Knekkebrødboks – Test – Bokser til Knekkebrød

0

En knekkebrødboks er praktisk til å oppbevare knekkebrødene. Boksen sørger for å holde orden i kjøkkenskapet, samtidig som den beskytter brødet mot fuktighet og småkryp.

Boks til Knekkebrød

Knekkebrødboksen kan også være både en praktisk, og en dekorativ måte å oppbevare knekkebrødene på, samtidig som den kan settes frem på frokostbordet under frokosten eller lunsjen.

Denne typen oppbevaringsbokser for knekkebrød er spesielt praktiske for de som har hytte, eller ikke spiser knekkebrød så ofte. Boksene sørger her for å bevare kvaliteten i brødene lenge, da de holder seg sprø og friske.

Hvilke Knekkebrødbokser har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på 5 ulike bokser til oppbevaring av knekkebrød. Her vil du finne alternativer både i plast og i metall, som begge er gode alternativer for å sikre trygg oppbevaring.

Knekkebrødboks

Flere av alternativene kommer også med matchende brødboks, slik at de kan brukes i kombinasjon. Her kan du selvfølgelig også velge å benytte delene individuelt, om dette skulle falle bedre i smak.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke knekkebrødbokser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Smarte Knekkebrødbokser

SmartaSaker Knekkebrødboks

Oppbevaringsboksen hos SmartaSaker.no er designet nettopp for knekkebrød. Knekkebrødboksen har en størrelse som passer perfekt til de tradisjonelle knekkebrødpakkene fra Wasa.

Knekkebrødboksen kommer med en hvit bunn, kombinert med et gjennomsiktig lokk. Dette gjør at du kan følge med på hvor mange knekkebrød som er igjen. Boksen har samtidig et praktisk og flott design og kan fint settes frem under søndagsfrokosten.

Bestill Knekkebrødboksen hos SmartaSaker.no!

Knekkebrødboksen hos SmartaSaker.no har en innvendig størrelse på 17,9 x 12,7 cm, og er dermed optimal for knekkebrødpakkene fra Wasa. Her kan du velge mellom ulike typer knekkebrød fra de groveste til de fineste.

Passer perfekt til knekkebrød

Boksen kan også benyttes til flatbrød og andre typer knekkebrød, men de vil da være liggende. Den smarte oppbevaringsboksen er stablebar og tar liten plass i kjøkkenskapet. Med et flatt lokk kan du plassere to bokser oppå hverandre, om du ønsker tilgang til flere typer knekkebrød.

Les mer på SmartaSaker.no!

Oppbevaringsboksen er laget i BPA-fri plast, som er godkjent for matlaging. Ønsker du å rengjøre den, kan den vaskes i oppvaskmaskinen. Tåler temperaturer fra -40 til 90 grader.

 • Spesialdesignet for Wasa knekkebrød med gjennomsiktig lokk.
 • Hvit bunn, praktisk utseende, passer til frokostbordet.
 • Indre mål 17,9 x 12,7 cm, stablebar og plassbesparende.
 • BPA-fri plast, og oppvaskmaskinsikker.

Modern House Brødboks Knekkebrød

Knekkebrød Oppbevaring

Morsom knekkebrødboks i metall fra Modern House. På fremsiden finner du ordet Knekkebrød, med den ene K’en fallende av. Boksen finnes i to ulike størrelser, der du kan velge mellom 2 liter og 3 liter.

Knekkebrødboksene fra Modern House kommer med ordet knekkebrød skrevet i store bokstaver på forsiden. Teksten har et kreativt element, der den ene K’en er på vei til å falle av. Dette gir boksen et lekent uttrykk.

Bestill Modern House Knekkebrødboks hos Kitchn.no!

Boksen er laget i metall, og kommer i fargevalgene sand (brun) og støvgrønn. Boksen er også tilgjengelig i flere størrelser der man kan velge mellom medium på 2 liter, og stor på 3 liter. På den store boksen står det «Müsli Hjemmelaget», noe som kan gi litt unødvendige forpliktelser.

Boksene kan benyttes både til hjemmelagede knekkebrød og selvfølgelig til knekkebrød fra matbutikken. Den kan også benyttes som oppbevaringsboks for andre småkaker, flatbrød og tilsvarende tørrvarer.

Knekkebrødboksen skal ikke vaskes i oppvaskmaskin, men tørkes over for hånd i lunkent såpevann. Tørkes godt av etter vask. Størrelsen for de ulike boksene er oppgitt i nettbutikken til Kitchn.

