Hamburgerpresse – Test – Lag Perfekte Burgere!

0

Når det kommer til grilling av hamburgere, spiller utstyret en viktig rolle. Selv om man selvfølgelig finner ferdige hamburgere i matbutikken, tar man det opp et nivå når man selv lager burgerne.

Outset Grillpresse Burger

Hamburgerpresser kommer i flere utgaver. I denne oversikten finner du flere runde presser, der man fyller med kjøttfarse og presser hamburgerne sammen.

Enkelte av disse gir også mulighet for å fylle kjernen av burgerne med smeltet ost, bacon eller jalapenos. Videre finner man smashjern og grillpresser som begge har sine ulike funksjoner rundt hvordan man ønsker burgeren.

Hvilke Hamburgerpresser har vi sett på?

I denne oversikten har vi plukket ut hamburgerpresser fra flere ulike kategorier. Du vil finne hamburgerpresser for pressing med og uten fyll. Du vil også finne ulike smashjern og grillpresser for smashburgere, grillburgere eller annet kjøtt.

Hamburgerpresse

Vi håper at denne oversikten skal kunne hjelpe deg til å få oversikt over de ulike alternativene på markedet. Under vil du også finne vår test, der du har mulighet til å stemme på din favoritt! Her vil du samtidig se hvilke hamburgerpresser andre har stemt på!

Vi har Sett på Følgende Hamburgerpresser:

 • KitchPro Hamburgerpresse
 • Smera Smash-jern fra Dorre
 • Satake Outdoor Hamburgerpresse
 • Eva Solo Green Tool Hamburgerpresser
 • Nordwik Smasher for Hamburgere
 • Outset Grillpresse Støpejern
 • Dangrill Stuff-In Hamburgerpresse
 • Kockums Jernverk Smashjern

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke hamburgerpresser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


KitchPro Hamburgerpresse

KitchPro Hamburgerpresse

Fra KitchPro finner vi deres hamburgerpresse, laget for å lage fylte hamburgere. Her har du mulighet til å diske opp med spennende burgere fylt med smeltet ost, bacon, jalapenos og annet. Prøv deg gjerne frem med nye smaker og kombinasjoner.

Del kjøttdeigen du ønsker å bruke i to deler, der kjøttet til underdelen er litt større enn lokket. Press underdelen ned i formen med den store pressen, slik at kjøttet kommer ut i kantene. Benytt så den mindre pressen for å lage en grop i hamburgeren. Det er i denne gropen fyllet plasseres.

Bestill KitchPro Hamburgerpresse hos Coolstuff.no!

Når du har plassert ost og jalapenos i hamburgerens kjerne, må du legge på lokket. Her kan det være lurt å presse lokket utover på et skjærebrett eller bakepapir før du løfter den over på burgeren. Press så med den store pressen, slik at bunnen og lokket festes sammen.

Ved siden av å fungere som presse for hamburgere med fyll, kan KitchPro hamburgerpresse også benyttes til standard borgere. Den runde formen med høye vegger gjør at du har mulighet til å lage burgere med lik størrelse. Ved å presse kjøttet blir burgeren også mer kompakt, slik at den sitter bedre sammen under grillingen eller stekingen.

KitchPro Hamburgerpresse Finner du hos Coolstuff!

Som deig kan du benytte både karbonadedeig og kjøttdeig, i tillegg til egenkvernet kjøtt. Det er selvfølgelig også mulig å lage burgere av kyllingkjøttdeig, samt ulike vegetaralternativer. Noen typer kjøttdeig kan sitte fast i formen. Prøv deg frem med matolje i hamburgerformen om dette skulle bli et problem.

Hamburgerpressen fra KitchPro har fått gode tilbakemeldinger i Coolshop sine brukeranmeldelser. Mange virker å være meget fornøyde med sine fylte hamburgere. En som lagde hamburger med fyll, sier at hun aldri har smakt så saftige burgere.

KitchPro hamburgerpresse er laget i plast og har en diameter på 12,5 cm.  Burgerpressen kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Smera Smash-jern fra Dorre

Dorre Hamburgerpresse

En annen type hamburgerpresser er såkalte smashjern eller grillpresser. Et eksempel på dette er dette Smera smashjern i rustfritt stål fra Dorre. Burgerpressen er perfekt når du skal presse en hamburger til ønsket størrelse.

Smashjernet kan benyttes direkte på stekepannen. Dersom du ønsker å benytte smashjernet til grillburgere kan det være lurt å presse de før du legger på grillen. På denne måten unngår du at kjøttdeigen presses mellom grillristene.

