Grytevott – Test – Beskytt Fingrene!

0

Grytevotter er praktiske når man skal håndtere varme gjenstander. Om du skal ta den ildfaste formen ut av stekeovnen, eller flytte stekeplaten, er det alltid viktig å beskytte fingrene.

Juna Rå grytevotter

Ulikt fra klassiske grytekluter, gir en grytevott mer beskyttelse. Dette da de dekker fingrene også på oversiden. På denne måten sørger du for å redusere risikoen for å få fingertuppene brent.

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av grytevotter. De fleste av alternativene kommer i større sett, der du også kan kombinere med grytekluter. For mange av seriene finner du også kjøkkenforkle, kjøkkenhånduker og annet.

Hvilke Grytevotter har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg med grytevotter. Du vil finne alternativer fra flere kjente leverandører. Alternativene varierer fra votter i silikon til alternativer i bomull. Mens noen er laget for grill, er andre best egnet for stekeovn.

Grytevott

Vi håper at denne oversikten vil kunne hjelpe deg å finne et alternativ som faller i smak. De fleste av grytevottene i denne oversikten kommer som en del av større kolleksjoner, der du også finner matchende grytekluter, kjøkkenforkle eller tilsvarende.

Vi har sett på Følgende Grytevotter:

 • OXO Good Grips Ovnshanske i Silikon
 • Rå Grytevott fra JUNA
 • Outset Grytevott i Lær
 • Avignon Grytevott fra Newport
 • Icons Denim Grytevott fra Lexington
 • Dry Grillhanske fra House Doctor
 • Christiania 1739 Home Grillvott
 • Big Green Egg Grillhanske

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke grytevotter andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


OXO Good Grips Ovnshanske i Silikon

OXO Good Grips Grytevott

Fra OXO finner vi deres Good Grips ovnshanske i silikon. Grytevotten lar deg håndtere varme ovnsformer og langpanner, rett fra den varme stekeovnen.

Ovnshansken fra OXO er laget i silikon og kommer med et smart non-slip diamantmønster. Dette mønsteret sørger for at du får et bedre grep på det du skal løfte, noe som gir en sikrere overfart. Ved siden av å beskytte mot varme fra stekeovnen, er grytevotten også vann- og flammeresistent.

Bestill OXO Good Grips Ovnsvott hos Kitchn.no!

På grytevottens innside er det benyttet et mykt stoff, slik at hansken skal bli mer behagelig å benytte. Grytevotten fra OXO kan lett rengjøres ved å tørke den av, eller ved å putte den i vaskemaskinen.

I tilsvarende kolleksjon fra OXO Good Grips finner du også matchende grytekluter. Disse er laget med tilsvarende materiale, og kan gjerne benyttes i kombinasjon med grytevotten.

Også grytekluten kommer med åpning, og kan dermed benyttes som hanske eller vott. Begge alternativene kommer med en egnet hempe, slik at de kan henges opp når de ikke er i bruk.

Rå Grytevott fra JUNA

Juna Rå grytevotter

Fra den danske merkevaren JUNA finner vi deres RÅ grytevotter. RÅ Grytevotter er laget i bomull, og kommer med en indre polyester-isolasjon for bedre varmetoleranse.

Grytevottene fra JUNA er laget i dekorativ grå bomull, og kommer dekorativt designet med deres tøffe RÅ-logo. Vottene har også en hempe med, slik at de kan henges opp når de ikke er i bruk.

Juna Rå Grytevotter finner du hos Kitchn.no!

Ovnshansken er isolert med et 8 mm polyesterfyll. Dette er med på å gi grytehansken god varmetoleranse, og den tåler varme opp til 220 grader. Grytevotten kan vaskes i vaskemaskin, på 40 grader.

RÅ er en større kolleksjon med kjøkkentekstiler fra JUNA. Ved siden av grytevotter finner du her også firkantede grytekluter i tilsvarende design. Videre finner du også kjøkkenforkle i bomull, samt ulike kjøkkenhåndkle.

Serien byr videre på dekkeservietter, eller bordbrikker i ulike fargevalg. Disse er laget i skinn, og har dermed et noe annet design. Av annet i RÅ kolleksjonen fra JUNA finner vi også deres brødpose eller brødkurv.

Outset Grytevott i Lær

Outset Grillvott

For et med grillbasert alternativ, finner vi denne grytevotten i lær fra Outset. Grytevotten er laget i kuskinn, og er foret med bomull. Votten har en røff overflate i skinn, og tåler dermed aktiv bruk.

Fra Outset finner man også et matchende grillforkle i lær, som egner seg godt til grillingen. Videre finner man også tilsvarende grillhansker med fem fingre, for økt fleksibilitet rundt håndteringen av mat og redskaper.

Bestill Outset Grytevotter i Lær hos BakerenogKokken.no!