 • Lekent design: “Knekkebrød” med en fallende ‘K’ på fremsiden.
 • To størrelser: Valg mellom 2 liter og 3 liter.
 • Metallmateriale: Tilgjengelig i sandfarge og støvgrønn.
 • Multifunksjonell: For knekkebrød, småkaker og tørrvarer. Håndvask anbefales.

Hvit Boks til Knekkebrød

Brødboks knekkebrød

En dekorativ knekkebrødboks i hvit design, med lokk i oljet bambus. Boksen har et høyt design, og ordet «Knekkebrød» skrevet på fremsiden. Kombiner også med tilsvarende brødboks, med ordet «Brød».

En knekkebrødboks holder orden i kjøkkenskapet eller på kjøkkenbenken. Boksen sørger for at du unngår smuler i skap og skuffer, og holder samtidig ubudne gjester unna matvarene. Dette er spesielt praktisk på hytta, men også i kjøkkenskapet hjemme.

Bestill Hvit Knekkebrødboks hos Kremmerhuset.no!

Den hvite knekkebrødboksen hos Kremmerhuset har en praktisk størrelse som passer godt både til hjemmelagde og butikkjøpte knekkebrød. Boksen har en bredde på 22 cm og en dybde på 14 cm.

Boksen er farget hvit og kommer i metall med powder coating finish. Lokket er laget i oljet bambus-tre. Dette gir en praktisk og dekorativ knekkebrødboks som fint kan settes frem på frokostbordet eller lunsjbordet.

I samme kolleksjon finner du også en tilsvarende brødboks med ordet «Brød» skrevet på forsiden. Denne boksen kommer i tilsvarende hvit design med lokk i bambus, og kan derfor fint kombineres.

 • Dekorativ design: Hvit boks med “Knekkebrød” skrevet, oljet bambuslokk.
 • Praktisk oppbevaring: Holder orden, beskytter mot smuler og ubudne gjester.
 • Størrelse for alle knekkebrød: 22 cm bredde, 14 cm dybde, passer hjemmelagde og butikkjøpte.
 • Matchende sett: Tilgjengelig med brødboks i samme stil.

Ivo Knekkebrødboks

Ivo knekkebrødboks er en praktisk og samtidig dekorativ boks til oppbevaring av tørrvarer og knekkebrød. Boksen er tilgjengelig i utgave i hvit og sort, og kommer også i matchende brødboks.

Knekkebrødboksen har et spennende uthevet rutemønster på sidene, noe som skaper et unikt uttrykk. Dette mønsteret går også igjen på seriens brødboks. Ideelt for det moderne kjøkken.

Bestill Ivo Knekkebrødboks i Svart Utgave – Kremmerhuset.no!

Boksen er laget i metall og har en bredde på 20 cm, en høyde på 13,5 cm, og en dybde på 20 cm. Ved behov for rengjøring tørkes den av med en fuktig klut. Man bør her unngå at boksen blir unødvendig våt.

Oppbevaringsboksene er tilgjengelig i hvit og sort utgave. Dette gjør at du kan velge en farge som matcher ditt eksisterende kjøkken, og hvordan du selv ønsker å oppbevare dine brød og knekkebrød.

Boksen er også i Hvit Utgave!

Alternativt til å benytte boksen til oppbevaring og servering av knekkebrød, kan den også benyttes som oppbevaringsboks til hobbyartikler eller tilsvarende.

 • Praktisk og dekorativ: Tilgjengelig i hvit og sort, med matchende brødboks.
 • Unikt design: Uthevet rutemønster for et moderne kjøkkenuttrykk.
 • Robuste dimensjoner: Metallboks på 20 cm x 13,5 cm x 20 cm, tørkes med fuktig klut.
 • Fleksibel bruk: Egnet for tørrvarer, knekkebrød og hobbyartikler.

Brea Brødboks til Knekkebrød fra Dorre

Ikke alle knekkebrødbokser må være firkantet. Brea brødboks til knekkebrød fra Dorre er et rundt alternativ som egner seg godt til hjemmelagde knekkebrød. Boksen fungerer også godt til runde flatbrød og annet.

Knekkebrødboksen fra svenske Dorre har en diameter på 30 cm, og en høyde på 10,5 cm. Boksen er laget i metall, og man kan velge mellom svart og hvit utgave.

Bestill Brea Brødboks fra Dorre hos BakerenogKokken.no!

Den runde boksen minner mye om de tradisjonelle kakeboksene som man benytter til å oppbevare og servere julekaker og tilsvarende. På denne måten sørger boksen for å skape en forventning til noe ekstra godt når man åpner den.