Bestill Dorre Smera Hamburgerpresse hos NordicNest.no!

Ta ønsket mengde kjøttdeig og rull den sammen som en snøball. Plasser kjøttdeigen på en skjærefjøl og press burgeren slik at den får ønsket tykkelse. Her kan du gjerne benytte et bakepapir som brettes rundt burgeren før den presses. På denne måten unngår du at kjøttet setter seg fast på underlaget eller på hamburgerpressen.

Smashburgere kan også lages rett i panna. Her putter du ballen med rå kjøttdeig direkte i en varm støpejernspanne, før du benytter hamburgerpressen og presser den flat under steking. Smashburgere lages flatere (og bredere) en tradisjonelle hamburgere.

Smera smashjern hamburgerpresse fra Dorre er laget i rustfritt stål og har et lekkert design. Hamburgerpressen har en diameter på 13 cm.

Satake Outdoor Hamburgerpresse

Satake Hamburgerpresse

Som en del av Satake sin Outdoor serie finner vi denne hamburgerpressen i støpejern. Burgerpressen er laget med flat underside, slik at den også skal fungere optimalt som et smashjern for ekstra flate smashburgere.

Hamburgerpressen fra Satake Outdoor er laget i støpejern. Håndtaket er laget i brent tre, noe som gir et naturlig element til redskapet. Burgerpressen kan også benyttes som kjøttpresse til annet kjøtt på grillen.

Satake Outdoor Hamburgerpresse Finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Satake Outdoor hamburgerpresse er laget med en flat underside. Dette slik at den skal fungere optimalt også til smashburgere. Varm opp en støpejernspanne til ønsket temperatur og løft over kjøttet. Press burgerne tynne slik at de nesten blir brent. Benytt en tynn stekespade for å snu smashburgerne.

Om du ønsker å lage smashburgere på grillen kan du alternativt benytte et Satake Outdoor stekebord til grill. Dette gir en flat og varm stekeoverflate, optimalt nettopp for å smashe burgere.

Satake Outdoor hamburgerjern er laget i støpejern, og har en diameter på 16 cm. Håndtaket er laget i brent tre. Vaskes for hånd når jernet ikke er varmt. Tørk over med håndkle etter vask.

Eva Solo Green Tool Hamburgerpresser

Eva Solo Burgerpresse

Fra danske Eva Solo finner vi deres Green Tool hamburgerpresse. Pressen har en diameter på 9 cm, og er dermed en mindre utgave. Den mindre størrelsen gjør at den egner seg godt også for å eksperimentere med vegetariske plantebaserte burgere.

Selv om hamburgerpressen fra Eva Solo egner seg godt til vegetariske burgere, kan den selvfølgelig også benyttes til å lage hamburgere av alt fra karbonadedeig til kyllingkjøttdeig. Prøv deg frem, og benytt olje dersom burgeren ikke slipper formen som ønsket.

Bestill Eva Solo Green Tool Hamburgerpresse hos NordicNest.no!

Eva Solo hamburgerpresse er en del av deres Green Tool serie. Denne serien omfatter hvitløkpresse, skjærebrett, pizza/urtekniv, kjøkkensaks, kjøkkenredskaper, krydderpresse og annet. Green Tool serien kjennetegnes av de grønne fargene som benyttes.

Eva Solo Green Tool hamburgerpresse har et gripervennlig håndtak som er laget i 50 % plast og 50 % hvetefiber. Hvetefiber bidrar til å gjøre pressen mer miljøvennlig. Selve basen der hamburgeren presses ned i er laget i rustfritt stål.

Burgerformen fra Eva Solo har en diameter på 9 cm, og egner seg godt også til vegetarburgere. Formen sørger for rask og enkel forming av burgere. Kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Nordwik Smasher for Hamburgere

Fra svenske Nordwik finner vi deres smasher for hamburgere. Hamburgerpressen er laget av stål med malm fra gruvene i Kiruna, helt nord i Sverige.

Smasheren er laget av 6 mm tykt stål, og passer godt både til hamburger og som grillpresse til annet kjøtt og tilbehør. Ved bruk av grillpresse sørger du for at kjøttet ligger mer stødig på grillen, samtidig som det grilles mer jevnt.

Bestik Nordwik Smasher for Hamburger hos KitchenTime.no!

Burgerpressen kommer med et håndtak i silikontrekk som er med på å beskytte hånden mot varme fra jernet.