Outset er et BBQ-brand, og deres kolleksjon er først og fremst utviklet for grill-markedet. Ved siden av grillvotter, hansker og grillforkle, finner man også hamburgerpresser i ulike varianter, grilltang eller grillklype, pizzastein og annet. Alt for å skape spennende mat på grillen.

Outset grillvotter har en lengde på 38 cm, slik at den går langt opp på armen. Votten er utstyrt med en enkel hempe, slik at det er mulighet for å henge den opp når den ikke er i bruk.

Selv om grillvottene og grillhanskene fra Outset er designet for å benyttes utendørs på grillen, kan du selvfølgelig også gjerne benytte den innendørs til matlaging på komfyren, og i stekeovnen. På denne måten kan de benyttes til matlaging gjennom hele året.

Avignon Grytevott fra Newport

Newport Avignon Grytevott

Fra Newport finner vi deres dekorative og sommerlige Avignon grytevotter. Grytevottene fra Newport har et klassisk stripet blått mønster, som gir et tidløst og smakfullt uttrykk på kjøkkenet.

Grytevottene er en del av Newport sine Avignon-kjøkkentekstiler. Avignon er en fransk kommune, som ligger langs elven Rhône. Newport ønsker med dette designet å føre tankene til den franske matkulturen og deres spennende matretter.

Bestill Avignon Grytevotter fra NewportHome.no!

Avignon grytevotter fra Newport er laget i bomull. Vottene kommer i hvitt med et klassisk stripet blått mønster. Vottene gir deg beskyttelse når du skal håndtere varme gryter og ildfaste former. Lengde er på 32 cm, og bredde på 17 cm.

Ved siden av grytevotter finner vi i Newport sin Avignon-kolleksjon også andre kjøkkentekstiler. I kolleksjonen finner du også matchende grytekluter, samt kjøkkenforkle og kjøkkenhåndkle. Dette gjør at du kan ha en sammenhengende stil når du lager mat.

Newport fører også andre alternativer innen grytevotter og grytekluter. Her finner du eksempelvis deres Provence grillvotter i hvit og blå, samt deres grytevotter og grytelapper i varmetolerant denim.

Icons Denim Grytevott fra Lexington

Grytevott Icons Denim

For et røft alternativ finner vi Icons Denim grytevotter fra Lexington. Grytevottene er designet i blå denim, og gjenskaper med dette det klassiske, eller ikoniske, mørkeblå ola-bukse designet.

Icons Denim benytter ikke bare fargene vi kjenner fra de tradisjonelle ola-buksene, men benytter også sømmene som vi ofte finner både på lommene og nederst på anklene. Dette er med på å gi tekstilene et spennende utseende og gjør de samtidig som en dekorativ interiørdetalj.

Bestill Lexington Icons Denim hos NordicNest.no!

Grytevottene fra Lexington er laget i bomull, og har en lengde på 32 cm, og en bredde på 16 cm. Vottene kommer samtidig med en praktisk hempe, slik at det er mulig å henge de opp når de ikke er i bruk.

Videre i Icons Denim fra Lexington finner vi også mye annet spennende kjøkkentekstil med klassisk mørkeblå denim-design. Her kan du velge mellom kjøkkenforkle, løper til borddekking, spisebrikker, bomullsservietter og grytelapper.

Icons Denim fra Lexington byr også på et lite utvalg av dekorative pynteputer i matchende blått denim-design.

Dry Grillhanske fra House Doctor

House Doctor Dry Grytevott

Fra House Doctor finner vi deres Dry grillhanske, laget i øko-sertifisert bomull. Grillhansken fra House Doctor er i hvitt med svarte linjer. Dry-kolleksjonen fra House Doctor har et elegant og klassisk design, som gjør seg godt på kjøkkenet.

Dry grillvott fra House Doctor er laget i OEKO-TEK sertifisert bomull. Dette er et ledende miljømerke som kontrollerer tekstiler for ulike kjemiske stoffer. Dette er med andre ord et kvalitetsstempel som garanterer organiske og miljøvennlige råvarer.

Bestill House Doctor Dry Grillhanske hos NordicNest.no!

Grillhanskene fra House Doctor kommer med vattert design, utviklet for å beskytte hendene. Dette betyr at du kan benytte hanskene til håndtering av varme gjenstander som ildfaste former og stekebrett.

Ved siden av denne grillhansken, finner du i House Doctor sin Dry-kolleksjon også et matchende kjøkkenforkle. Dette er utsmykket med tilsvarende mørke striper som hanskene, og har en lengde på 90 cm.

Også kjøkkenforkledet fra House Doctor er laget i OEKO-TEK sertifisert bomull. Forkleet og grillvottene er laget i samme design, og kan selvfølgelig gjerne benyttes i kombinasjon.

