TEST – Elektrisk Salt- og Pepperkvern – Krydderkverner

0

En elektrisk salt- og pepperkvern er praktisk under matlagingen. Krydderet kvernes enkelt ved hjelp av en enkelt hånd, og du frigjør den andre til røring og annen matlaging.

Peugeot Alaska Elektrisk Pepperkvern

Elektriske krydderkverner til salt og pepper benyttes også ved middagsbordet, slik at man kan krydre sin egen mat. Her kan man velge ulik kverningsgrad, og ofte også følge krydringen med et egnet LED-lys.

Mange foretrekker elektriske krydderkverner, da de er enklere i bruk. Andre igjen foretrekker manuelle salt- og pepperkverner, da man liker selve prosessen med kverningen. Dette er smak og behag.

Hvilke Elektriske Salt- og Pepperkverner har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på elektriske krydderkverner fra flere ulike leverandører og merkevarer. Dette er merkevarer som er kjent for sine krydderkverner, men også merkevarer med et bredere utvalg av kjøkkenutstyr.

Elektrisk Salt og Pepperkvern

Du vil finne salt- og pepperkverner fra merkevarer som Cole & Mason, Peugeot og AdHoc, samt Zwilling og Cuisinart. Vi håper oversikten skal kunne hjelpe deg å finne den elektriske krydderkvernen du er på utkikk etter!

Cole & Mason Battersea Elektriske Salt og Pepperkvern Sett

Cole & Mason - Battersea Elektrisk Salt og Pepperkvern

Fra Cole & Mason finner vi dette settet med elektriske salt- og pepperkverner i rustfritt stål. Krydderkvernene er drevet av batterier, og kan håndteres med én hånd.

Cole & Mason sin elektriske Battersea er et sett med salt- og pepperkverner designet for det moderne kjøkken. Kvernene har et grep i metallfarget rustfritt stål, kombinert med gjennomsiktig akryl nederst ved kvernen.

Bestill Cole & Mason Battersea hos Bakeren og Kokken!

På denne måten kan du lett identifisere hvilken kvern som er til salt og pepper, samtidig som du også kan når det er på tide å fylle på med mer krydder.

Cole & Mason Saltkvern

Battersea salt- og pepperkvern fra Cole & Mason kommer med en keramisk kvernemekanisme, som sørger for lang levetid og gode resultater. Kvernen kan håndtere både store saltkorn og hardere havsalt.

Hver av de to kvernene i settet benytter 6 AAA batterier som plasseres i håndtaket. Kvernene er lett å åpne og lukke, både for bytte av batteri og påfyll av nytt krydder.  Batteriene følger ikke med, men er tilgjengelig i matbutikken eller tilsvarende.

Zwilling Enfinigy Elektrisk Salt- og Pepperkvern

Zwilling Elektrisk Salt og Pepperkvern

Fra Zwilling finner vi deres Enfinigy krydderkverner til salt og pepper. Kvernene er tilgjengelig både i svart og hvit utgave, slik at det blir lettere å skille de fra hverandre.

De elektriske salt og pepperkvernene fra Zwilling kommer med keramiske kverner, som sikrer gode resultater. Kvernene har en kraftig motor drevet av et oppladbart Li-ion batteri med lang levetid. Koble bare til med kabelen slik at kvernene kan lade seg opp.

Bestill Zwilling Elektrisk Salt- og Pepperkvern hos Bakeren&Kokken.no!

Krydderkvernene fra Zwilling kommer samtidig med praktiske LED-lys som lar deg følge med mens du kverner. På denne måten vet du bedre hvor mye krydder du har brukt, slik at du ikke bruker for mye. Eller for lite.

Zwilling Elektrisk Saltkvern

De elektriske krydderkvernene kan benyttes til salt og pepper, men også til andre krydder. Kverningen foregår ved at du trykker på en knapp. Du har her også mulighet til å justere kverningsgrad, slik at du får ønsket krydderstørrelse.

Enfinigy er en større kolleksjon fra Zwilling, der du også finner andre kjøkkenapprater. Dette omfatter blendere, vannkokere, melkeskummer, kjøkkenvekt, brødrister og tilsvarende. Disse er tilgjengelig i fargene svart og stål.

Se også Salt- og Pepperbøsse!

Peugeot Elis Sense Elektrisk Salt- & Pepperkvern

Peugeot Pepperkvern Elektrisk

Elis Sense er et sett med salt- og pepperkverner fra Peugeot sin u’Select kolleksjon. Kvernene kommer i et stilrent og futuristisk design i rustfritt stål med gjennomsiktig del i akryl. På denne måten kan du følge med på gjenværende krydder mens du kverner.

Som en del av u’Select har du full kontroll på kvernegraden. Peugeot lar deg velge mellom 6 ulike innstillinger, slik at du får det krydderet du ønsker. Dette både etter egen smak, eller hva den aktuelle oppskriften krever.

Peugeot Elis Sense Krydderkvern finner du hos Bakeren & Kokken!

Kvernen starter når du holder håndtaket og toppen samtidig. Det er med andre ord ingen knapp på disse kvernene, men mer en touchoverflate som må holdes. På denne måten kan du benytte de elektriske salt- og pepperkvernene fra Peugeot med kun en hånd.

Pepperkvern med LED-lys

Krydderkvernene har samtidig et praktisk LED-lys som lar deg følge med under kverningen. Her har du mulighet til å følge med på om du får ønsket kverningsgrad, og samtidig om du får ønsket mengde salt eller pepper.

