Boblevaffeljern – Test – Vaffeljern til Boblevafler

0

Boblevafler er en unik form for vafler, med opprinnelse fra gatekjøkken i Hongkong, Kina. Vaflene er kjent for sitt bobleformede design, og serveres gjerne varme sammen med iskrem og frukt, eller med annen topping.

Boblevafler

Med et boblevaffeljern har du mulighet til å lage boblevafler hjemme. Server vaflene som dessert eller en snack, og kombiner med ønsket tilbehør. Dette for en spennende og unik matopplevelse!

Når du skal lage boblevafler kan du gjerne benytte tradisjonell røre. Med mange av boblevaffeljernene følger også oppskrifter og tips, slik at du kan lage vaflene i tråd med deres instruksjoner. Se også oppskrift hos Tilbords.no!

Hvilke Boblevaffeljern har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på fire ulike boblevaffeljern. De aller fleste har et tilsvarende sekskantet design, men enkelte har flere bobler enn andre. Enkelte av vaffeljernene er designet slik at det er lett å snu de under bruk, noe som kan være praktisk for å fordele vaffelrøren i boblene.

Boblevaffeljern

De aller fleste boblevaffeljernene i oversikten er elektriske, men vi har også inkludert et vaffeljern som kan benyttes på komfyren. Her bør du være oppmerksom på at denne ikke er kompatibel med induksjonsovn.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke boblevaffeljern andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


KitchPro Boblevaffeljern

KitchPro boblevaffeljern

Fra KitchPro finner vi deres boblevaffeljern som steker sekskantede boblevafler på få minutter. Vaffeljernet er vendbart, slik at du kan snu det og fylle boblene fra begge sider under steking.

Boblevaflene fra vaffeljernet til KitchPro har en størrelse på 21 x 18 cm. Oppgitt steketid er på 3-5 minutter per vaffel. Smør boblevaffeljernet med smør mellom hver steking for å få en sprøere overflate på vaffelen.

Bestill KitchPro Boblevaffeljern hos Coolstuff.no!

KitchPro boblevaffeljern er vendbart. På denne måten sørger du for at vaffelrøren renner ned i boblene på begge sider av vaffelen. Det er anbefalt at man snur vaffeljernet etter rundt halve steketiden. Prøv deg frem for best resultater!

Boblevafler Iskrem

Vaffeljernet har et ytre i plast, og et indre stekejern i metall med non-stick belegg. Selv om overflaten er av non-stick er det anbefalt at man benytter smør eller tilsvarende stekefett for best resultater. Bruk av smør og olje er her med på å sette smak på vaffelen, og gir samtidig en sprøere overflate.

Boblevafler er et relativt nytt fenomen her i Norge, og ikke alle kan oppskriften. Sammen med instruksjonene til vaffeljernet følger derfor egne oppskrifter, samt tilhørende tips for å få de mest velsmakende vaflene.

 • Form og Størrelse: Steker sekskantede boblevafler på 21 x 18 cm.
 • Steketid: 3-5 minutter per vaffel, vendbart for jevn steking.
 • Vendbarhet: Sørger for jevn fordeling av røre i boblene.
 • Materiale og Vedlikehold: Ytre i plast, non-stick stekejern i metall; bruk av smør anbefales for sprøere vafler.
 • Ekstra: Inkluderer oppskrifter og tips for smakfulle vafler.

Sabor Select Vaffeljern Boblevafler

Sabor Select Vaffeljern Bobler

Fra Sabor finner vi deres Select boblevaffeljern. Vaffeljernet er farget i nydelig rosa, men er også tilgjengelig i grå utgave. Vaffeljernet steker sekskantede boblevafler, i tråd med den originale gatekjøkken-desserten fra Hongkong.

Sabor sitt boblevaffeljern er tilgjengelig i nettbutikken hos Tilbords.no. På deres nettsider finner vi også en nydelig oppskrift på boblevafler, slik at du kan komme raskt i gang. Tilbords anbefaler å fylle vaflene med iskrem frukt og bær, men har også bilder av brunost.

Bestill Sabor Select Vaffeljern hos Tilbords.no!

Select boblevaffeljern fra Sabor gir luftige sekskantede vafler på få minutter. Vaffeljernet kommer med slipp-lett belegg, og har samtidig lysindikator som sier ifra når det er varmt og klar til steking.

Selv om boblevafler med iskrem og bær nok kan virke nytt og ukjent for de fleste hjemme i Norge, har de en lang historie i Hongkong. Her har de vært servert på gatekjøkken siden tilbake til 1950. Vaffelen serveres helst varmt, og kan nytes med eller uten tilbehør.

For å beskytte non-stick overflaten på vaffeljernet, bør du ikke benytte skarpe gjenstander for å ta ut vaflene. Vent med å tørke av vaffeljernet til det er ferdig avkjølt. Vask over med en fuktig klut etter bruk.

Sabor Select Rosa

 • Design og Farger: Sekskantet boblevaffeljern, tilgjengelig i rosa og grå.
 • Funksjoner: Slipp-lett belegg, lysindikator for steketid.
 • Historie og Servering: Tradisjonell street-food dessert fra Hongkong, serveres varm med eller uten tilbehør.
 • Vedlikehold: Unngå skarpe redskaper, vask med fuktig klut etter avkjøling.

Se også: Belgisk Vaffeljern!

Princess Bubble Vaffeljern

Princess Bubble Vaffeljern

Fra Princess finner vi deres Bubble vaffeljern. Som navnet tilsier, er dette et vaffeljern for boblevafler. Vaffeljernet steker sekskantede, eller heksagonformede, boblevafler, og kommer med ben på begge sider slik at du kan snu det under steking.

