Kaffetrakter – Test – Start Dagen med Nytraktet Kaffe!

0

Kaffe er en sentral del av hverdagen for mange. Enten om vi ønsker en nytraktet kopp kaffe for å våkne opp på morgenen, eller om vi bare ønsker å nyte smaken utover dagen.

Wilfa Kaffetrakter

Med en kaffetrakter kan du på kort tid ha nytraktet kaffe tilgjengelig. I denne oversikten har vi sett på 7 ulike kaffetraktere fra flere ulike kjente merkevarer.

Enkelte av alternativene er spekket med funksjonalitet, slik at du har mulighet til å perfeksjonere kaffebryggingen. Andre har satset mer på design, men lager fortsatt god kaffe. Andre igjen er midt imellom disse.

Hvilke Kaffetraktere har vi sett på?

I denne oversikten har vi presentert flere ulike alternativer. Her har vi forsøkt å plukke ut populære kaffetraktere fra flere kjente leverandører. Håpet er at du skal kunne bruke oversikten til å finne en trakter som passer deg og dekker dine behov.

Kaffetrakter

Kaffetrakterne i oversikten kommer med ulik funksjonalitet og design. Her kan det være lurt å danne seg et bilde av hvilke behov du har, og hvilke ønsker du har for din kaffemaskin. Benytt så denne kunnskapen for å finne et alternativ som faller i smak.

Vi har sett på Følgende Kaffetraktere:

  • Wilfa Performance Kaffetrakter
  • Moccamaster Automatic Kaffemaskin
  • KitchenAid Kaffetrakter med Timer
  • Smeg Retro Kaffemaskin
  • Sage Precision Brewer Kaffetrakter
  • Melitta Aroma Elegance De Luxe
  • Electrolux Kaffetrakter

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kaffetraktere andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Wilfa Performance Kaffetrakter – Best i Test

Wilfa Kaffetrakter

Fra Wilfa finner vi denne moderne klassikeren. Wilfa Performance bygger på designet fra den tidligere utgaven Wilfa Precision og kommer med den lett gjenkjennelige separate vanntanken.

Wilfa Performance er en spennende kaffetrakter utviklet i Norge, i samarbeide med den norske kaffeeksperten Tim Wendelboe. Kaffetrakteren fra Wilfa er designet for å brygge kaffe på en perfekt temperatur mellom 92 og 96 grader.

Bestill Wilfa Performance Kaffetrakter hos BakerenogKokken.no!

Kaffetrakteren fra Wilfa ble i Tek.no sin test av 2022, kåret til Best i Test. Wilfa Performance ble her beskrevet som Et funksjonelt smykke. Kaffemaskinen fikk ros for at de hadde unngått mye av de unødvendige funksjonene som gjerne kommer med en trakter, samtidig som de hadde perfeksjonert den viktigste funksjonaliteten.

Wilfa Performance er en oppfølger til den tidligere Wilfa Precision. Mens Wilfa Performance kommer i solid svart plast, er Wilfa Precision laget sølvfarget aluminium. Den nye utgaven er mer kompakt i form, slik at den tar mindre plass på kjøkkenbenken. Videre har de også forbedret mye av funksjonaliteten ved maskinen.

Vanntanken til Wilfa Performance kaffetrakter er avtagbar. Dette gjør at du unngår vann med kafferester, slik man normalt får om man benytter kaffekolben for å fylle på vann. Vanntanken har et volum på opp til 1,25 liter.

Se også Andre Kaffetraktere fra Wilfa!

For de av oss som gjerne bare trakter et par kopper kaffe om gangen finnes det måleenheter langs vanntankens side. Her står det også hvor mange gram kaffe man skal benytte til de ulike vannmengdene.

Kaffetrakterens kaffefilter er også justerbart. Dersom du ikke ønsker å trakte 1,25 liter kaffe, kan du stille inn kaffefilteret på eksempelvis 0,5 liter. På denne måten tilpasser kaffefilteret seg denne kaffemengden, slik at traktingen blir perfeksjonert for en kortere trakteprosess.

Kaffefilteret kommer samtidig med en flat bunn. Dette gjør at du kan sette det på kjøkkenvekten mens du fyller på kaffepulveret. På denne måten kan du følge vanntankens anbefaling til nøyaktighet, og dermed få den rette kombinasjonen av vann og kaffepulver.