Christiania 1739 Home Grillvott

Fra tradisjonsrike Christiania Glasmagasin finner vi dette settet med fargede grillvotter. Grillvottene er en del av deres Christiania 1739 Home utvalg av kjøkkenutstyr og tilbehør til hjemmet.

Christiania 1739 Home grillvott er tilgjengelig i flere farger. Her kan du velge mellom sort farge, mørk grønn, navy blå, lyseblå eller lysegrønn. Det er ukjent om det også finnes andre fargevalg.

Bestill Grytevotter hos Christiania Glasmagasin!

For de ulike fargealternativene finner du også matchende grytekluter, kjøkkenhåndkle, samt kjøkkenforklede. Her har du derfor mulighet til å velge din favorittfarge, og kombinere de ulike delene.

Christiania 1739 grytevotter er laget i tekstil, og beskytter hendene mot varme under matlagingen. Dette mot varme fra stekeovnen, ildfaste former, eller fra kjeler og gryter. Grytevottene har en lengde på 33 cm.

Christiania 1739 er Christiania Glasmagasin sin egen merkevare, og består av et bredt utvalg av praktisk kjøkkenutstyr. Kolleksjonen byr på flere ulike serier og design, og har fått sitt navn etter året selskapet ble stiftet.

Big Green Egg Grillhanske

Fra selskapet Big Green Egg finner vi disse praktiske grillhanskene. Ulikt fra de andre grillvottene i denne oversikten, minner disse mer om typiske hansker, og gir fleksibel bruk av hver enkelt finger.

Big Green Egg er et amerikansk selskap, mest kjent for sine grønne eggformede kamadogriller. Grønnfargen fra grillene går også igjen i deres grillhansker, og skaper med dette et matchende alternativ.

Bestill Big Green Egg Grillhanske hos Bakeren og Kokken!

Grillhansken fra Big Green Egg er laget i solide varmeresistente fibere og beskytter mot temperaturer opp til 246 grader. Hanskene har samtidig en silikonbasert greps-beskyttelse som sørger for god komfort og økt sikkerhet ved bruk.

Grønnfargen på Big Green Egg sine grillhansker, er hentet fra grillseriens originale fargevalg. Denne fargen går også igjen i annet av merkevarens grilltilbehør. Ved siden av grillhansker finner man her utstyr som pizzahjul og pizzaspade, marinadepensel, steketermometer, grilltang og annet.

Hva Brukes en Grytevott til?

Grytevotter brukes hovedsakelig til å håndtere varme gjenstander, som for eksempel når du skal flytte varme kokekar, ovnsbrett eller gryter inn og ut av stekeovnen. De bidrar til å beskytte hendene dine fra potensielle brannskader og gir deg et bedre grep når du håndterer glatte gjenstander.

Er Grytevotter Bedre enn Grytekluter?

Om grytevotter er bedre enn grytekluter kan avhenge av dine personlige preferanser og hva du skal bruke dem til. Grytevotter har en form som passer hånden, noe som kan gi bedre grep, og de dekker vanligvis mer av hånden og håndleddet for bedre beskyttelse mot varme.

Grytekluter, derimot, er mer fleksible og kan være enklere å bruke for å håndtere mindre gjenstander. Hvis du ofte håndterer store, tunge gryter og panner, kan grytevotter være et bedre valg. Hvis du bare trenger noe til å håndtere mindre varme gjenstander, kan en gryteklut være tilstrekkelig.

Holder det med én Grytevott?

I mange tilfeller kan det være nok med én grytevott, men det avhenger av hva du skal håndtere. Hvis du skal bære tunge, varme gjenstander, som en stor gryte eller et ovnsbrett, kan det være mer sikkert å bruke to grytevotter for å få et bedre grep og bedre balanse. Hvis du bare har én grytevott tilgjengelig, kan det være greit å kombinere denne med en gryteklut slik at du kan bruke begge hendene.

Hvilke Materialer er best for Grytevotter?

Det finnes mange forskjellige materialer å velge mellom når det gjelder grytevotter, og det beste materialet for deg avhenger av dine personlige preferanser og behov. Her er noen av de mest populære materialene:

 • Bomull: Dette er et populært og billig materiale som er lett å rengjøre. Det gir imidlertid ikke den beste varmebeskyttelsen, så det kan være lurt å dobbeltsjekke at bomullsgrytevottene har et tilstrekkelig lag med isolasjon.
 • Silikon: Silikongrytevotter gir utmerket varmebeskyttelse og er dessuten vannavvisende, noe som kan være en fordel hvis du håndterer dampende gjenstander eller væsker. De er også lette å rengjøre.
 • Lær: Lærgrytevotter er slitesterke og gir god varmebeskyttelse. De er imidlertid ofte dyrere og kan være vanskeligere å rengjøre enn andre alternativer.