Big Green Egg – Amerikansk Kamadogrill

0

Big Green Egg grillen, eller Det Store Grønne Egget som det vel heter i Norge er en lett gjenkjennelig kullgrill.

Big Green Egg Grill

Den grønne dinosaur-egg formede kullgrillen, er utviklet av selskapet Big Green Egg fra USA. Big Green Egg ble startet opp av Ed Fisher i 1974, i Atlanta Georgia. Big Green Egg drev i begynnelsen med import av griller fra Kina og Japan, men utviklet etter hvert sin egen versjon av kullgrillen.

Bestill Big Green Egg hos Bakeren og Kokken!

Big Green Egg Grill med hyller

Big Green Egg har hentet sitt design fra de Japanske kamadogrillene som har vært i bruk i flere tusen år. Kamado er japansk og referer til tradisjonelle kull- og vedfyrte stekeovner i leire.

Big Green Egg Finner du hos Bakeren og Kokken!

Moderne Teknologi Gir Smarte Grilløsninger

Big Green Egg Tilbehør

Dagens Big Green Egg kamadogriller er en kombinasjon av tradisjonell Japansk matlaging og moderne teknologi. Keramikken som benyttes i Big Green Egg grillene er spesialutviklet av NASA.

Keramikken i Big Green Egg grill sørger for å reflektere varmen tilbake i grillen. Kombinert med grillens luftekanaler og form er dette med på å skape en varmesirkulasjon som er med på å gi gode resultater på grillen.

Bygg inn Big Green Egg

Keramikken som benyttes i Big Green Egg tåler samtidig høye temperaturer, og er også tolerant for temperaturvariasjoner. Grillen holder en stabil temperatur, og kan benyttes både om sommeren og vinteren.

Big Green Egg i Små og Store Utgaver

Big Green Egg Ulike Størrelser

Som vi vet, så er amerikanerne glade i store griller. Dette gjelder vel også for mange her hjemme i Norge. Big Green Egg kamadogrill finnes i 7 ulike utgaver, slik at man kan velge en størrelse som passer sitt behov. Dette fra deres minste, Green Egg Mini med diameter på 25 cm, til deres største, Big Green XXL, med diameter på 73 cm. 

Big Green Egg Finner du hos Bakeren og Kokken!

Grillene selges uten stativ, slik at du har mulighet til å velge om du ønsker stativ med eller uten hjul, bordstativ, eller om du ønsker å bygge Big Green Egg grillen inn i en kjøkkenløsning på terrassen eller i hagen.

Big Green Egg Mini

Big Green Egg Mini er en mindre bordgrill som man fint kan ta med seg på stranden eller på campingen. Grillristen har en diameter på 25 cm, og en vekt på 17 kilo. Dette betyr at to personer kan bære den et stykke. Big Green Egg mini kan kombineres med «Egg Carrier», med håndtak på hver side, slik at den er lettere å flytte.

Se Utvalg: Bakeren og Kokken

Big Green Egg Minimax

Big Green Egg Minimax er en utvidet versjon av minimodellen. Minimax er 7 cm høyere enn Big Green Egg Mini, og har en ristdiameter på 33 cm. Dette gir god plass til grillingen, også om dere er flere personer. Denne store Big Green Egg bordmodellen har en vekt på 35 kilo.

Bestill Big Green Egg Minimax hos Bakeren og Kokken!

Big Green Egg small

Big Green Egg Small er designet for byfolk og andre med mindre hage eller terrassearealer. I motsetning til Mini og Minimax er Big Green Egg Small ikke en bordgrill, men en mer stasjonær utgave. Her kan man kombinere med et Nest stativ med hjul tilpasset Small, slik at man kan flytte den lettere. Big Green Egg Small har en grillristdiameter på 33 cm, og en vekt på 36 cm.

Big Green Egg Small Finner du hos Bakeren og Kokken!

Big Green Egg Medium

Big Green Egg Medium er fortsatt liten nok til å passe inn i de fleste mindre hager og terrasser. Samtidig er den stor nok til å grille kjøtt og grønnsaker til opp til 6-8 personer. Grillen har en ristdiameter på 40 cm, og en vekt på 51 kilo.

Big Green Egg Large

Big Green Egg Large har en ristdiameter på 46 cm, og en vekt på 73 kilo. Dette gir plass til å grille for rundt 8 personer. Large er den mest populære grillen fra Big Green Egg, og er også den modellen med størst utvalg av tilbehør.

Bestill Big Green Egg hos Bakeren og Kokken!

Big Green Egg XL

Big Green Egg XLarge er den nest største utgaven, og har en riststørrelse på 61 cm. Vekten på denne grillen er på 99 kilo. Dette bør gi god plass til de fleste grillbehov.

Se Utvalg: Bakeren og Kokken

Big Green Egg XXL

Big Green Egg XXL er den største utgaven av Big Green Egg, og har en grillristdiameter på 73 cm. Vekten er på 170 kilo. Dette gir en stor arbeidsflate. Når vi kommer til denne størrelsen går vi over i Amerikanske tilstander. Jeg kan ikke se at denne grillen er til salgs i nettbutikker i Norge.

Se også: Morsø Pizzaovn

Big Green Egg Sidebord og Stativer

Big Green Egg Pizzastein

Når du bestiller din Big Green Egg grill kan det være lurt å sette seg inn i hva som følger med av tilbehør. For hver enkelt nettbutikk kan det være ulike versjoner av hva som følger med i pakken, og hva som ikke gjør det.

Big Green Egg Finner du hos Bakeren og Kokken!

Big Green Egg har et variert utvalg av ulike stativer, eller «nest» (rede) som de kaller det. Dette er bordstativer eller stativer med hjul. Velg den utgaven som er tilpasset den grillstørrelsen du velger.

Sidebord til Big Green Egg

Man kan også kjøpe Big Green Egg sidebord som gjør det lettere å ha arbeidsredskaper, råvarer, og noe kaldt å drikke ved siden av grillen. Big Green Egg kan også bygges inn i ulike hagekjøkkenløsninger med kjøkkenbenk som gir større arbeidsflate.

Annet Tilbehør til Big Green Egg Grill

Big Green Egg Gryte

Som ekstra tilbehør tilbyr Big Green Egg også et større utvalg av redskaper til grillingen. Dette omfatter pizzasteiner i ulike størrelser, støpejernsgryter, ildfaste former, paellapanne og grillredskaper.

Tilbehør Finner du hos Bakeren og Kokken!

Big Green Egg selger også deres ConvEGGtor som plasseres nede i grillen for å begrense varmen fra grillen, og holde senter av grillristen på en mer moderat temperatur. Dette gjør det mulig å tilberede maten med indirekte grilling.