Moccamaster Automatic Kaffemaskin

Moccamaster Kaffetrakter

Moccamaster er en solid og folkekjær klassiker innen kaffetraktere. Som de fleste moderne entreprenørhistorier, startet også Moccamaster sin historie i en garasje.

Den første Moccamasteren ble utviklet av nederlenderen Gerard C Smit, tilbake i 1969. Den nye kaffemaskinen revolusjonerte datidens kaffebryggere ved å sikre at traktingen foregikk over riktig tid og ved riktig temperatur.

Bestill Moccamaster Kaffetrakter hos Bakeren&Kokken.no!

Moccamaster kaffetraktere er kjent for sin kvalitet og sin gode holdbarhet. Kaffetrakteren utvikles for hånd, og det legges stor vekt på å benytte gode råvarer.

Vanntanken denne kaffetrakteren fra Moccamaster har et volum på 1,25 liter, noe som tilsvarer 10 kopper. Kaffen er da ferdigtraktet på 6 minutter. Trakterens kaffefilter kommer med en drypp-stopp-funksjon som gjør at du kan ta bort vannkannen under trakteprosessen, uten at det drypper kaffe på varmeplaten.

Se Flere Farger og Alternativer hos Bakeren og Kokken!

Moccamaster Automatic kaffetrakter er tilgjengelig i flere fargevalg. Her kan du velge mellom utgaver i svart, antracit grå, matt sølv, stone grå og rød. Husk å registrere din nye kaffetrakter på Moccamaster sine nettsider, for å få 5 års ekstra garanti (5+5)!

Se også Kaffemaskin med Kvern!

KitchenAid Kaffetrakter med Timer

KitchenAid Kaffetrakter

Selv om KitchenAid kanskje er mest kjent for sine kjøkkenmaskiner, tilbyr de også mye annet spennende innen kjøkkenutstyr. Deres KitchenAid kaffemaskin er en spennende kaffetrakter som tilbyr både funksjonalitet og et pent design.

Kaffetrakteren fra KitchenAid er spekket med funksjonalitet. Displayet på siden gir deg mulighet til å planlegge traktingen opp til 24 timer i forveien. Dette gjør at kan våkne opp til ferdig nytraktet kaffe på morgenen.

Bestill KitchenAid Kaffemaskin hos Bakeren og Kokken!

KitchenAid kaffetrakter lar deg samtidig stille inn hvor sterk kaffe du ønsker. Dette kan være praktisk for de morgenene hvor du har behov for litt ekstra styrke. Kaffetrakteren benytter et praktisk flerbruksfilter med måleenheter. Om ønskelig kan man også benytte vanlig papirfilter.

Vanntanken på KitchenAid-trakteren er avtagbar, slik at den kan tas med bort til kjøkkenvasken. Tanken har et volum på 1,7 liter, tilsvarende 12 kaffekopper. Trakteren kommer samtidig med en dusj-funksjon med flere hull. Dette gjør at vannet fordeles jevnt over kaffepulveret under traktingen.

Kaffetrakteren fra KitchenAid kommer samtidig i et flott design, som med sine runde kanter minner om deres kjøkkenmaskin. Kaffemaskinen er tilgjengelig i Onyx Sort, men du kan også velge mellom fargene Creme, Charcoal (Grå) og rød.

Smeg Retro Kaffemaskin

SMEG Kaffemaskin pastellblå

Det Italienske selskapet SMEG er kjent for sitt retro 50-talls inspirerte kjøkkenutstyr. Dette ikoniske uttrykket finner vi også igjen i deres spennende designede kaffetraktere. Trakterne fra SMEG er tilgjengelig i spennende farger, og kommer samtidig med tidsriktige krom-fargede detaljer.

Kaffetrakteren fra SMEG har et dekorativt og unikt design, men trakter samtidig god kaffe. Trakteren har et volum på 1,25 liter, tilsvarende 10 kopper. Her fyller du på vanntanken ved å løfte av kaffetrakterens lokk. Her fylles også kaffefilteret.

Retro Kaffemaskiner fra SMEG finner du hos Bakeren&Kokken.no!

SMEG sin kaffetrakter var med i Tek.no sin test fra 2022. Her fikk den ikke like god karakter som Wilfa sin, men endte opp med 6/10 poeng. Her fikk den ros for sitt spennende og flotte design, men ble samtidig kritisert for mangler i funksjonaliteten.