Med sitt runde design er denne knekkebrødboksen kanskje mest optimal for runde knekkebrød. Dette kan man bake selv, men er også tilgjengelig i matbutikken. Boksen kan selvfølgelig også benyttes til firkantede knekkebrød, så vel som andre tørrvarer.

 • Rundt design: Dorre’s Brea brødboks, ideell for hjemmelagde og runde knekkebrød.
 • Størrelse og material: Diameter på 30 cm, høyde på 10,5 cm, laget i metall, tilgjengelig i svart og hvit.
 • Tradisjonelt uttrykk: Ligner på tradisjonelle kakebokser, skaper forventning om noe godt.
 • Fleksibel bruk: Egner seg for både runde og firkantede knekkebrød og andre tørrvarer.

Tips: Bruk en Vanlig Brødboks til Knekkebrød!

Brødboks

Det er mange grunner til å benytte en knekkebrødboks. For det første ønsker vi gjerne litt mer orden i kjøkkenets skap og skuffer. Ved å oppbevare knekkebrødet i en brødboks, unngår vi å ha opprevne papirpakker stående fremme.

Knekkebrødboksen sørger samtidig for å beskytte knekkebrødet for luftfuktighet og småkryp, samtidig som det beskytter omgivelsene fra unødvendige smuler og søl.

Som et alternativ til knekkebrødboks er det mulig å også bruke en brødboks til oppbevaring av knekkebrød. Dersom man velger en litt stor kvadratisk brødboks, kan man få plass til flere ulike knekkebrødpakker. Her kan man gjerne oppbevare knekkebrødene i emballasjen.

På denne måten har man de ulike knekkebrødpakkene samlet i en praktisk oppbevaringsboks, og kan ta frem dette ved behov. På denne måten sørger man for god orden og oversikt på kjøkkenet.

Hvorfor Benytte en Knekkebrødboks?

En knekkebrødboks brukes primært for å bevare knekkebrødets friskhet og kvalitet. Knekkebrød er utsatt for fuktighet og kan lett bli myke hvis de ikke oppbevares ordentlig. En godt lukket knekkebrødboks hjelper til med å holde knekkebrødet tørt og sprøtt over lengre tid.

I tillegg beskytter boksen knekkebrødene fra å bli knust, noe som ofte kan skje når de oppbevares i originalpakningen etter at den er åpnet.

Hvor Lenge Holder Knekkebrød?

Holdbarheten til knekkebrød varierer avhengig av ingrediensene og oppbevaringsmåten. Generelt kan knekkebrød holde seg friske og sprø i flere uker, og i noen tilfeller opptil et par måneder, når de oppbevares riktig. En knekkebrødboks spiller en vesentlig rolle i dette, da den beskytter mot fuktighet og andre ytre påvirkninger som kan fremskynde forringelsen.

Hvordan best Oppbevare Knekkebrød?

For å oppbevare knekkebrød på best mulig måte, er det anbefalt å bruke en knekkebrødboks som er lufttett. Knekkebrød bør holdes i et tørt og kjølig miljø, vekk fra direkte sollys og varmekilder. Dette bidrar til å bevare deres sprøhet og forhindre at de blir harske.

En knekkebrødboks gjør det også enklere å organisere dem i kjøkkenskapet eller på kjøkkenbenken, samtidig som den beskytter mot skadedyr og andre kontaminanter.

Er Knekkebrød Sunnere enn Brødskiver?

Om knekkebrød er sunnere enn brødskiver kommer an på ingrediensene i de respektive produktene. Generelt inneholder knekkebrød mindre fuktighet og ofte en høyere andel hele korn og fiber sammenlignet med mange typer brød.

Dette kan gjøre knekkebrød til et sunnere alternativ, spesielt for de som ønsker et kosthold med lavere GI og høyere fiberinnhold. Likevel, det viktige er å se på de spesifikke næringsinnholdet i de enkelte produktene.

Hvor mange Knekkebrød Tilsvarer én Brødskive?

Hvor mange knekkebrød som tilsvarer én brødskive varierer avhengig av størrelsen og tykkelsen på knekkebrødet, samt typen og størrelsen på brødskiven. Vanligvis kan man regne med at to til tre knekkebrød tilsvarer en normal brødskive når det gjelder kaloriinnhold og volum.

Dette er imidlertid en omtrentlig beregning, og det anbefales å sjekke de spesifikke ernæringsopplysningene for de aktuelle produktene for mer nøyaktig informasjon.