Oljeflaske – Test – Flotte Oljekarafler til Olje og Eddik

0

En oljeflaske benyttes til å servere oliven- og andre matoljer. Dette kan være som dressing til salater, pasta, brød eller andre matretter, eller for å fordele oljer når man steker i pannen, eller baker grønnsaker i ovnen.

Oljeflaske

En oljeflaske, eller oljekaraffel, skal gjerne være pen å se på, samtidig som den er funksjonell i bruk. Flasken står gjerne fremme på middagsbordet, eller på kjøkkenbenken hele dagen, og vil derfor være med å pynte opp kjøkkenet.

Hvilke Oljeflasker har vi sett på?

For å finne våre favoritter innen oljeflasker og oljekarafler har vi undersøkt de ulike nettbutikkene, og plukket ut de som falt best i smak. De fleste av oljekaraflene vi har plukket ut er i glass, men du finner også en oljeflaske i stentøy.

Mange av oljeflaskene kommer gjerne i sett, der man også kan benytte de som karaffel til eksempelvis vineddik.

Vi har sett på følgende Oljeflasker / Oljekarafler:

  • Eva Solo Oljekaraffel
  • Staub Oljekaraffel i Stentøy
  • Sagaform Oval Oak Oljeflaske
  • Rosendahl Grand Cru Oljeflaske
  • Kay Bojesen Olje- og Vineddikflaske
  • Blomus Alinjo Olje- Eddiksett

Test: Stem, og se folkets favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke oljekarafler andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Eva Solo Oljekaraffel

Eva Solo Oljekaraffel

Eva Solo oljekaraffel er en praktisk, men fortsatt elegant, oljeflaske som passer godt både på kjøkkenbenken og på matbordet.

Oljekaraffelen er utstyrt med en smart helletut som forhindrer at det drypper fra flasken under og etter bruk. Dette resulterer at det blir mindre olje og eddik søl og flekker på flasken og på bordet eller duken.

Bestill Eva Solo Oljeflaske hos Shopping4Net!

Eva Solo sine smarte helleløsninger er noe som merkevaren er kjent for, og som også går igjen i deres kaffekanner og andre karafler. Det er derfor positivt å se at dette også blir tatt hensyn til på deres oljekaraffel.

Helletut olje

Eva Solo oljekaraffel rommer 0,5 liter. Selve flasken er laget i borosilikatglass, mens helletut er laget i silikon og rustfritt stål. Fra Eva Solo finner man også en matchende dressingshaker som kan benyttes som alternativ, eller i kombinasjon.

Staub Oljekaraffel i Stentøy

Staub

Fra den franske stentøyprodusenten Staub, finner vi denne oljeflasken i keramisk stentøy. Ulikt fra de andre oljekaraflene i glass, er denne overflaten med på å beskytte oljen mot oksidering, og bevarer dermed smak og kvalitet.

Bestill Staub Oljekaraffel hos Bakeren og Kokken!

Staub oljekaraffel, eller oljeflaske, er tilgjengelig i fargene blå, rød og hvit. Karaffelen er utstyrt med en smart helletut i metall, slik at du kan helle oljen med presisjon. Helletuten er også formet slik at den beskytter innholdet med kontaminering.

På flaskenes side finner du tekstene «Vinaigre» og «Huile», noe vi kan anta er fransk for vineddik og matolje. Flaskene er også utsmykket med Staub sin logo, slik vi kjenner igjen fra deres støpejernsgryter.

Staub Oljeflaske

Staub oljeflaske har et volum på 0,25 liter, og en høyde på 23 cm. Flaskene selges i sett på to stykker, en for olje, og en for vineddik.

Sagaform Oval Oak Oljeflaske

Vin og oljekaraffel - Sagaform

I Sagaform sin serie «Oval Oak» finner du dette settet med olje- og eddikflasker. Oljeflasken og eddikflasken kommer i sett med to enheter. Sammen med flaskene kommer også de dekorative korkene i eik.

Navnet «Oval Oak» er gitt til denne serien fra Sagaform, med bakgrunn i de kuleformede korkene i eik tre. Disse korkene i eik benyttes ikke bare på deres oljeflaske, men finnes også i bruk på vinkarafler, vannkarafler og salt og peppersett.

Bestill Sagaform Oval Oak Olje- og Vineddikskaraffel hos Nordic Nest!

