Isskje – Test – Iskremskje til Kuleis!

0

De aller fleste er glade i iskrem. Retten nytes gjerne på terrassen under varme sommerdager, men kan gjerne også nytes til dessert gjennom resten av året.

Zyliss Live Isskje

Iskrem serveres best som kuleis. Med en isskje kan du lett forme de ønskede kulene. Dypp skjeen i et glass med varmt vann, og før den så over isen for å lage runde iskrem-kuler.

Fløteis kommer i mange varianter. Her kan du velge mellom vanilje, jordbær og sjokolade, Videre finner du krokan, pistasj, karamell, Oreo, og et utall andre varianter. Prøv deg frem, og kombiner gjerne på tallerkenen. Server med frukt, bær, eller kanskje et stykke varm eplekake!

Hvilke Isskjeer har vi sett på?

Under vil du finne et bredt utvalg av isskjeer. Her har vi forsøkt å velge ut et variert utvalg, slik at du forhåpentlig finner et alternativ som faller i smak. Skjeene kommer her i utgaver med håndtak i både plast, og i rustfritt stål. Et alternativ har også håndtak i eik tre.

Isskje

Isskjeene har ulike design, og ulik funksjonalitet. Enkelte er selvstendige produkter, mens andre er en del av en større kolleksjon med kjøkkenredskaper. Ta her gjerne vår test under, for å se hvilke iskremskjeer som faller i smak hos andre.

Vi har sett på Følgende Iskremskjeer:

 • Zyliss Live Isskje
 • OXO Iskremskjeer
 • Dimple Isskje fra Joseph Joseph
 • WMF Profi Plus Isskje
 • Rösle Iskremskje
 • Gladis Iskremskje i Eik fra Dorre
 • Zwilling Pro Iskuleskje

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke isskjeer andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Zyliss Live Isskje

Zyliss Live Isskje

Zyliss Live isskje er designet for å gjøre det både lett og behagelig å scoope opp en god iskremkule. Håndtaket på iskremskjeen er ergonomisk formet, og selve skjeen er designet med sink-legering for å lettere varme opp skjeen.

Isskjeen fra Zyliss er utviklet med et ergonomisk håndtak. Dette for å gjøre det lettere for deg å få opp en perfekt iskremkule. Skaftet på skjeen er optimalt balansert, og kommer med et tommelgrep for lettere håndtering.

Bestill Zyliss Live Isskje hos Kitchn.no!

Skjeen fra Zyliss er designet for også å kunne håndtere hardere is. På denne måten kan de utålmodige kunne forsyne seg litt tidligere. Spaden på isskjeen er laget i solid metall og har skarpe kanter for å komme dypere ned i iskremen.

Zyliss Iskremskje finner du hos Kitchn.no!

Isskjeens spade er legert med sink. Dette gjøres for at skjeen lettere skal kunne ta til seg temperatur fra det varme vannet, og overføre denne slik at det er lettere å scoope opp iskremen. Ved siden av iskrem kan skjeen også benyttes til sorbet, gelato eller frozen yoghurt.

Isskjeen kommer i fargen grå og er en del av Zyliss sin Live kolleksjon. Her vil man ved siden av iskremskje også finne tilsvarende skreller, boksåpner, potetmoser, boksåpner, pizzahjul og tilsvarende kjøkkenutstyr. Serien finnes i fargeutgaver som grå og i rød.

OXO Iskremskjeer

OXO Good Grips Iskremskjeer

Fra selskapet OXO finner vi ikke bare én, men hele fire forskjellige isskjeer. Alle er designet rundt deres ikoniske non-slip håndtak, designet for at hånden skal få stødig og fast grep.

Her finner vi deres isskje med spiss tupp, flat isspade, samt deres isskje med praktisk utkaster. Her må man selv vurdere hvilken type isskje som best dekker sine behov, og hvilken type produkt man ønsker seg.

Bestill OXO Good Grips Isskjeer hos Kitchn.no!

Deres klassiske isskje er laget med et spisst avlangt design for lettere scooping. Spaden er laget i rustfritt stål. Spaden er designet slik at du med letthet skal kunne spa opp iskrem, selv når isboksen kommer rett fra fryseboksen.

OXO Isskje med Utkaster

OXOs iskremspade har et bredere blad, og er designet for å kunne spa opp større porsjoner med iskrem. Fokuset er her ikke på å lage iskuler, men å spa opp iskrem til servering på tallerkenen. Iskremspaden er laget i rustfritt stål og kommer med tilsvarende non-slip håndtak som de andre isskjeene.

Se de ulike Iskjeene fra OXO!

Den siste iskremskjeen fra OXO som vi bør se på, er deres alternativ med utkaster. Utkasteren gjør at du med et trykk på knappen kan hjelpe iskremkulen til å løsne fra isskjeen. Dette gjør at du ikke behøver å hjelpe til med en spiseskje for å være sikker på at iskremen løsner.

