Biffbestikk – Test – Biffkniver til Søndagsbiffen

0

Når man skal nyte et godt kjøttmåltid, er det viktig å ha riktig verktøy. Et godt biffbestikk gir deg skarpe kniver, samtidig som tilhørende gafler er designet for å holde kjøttet stabilt.

Biffbestikk

Under har vi sett på spennende bestikk og kniver fra flere ulike produsenter og leverandører. Her vil du finne biffbestikk med håndtak i tre, POM-plast og rustfritt stål. Flere av bestikksettene kommer i praktiske esker som fungerer til oppbevaring, eller som gaveeske.

Biffbestikk benytte gjerne til søndagsbiffen, men er også praktiske til grillmaten. Vi håper at vi har klart å plukke ut et utvalg med bestikk, der du finner noen som faller i smak.

Hvilke Biffbestikk har vi sett på?

Vi har forsøkt å finne et utvalg av spennende bestikk til biffmåltidet. Her har vi sett på variasjoner i design og utforming, slik at du forhåpentligvis vil kunne plukke ut en favoritt.

Biffbestikk

De fleste av bestikkene under kommer i større sett med kniver og gafler, slik at du kan ha til familien, eller til flere gjester. De fleste av produktene kan samtidig kjøpes i mindre pakker på 2 eller 4 deler, der som dette er ønskelig.

Vi har sett på følgende bestikk:

  • Gense – Old Farmer – Grillbestikk
  • WMF Biffbestikk i Blankt Stål
  • Global Biffbestikk
  • Laguiole Jean Dubost Biffbestikk
  • WMF Ranch Grillbestikk med Trehåndtak
  • Morakniv Biffkniver med Skaft i Valbjørk

Test: Stem, og se folkets favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke biffbestikk andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Gense – Old Farmer – Grillbestikk

Gense Old Farmer Bestikksett

Gense sitt Old Farmer grillbestikk, er et klassisk biffbestikk i tre og rustfritt stål. Bestikket er designet av Bent Severin, og er først og fremst tiltenkt å kunne brukes til grillkjøtt og grillmat.

Old Farmer grillbestikk fra Gense kommer i mørk brun trefarge. Treskaftet er laget i presset rosetre. Bestikket finnes også i en svart utgave der håndtaket er laget i POM-plast.

Bestil Old Farmer Grillbestikk hos Nordic Nest!

Gense har her lagt vekt på høy kvalitet, og solide materialer. Knivene er skarpe og gode å holde i, samtidig som de er gode å skjære med.

Gense Biffbestikk

Old Farmer biffbestikk fra Gense er tilgjengelig i en samlet gaveeske med 4 biffkniver og 4 tilhørende gafler. Esken er dekorativ og laget i tre, og kan også benyttes til å oppbevare bestikket når det ikke er i bruk.

Bestikket er også tilgjengelig for kjøp uten esken i tre. Her kan du velge mellom sett på 4 eller 12 deler. Vær her oppmerksom på om du kjøper black eller classic.

Se Både Black og Classic Biffbestikk fra Gense Old Farmer! 

Dekk på med Gense biffbestikk neste gang grillmaten settes på bordet. Bestikket egner seg godt til biff, men fungerer samtidig godt til en høy burger, eller annen klassisk grillmat.

Old Farmer Grillbestikk

Bestikket skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen, men vaskes for hånd og tørkes av etter bruk.

WMF Biffbestikk i Blankt Stål

WMF Steak Set Stål

Fra WMF finner vi dette settet med biffbestikk i blankt stål. Ulikt fra mer tradisjonelt biffbestikk med håndtak i plast eller tre, er dette bestikket fra WMF et helt stålbestikk.

Bestikket er laget i Cromargan rustfritt stål, som sørger for høy motstand mot riper. Bestikket kan vaskes i oppvaskmaskinen, men det er anbefalt at de vaskes for hånd.

Bestill WMF Biffbestikk i Stål hos Bakeren og Kokken!