I serien Oval Oak finner du også annet kjøkkenutstyr og serveringsredskaper med detaljer utviklet i eik tre. Dette gir deg mulighet til å kombinere din Sagaform oljeflaske, med andre artikler i tilsvarende design.

Oval Oak karaffel

Oljeflasken er laget i munnblåst glass, og har et volum på 30 cl, og har en høyde på 19 cm. Flaskene er pene i designet, og kan derfor stå fremme både på middagsbordet og på kjøkkenbenken.

Rosendahl Grand Cru Oljeflaske

Rosendahl Grand Cru Oljeflaske

Fra Rosendahl sin Grand Cru serie, finner vi denne elegante oljeflasken. Rosendahl Grand Cru oljeflaske fungerer godt både til olje og vineddik eller tilsvarende.

Rosendahl oljeflaske er utstyrt med en praktisk helletut som gjør det enklere å helle oljen over maten eller stekepannen. Dette så du reduserer risikoen for å søle.

Bestill Rosendahl Grand Cru Oljeflaske hos Bakeren og Kokken!

Som en del av Rosendahl sin Grand Cru serie, kan du selvfølgelig matche denne oljekaraffel med annet dekketøy og kjøkkenutstyr. Fra Grand Cru finner man matchende salt- og pepperkverner med tilsvarende svarte korker.

Rosendahl Grand Cru oljeflaske er samtidig også utsmykket med de klassiske rillene som vi kjenner igjen fra annet servise og serveringsfat i serien.

Rosendahl Grand Cru

Rosendahl Grand Cru oljeflaske har et volum på 20 cl, og en høyde på 19,5 cm. Selve oljeflasken er laget i blyfritt glass, og tåler vask i oppvaskmaskin opp til 50 grader. Oljeflaskens helletut er laget i kunstmateriale og stål, og kan ikke vaskes i maskin.

Kay Bojesen Olje- og Vineddikflaske

Kay Bojesen Oljekaraffel

Fra danske Kay Bojesen finner vi dette settet med olje- og eddikflasker. Settet består av to elegante flasker eller karafler, kombinert med et flott stativ i klassisk eik, der man kan bevare flaskene.

Stativet, eller beholderen i tre, er med på å styrke settet, og skape mer orden på bordet. På denne måten er det lettere å holde de ulike oljeflaskene eller eddikflaskene samlet på spisebordet.

Bestill Kay Bojesen Oljekaraffel hos Kitchn.no!

Til hver av oljeflaskene følger også en klassisk trekork eller propp som matcher stativet i tre. Stativet under er utviklet i FSC-sertifisert mattlakkert eik. Dette er et materiale, og en stil, som man finner igjen i flere av produktene fra Kay Bojesen. Dette gjør at man kan kombinere Kay Bojesen oljeflaske-sett med salt og peppersett, serveringsfat, eggeglass og annet.

Oljeflasken i dette settet er laget i munnblåst glass. Flaskene har en kapasitet på 11 cl, og er oppgitt med høyde på 15 cm, og bredde på 13 cm. Settet skal ikke vaskes i maskin, men tørkes av med en tørr klut.

Blomus Alinjo Olje- Eddiksett

Blomus oljeflaske

Fra Blomus finner vi dette settet med olje- og eddikflasker. Settet har fått navnet Alinjo, og er preget av de markante korkene og helletutene i rustfritt stål.

Korkene på dette settet med oljekarafler er utformet i rustfritt stål, med egnet hellekant for mer presisjon og mindre søl. Korken er også laget i silikon der man har mulighet til å skru opp for å åpne eller lukke flasken.

Bestill Blomus Olje- og Eddikflasker hos Nordic Nest!

Blomus Alinjo oljekaraffel har et volum på 15 cl, og en høyde på 16,9 cm. Produktet selges i pakker på 2 flasker, slik at du kan sette frem for både olje og eddik.

Hvorfor Benytte Eddik- eller Oljeflaske?

Olivenolje

Mange benytter olje som en del av matlagingen. Dette kan være som stekefett, både i stekepannen eller under baking av poteter og grønnsaker i ovnen. Mange benytter også olje som dressing eller smakstilsetning på salater, bruchetta, pasta eller andre matretter.

