Hvor Ofte bør man Rense Kaffetrakteren?

0

Som det meste annet på kjøkkenet, må også kaffetrakteren renses med jevne mellomrom. Dette er med på å holde trakteren ren, samtidig som du bevarer den gode smaken vi gjerne ønsker når vi skal nyte en kopp varm nytraktet kaffe? Men hvor ofte skal kaffetrakteren renses?

Når trakteren benyttes regelmessig, vil kaffe og vann tørke og feste seg. Dette akkumulerer over tid og vil være med å sette smak på kaffen. Om du har mye kalk i vannet du benytter, vil dette også sette seg i kaffetrakteren.

Se vår gjennomgang av kaffetraktere!

Så hvor Ofte bør Kaffetrakteren Renses?

Dersom du benytter trakteren på daglig basis, bør den renses hver fjortende dag. Dette er perioden som anbefales både av Wilfa og Moccamaster. Tilsvarende tidsperiode er også anbefalt av Norsk Kaffeinformasjon som selger Clean Drop kafferenseposer.

Om du bruker kaffemaskinen sjeldnere er behovet for rengjøring mindre. Prosessen bør uansett gjennomføres regelmessig, slik at du opprettholder kvaliteten på den traktede kaffen.

Ved siden av kaffetrakteren bør du i samme prosess også rense kaffekolben der kaffen samles opp, filterholderen, samt termokannen hvor du holder drikken varm.

Hvordan Rense Trakteren?

Ved rens av kaffetrakter er det anbefalt å benytte et rensemiddel egnet for kaffe. Clean Drop er et produkt som fås kjøpt i de fleste matbutikker hvor det selges kaffe. Denne merkevaren kommer både med praktiske renseposer, samt i en større flaske med rensemiddel.

Dersom du benytter de porsjonsstore renseposene, fyller du vannbeholderen på trakteren med lunket vann og hell i en pose med rensemiddel. Sett på kaffetrakteren, og la det varmes opp i rundt et minutt. Skru av maskinen igjen og la rensemiddelet virke i noen minutter.

Kjør så igjennom hele beholderen, og benytt oppløsningen også til å rengjøre kolbe og filterholder. Hell ut rensemiddelet og kjør igjennom prosessen ytterligere to ganger med rent vann, slik at du får skylt ut.

Kan man Benytte Eddik som Rensemiddel?

Det er mange som anbefaler bruk av eddik som rensemiddel, og det kan sikkert fungere. Samtidig har eddik en sterk smak, som du fort kan risikere at setter spor i kaffetrakteren. Dette kan igjen gå utover smaken på kaffen.

I stedet bør man velge et produkt som er utviklet nettopp for å rense kaffetraktere. En pakke med kafferens inneholder 5 poser og vil dermed vare i 10 uker om du renser hver 14 dag. Denne pakken koster rundt 50 kroner, noe som dermed vil være relativt rimelig.