Bestikket er designet med tanke på grillmat, og egner seg godt både til biff og annet kjøtt. Bestikkets kniv har et ekstra spist knivblad, og er samtidig designet slik at det ikke skal skade serviset mens man skjærer i kjøttet.

WMF Biffbestikk

Gaflene i dette bestikket fra WMF har lange tenner, slik vi gjerne kjenner fra biffbestikk. Både bestikkets kniv og gaffel kommer med gode håndtak som passer godt i handen.

WMF Biffbestikk og Gaveeske Finner du her!

WMF biffbestikk kommer i en enkel og flott treboks med trykk på lokket. Dette gjør at den egner seg godt som gave, samtidig som esken kan benyttes for å oppbevare bestikket. Gaveesken er i 12 deler og omfatter 6 biffkniver og 6 tilhørende gafler.

WMF Kniv og Gaffel

Dette bestikket egner seg godt til grillmaten, men med sine håndtak i rustfritt stål er de også godt egnet til innendørs bruk også utenfor grillsesongen og jaktsesongen.

Global Biffbestikk

Global Biffbestikk

Fra knivprodusenten Global, finner vi dette lekre biffbestikket i rustfritt stål. Bestikket er utviklet for å lett kunne skjære igjennom alt fra saftige biffer til harde grønnsaker.

Både knivene og gaflene i dette bestikksettet har hentet inspirasjon fra de velkjente kokkeknivene fra Global. Dette ser vi tydelig gjennom det prikkete mønsteret på skaftet. Likheten går også igjen rundt fokus på balanse i kniven, kombinert med det ergonomiske designet.

Bestill Global Biffbestikk hos Bakeren og Kokken!

De unike håndtakene fra Global, er med på å gjøre dette biffbestikket til noe litt ekstra ved middagsbordet. Prikkene er utformet som små hull, eller groper i håndtaket, noe som er med på å gi et bedre grep.

Global GT-102 bestikksett er et sett bestående av 4 deler, inkludert 2 biffkniver og 2 gafler. Knivene er laget i Cromova rustfritt stål, som kjennetegnes av sin hardhet og sin gode varighet.

Global Bestikk

Bestikket egner seg godt som gave, både til de som er glad i å grille og de som er glade i biff. Bestikket passer kanskje ekstra godt som gave til den som allerede benytter kokkekniver fra Global.

Bestikket skal ikke vaskes i oppvaskmaskin. Vaskes i stedet for hånd med egnet oppvasksåpe.

Laguiole Jean Dubost Biffbestikk

Laguiole Jean Dubost Biffbestikk

Et elegant sett med biffbestikk fra franske Laguiole Jean Dubost. Bestikket er laget i rustfritt stål, og har håndtak i oliventre. Hvert av delene er håndlaget, og bestikket kommer i en egnet gaveeske.

Bestill Laguiole Jean Dubost Biffbestikk hos BakerenogKokken.no!

Laguiole er en region sydvest i Frankrike, kjent for sin produksjon av foldekniver og bestikk. Pierre Dubost begynte å utvikle Laguiole kniven i 1920, og startet i den forbindelse opp et lite knivverksted. Selskapet har i dag vokst, og eies i dag av sønnen Jean Dubost.

Biffkniv

Gavesettet fra Laguiole består av et sett med 12 bestikkdeler, 6 biffkniver, og 6 gafler. Settet er et eksklusivt alternativ, og egner seg godt som gave til brudeparet.

Bestikket skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen.

WMF Ranch Grillbestikk med Trehåndtak

WMF Biffbestikk tre

Fra tyske WMF finner vi dette Ranch grillbestikk med skaft i tre. Skaftet er utviklet i oljet eik, et materiale som gir et godt grep og et rustikt preg.

På lik linje med WMF sitt stålbestikk, er basen for dette bestikket laget i Cromargan 18/10 rustfritt stål. Dette materialet bidrar til at knivbladet er meget skarpt, slik at det lett skjærer igjennom kjøtt og andre matvarer.