Oljeflaskene man kjøper på matbutikken er gjerne store literflasker, og egner seg ikke like godt på middagsbordet. Man kan eventuelt gå til innkjøp av de aller peneste oljeflaskene i butikken, men da er det i stedet ofte smartere å fylle med rimeligere olivenolje på oljekaraffelen man har hjemme.

En liten og nett oljeflaske tar langt mindre plass, og er samtidig mye penere å se på. Oljeflaskene vi har sett på over er valgt ut blant annet fordi de er attraktive og vil gjøre seg godt på kjøkkenbenken eller matbordet.

Olivenolje og Middelhavskost

Middelhavskost er et kosthold som er ettertraktet på grunn av alle helsefordelene knyttet til dette. Kostholdet er inspirert av mattradisjoner fra rundt Middelhavet, og da spesielt rundt land som Spania, Italia og Hellas.

I dette kostholdet er mye av kjøttet byttet ut med korn, frukt, grønnsaker og belgfrukter. Middelhavskosten har også et mer moderat inntak av melk og melkeprodukter, da i form av ost og yoghurt.

Dette fører til et lavere inntak av mettet fett og kolesterol, noe som igjen kan gi en forbedret alderdom og forlenget levealder.

Oliven og olivenolje har også en sterk rolle i Middelhavskosten. Olivenolje har mindre mettet fett og er derfor et sunt alternativ, sammenlignet med eksempelvis smør og dressinger.

Kombiner Oljekaraffel med Salt- og Pepperkvern

Rosendahl Salt og Pepperkvern

En oljekaraffel, eller oljeflaske, benyttes gjerne under matlagingen, eller som en del av smakstilpasningen ved middagsbordet.

I begge disse situasjonene er det naturlig å også benytte seg av en salt- og pepperkvern. De fleste av oljeflaskene vi har sett på over, kommer i serier med matchende salt- og pepperkverner, eller eventuelt salt- og pepperbøsser.

Dette gjør at du kan sette frem matchende salt- og pepperkverner, kombinert med tilsvarende oljeflaske og eddikflaske.

Vi har tidligere gjort en gjennomgang av salt- og pepperkverner, der vi blant annet så på settet fra Rosendahl Grand Cru. Dette matcher fint til deres oljeflaske fra oversikten over.

Man kan også kombinere en oljeflaske med salt- og pepperkvern fra andre leverandører, som eksempelvis Peugeot eller Le Creuset.

 

Hva Bruker man en Oljeflaske til?

En oljeflaske et kjøkkenredskap som hovedsakelig benyttes til å oppbevare og servere matolje. Oljen kan brukes til mange formål, inkludert steking i stekepanne, baking av grønnsaker i ovn, dressinger til salater, marinader for kjøtt, og som en ingrediens i mange oppskrifter. I tillegg til det praktiske formålet, kan en oljeflaske også fungere som et dekorativt element på kjøkkenet eller matbordet.

Matcher Oljeflasken mitt Salt- og Peppersett?

Hvis du ofte serverer olje ved bordet sammen med salt- og pepperkverna, kan det være viktig å velge en oljeflaske som passer sammen med disse. Det kan være lurt å vurdere både design og farger, samt materialene flasken er laget av, for å sikre at settet ditt ser koordinert ut. Hvis du har et moderne salt- og peppersett i rustfritt stål, vil kanskje en glassflaske med en rustfri stål tut passe godt.

Bør man Velge en Oljeflaske med Tut?

En oljeflaske med tut kan være et smart valg fordi det gjør det lettere å helle oljen uten å søle. Tuten kan også bidra til bedre kontroll over mengden olje som helles ut. Dette kan være spesielt nyttig når du lager dressinger, marinader eller når du bare vil drizzle litt olje over retten. Noen flasker kommer også med et lokk eller en kork, som kan bidra til å holde oljen frisk lenger ved å forhindre at luft kommer inn i flasken.

Hvilke Matoljer Egner seg Best til Steking?

Det er mange typer matoljer som egner seg til steking. Valget avhenger ofte av hvilken type mat du lager, og hvilken smak du ønsker. Rapsolje og solsikkeolje har en nøytral smak, og tåler høy varme, noe som gjør dem gode for steking og frityrsteking.

Olivenolje har en mer utpreget smak, og er bra for steking ved middels varme. For matlaging med høy varme, som wok, kan sesamolje eller peanøttolje være et godt valg. Det kan være lurt å ha flere typer olje tilgjengelig, avhengig av hvilken type matlaging du planlegger.