Airfryer – Test – Stem og se Folkets Favoritter!

0

Airfryeren er en spennende nykommer innen steking av mat, og har de siste årene tatt Norge med storm. Med en airfryer kan du lage et bredt spekter av oppskrifter, både til lunsj og middag, men også innen baking av både kaker, muffins og grovbrød.

I denne oversikten har vi sett på flere ulike airfryere, slik at du har mulighet til å kunne sammenligne alternativene. Her kan du også ta vår test, der du stemmer på din favoritt, og samtidig får se hvilke alternativ andre har stemt på!

En airfryer benytter en smart varmlufts-teknologi for å tilberede maten på en mer effektiv, raskere og samtidig sunnere måte. Den effektive rotasjonen av varmluft gir en sprø overflate, samtidig som du får et mørt og saftig indre.

Hvilke Airfryere har vi sett på?

I denne oversikten har vi plukket ut noen av de mest populære alternativene innen airfryere. Her vil du selvfølgelig finne alternativer fra Cosori, men også fra andre kjente leverandører. Dette fra merkevarer som OBH Nordica, Philips, Ninja og Electrolux.

Airfryer

Alternativene varierer i kapasitet, størrelse og programvalg, og kommer alle med sine ulike teknologiske finesser. Vi håper at du skal kunne bruke denne oversikten til å orientere deg, og finne et alternativ som faller i smak!

Vi har sett på Følgende Airfryere:

 • Cosori Premium Airfryer
 • OBH Nordica 3-i-1 Easy Fry Steam+
 • Philips HD9270/70 Spectre XL Airfryer
 • Cosori Dual Blaze
 • Ninja Air Fryer Dual Zone
 • Electrolux Explore 6

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke airfryere andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Cosori Premium Airfryer

Airfryer Cosori Premium

Cosori er den merkevaren som er mest kjent for sine airfryere. Deres Premium Airfryer er en av deres fremste modeller, og har kommet godt ut i flere tester. I 2019 vant maskinen RedDot Design Award, og ble i 2022 kåret til Årets Kjøkkenprodukt av Elektronikkbransjen.

Cosori sin Premium airfryer har et brukervennlig brukergrensesnitt, som gjør det lett å tilberede de ulike måltidene. Maskinen lar deg tilberede mat 1,5 ganger raskere enn ved en vanlig ovn, og sørger dermed for at maten er klar på rangt kortere tid.

Bestill Cosori Premium Airfryer på Kitchn.no!

Cosori Programmer

Cosori Premium har en kapasitet på 2,2 kg, noe som tilsvarer mat til 2-5 personer. Videre kommer maskinen med Pre Heat og Keep Warm funksjoner. Airfryeren kommer med egnet matkurv, spydstativ med 5 spyd, samt et eget oppskriftshefte på norsk.

Les mer om Cosori Premium på Kitchn.no!

Airfryeren fra Cosori kommer med 11 ulike forhåndsinnstillinger for ulike stekeprosesser. Dette så det blir enklere for deg å komme i gang med maskinen, og samtidig oppnå gode resultater. De forhåndsinnstilte programmene omfatter kylling, sjømat, frossen mat, grønnsaker, rotgrønnsaker, pommes frites, biff, reker, bacon, brød og dessert.

Cosori Airfryer Rød

Cosori Premium Airfryer er tilgjengelig i flere ulike fargevalg. Velg her mellom svart utgave, blå, hvit eller rød. Alle utgavene kommer med et brukervennlig display som lar deg velge mellom de ulike programmene, og justere innstillingene etter behov.

OBH Nordica 3-i-1 Easy Fry Steam+

OBH Nordica Airfryer

OBH Nordica sin 3-i-1 Easy Fry Steam+ er en multifunksjons Airfryer som også gir mulighet til dampkoking og grilling. Dette gjør at spekteret for tilberedning utvides også til nye funksjoner.

Airfryeren fra OBH Nordica har en kapasitet på 6,5 liter, noe som tilsvarer mat for opptil 8 porsjoner. Videre kommer maskinen med en 1,1 liter avtagbar vanntank for dampkoking, og en egnet grillrist som sørger for karakteristiske grillriller på den ferdige maten.

Bestill OBH Nordica 3-i-1 Easy Fry Steam+ hos Bakeren og Kokken!

Her får du med andre ord grillfunksjon og dampfunksjon, i tillegg til tradisjonell airfryer varmluftsovn. Easy Fry 3-i-1 kommer med syv forhåndsprogrammerte innstillinger, slik at stekeprosessen går raskere. Velg her mellom pommes frites, nuggets, kylling, pizza, kjøtt, fisk og dessert.

Airfryer-funksjonaliteten gjør at man kan luftfritere matvarer uten den samme bruken av olje som man finner i tradisjonell fritering. OBH Nordica oppgir at man med deres maskin kan komme unna med 99 % mindre olje, samtidig som det går 49 % raskere enn tilberedning i ovn.

