flere internasjonale produkttester. The Spruce Eats hentet den frem som den beste pastamaskinen, og trekker frem at den er stødig i bruk.

Også Britiske BBC Good Food har trukket frem Marcato Atlas 150 som deres Best Overall. De liker den fordi den er lett i bruk, og gir perfekt pasta. De liker også kjøkkenmaskinens klassiske crom-design.

Epicurious valgte ut Marcato Atlas 150 som den beste manuelle pastamaskinen. De var spesielt imponert over hvor lite deigen ble sittende fast i maskinen. Dette når de sammenlignet med de andre manuelle maskinene i testen.

Pastamaskin TIlbehør Spagetti

Tilgjengelig i Flere Farger

Marcato Atlas 150 er tilgjengelig i flere ulike fargevalg. Dette så du skal kunne finne en pastamaskin som matcher din stil. Måten maskinen er farget på gjør at fargestoffene ikke lekker ut i matvarene.

Se de Ulike Fargevalgene hos Nordic Nest!

Atlas 150 er tilgjengelig i klassisk krom metallfarge. Kjøkkenmaskinen kommer også i grønn og rød, som vel er de italienske fargene. På denne måten bidrar den lille kjøkkenmaskinen med mer italiensk inspirasjon. Maskinen er også tilgjengelig i svart utgave.

Tilbehør til Marcato Atlas 150 Pastamaskin

Når du kjøper en Marcato Atlas 150 pastamaskin, bør du være oppmerksom på tilbøret. Dette da det kan variere mellom de ulike modellene og tilbehørspakkene. Tilbehøret på standardmaskinen er valser for lasagneplater, fettuccine og tagliolini.

Bestill Marcato Pastamaskin og Tilbehør hos NordicNest.no!

Ved siden av dette finnes det valser for 12 ulike pastatyper. Dette er dog for de spesielt interesserte, og ikke alle er tilgjengelig i norske nettbutikker. Som tilbehør vil du allikevel kunne finne valser og utstyr til bigoli, capellini, lasagnette, linguine, mafaldine, pappardelle, reginette, spaghetti, spaghetti alla chitarra, trenette, vermicelli og ravioli.

Hva er Forskjellen på Marcato Atlas 150 og 180?

Marcato Atlas kommer også i en 180 utgave. Det som skiller mellom Marcato Atlas 150 og 180 er bredden på valsesystemet. Dette oppgis da i millimeter og tilsvarer 15 og 18 cm. Den større utgaven ser kun ut til å være tilgjengelig i classic fargevalg.

Her bør du også være oppmerksom på at det meste av tilbehøret tilgjengelig er for 150-utgaven av maskinen. Det kan derfor være praktisk å gå for Atlas 150, om du senere ønsker å utvide reportoaret.

Imperia IPasta Nera Pastamaskin

Imperia Pastamaskin

Selv om pastamaskinen fra Imperia gjerne kommer frem som en såkalt runner up i de fleste testene, er dette også et meget godt alternativ. På lik linje som med Marcato Atlas kommer også denne kjøkkenmaskinen fra Italia, og har det klassiske italienske designet.

Imperia IPasta Nera har en bredde på 150 mm, og kommer i en rekke fargevalg. Her kan du velge mellom satin grå, svart, rød, krom og kobber. Pastamaskinen har et håndtak i tre, som er med på å gi den en naturlig og tradisjonell husmannslook.

Bestill Imperia IPasta Pastamaskin hos Kitchn.no!

Kjøkkenmaskinen er produsert i Italia og er meget robust. Om du tar godt vare på den, er den laget for å vare i generasjoner. Dette gjør at du har en solid maskin som du kan ta frem for å lage hjemmelaget fersk pasta i flere år fremover.

Imperia Kobber

Imperia IPasta Nera kommer med et hjul der du kan velge tykkelse på pastaen. Dette på en skala fra 1 til 6. Her begynner man med det tykkeste alternativet, og jobber seg nedover til ønsket tykkelse. Målet er å finne hvilket nivå som passer best for den pastaen du ønsker å lage!

TIlbehøret til maskinen omfatter matebrett, lasagnevals og utstyr til tagliatelle og fettucini. Vær oppmerksom på at dette kan variere mellom de ulike alternativene. Det finnes også ytterligere tilbehør som lasagnette, spaghetti, ravioli, gnocci pluss andre pastatyper vi ikke har hørt om før.

Gefu Perfetta Pastamaskin i Stål

GEFU Pastamaskin

Fra tyske Gefu finner vi deres Pasta Perfetta pastamaskin. Perfetta er selvfølgelig italiensk og betyr perfekt. Kjøkkenmaskinen fra Gefu har et klassisk retro desgin, og passer godt inn i det italienske pastabildet.

