Skinnforkle – Test – Kjøkkenforkle i Skinn

0

Når man arbeider på kjøkkenet, kan det fort bli litt søl. Nettopp derfor kan det være praktisk med et kjøkkenforkle. Et skinnforkle er også praktisk å ta frem under grillingen!

Under har vi plukket ut våre 8 favoritter innen kjøkkenforklær. Vi har da valgt ut kjøkkenforklær i skinn eller lær. Dette som oftest som hovedmateriale, men enkelte også der skinn har blitt benyttet i forkleets detaljer.

Dette er stort sett forklær i universalstørrelse, som passer både til mann og kvinne. Se de ulike lenkene for konkrete størrelser. De ulike nettbutikkene har også kjøkkenforklær i mindre størrelser, egnet for barn.

Hvilke Skinnforkle har vi sett på?

For å plukke ut de ulike skinnforklærne i skinn vi ønsket å se på, gikk vi gjennom de ulike nettbutikkene, og så på deres vareutvalg. Her så vi etter hvilke skinnforkle som falt i smak, og hvilke som ble sterkest profilert.

Kjøkkenforkle i Skinn

Blant de ulike forklærne plukket vi ut 8 favoritter som vi ønsket å se nærmere på. Under kan du lese mer om de ulike:

Vi har sett på Følgende Kjøkkenforkle i Skinn

  • Nordwik Kjøkkenforkle i Skinn
  • Witloft Skinnforkle
  • Muubs Camou Skinnforkle
  • Scandinavian Home Forkle i Bøffelskinn
  • Ørskov Gourmet Kjøkkenforkle i Skinn
  • Kamado SUMO Grillforkle i Bomull og Lær
  • DutchDeluxes Forkle i Skinn
  • Eva Solo Kjøkkenforkle i Kanvas med Lærdetaljer

Test: Stem, og se folkets favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kjøkkenforkle andre foretrekker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Nordwik Kjøkkenforkle i Skinn

Et kjøkkenforkle skal beskytte klærne mot søl, men det gjør ikke noe om det er litt stilig også.

Nordwik kjøkkenforkle i skinn er nettopp det. Stilig. Nordwik kjøkkenforkle er laget i ekte kuskinn og har et rustikk og naturlig utseende. Skinnforkleet er laget for hånd i Sverige der det også er oljebehandlet for å få frem materialets struktur og detaljer.

Bestill Nordwik Kjøkkenforkle i Skinn hos KitchenTime.no!

Et kjøkkenforkle i skinn passer nok kanskje best når man skal steke frem en oksestek eller jobbe med andre typer kjøtt. Nordwik forkle i skinn passer også godt når man står og håndterer grillmaten.

Kjøkkenforkle skinn

Kjøkkenforkleet har en lengde på 93 cm og en bredde på 67 cm. Nordwik skinnforkle er også utstyrt med en større lomme på brystet slik at man kan ha litt av kjøkkenutstyret lett tilgjengelig her.

Videre er Nordwik kjøkkenforkle i skinn utstyrt med en reim som til å ha bak halsen og bak ryggen. Også reimene og lommen er laget i tilsvarende skinn.

Witloft Skinnforkle

Witloft Skinnforkle Svart

Fra Witloft finner vi et bredt utvalg av skinnforkle og utstyrsholdere til grillkongen. Witloft spesialiserer seg på håndlagede kvalitetsprodukter i lær, og da med hovedfokus nettopp på forklær.

Deres sterke fokus på skinnforkle, gir Witloft sine produkter en ekstra perfeksjon. Ved å spesialisere seg nettopp på skinnforkle har de muligheten til å hele tiden utvikle og forbedre produktene.

Se Utvalget innen Forkle i Skinn fra Witloft!

Skinnet benyttet i Witloft sine forklær er av Nederlandsk opprinnelse. Forklærne er laget for hånd, noe som gir hvert enkelt eksemplar unike variasjoner. Etter hvert som læret eldes, vil det utvikle seg og bli penere med årene.

Skinnforklærne fra Witloft er designet for hjemmekokken, eller den profesjonelle. Forkleet benyttes også av baristaer så vel som grill-entusiaster. Ved siden av skinnforkle tilbyr Witloft også et utvalg av kniv- og utstyrsvesker, samt ulike hofteforkle.