Bestill Ranch Biffbestikk fra WMF hos Nordic Nest!

Håndtaket på biffknivene er formet med en nedadgående vinkel nederst på skaftet. Dette er et ergonomisk tiltak, som sørger for å gi deg et godt grep, samtidig som du får mer kraft når du benytter kniven. Dette, kombinert med det skarpe knivbladet, gjør at du skjærer igjennom kjøttet som smør.

WMF Biffbestikk Ranch

Gaffelen i WMF Ranch kommer med ekstra lange tagger, slik at man lettere kan holde og manøvrere kjøttet. Både knivene og gaflene i dette bestikksettet er dekorert med små WMF ikoner midt på skaftet.

Dette bestikksettet består av 12 deler, med 6 kniver og 6 gafler. Bestikket kommer i en praktisk gaveeske i tre med dekor på lokket. Bestikket skal ikke vaskes i oppvaskmaskin. Det er anbefalt å kun benytte håndvask.

Morakniv Biffkniver med Skaft i Valbjørk

Morakniv Biffkniver

Fra Morakniv finner vi dette spennende alternativet. Morakniv er et svensk selskap som holder til i Mora. Alle Moraknivene er da også utviklet i dette tettstedet.

Biffkniven er et samarbeide mellom den svenske stjernekokken Mathias Dahlgren og designeren Mårten Cyrén. Mathias Dahlgren har blitt tildelt flere Michelinstjerner, samt en en førsteplass fra mesterskapet Bocuse d’Or.

Bestill Morakniv Biffkniver hos Nordic Nest!

Morakniven Steak er en biffkniv, eller grillkniv, med håndtak laget i valbjørk. Dette er en bjørketype med en genfeil, som resulterer i at treet vrir seg og skaper et flammelignende mønster man ser på skaftet.

Bladet er laget av rustfritt spesialstål som gjør kniven meget skarp. Kniven skjærer lett igjennom kjøttstykker og andre matvarer. Knivbladet er herdet og varmebehandlet for å gi det en ekstra styrke og seighet, samt en god holdbarhet.

Med det litt runde treskaftet i bjørk gir denne svenske biffkniven, for meg, assosiasjoner til den klassiske spikkekniven. Dette er med på å skape et organisk og nordisk preg på disse knivene.

Se Utvalget Innen Morakniv Biffkniver!

Dette er i mine øyne litt vågalt, men samtidig et spennende tilskudd til borddekkingen. Biffknivene selges i sett på 2 kniver, og det eksisterer ikke tilhørende gafler i denne serien. Alternativt finnes dette bestikket i en rød variant.

Knivene bør vaskes for hånd, og det anbefales at man tørker av rett etter vask. Knivbladet bør slipes med jevne mellomrom, og man bør også olje skaftet regelmessig.

Biffbestikk gir Måltidet det Lille Ekstra

Ved siden av å være praktiske og skarpe, sørger et godt biffbestikk også for å gi måltidet det lille ekstra. Biffknivene legges normalt ikke frem hver dag, og man forstår dermed at man skal kose seg litt ekstra når man ser at dette bestikket er dekket på.

Dette kan være om man skal servere søndagsteken, viltgryte eller viltkjøtt med soppsaus, eller om sola skinner og grillen skal settes i gang.

På denne måten skaper biffbestikket assosiasjoner til minneverdige måltider, som det gjerne er lagt litt ekstra innsats bak.

Ikke Kun til Bruk på Kjøtt

Selv om det er naturlig å tenke at biffbestikket er forbeholdt kjøtt, er det også mange grønnsaker som nytes best med en skarp kniv. Dette er gjerne grønnsaker, og tilberedningsmetoder, som man ofte forbinder med biffmåltidet.