Gefu Perfetta er tilgjengelig i flere ulike fargevalg. Her kan du velge mellom sort utgave, hvit, eller stål. Maskinen lar deg lage flere ulike typer hjemmelaget pasta, som tagliolini, tagliataelle og lasagne.

Gefu Perfetta Pastamaskin Bestiller du hos Kitchn.no!

Bunnen på pastamaskinen er sklisikker, slik at den står stødig på arbeidsbordet. Kjøkkenmaskinen kommer med en bordklemme, slik at den står godt festet under bruk. Dette er praktisk da den, som de andre maskinene, har en manuell sveiv.

Pastamaskinens deig-bredde er på 145 mm. Den kommer også med justerbar tykkelse fra 3 mm og ned til 0,2 mm. Vær oppmerksom på at størrelser kan variere mellom de ulike modellvalgene.

På lik linje med de andre merkevarene, fører også Gefu ulikt tilbehør til pastabakingen. Velg her mellom kit til ravioli, pastakutter og ulike pastastativ.

Westmark Pastamaskin

Med Westmark pastamaskin kan du lage fersk hjemmelaget pasta i ditt eget kjøkken. Velg mellom tagliatelle, tagliolini eller plater til lasgane. Kjøkkenmaskinen fra Westmark har et klassisk design i rustfritt stål.

Pastamaskinen fra Westmark er enkel i bruk, og lar deg lage pasta på kort tid. Maskinen kommer med en deigbredde på opp til 145 mm. Du kan samtidig justere tykkelse på pastaen, slik at du får en optimal innstilling for den pastatypen du ønsker å lage.

Bestill Westmark Pastamaskin hos Bakeren og Kokken!

Under maskinen finner du brede gummibelegg som sørger for at den står stødig uten at den sklir. Skrus fast til bordplaten med en praktisk skrustikke.

Som for de andre pastamaskinene er det ikke anbefalt å bruke vann eller såpe under rengjøring av maskinen. Bruk istedet en børste eller en myk og tørr klut. Delene kan lett plukkes fra hverandre for enkel rengjøring etter bruk.

Westmark sin pastamaskin har fått flere gode tilbakemeldinger hos Bakeren og Kokken. Her fremhver de at den er enkel i bruk, og enkel å pakke sammen. En av kundene sier også at den gjør det lettvint å lage pasta selv, i stedenfor å kjøpe.

Se også: Pastatallerken!

Hvordan Lage Hjemmelaget Pasta med Pastamaskin?

Hjemmelaget fersk pasta

Å lage pasta med en manuell pastamaskin kan være en morsom og givende prosess. Her er en grunnleggende guide for å lage din egen ferske pasta:

Ingredienser

 • 200g hvetemel (type “00” er ideelt for pasta)
 • 2 store egg
 • En klype salt

Fremgangsmåte

Trinn 1: Lage Pastadeig

Bland Ingrediensene:

 • Legg melet på et rent arbeidsbord og lag en brønn i midten.
 • Ha eggene i brønnen og tilsett en klype salt.

Lag Deigen:

 • Gradvis bland melet inn i eggene ved hjelp av en gaffel eller fingrene, til du får en klumpete deig.
 • Kna deigen godt med hendene i omtrent 10 minutter, til den blir jevn og elastisk.
 • Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i minst 30 minutter i romtemperatur.

Trinn 2: Klargjør Pastamaskinen

 • Rengjør pastamaskinen og forsikre deg om at alle delene er godt festet. Ikke bruk vann eller såpe under rengjøring. Se instruksjoner fra leverandør.
 • Sett opp maskinen på en stabil overflate og sørg for at den er godt festet.
 • Juster tykkelsesinnstillingen på maskinen til den bredeste innstillingen

Trinn 3: Kjevle og Form Pastaen

Kjevle Deigen:

 • Del deigen i mindre deler for å gjøre den enklere å jobbe med.
 • Flat ut en del av deigen med en kjevle, eller med hendene, slik at den kan mates inn i pastamaskinen.

Før Gjennom Maskinen:

 • Før den flate deigen gjennom maskinen, og brett den deretter over før du kjører den gjennom igjen. Gjenta dette noen ganger for å få en jevn deig.

Tynn Ut Deigen:

 • Reduser tykkelsesinnstillingen ett hakk om gangen og før deigen gjennom maskinen til du når ønsket tykkelse på pastaen.