Witloft skinnforkle i lær, finnes i et bredt utvalg av farger. Velg mellom konjakk, okseblod, militær, skogsgrønn, gull, brun, rosa eller oliven. Det store fargeutvalget gjør at du kan finne et kjøkkenforkle som passer deg.

Når det kommer til størrelser, tilbyr Witloft flere alternativer. Witloft XL har en lengde på 86 cm, og en bredde på 62 cm. Standardutgaven har en lengde på 79 cm, og bredde på 60 cm. Utgaven til damer har en lengde på 73 cm, og en bredde på 60 cm. Witloft tilbyr også en juniorutgave til barn.

Muubs Camou Skinnforkle

Muubs Camou Skinnforkle

Camou skinnforkle fra Muubs er laget i tykt og mykt Buffaloskinn, og vil utvikle seg positivt etter hvert som forkleet blir eldre. Muubs selv, beskriver dette skinnforkleet som velegnet for den maskuline og kvalitetsorienterte mannen.

Forkleet har en lengde på 84 cm, og en bredde på 76 cm. Skinnforkleet kommer med justerbar skinnreim til nakken, og skinntråd som knytes bak ryggen. Forkleet er ifølge Muubs selv, ikke egnet for utendørs bruk, så vær forsiktig om det regner eller er vått.

Bestill Muubs Camou Kjøkkenforkle i Skinn hos Nordic Nest!

Muubs Camou er et tidløst og elegant skinnforkle, som vil modnes med alderen. Forkleet er designet med den klassiske maskuline mannen i tankene, og kan benyttes til matlaging, så vel som annet håndverk.

Muubs Camou

Fra Camou serien til Muubs finner man, ved siden av skinnforkle, også grillvotter og bordbrikker i skinn. Muubs har også andre serier med forklær i skinn og canvas, egnet både for menn og kvinner.

Scandinavian Home Forkle i Bøffelskinn

Forkle i Bøffelskinn

Fra Scandinavian Home finner vi dette voksede kjøkkenforkleet i vokset bøffelskinn. Scandinavian Home skinnforkle kommer med praktiske lommer, og slitesterkt fór.

Skinnet har vært igjennom en garvingsprosess der det tilsettes voks og semi-vegetabilske oljer. Dette er med på å skape et vakkert ytre, og gir forkleet en naturlig glans.

Bestill Forkle i Bøffelskinn fra Scandinavian Home!

Skinnforkleet fra Scandinavian Home er utstyrt med to lommer og en egnet hempe. Bak nakken finner du en justerbar hempe, slik at du kan finne riktig størrelse.

Scandinavian Home Skinnforkle

Ved siden av dette kjøkkenforkle i bøffelskinn, finner du fra Scandinavian Home også et lekkert skinnforkle i vintage lær, samt et forkle i canvas khaki. Serien tilbyr også flere ulike grillvotter i tilsvarende materialer.

Forkleet i bøffelskinn er oppgitt med en lengde på 74,5 cm, og en bredde 63,5 cm. Det varierer litt i størrelser mellom de ulike forklærne tilgjengelig.

Ørskov Gourmet Kjøkkenforkle i Skinn

Ørskov Kjøkkenforkle i Skinn

Fra danske Ørskov finner vi denne serien med flotte kjøkkenforklær i skinn. Serien har fått navnet Gourmet, og kommer i flere fargevalg. Blant fargene du kan velge mellom finner du svart, cognac, chocolate og elephant.

Forkleet i skinn har en praktisk og dekorativ lomme på forsiden, samt en bred hempe der du eksempelvis kan henge et kjøkkenforkle. Dette kan være praktisk når man holder på å jobbe på kjøkkenet.

Bestill Ørskov Gourmet Kjøkkenforkle i Skinn hos Nordic Nest!

For flere av forklærne er hempene og nakkebandet i en annen farge enn hoveddelen, slik at det skapes en kontrast. Båndene er festet med solide knapper, som også er med på å dekorere og gjøre forkleet spennende.

Ørskov Skinnforkle Detaljer

Ørskov Gourmet kjøkkenforkle i skinn har størrelse på 85 x 55 cm. Produktene i Gourmet Line er håndlagede og utviklet av mykt og høykvalitets lær. Kjøkkenforklærne er enkle å tørke av med en fuktig klut.