Ovnsbakte tomater, med pepper eller timian, er et eksempel på dette. Med en vanlig middagskniv vil en ovnsbakt tomat gjerne rives i stykker når man forsøker å dele den. Ved bruk av en skarpere kniv vil man lettere kunne dele tomaten i to, og fortsatt bevare noe av konsistensen.

Andre frukt og grønnsaker, der man gjerne kan benytte en biffkniv er asparges, grillet ananas eller vannmelon, bakte potetbåter, epleskiver/pæreskiver, fylte paprika og annet. Biffkniver egner seg også godt til gulrøtter og rotgrønnsaker som serveres al dente.

Ved siden av grønnsaker er det ofte også greit å benytte biffbestikk når man skal spise pizza. Dette gjelder spesielt om man ønsker å spise en porsjonspizza som kommer hel på tallerkenen. Ved hjelp av skarpere kniver kommer man seg igjennom pizzabunnen, og sørger med dette for at pizzaen ikke skyves av tallerkenen.

Riktig Kjernetemperatur på Biff

Når man bestiller biff på restaurant, blir man ofte spurt om man ønsker rå, medium eller godt stekt. Dette er graden av hvor blodig eller stekt kjernen av biffen skal være.

Mange liker biffen såpas rå at blodet renner når man skjærer i den, mens andre synes dette er ekkelt og ønsker den bedre stekt. Blir biffen for godt stekt, kan den fort bli seig, og miste mye av smaksopplevelsen og konsistensen i kjøttet.

Dersom man ønsker å steke kjøtt til ønsket kjernetemperatur, kan det være greit å kjenne til de ulike nivåene.

Under følger en oversikt over temperaturene på rå, medium og godt stekt biff:

  • Rå biff – 49 grader
  • Medium stekt – 57 grader
  • Godt stekt – 71 grader

Gradene er oppgitt i Celsius.

Ønsker du å lese mer om steking av biff, og de ulike nivåene av temperaturskalaen, kan du lese mer om det her!

Hva er et Biffbestikk?

Biffbestikk er et spesialisert sett med bestikk designet for å hjelpe deg med å kutte og spise biff og andre typer kjøtt på en enkel og elegant måte. Et typisk biffbestikksett består av en biffkniv og en biffgaffel. Biffkniven er designet for å kunne skjære gjennom biff og annet kjøtt med letthet, mens gaffelen brukes til å holde kjøttet på plass mens du skjærer.

Hva Skiller Biffkniver fra Knivene i et Vanlig Bestikk?

Biffkniver skiller seg fra vanlige bestikkniver på noen måter. For det første er biffkniver ofte skarpere enn vanlige bestikkniver. Dette gjør at de kan skjære gjennom biff og annet kjøtt med letthet, uten å rive eller ødelegge kjøttets struktur. For det andre kan biffkniver ha taggete blader, noe som hjelper til med å skjære gjennom tøffere stykker kjøtt. Vanlige bestikkniver kan være mindre effektive for disse formålene, siden de ofte er mer avrundede og mindre skarpe.

Hva Brukes Biffbestikk til?

Som navnet antyder, brukes biffbestikk hovedsakelig til å spise biff. Men biffbestikk kan også brukes til å spise annet kjøtt, grillmat, og til og med ovnsbakte eller grillede grønnsaker som tomater eller potetbåter. Fordelen med å bruke biffbestikk er at det gjør det lettere å skjære og spise maten, og kan på denne måten forbedre spiseopplevelsen ved at du føler at du har mer kontroll over maten du spiser.

Hvor Mange sett med Biffbestikk Trenger man?

Antallet biffbestikksett du trenger, avhenger av flere faktorer. Hvis du ofte har middagsselskap eller liker å ha familie og venner over til måltider, kan det være lurt å ha nok sett til å dekke alle gjestene dine.

Vanligvis er det lurt å ha minst ett sett per person. Men hvis du sjelden griller, eller spiser biff eller annet kjøtt som krever biffbestikk, kan det hende du trenger færre sett. Det kan også være lurt å vurdere hvor mye plass du har for å oppbevare bestikket.