Det store programutvalget, kombinert med maskinens grillfunksjon og dampfunksjon, gjør denne airfryeren til et spennende flerbruksverktøy. Maskinen trenger ikke å forvarmes, og de løse delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Philips HD9270/70 Spectre XL Airfryer

Philips Airfryer

Philips er en annen merkevare som gjør det sterkt innen airfryere. På deres nettsider rapporterer de om 10 års med airfryer-erfaring, der deres airfryer eksperter har perfeksjonert teknologien.

Philips HD9270/70 Spectre XL er en smart og effektiv airfryer. Maskinen har en kurvkapasitet på 1,2 kilo og en pannekapasitet på 6,2 liter. Dette gjør at du kan benytte den til å lage opp til 5 porsjoner samtidig.

Bestill Philips Airfryer hos Bakeren&Kokken.no!

Airfryeren fra Philips kommer med en LED touch-screen med 7 ulike forhåndsinnstillinger. Her kan du velge mellom programmer for frossenmat, pommes frites, kjøtt, fisk, kyllinglår, kake og grillede grønnsaker. Videre har luftfryeren en keep warm funksjon som holder matvarene på den ideelle temperaturen i opptil 30 minutter.

Philips sin Airfryer kommer med selskapets Rapid Air-teknologi. Denne er bygget rundt en unik sjøstjernelignende utforming, som sørger for å rotere varmluften i ønsket bane. Dette sørger for at maten blir sprø på utsiden, og mør på innsiden. Teknologien sørger samtidig for jevn fordeling av varme.

Philips tilbyr samtidig deres NutriU app der du har tilgang på flere 100 ulike oppskrifter utviklet for deres airfryere. Oppskriftene er laget i samarbeide med ernæringseksperter, og er laget for å gi deg et bredt utvalg av alternativer.

Cosori Dual Blaze

Cosori Dual Blaze

Vi har tidligere sett på Cosori sin Premium airfryer, men denne merkevaren har også andre alternativer tilgjengelig. Blant disse finner vi deres Cosori Dual Blaze Airfryer.

Dual Blaze skiller seg fra andre airfryere ved at den også har et ekstra varmeelement lokalisert under frityrkurven. På denne måten reduserer man behovet for å måtte riste kurven, eller snu matvarene underveis i friteringsprosessen.

Bestill Cosori Dual Blaze Airfryer på Kitchn.no!

Cosori med dobbelt varmeelement

Cosori har også her utviklet en egen patentert 360 TermoIQ teknologi. Denne sørger for at temperaturen fordeles og holdes jevn gjennom hele stekeprosessen. På denne måten blir maten blir tilberedt.

Velg Mellom Mørk og Lys Utgave!

Cosori Dual Blaze har en kapasitet på 2,5 kg, tilsvarende mat for en familie på 3-6 personer. Maskinen kommer videre med en avtagbar grillplate som gjør at du kan skille matvarene fra fett som drypper ned mellom rillene.

Airfryeren fra Cosori kommer med 12 forhåndsstilte matprogrammer. Her kan du velge mellom alt fra kylling, biff og sjømat, til pommes frites, grønnsaker og baking, i tillegg til reheat og keep warm. Velg mellom utgave i mørk grå eller lys grå.

Ninja Air Fryer Dual Zone

Ninja Airfryer Dual Zone

Med sin Dual Zone airfryer, kommer selskapet Ninja med en kreativ og nytenkende løsning. Deres Dual Zone airfryer kommer med to ulike kammere eller kurver som kan benyttes parallelt.

Dette betyr med andre ord at du her kan lage to ulike deler av måltidet samtidig. Det ene kammeret til kjøttet eller fisken, mens den andre benyttes til grønnsakene eller andre deler tilbehøret. De ulike kurvene er uavhengige og kan kjøres på individuelle tider og temperaturer.

Bestill Ninja Air Fryer Dual Zone hos KitchenTime.no!

Ved hjelp av airfryeren sitt Smart Finish program, kan du her lett også synkronisere prosessene slik at begge avsluttes samtidig. På denne måten er begge delene av måltidet klare samtidig, når det skal serveres.

Maskinen kommer med to 3,78 liter (4 qt) beholdere, med hver sin tilhørende rist. Dette er naturlig nok mindre enn størrelsen på andre airfryere, men man får da også to stykker samtidig. Totalt blir dette rundt 7,6 liter. Både beholderne og ristene er non-stick, og er lette å rengjøre.

Ninja Dual Zone airfryer har et temperaturspenn fra 40 – 230 grader. Maskinen kommer med 6 ulike programmer for air-frying, air-broiling, roast, baking, oppvarming og dehydrering. Dette er med på å gjøre dette til en allsidig flerbruksmaskin.

Electrolux Explore 6

Electrolux Explore 6 Airfryer

Fra Electrolux finner vi deres Explorer 6. Airfryeren kommer med en ytre overflate i rustfritt stål, og er tilgjengelig i to ulike størrelser. Electrolux Explorer 6 kommer med åtte ulike forhåndsinnstillinger, slik at du raskt kommer i gang med matlagingen.

Airfryeren fra Electrolux kommer med 8 ulike forhåndsinnstilte programmer, og blir med dette en allsidig maskin, som kan bistå med det meste på kjøkkenet. Dette gjelder både om du ønsker å fritere, grille, steke, eller også bake.