Kamado SUMO Grillforkle i Bomull og Lær

 

Kamado SUMO Grillforkle

For grillkongen finner vi dette kjøkkenforkleet fra Kamado SUMO. Ulikt fra de fleste andre alternativene på denne siden, er ikke dette forkleet i skinn, men i vokset bomull. Samtidig er forkleet preget med detaljer i lær.

Kamado SUMO er i utgangspunktet en forhandler av faktiske griller. Kamadogrillen er en tradisjonell japansk kullgrill type i leire som har vært i bruk i tusener av år. På grillforkleets forside ser man sammen med Kamado SUMO sin logo, også en tegning av en slik type kullgrill.

Bestill Kamado SUMO Grillforkle hos Kitchn.no!

Kamado SUMO grillforkle er laget i vokset bomull, og utsmykket med detaljer i lær. Ved siden av et emblem med påtrykket logo, finner du også praktiske lommer og stropper. Grillforkleet er one-size, og utstyrt med praktiske lærreimer, slik at du kan justere størrelsen.

Grillforkle

Grillforkleet fra Kamado SUMO er tilgjengelig i en svart utgave med svarte detaljer, og en brun utgave, der detaljene er preget av en noe mørkere brunfarge.

DutchDeluxes Forkle i Skinn

DutchDeluxes Forkle i Skinn

Fra DutchDeluxes finner vi denne serien med kjøkkenforkle i skinn. Serien har fått navnet Amazing Apron, eller fantastiske forkle som det trolig ville hett på norsk.

Serien kommer i et bredt utvalg av farger. Dette gjør at du kan velge mellom et litt større utvalg enn det man kan på andre av forklærne i denne oversikten. I DutchDeluxes sin Amazing Apron serie med forkle i skinn finner man fargene svart, hvit, grå, brun, gul, blå, beige og andre.

Se Utvalget innen Kjøkkenforkle fra DutchDeluxes!

Forkleet kommer med en mindre lomme med glidelås på brystet, og en større lomme på magen. Forkleet er tilgjengelig i vanlige utgaver, men finnes også i utgaver der overflaten ser ut som slangeskinn.

DutchDeluxes farger

Forkleet fra DutchDeluxes skal ikke vaskes i vaskemaskinen, men kan rengjøres med en fuktig klut. Overflaten er behandlet med et middel som gjør at det ikke skal være nødvendig å vedlikeholde skinnet. Etter hvert som du bruker forkleet vil det utvikle en patina, noe som gjør at det blir penere over tid.

Eva Solo Kjøkkenforkle i Kanvas med Lærdetaljer

Eva Solo Kjøkkenforkle

Fra danske Eva Solo finner vi dette lekre kjøkkenforkleet i kanvas, utstyrt med lærdetaljer. Dette er begge sterke materialer som gir god holdbarhet, og som på mange måter blir bedre med alderen.

Kjøkkenforkleet fra Eva Solo kommer med en justerbar lærreim bak nakken, og bak ryggen. Dette så du kan justere størrelsen etter hvor høy du er. Lærreimene justeres ved hjelp av flotte detaljer i messing.

Bestill Eva Solo Kjøkkenforkle hos Bakeren og Kokken!

Kjøkkenforkleet fra Eva Solo har også en stor lomme på brystet, sammen med en matchende hempe. Disse kan du benytte til å håndtere grill og kjøkkenredskaper mens du holder på med matlagingen.

Eva Solo Forkle

Dersom du skulle ha behov for å vaske kjøkkenforkleet, er det mulig å ta av lærdetaljene. Kjøkkenforkleet kan da vaskes på 30 grader finvask (unngå tørketrommel). De ulike lærdetaljene kan vedlikeholdes med egnede produkter.

Kjøkkenforkleet er i one-size, unisex modell, og størrelsen passer derfor både for mann og kvinne. De ulike lærreimene gjør det mulig å justere størrelsen både etter høyde og midjemål.

Er Kjøkkenforkle i Skinn kun for Menn?

Skinnforkle mann

Mange av skinnforklærne vi har sett på i denne oversikten er nok designet for menn, og det er også benyttet menn som modeller på de fleste av bildene.

Et forkle i skinn er gjerne med å hente frem det primitive og mandige i oss, og tar oss raskt tilbake til jaktmarkene tilbake i steinalderen. Skinnforkle er også laget i et solid materiale, og har gjennom historien blitt benyttet i yrker der man gjerne risikerer å bli litt møkkete.