Kaffen ble her brygget på en lavere temperatur enn det som er anbefalt. Testpanelet var allikevel fornøyd med resultatet. De syntes også at det var vanskelig å fylle med vann. Konklusjonen er at dette er en OK kaffetrakter, der designet er prioritert foran funksjonaliteten.

Kaffetrakteren fra SMEG kommer i ikonisk 50-talls design med sølvfargede, eller krom-fargede, detaljer. I tråd med andre produkter fra SMEG kan du velge mellom flere ulike farger. Blant utvalget finner du farger som svart, krom, hvit, krem, rosa, pastellblå, pastellgrønn, grå og rød.

Sage Precision Brewer Kaffetrakter

Sage Kaffebrygger

Sage sin Precision Brewer kaffetrakter er et alternativ for de som ønsker å perfeksjonere sin kaffekopp. Som navnet tilsier, kan man med denne trakteren brygge sin kaffe med presisjon.

Kaffetrakteren fra Sage kommer med flere ulike funksjonsvalg. Her finner du Fast som lar deg brygge 1,7 liter på kort tid. Videre finner du Gold som brygger etter SCAE sin gullstandard for kaffe.

Bestill Sage Precision Brewer hos Kitchn.no!

Videre lar kaffetrakteren fra Sage deg brygge kald kaffe. Dette er unikt og egner seg godt til iskaffe med melk og isbiter. Ved hjelp av trakterens MyBrew funksjon har du mulighet til å gjøre dine egne innstillinger. Her kan du justere både temperatur på vannet og trekketid.

Om du er glad i kaffe, og ønsker å sette av litt tid til å fordype deg i kaffetrakterens funksjoner og muligheter, er dette et godt alternativ. Kaffetrakteren lar deg eksperimentere og prøve deg frem med de ulike funksjonene, slik at du kan oppnå optimale resultater.

Se vår Oversikt Over Presskanner!

Melitta Aroma Elegance De Luxe

Melitta sin Aroma Elegance De Luxe er en smart og elegant kaffetrakter. Trakteren kommer utstyrt med timer og aromafunksjon. Den 1,2 liter store vanntanken er avtagbar, slik at du har mulighet til å fylle den med rent vann fra springen.

Kaffemaskinen fra Melittia er utstyrt med timerfunksjon. Dette gjør at du har mulighet til å stille inn når trakteren skal starte å brygge kaffe. På denne måten kan du ha kaffen klar til frokosten når du våkner om morgenen.

Bestill Melitta Aroma Elegance De Luxe Kaffemaskin hos Bakeren og Kokken!

Melittia Aroma Elegance De Luxe kaffetrakter er også utstyrt med en egen aromafunksjon. Dette er en funksjon designet for å gi deg optimal smak og aroma, også om du trakter små mengder kaffe. Aromafunksjonen fungerer selvfølgelig også når du skal trakte en full kanne.

Vannkannen på Melitta Aroma Elegance De Luxe har en kapasitet på 1,2 liter. Dette gir en god mengde kaffe på en runde. Samtidig gir kaffetrakteren deg også mulighet til å porsjonsbrygge om du bare ønsker en kopp.

Vanntanken er avtagbar og kan fylles rett fra springen. Dette er med på å holde maskinen ren for kafferester. Kaffetrakterens filter er også avtagbar og kommer med en flat bunn. På denne måten kan du plassere filteret på en digital kjøkkenvekt mens du har i kaffepulveret, og dermed få rett mengde med kaffe.

Electrolux Kaffetrakter

Electrolux kaffetrakter

Electrolux sin EFK7700 kaffetrakter er et flott designet alternativ med kapasitet på opp til 10 kopper kaffe per trakting. Trakteren har eget display med timerfunksjon, slik at du har mulighet til å forhåndsinnstille traktingen.

Kaffetrakteren fra Electrolux er videre utstyrt med en egen aromaknapp. Her har du mulighet til å trykke på knappen, og velge hvilken aroma du ønsker. Trakteren vil så velge den korrekte byggeprosessen for å oppnå ønsket smak.

Bestill Electrolux Kaffetrakter hos BakerenogKokken.no!