Nordwik ble stiftet i 2017, og er en av nettbutikken KitchenTime sine egne merkevarer. Ved siden av hamburgerpresse i stål, finner du også flere ulike alternativer innen pizzastål og grillstål, kjøkkenforkle i skinn, spisebrikker, samt annet kjøkkenutstyr.

Hamburgerpressen fra Nordwik Bestiller du hos KitchenTime.no!

Nordwik Smasher for hamburgere kan benyttes til å steke smashburgere, men fungerer selvfølgelig også til andre mer tradisjonelle hamburgere. Her kan du prøve deg frem med ulike råvarer. Kombinert med ønsket kjøtt. Du kan også bake inn baconterninger, jalapenos eller andre ingredienser før du gjør hamburgeren klar med pressen.

Outset Grillpresse Støpejern

Outset Grillpresse Støpejern

Fra Outset finner vi denne røffe grillpressen i støpejern, med stay-cool håndtak i rosetre. Grillpressen kommer i rund utgave til hamburger og tilsvarende, men finnes også i en firkantet utgave for andre kjøttstykker.

Outset rund grillpresse har en diameter på 20 cm. Dette gjør den relativt stor, men den fungerer allikevel godt til pressing av hamburgere. Grillpressen kommer med røffe grillstriper som gir en ruglete overflate på burgeren.

Bestill Outdoor Grillpresse i Støpejern hos Bakeren&Kokken.no!

Rillene er med på å skape de klassiske grillmerkene, og gjør samtidig at burgeren ikke så lett henger seg fast i stekeflaten. Outset sin firkantede utgave av grillpressen har en lengde på 23 cm, og en bredde på 13 cm.

Outset Grillpresse Burger

Med håndtaket i tre, kombinert med støpejern, har Outset grillpresse et rustikt og karakteristisk preg. Dette passer selvfølgelig godt som en del av grillredskapene.

Outset er en spesialist på utendørs matlaging. Ved siden av hamburgerpresse tilbyr de også stekespade og kjøkkenredskaper for grill, skinnforkle, marinadesprøyte og grillpensel, ulike grillpanner i støpejern, grilltermometer og tilsvarende.

Dangrill Stuff-In Hamburgerpresse

Dangrill Hamburgerpresse

Ønsker du å servere spennende fylte hamburgere, kan dette alternativet fra Dangrill være et godt alternativ. Burgerpressen lar deg lage hamburgere fylt med ost, bacon, jalapenos og annet.

Man kan selvfølgelig alternativt også bake inn ost og smakstilsetninger direkte inn i burgerkjøttet. Det som skiller seg ut med fylte hamburgere er at du får spesielt den smeltede osten samlet i burgerens kjerne.

Dangrill Stuf-it Hamburgerpresse Finner du hos Bakeren og Kokken!

Hamburgerpressen fra Dangrill har fått navnet Stuff-in, og forklarer mye av burgerpressens funksjon. Del kjøttet i to, og putt en større del i bunnen av formen. Press med den store pressen, slik at kjøttet går helt ut i kantene. Benytt så den mindre pressen for å lage skål til tilbehøret.

Etter du har fylt burgeren med ønsket stuffing er det tid for å sette på lokket. Det kan være lurt å presse klart lokket på en skjærefjøl før det plasseres oppå resten av burgeren. Benytt den store pressen slik at bunnen og lokket festes sammen.

Dangrill Stuff-in hamburgerpresse kommer med løs bunn. Dette gjør det lettere å få den ferdige hamburgeren ut av formen. Pressen har en størrelse på 6 x 11 x 11 cm.

Kockums Jernverk Smashjern

Kockums Jernverk Hamburgerpresse

Med Kockums Jernverk smashjern får du kombinert burgerpresse og grillspatel. Dette gjør at du kan presse smashburgere med burgerpressen, og benytte dens grillspatel, eller stekespade, for å løfte burgeren når den skal snus eller er ferdig stekt.

Kockums Jernverk hamburgerpresse er produsert i Anderstorp, og er laget av høykvalitets svensk rustfritt stål. Pressen kommer også med et håndtak for å beskytte mot varmen fra stålet. Her kan du velge mellom håndtak i skinn/lær (som på bildet), eller i neopren.

Bestill Kockums Jernverk Smashjern hos Bakeren og Kokken!

Selve jernet kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndtaket bør unngå vann. Kockums Jernverk smashjern har en bredde på 14 cm, og en lengde (inkludert håndtak) på 29,2 cm.