Form Pastaen:

 • Om maskinen har en kuttefunksjon, før den tynne deigen gjennom skjæredelen for å forme din valgte pasta (for eksempel tagliatelle eller fettuccine).
 • Hvis ikke, kan pastaen skjæres for hånd til ønsket form ved å bruke en skarp kniv.

Trinn 4: Kok Pastaen

 • Kok opp en stor gryte med godt saltet vann.
 • Tilsett pastaen og la den koke i 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen. Fersk pasta trenger mye kortere koketid enn tørr pasta.
 • Når pastaen flyter til overflaten, er den vanligvis ferdigkokt. Smak for å forsikre deg om at den har ønsket tekstur.

Tapp av vannet over et dørslag, og server pastaen med din favorittsaus eller topping.

Kjøkkenapparatet for de som Elsker Pasta!

Det er ingen tvil om at de som velger å bruke en pastamaskin, er glad i pasta. Ved siden av dette er de nok også av typen som liker at maten er laget fra grunnen og i tråd med tradisjonene.

En pastamaskin er et kjøkkenapparat som gir deg kontroll over pastabakingen. Her kan du benytte apparatet til å velge hvor tykk du ønsker at pastaen skal være, og også bruke ulikt tilbehør for å forme og kutte pastaen.

Det å lage pastaen selv gir deg samtidig også mer kontroll over ingrediensene. Her kan du bruke ferske ingredienser, og kontrollere råvarens kvalitet.

Pastadeig

Hvordan Rengjøre en Pastamaskin?

Rengjøring av en pastamaskin er et viktig skritt for å sikre dens levetid og funksjonalitet. Generelt bør du unngå å bruke vann eller andre væsker direkte på kjøkkenmaskinen da det kan skade mekanismene og forårsake rust.

Start rengjøringsprosessen med å bruke en tørr børste eller en myk tørr klut for å fjerne mel og eventuelle pastarester fra valsene og kutterne. Dersom kjøkkenapparatet har avtakbare deler, kan du forsiktig ta disse av og børste dem separat. Se alltid instruksjoner for din spesifikke pastamaskin!

Hvilke Ingredienser Brukes i Hjemmelaget Pasta?

Når du lager hjemmelaget pasta, er det visse standardingredienser som vanligvis blir brukt. Typisk består oppskriften av mel og egg, som utgjør basisen for deigen. Ofte kan du også finne oppskrifter som inkluderer salt og olivenolje for ekstra smak og elastisitet.

Mengden og typen ingredienser kan variere basert på regionale preferanser og spesifikke pastaoppskrifter, så det er alltid lurt å følge den spesifikke oppskriften du jobber med nøye for best resultat.

Hvor Lenge kan Fersk Pasta Ligge?

Holdbarheten til fersk pasta avhenger av flere faktorer, inkludert ingrediensene den er laget med og hvordan den oppbevares. Oppbevares den i kjøleskapet, kan fersk pasta vanligvis holde seg i opp til 2-3 dager. For lengre lagring kan fersk pasta fryses. Pakk pastaen godt inn i plastfolie eller plasser den i en lufttett beholder før du legger den i fryseren, hvor den kan oppbevares i opp til et par måneder.

Hva er det Beste Pastamelet?

Det beste melet for å lage pasta kommer ofte an på den spesifikke typen pasta du ønsker å lage, og selvfølgelig personlige preferanser. “00” mel, som er et italiensk mel som er svært fint malt, er ofte foretrukket for å lage pasta grunnet sin fine tekstur og høye proteininnhold, som gir pastaen en smidig elastisitet og delikat tekstur etter koking.

Italiensk Pastamaskin

Hvordan Feste en Pastamaskin til Kjøkkenbenken?

De fleste pastamaskinene i denne oversikten festes med en skrustikke. Dette gjør at maskinen står solidt når den er i bruk. Her bør du allikevel tenke deg om, slik at du vet hvor den kan plasseres.

Maskinen kan festet til et solid trebord der du kan lage din hjemmelagede pasta. Dersom du ønsker å montere maskinen på kjøkkenbenken, kan det hende du må åpne en av dørene i det nedre kjøkkenskapet for å finne et bord hvor den kan monteres.

Finnes Pastamaskiner til Kjøkkenmaskiner?

Dersom du har kjøkkenmaskin, finnes det også pastamaskiner designet nettopp for disse. Dette vil være til kjøkkenmaskiner som KitchenAid, Kenwood eller Ankarsrum Assistent.

Vi har valgt å ikke inkludere pastamaskiner til kjøkkenmaskiner i denne oversikten, da ikke alle har en Kenwood eller KitchenAid hjemme. Det er også ulike modeller til de ulike kjøkkenmaskinene.