Ved hjelp av timeren kan du med andre ord velge bryggetiden og ønsket aroma før du legger deg på kvelden, og våkne opp til duften av kaffe på morgenen. Timeren lar deg sette opp bryggestart innen de neste 24 timer.

Kaffetrakteren kommer samtidig med en automatisk avstengning. Denne gjør at trakteren slår seg av 40 minutter etter kaffen er ferdig. Vanntanken har en kapasitet på 1,3 liter, noe som tilsvarer rundt 10 kopper kaffe.

Hvor Ofte bør man Rense Kaffetrakteren?

Om du benytter kaffetrakteren daglig, anbefales det å rense den hver 14. dag. Rengjøring og avkalking av kaffetrakteren er viktig fordi oljer og kalkavleiringer bygger seg opp over tid. Disse kan påvirke smaken av kaffen og redusere levetiden til trakteren.

For å rense kaffetrakteren kan du benytte en renseblanding tilgjengelig i de fleste matbutikker. Hell blandingen i vannbeholderen og start trakteprosessen. Halvveis i prosessen, skru av trakteren og la blandingen stå i 15-30 minutter før du fortsetter trakteprosessen. Tøm trakteren og skyll den grundig med rent vann. Gjenta prosessen med rent vann et par ganger for å fjerne eventuelle rester av rensemiddelet.

Hvor mye Kaffepulver for 1 Liter kaffe?

For å lage 1 liter kaffe anbefales det å bruke 60 gram filterkaffe, noe som tilsvarer omtrent 12 gram kaffe per 2 dl vann. Mengden kaffe kan justeres etter smak, men dette er et godt utgangspunkt for en balansert og smakfull kaffe.

For sterkere kaffe kan du øke mengden kaffe, og for mildere kaffe kan du redusere mengden. Husk at for mye kaffepulver kan gi en bitter smak, mens for lite kaffepulver kan resultere i en svak og utvannet smak.

Hvordan Bruke en Kaffetrakter?

For å bruke en kaffetrakter, følg disse trinnene: Fyll vannbeholderen med ønsket mengde kaldt, friskt vann. Mengden vann avhenger av hvor mange kopper kaffe du ønsker å lage. Pass på å ikke overstige trakterens maksimale kapasitet.

Plasser et kaffefilter i filterholderen. Mål opp riktig mengde kaffe ved hjelp av en digital vekt eller en kaffeskje. For 1 liter kaffe anbefales det å bruke 60 gram kaffe. Hell kaffepulveret i filteret og rist forsiktig for å jevne det ut. Plasser filterholderen tilbake i kaffetrakteren og lukk lokket.

Sett glasskolben på varmeplaten og skru på kaffetrakteren. Vent til trakteprosessen er fullført. Dette kan ta noen minutter, avhengig av trakterens kapasitet og effekt.

Skru av kaffetrakteren og nyt en fersk kopp kaffe. Husk å skru av varmeplaten etter bruk for å unngå at kaffen brenner seg og for å spare energi. Det er også lurt å ikke la kaffen stå for lenge på varmeplaten, da dette kan påvirke smaken negativt.

Bør jeg Bruke Hvitt eller Brunt Kaffefilter?

Hvitt kaffefilter er anbefalt, da dette loer mindre og dermed gir renere kaffe. Hvite kaffefiltre er ofte bleket, noe som reduserer risikoen for at papirsmaken påvirker kaffen. Mens kaffefiltre tidligere ble bleket med klor, er de i dag oksygenbleket.

Brune kaffefiltre er ubleket og kan i noen tilfeller gi en litt mer papiraktig smak til kaffen. Imidlertid er forskjellen vanligvis minimal, og valget mellom hvitt og brunt filter vil i stor grad være opp til personlig preferanse.

kaffe i kaffetrakter

Hvor mye Ferdig Kaffe i en Pose Filterkaffe?

En standard pose traktekaffe inneholder 250 gram kaffepulver. Dette tilsvarer 4 liter ferdig kaffe, gitt at du følger anbefalingen om å bruke 60 gram kaffe per liter vann. Mengden kaffe i en pose kan variere avhengig av merket og produktet, så det er lurt å sjekke emballasjen for spesifikke instruksjoner og mengder.

For best resultat og optimal smak, anbefales det å oppbevare kaffepulveret i en lufttett beholder og på et kjølig, tørt sted, slik at aromaen og smaken bevares best mulig.