Kockums Jernverk er en svensk fabrikk startet i Ronneby, helt sør i Sverige. Fabrikkens historie går tilbake til slutten av 1800 tallet. Jernverket produserer ting til kjøkkenet, og spesialiserer seg innen emaljerte kokekar.

Kockums Jernverk tilbyr også andre kjøkkenredskaper til grillen. Ved siden av flere ulike hamburgerpresser, finner man bake- og pizzastål, pizzaspade i tre, grillformer, og tilsvarende. Selskapet tilbyr også skjærefjøler, serviser, og selvfølgelig kjeler og gryter.

Hamburger på grill

Hva er Hensikten med en Hamburgerpresse?

Hensikten med en hamburgerpresse er å skape perfekte, jevne og rundformede burgere hver gang. Ved å bruke en slik presse, kan du sørge for at alle burgerne er av samme størrelse og tykkelse, noe som gir jevn steketid og et mer profesjonelt utseende på burgerne.

Ved å bruke en presse, reduserer du også sjansen at burgerne faller fra hverandre under stekingen, noe som kan være et problem, spesielt med hjemmelagde burgere. Dette er spesielt viktig når du lager flere burgere samtidig, for eksempel til en stor sammenkomst eller grillfest.

Hva bør jeg Tenke på når jeg Velger Hamburgerpresse?

 • Størrelse: Hamburgerpresser kommer i en rekke størrelser, alt fra små presser som lager burgere på rundt 100 gram til større presser som kan lage burgere på opptil 200 gram eller mer. Tenk på hva som passer best for deg og dine behov. Hvis du ofte lager burgere til barn, eller hvis du foretrekker mindre burgere, kan en mindre presse være et bedre valg.
 • Mulighet for fylte burgere: Noen hamburgerpresser er litt høyere enn andre, slik at du kan lage fylte burgere. Dette betyr at du kan plassere fyllinger som ost, bacon eller grønnsaker inne i burgeren før stekingen.
 • Hamburgerpresse eller smashjern: Hvis du foretrekker smashburgere, som er flate og har en karamellisert overflate, kan et smashjern være et bedre valg. Dette krever litt mer teknikk under stekingen, men resultatet kan være verdt innsatsen.

Kan en Hamburgerpresse Benyttes til Vegetarburgere?

Ja, en hamburgerpresse kan definitivt brukes til å lage vegetarburgere. Faktisk kan en hamburgerpresse være spesielt nyttig når du lager vegetarburgere, siden de ofte har en tendens til å være mer skjøre og falle fra hverandre sammenlignet med kjøttburgere. Ved å bruke en presse, kan du sørge for at vegetarburgerne holder formen bedre under stekingen, noe som gjør det lettere å håndtere dem.

Hva er Forskjellen på et Smashjern og en Hamburgerpresse?

En hamburgerpresse og et smashjern brukes til forskjellige formål. En hamburgerpresse brukes til å forme rå kjøttdeig eller andre ingredienser til runde, jevne burgere før stekingen. Dette gir deg en perfekt formet burger som er klar til å stekes eller grilles.

Et smashjern, på den annen side, brukes under selve stekingen. Med et smashjern legger du en sammenrullet klump med kjøttdeig på den varme overflaten, og så bruker du smashjernet til å presse ned på kjøttet, noe som resulterer i en flat, karamellisert burger. Teknikken gir en burger med en sprø, smakfull skorpe på utsiden, mens innsiden fortsatt er saftig og full av smak. Denne metoden er typisk for smashburgere, som kjennetegnes av sin unike tekstur og smaksprofil.

Hvilken Kjøttdeig er Best til Hamburger?

Det er i stor grad opp til personlig smak. Karbonadedeig gir en grovere, men magrere hamburger. Hvis du foretrekker en fetere burger med mer smak, kan du prøve høyfett kjøttdeig. En blanding av ulike typer kjøtt, som biff og svin, kan også gi en unik smak og tekstur. Hvis du er klar for litt mer arbeid, kan du også kverne ditt eget kjøtt med en kjøttkvern. Dette gir deg full kontroll over hvilke kjøttstykker og hvilken fettratio som går inn i hamburgeren din.

Kan man Forberede Hamburgere til Grillfest?

Absolutt. Ved å forberede og presse hamburgerne før grillfesten kan du spare tid og redusere stress under selve grillingen. Du kan oppbevare dem i kjøleskapet og benytte mellomleggspapir mellom hver burger for å hindre at de klistrer seg sammen. Sørg for å ta dem ut av kjøleskapet omtrent 20 minutter før du skal grille dem, slik at de kan komme til romtemperatur.