Electrolux Explorer Airfryer finner du hos Bakeren og Kokken!

Displayet kommer videre med funksjoner for å justere både temperatur og tid. På denne måten kan du prøve deg frem, og finne ut hva som fungerer best for dine oppskrifter og smaksønsker.

Electrolux Explorer 6 er tilgjengelig i to ulike størrelser. Den store utgaven har en kapasitet på 5,4 liter, mens den mindre utgaven har en kapasitet på 3,5 liter. De avtagbare delene kan tas ut og vaskes i oppvaskmaskin.

Hva kan Tilberedes i en Airfryer?

Airfryeren er ekstremt allsidig, og du kan tilberede en rekke retter i den. Dette inkluderer:

 • Friterte retter: Airfryere kan lage fritert mat som pommes frites, kyllingvinger, og tempura ved å bruke minimalt med olje.
 • Bakte varer: Du kan bake småkaker, muffins, og andre bakevarer i en Airfryer.
 • Kjøtt og fisk: Steking av biff, kylling, fisk, og sjømat er også mulig.
 • Grønnsaker: Du kan grille eller steke grønnsaker til perfeksjon.

Er det Sunt å Bruke en Airfryer?

Airfryere har vokst i popularitet delvis på grunn av sitt rykte som en sunnere tilberedningsmetode. Her er noen detaljerte punkter som forklarer hvorfor:

 • Mindre Oljebruk: Airfryere krever 70-80% mindre olje enn tradisjonell fritering, noe som reduserer fett og kaloriinnholdet i maten. Dette vil være gunstig for vektkontroll og hjertehelse.
 • Bevarer Næringsstoffer: Metoden bevarer noen næringsstoffer som kan gå tapt i tradisjonell fritering og reduserer produksjonen av noen potensielt skadelige forbindelser som acrylamid.
 • Valg av Mat: Sunnheten av maten avhenger selvfølgelig også av hva du lager. Airfryere kan tilberede både sunne og usunne retter, så valget av ingredienser spiller en viktig rolle.

Er Airfryere Billigere i Bruk enn Stekeovn?

Airfryere kan være mer energieffektive enn tradisjonelle ovner, spesielt for mindre porsjoner. De varmer opp raskere og behøver ikke forvarming som en konvensjonell ovn, noe som kan spare både tid og energi.

Hva er Poenget med en Airfryer?

Det er flere grunner til at mange velger å benytte en airfryer i matlagingen. Her er en oversikt over noen av fordelene:

 • Sunnere Tilberedning: Airfryere bruker varmluftsteknologi som krever lite eller ingen olje, noe som gir en sunnere måte å lage mat som smaker og føles som om det er fritert. Dette gir deg muligheten til å nyte dine favorittretter med mindre fett og kalorier.
 • Raskere Matlaging: De varmer opp raskt og krever ofte ikke forvarming, noe som sparer tid sammenlignet med en tradisjonell ovn.
 • Allsidighet: Airfryere er ikke bare for fritert mat; de kan også brukes til å grille, bake, og steke en rekke retter, fra kjøtt og fisk til grønnsaker og til og med bakevarer.
 • Energieffektivitet: For små til mellomstore porsjoner kan Airfryere være mer energieffektive enn en stor ovn, da de bruker mindre energi til å varme opp det mindre rommet.
 • Kontroll over Stekeprosessen: Med justerbare temperaturer og tidsinnstillinger gir Airfryere en høy grad av kontroll over matlagingsprosessen, noe som kan bidra til mer konsistente resultater.

Oppskrifter

Kan man Varme Opp Rester i Airfryer?

Ja, du kan definitivt varme opp rester i en Airfryer. Den sprø teksturen som Airfryeren gir, kan faktisk gjøre at noen rester smaker bedre enn de ville gjort hvis de ble varmet opp i mikrobølgeovnen eller i stekeovnen. Pass bare på å velge riktig temperatur og tid for den spesifikke maten du varmer opp.

Alt i alt er Airfryeren et flott verktøy som kan tilfredsstille en rekke kulinariske behov, fra sunnere fritert mat til rask og effektiv oppvarming av rester.

Hvor Finner jeg Oppskrifter til Airfryeren?

Sammen med de fleste av airfyerne i oversikten over, følger en egnet oppskriftskilde. Dette kan være i form av et oppskriftshefte, eller oppskrifter på leverandørens app eller nettside. Her er oppskriftene gjerne tilpasset de ulike programmene på deres maskiner.

Det finnes også gode kilder til airfryer-oppskrifter på nettet. På nettsiden MatPaaMinutter.no finner du et bredt spekter av oppskrifter som du raskt kan lage med airfryeren. Dette varierer fra viltburger, pinnekjøtt, og kebab av reinsdyrskav, til cookies hveteboller og grovbrød.

Mat på Minutter drives av Trude Eide Straume, som også har gitt ut Den Store Airfryer-kokeboka. Dette er en meget populær kokebok, og endte opp som den mest solgte kokeboka i Norge for 2022.