Dimple Isskje fra Joseph Joseph

Joseph Joseph Isskje

Dimple isskje fra Joseph Joseph er en smart iskremskje, designet for å gjøre det lett å scoope opp iskremskuler. Isskjeen kan stå oppreist på skjeens skaft, og er utstyrt med en dryppsamler for å unngå at det renner nedover.

Isskjeen fra Joseph Joseph er designet slik at du skal kunne spa opp iskrem, selv om isboksen kommer rett fra kjøleskapet. I det minste med begrenset ventetid. Skjeen er legert med sink for å ta opp varme fra vannglasset.

Bestill Dimple Iskremskje hos Kitchn.no!

Isskjeen har også en ujevn og ruglete overflate på spadens innside, slik at iskremkulen skal slippe lettere. På denne måten er det lettere å overføre iskremen fra skjeen og over på tallerkenen.

Dimple fra Joseph Joseph er designet slik at den kan stå oppreist når den ikke er i bruk. Isskjeen kommer her med en praktisk oppsamler under spaden, slik at smeltet iskrem ikke skal renne nedover skaftet.

Håndtaket på skjeen kommer med et behagelig grep og er tilgjengelig i flere fargevalg. Isskjeen kan skylles av og plasseres i oppvaskmaskinen for enkel rengjøring etter bruk.

WMF Profi Plus Isskje

WMF Profi Plus Isskje

Denne isskjeen fra WMF er en del av deres Profi Plus kolleksjon. WMF isskje er laget i Cromargan, som er deres 18/10 rustfrie stål. WMF beskriver selv sitt Cromargan materiale som Indestructable, noe som bør gi isskjeen et solid utgangspunkt.

WMF isskje er designet for å kunne benyttes på alle typer iskrem, fra mykere sorbet til hardere iskremer. Skjeen har en lengde på 21,5 cm, og kommer med en praktisk hank, slik at den også kan henges opp.

Bestill WMF Profi Plus Isskje hos Christiania Glasmagasin!

Isskjeen er som nevnt laget i WMF sitt Cromargan 18/10 rustfritt stål. Dette er et solid materiale som tåler mye. Her vil du få en isskje som ikke ripes opp, og som ikke tar farge eller smak fra matvarene som benyttes på.

Isskjeen er en del av WMF sin Profi Plus kolleksjon der vi også finner et bredt utvalg av andre kjøkkenredskaper. I serien finner du hvitløkpresse, spaghettiskje, grønnsaksskreller, ballongvisp, pizzahjul, suppeøse, potetmoser og mye annet.

De ulike delene innen WMF Profi Pluss kjøkkenredskaper er alle laget i tilsvarende solide materiale. Delene kommer også med matchende håndtak og design, og er alle utstyrt med håndtak, slik at man kan henge de opp.

Se også Iskremmaskin!

Rösle Iskremskje

Rösle Iskremskje

Fra tyske Rösle finner vi denne isskjeen i rustfritt stål. Isskjeen kommer med senkede kanter og kan benyttes til alt fra harde iskremer til myke sorbeer. Isskjeen er en del av Rösle sitt større utvalg av kjøkkenredskaper i tilsvarende design.

Isskjeen fra Rösle er solid og balansert, slik at den ligger godt i hånden. Skjeen er laget i rustfritt stål, slik at du får et solid verktøy med lang holdbarhet og levetid. Rösle isskje kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Rösle Iskremskje finner du hos Christiania Glasmagasin!

Spaden på iskremskjeen er designet med lave, senkede kanter. Dette gir mer plass til iskulene, samtidig som det er lettere å få de til å løsne fra skjeen når de er klare. Isskjeen har en lengde på 20,5 cm.

Skjeen i 18/10 rustfritt stål er en del av en større kolleksjon med kjøkkenredskaper fra Rösle. I tilsvarende design finner man også melkeskummer, steketermometer, østerskniv, osteskjærer, pizzahjul, ballongvisp, boksåpner og annet.

Serien kjennetegnes av sine runde sylinderformede håndtak, og den praktisk hempen som gjør at man kan henge opp redskapene når de ikke er i bruk.

Gladis Iskremskje i Eik fra Dorre

Dorre Gladis Isskje

Fra svenske Dorre finner vi deres Gladis isskje. Skjeen skiller seg fra andre i denne oversikten, ved at skaftet er laget i eik tre. Dette er med på å gi isskjeen et skandinavisk og hjemmekoselig preg.

Bruken av trehåndtak er med på å gi isskjeen fra Dorre et vakkert design. Dette gjør at den passer godt en varm sommerdag ute i hagen, når man skal servere iskrem og jordbær. Skjeen er designet for å kunne servere fine runde iskuler.

Bestill Dorre Gladis Isskje hos Nordic Nest!