Bubble vaffeljern fra Princess er smart utformet med indikatorlampe. Lampen vil gjøre deg oppmerksom på når boblevaffeljernet er varmt, samt når det er tid for å ta ut vaflene.

Bestill Princess Bubble Vaffeljern hos Bakeren og Kokken!

Boblevafler Sjokolade

Vaffeljernet er utstyrt med et sett med ben på begge sider. Dette er gjort slik at du skal kunne snu jernet under stekingen, og på den måten fordele vaffelrøren i boblene på begge sider.

Boblevaffeljernet fra Princess er lett å rengjøre, og kommer med praktisk non-stick overflate slik at vaflene skal slippe lettere og ikke brenne seg fast. Ifølge tilbakemeldingene hos Bakeren og Kokken fungerer non-stick belegget godt, og jernet kommer raskt opp i ønsket temperatur.

Boblevaffeljern vendbart

 • Form og Funksjon: Steker heksagonformede boblevafler, vendbart med ben på begge sider.
 • Indikatorlampe: Viser når jernet er varmt og når vaflene er klare.
 • Ben for Snuoperasjon: Gjør det mulig å snu jernet for jevn fordeling av røre.
 • Rengjøring og Overflate: Enkel rengjøring med non-stick overflate.
 • Effektivitet: Rask oppvarming, ifølge brukeranmeldelser hos Bakeren og Kokken.

Nordic Ware Vaffeljern Boblevafler

Boblevaffeljernet fra Nordic Ware skiller seg fra de andre vaffeljernene i denne oversikten. Ulikt fra de elektriske vaffeljernene skal dette benyttes direkte på stekeovnen. Her er det viktig å være oppmerksom på at boblevaffeljernet ikke fungerer på induksjon.

Nordic Ware boblevaffeljern er laget i støpt aluminium, og legges direkte på kokeplaten. Du kan se hvordan du lager røren og benytter vaffeljernet i videoen under. Det er anbefalt at man lar vaffelrøren steke et halvt minutt før man snur jernet. La det så steke 2 minutter på hver side før boblevaflene er klare.

Bestill Nordic Ware Boblevaffeljern hos Bakeren&Kokken.no!

 

For å unngå at vaflene brenner seg fast eller fester seg i vaffeljernet bør det smøres inn med smør eller matolje. Vær her oppmerksom på å smøre inn i de ulike boblene, og at du gjør dette på begge sider.

Det at dette boblevaffeljernet ikke er elektrisk, gjør at det er lett å snu det på komfyren. På denne måten har du mer kontroll over stekingen, slik at du med litt trening får perfekte boblevafler.

 • Type og Bruk: Brukes direkte på stekeovnen, ikke egnet for induksjon.
 • Materiale og Metode: Laget i støpt aluminium, krever manuell snuing under steking.
 • Steketips: Stek i et halvt minutt, så 2 minutter på hver side.
 • Vedlikehold: Smør med smør eller matolje, spesielt i boblene og på begge sider.
 • Kontroll over Steking: Gir bedre kontroll sammenlignet med elektriske modeller, perfekt med litt øvelse.

Se også: Vaffeljern til Bålpanne!

Kan man Bruke Vanlig Vaffelrøre i Boblevaffeljern?

Ja, man kan bruke vanlig vaffelrøre i et boblevaffeljern. Det er imidlertid verdt å merke seg at konsistensen og smaken av boblevafler kan variere litt fra tradisjonelle vafler på grunn av den unike formen og teksturen til boblevaflene. Noen oppskrifter for boblevafler kan foreslå justeringer i røren, noe som kan gi en mer autentisk opplevelse.

Hvordan Bruke et Boblevaffeljern?

For å bruke et boblevaffeljern, starter man med å forvarme jernet. Når det er varmt, heller man røren inn i jernet, lukker det, og lar røren steke til den er gylden og sprø. For at røren skal fordeles jevnt i boblene kan det være lurt å snu jernet etter en kort periode.

Det er viktig å følge produsentens instruksjoner for både temperaturinnstillinger og steketid, da dette kan variere mellom ulike modeller. Etter steking fjernes vaffelen forsiktig fra jernet og kan formes mens den fortsatt er varm, ofte rullet til en kjegleform for å fylles med ulike toppings.

Hva er Boblevaflene sin Historie?

Boblevafler, også kjent som egg-vafler, har sin opprinnelse i Hongkong, Kina. De ble populære i 1950-årene og er kjent for sin særegne boblestruktur. Tradisjonelt ble disse vaflene ansett som en enkel og rimelig snack, ofte solgt fra gatekjøkken. Med tiden har populariteten spredt seg internasjonalt, og boblevafler har blitt en trendy dessert, spesielt i storbyområder og blant foodies.

Finnes det Andre Navn på Boblevaffel?

Ja, boblevaffel er også kjent under flere andre navn. De mest vanlige er “eggvafler” og “eggettes”. Disse navnene reflekterer deres unike utseende. I Hongkong, hvor de først ble populære, kalles de ofte “gai daan jai”, som direkte oversatt betyr “lite kylling egg”.

Hvordan Serveres Boblevafler?

Boblevafler serveres vanligvis varme og kan tilpasses med en rekke forskjellige fyll og toppings. De er ofte formet til en kjegle eller en kopp og fylt med iskrem, frisk frukt, sjokoladesaus, pisket krem, og andre søtsaker. Dette gjør dem til en svært allsidig dessert som kan tilpasses etter personlig smak og preferanser. I noen regioner serveres de også som en mer tradisjonell snack uten tillegg, og nytes for sin sprø tekstur og lette sødme.