Dette er nok mye av grunnen til at menn elsker å hente frem sitt skinnforkle når de skal steke søndagsmiddagen, eller varme opp grillen.

Dette betyr selvfølgelig ikke at et forkle i skinn er begrenset til menn. De fleste av skinnforklærne over er oppgitt med størrelse, slik at du kan måle opp og beregne hvor stort det er. Fra enkelte av leverandørene kommer det også skinnforkle designet nettopp med tanke på kvinners behov.

barista

Hvorfor Benytte et Skinnforkle ved Grilling?

Bruk av et skinnforkle ved grilling er en god idé av flere årsaker. Skinn er et meget holdbart materiale som er kjent for sin motstandsdyktighet mot varme, noe som er viktig når du jobber rundt en åpen flamme. Det kan beskytte deg mot varme gnister og glør som kan sprute ut fra grillen.

I tillegg til dette, kan skinn motstå fett og olje sprut, noe som er en vanlig forekomst når du griller. Skinn er også lett å rengjøre og krever bare en rask tørking med en fuktig klut for å fjerne eventuelle matrester. Til slutt, estetisk sett, gir et skinnforkle et rustikt og profesjonelt utseende som mange grillentusiaster setter pris på.

Er et Skinnforkle bedre enn et Grillforkle i Tekstil?

Om et skinnforkle er bedre enn et grillforkle i tekstil, kommer an på dine personlige preferanser og behov. Et skinnforkle er utvilsomt mer holdbart og varmebestandig, noe som gjør dem ideelle for intensiv grilling. Forkleene er også lette å rengjøre og har en unik estetikk som mange finner attraktiv.

På den annen side kan et tekstilforkle ofte være mer pustende og komfortable, spesielt i varmere vær. De er ofte lettere, noe som kan være en fordel hvis du planlegger å ha dem på i lengre perioder. Pris kan også være en faktor, ettersom tekstilforkle generelt er billigere enn de laget av skinn.

Tåler Kjøkkenforklær i Skinn Vann?

Skinnforklær er generelt vannavstøtende, noe som betyr at de kan motstå vannsprut og søl. Imidlertid betyr dette ikke at de tåler vann. For mye vann kan skade skinnet, forårsake misfarging eller gjøre det stivt og sprøtt over tid. Derfor, selv om skinnforklær kan håndtere noen få vannsprut, bør de ikke bli for våte. Hvis det kommer vann på forkleet, er det best å tørke av så raskt som mulig. Maskinvask er generelt ikke anbefalt for skinnprodukter.

Vedlikehold skinn

Kommer Skinnforklær i Ulike Størrelser?

Skinnforklær kommer ofte i én størrelse som skal passe til både menn og kvinner. Disse er generelt designet for å være “one size fits most“, med justerbare stropper for å tilpasse passformen.

Imidlertid, avhengig av produsenten, kan du finne skinnforklær i forskjellige størrelser. Det kan være lurt å sjekke produktspesifikasjonene nøye og eventuelt ta dine egne mål for å sikre at du får et forkle som passer deg godt.

Passformen på forklær er viktig for komfort og bevegelsesfrihet, så det er verdt å ta seg tid til å finne riktig størrelse. Noen merker kan også tilby størrelseskart som kan hjelpe deg å velge riktig størrelse. Husk at et godt skinnforkle skal være romslig nok til å bevege seg fritt, men ikke så løst at det kommer i veien for arbeidet ditt. I tillegg bør lengden være slik at den gir god dekning, men ikke er så lang at den hindrer bevegelsen din.

Vedlikehold av Forkle i Skinn

Flere av forklærne i denne oversikten krever en viss type vedlikehold. Dette da skinn er et levende materiale, som har sine krav til fuktighet og renhold.

Da vi ikke er noen eksperter på dette, skal vi være forsiktig med å gi generelle råd når det kommer til vedlikehold av skinnforkle. Les i stedet instruksene som følger med det aktuelle plagget, eller søk opp tips fra mer erfarne kilder.

Det vi har fått med oss etter gjennomgangen er at et forkle i skinn, gjerne forbedrer seg etter hvert som det blir benyttet. Over tid vil det utvikle en patina, og på denne måten bli penere. Dette er noe vi kjenner igjen også fra andre produkter i skinn og lær.