Iskremskjeen fra Dorre er laget i rustfritt stål, og kommer med en praktisk sinklegering. Dette for å gjøre det lettere for iskremen å slippe skjeen. Da skaftet er laget for hånd, skal den ikke puttes i oppvaskmaskinen, men vaskes for hånd.

Det er lett å tenke at Gladis er et morsomt navn på en isskje, da det kombinerer ordene Glad og Is. Her må vi dog huske at svenskene kaller iskrem for glass, og isskje for glasskopa. Vi kan derfor ikke være sikre på at de selv har vært klar over dette ordspillet når de har utviklet skjeen.

Gladis Isskje fra Dorre gir med sitt håndtak i tre, et spennende og pent alternativ. Skjeen har et behagelig og dekorativt håndtak. Gladis iskremskje har en lengde på 20 cm, og en bredde på 5 cm.

Server iskrem i lekre dessertglass!

Zwilling Pro Iskuleskje

Zwilling Isskje

Fra tyske Zwilling finner vi deres Pro isskje i solid rustfritt stål. Iskremskjeen er designet av Matteo Thun og Antonio Rodriguez, og har et minimalistisk industrielt design.

Isskjeen er laget i premium rustfritt stål, som er med på å gjøre den solid og stødig i hånden. Skjeen håndterer både myke og harde iskremer, selv om du nettopp har tatt den ut av fryseren.

Zwilling Pro Iskremskje finner du hos NordicNest.no!

Blant Zwilling Pro tine produkter til kjøkkenet finner du et bredt utvalg med redskaper. Mange av produktene er kokkekniver, og det er kanskje det selskapet Zwilling er mest kjent for.

Isskjeen er en del av deres kolleksjon med kjøkkenredskaper. Her finner du stekespade, grilltang, ostehøvler, potetmoser, ostekniv, suppesleiv, pastaskje, kjøtthammer, skreller og mye annet.

Kolleksjonen med kjøkkenredskaper kjennetegnes av de runde håndtakene i rustfritt stål. Alle redskapen kommer med en hank, slik at det er mulig å henge de opp, når de ikke er i bruk.

Iskremmaskin jordbær

Hvorfor er Iskremskjeen Rund?

En isskje er rund for å forme iskremen til kuler. Når du skraper skjeen mot overflaten av iskremen, former den runde formen en naturlig kule. Dette er ikke bare estetisk tiltalende, men det gjør det også enklere å plassere iskrem på en kjeks eller i en skål.

En annen grunn til at isskjeen er rund er for å minimalisere motstanden når du skoper ut iskrem, spesielt hvis iskremen er veldig hard. Den runde formen gir et større overflateareal for å dele isen, noe som gjør det lettere å få ut iskremen.

Hvorfor Står Isskjeen i et Glass med Vann?

Å plassere en isskje i et glass med varmt vann mellom hver servering kan gjøre det lettere å skope ut iskremen. Varmen fra vannet varmer opp skjeen, noe som hjelper til med å myke opp iskremen når du skoper den ut.

Dette trikset er spesielt nyttig når iskremen er veldig hard. Varmen fra skjeen smelter litt av isen, noe som reduserer motstanden og gjør det enklere å skape en perfekt iskule. Når det varme vannet møter den iskalde iskremen vil dråpene også fryse til is, noe som gir iskremkulen en crisp overflate.

Hvilke Alternativer Finnes til Isskje med Utkaster?

Selv om enkelte iskremsskjeer kommer med innebygget utkaster, finnes det også andre måter å få ut iskremskulene. De fleste iskremskuler vil løsne lett fra skjeen etter de er skopet opp. Andre ganger kan det være nødvendig å benytte en spiseskje eller teskje slik at iskremen løsner bedre fra isskjeen.

Man finner også såkalte iskremspader, som er isskjeer med mindre hule til iskremen. Her vil du ikke oppleve at iskremen setter seg fast.

Hvordan få den Perfekte Iskremkulen?

Her er noen tips for å få den perfekte iskremkulen:

 • Temperatur: La iskremen stå ute i noen minutter før du prøver å skope den ut. Dette vil tillate den å mykne litt, noe som gjør det enklere å forme kuler.
 • Riktig verktøy: Bruk en solid isskje eller spade laget av metall, helst en med en utkaster mekanisme. Disse verktøyene vil ikke bøye eller brekke under press, og de vil gi deg jevne og konsekvente resultater.
 • Teknikk: Begynn ved kanten av iskremboksen og skrape mot midten, form en kule mens du går. Sørg for å trykke hardt nok til å forme iskremkulen, men ikke så hardt at du knuser iskremen.
 • Varmt vann: Å dyppe skjeen i varmt vann mellom hver skop kan gjøre det lettere å forme kuler. Bare pass på å riste av skjeen før du skoper, slik at du ikke får vann i iskremen.
 • Rotasjon: For å oppnå den klassiske runde formen, prøv å rotere skjeen mot deg selv mens du skoper. Dette hjelper til med å glatte ut eventuelle ujevnheter og gir en jevn, rund kule.