Elis Sense fra Peugeot selges i sett på to kverner. Både til salt og pepper. Det er lett å skille mellom salt og pepper ved å se i det gjennomsiktige akrylvinduet nederst på kvernen. Sammen med de elektriske salt- og pepperkvernene følger også to svarte føtter der de kan plasseres når de ikke er i bruk.

Cole & Mason Elektrisk Kvern med Lys

Cole & Mason Elektrisk Kvern

Denne krydderkvernen fra Cole & Mason er designet for å gjøre krydringen enda litt enklere. Ulikt fra andre elektriske salt- og pepperkverner, der du må trykke inn en knapp, trenger du her bare å snu kvernen for å starte kverningen.

Krydderkvernen på denne elektriske kvernen fra Cole & Mason er plassert på oversiden. Når du snur kvernen rundt og peker kvernen mot gryten eller middagstallerken starter kverningen automatisk. Dette gjør at du enkelt kan håndtere den med én hånd uten anstrengelser.

Bestill Cole & Mason Elektrisk Krydderkvern hos Kitchn.no!

Dette er selvfølgelig kun mulig ved hjelp av den elektronisk aktiverte kvernemekanismen. Videre følger også et praktisk LED-lys som lar deg følge med under prosessen. Dette lyset kommer også på automatisk når du snur kvernen.

Krydderkvernen fra Cole & Mason kan benyttes både til salt og pepper. Dette bestemmer du selv når du fyller på krydderet. Kvernen selges enkeltvis og har en høyde på 16,5 cm.

Cole & Mason er et britisk selskap som startet opp i 1919. De laget sin første pepperkvern i 1946 og har siden da fokusert nettopp på salt- og pepperkverner. Av denne årsak har de flere alternativer tilgjengelig. Dette både innen manuelle og elektriske.

Se vår oversikt over Mortere!

Peugeot Alaska Elektrisk Kvern til Salt og Pepper

Peugeot Alaska Elektrisk Pepperkvern

Peugeot Alaska Duo er et sett med moderne utformede elektriske salt- og pepperkverner. Settet kommer med to hvite krydderkverner til salt og pepper, men finnes også i sett med to svarte krydderkverner.

Krydderkvernene fra Peugeot sin Alaska Duo kolleksjon kommer med myke og avrundede former. Kvernene kommer med et behagelig håndtak, med en praktisk plassert startknapp i sølvfarget metall.

Velg Mellom Sort eller Hvit Peugeot Alaska Krydderkvern hos Bakeren & Kokken!

De elektriske salt- og pepperkvernene fra Peugeot er av høy kvalitet og gjør seg samtidig flott på middagsbordet eller på kjøkkenbenken. Ved siden av å komme i hvit eller svart har de også et gjennomsiktig glass der du kan følge med på resterende salt og pepper.

De elektriske krydderkvernene er samtidig utstyrt med praktiske lys, slik at du kan følge med mens du krydrer. Peugeot Alaska Duo selges i sett med salt og pepperkvern i samme farge. Her kan du velge mellom et svart eller et hvitt sett.

Både salt- og pepperkvernen i de ulike settene, eller fargevalgene, kan også bestilles enkeltvis. Krydderkvernene er designet for å kunne brukes med en hånd, slik at du kan frigjøre den andre til å røre i gryten eller tilsvarende.

Cuisinart Style Collection Ladbar Salt- og Pepperkvern

Cuisinart Salt og Pepperkvern

De elektriske salt- og pepperkvernene i Cuisinart sin Style Collection kommer i et spennende fargevalg. Der andre krydderkverner gjerne kommer i stål, svart eller hvit farge, kan du her velge mellom midnattsblå, sølv eller rose.

Krydderkvernen fra Cuisinart er ladbar. Plasser den i den medfølgende basen, slik at den lades opp og er klar til bruk. Ladestasjonen varsler med en rød lampe når den elektriske krydderkvernen er ferdig oppladet.

Bestill Elektrisk Salt- og Pepperkvern fra Cuisinart hos Kitchn.no!

I denne krydderkvernen fra Cuisinart finner du rom for både salt og pepper. Begge håndteres med den samme knappen. På denne måten kan du velge om du ønsker salt eller pepper ved å snu krydderkvernen.

Dette gjør at du sparer plass på kjøkkenbenken eller på middagsbordet. Den elektriske salt- og pepperkvernen har også justerbar kvernegrad, slik at du selv kan velge hvor godt du ønsker krydderet kvernet.

De ulike kvernene kan benyttes til salt, pepper, krydder eller tørkede urter etter eget ønske. Den elektriske salt- og pepperkvernen kan oppbevares i ladestasjonen når den ikke er i bruk. Etter den er ladet kan den brukes kontinuerlig i rundt 20 minutter.

Rydd Kjøkkenskapet: Krydderhyller og Krydderstativ!

AdHoc eMill.5 Elektrisk Krydderkvern

AdHoc Elektrisk Krydderkvern

AdHoc sin eMill.5 elektroniske salt- og pepperkvern kommer i et flott design. Kombinasjonen av rustfritt stål og akasietre gjør dette til en krydderkvern som passer godt inn i et nordisk kjøkken.

Krydderkvernen kan benyttes både til salt og til pepper etter ønske. Redskapet kommer med en rust- og slitefri keramisk CeraCut kvernemekanisme. Kvernen har samtidig en trinnløs justering fra fint til grovt.

Bestill AdHoc eMill.5 Krydderkvern hos Kitchn.no!

AdHoc eMill.5 salt og pepperkvern kommer samtidig med et praktisk LED-lys som hjelper deg til å ha oversikt under kverningen. Kvernen er enkel i bruk, og kan håndteres med en enkelt hånd. På denne måten frigjør du den andre hånden til andre arbeidsoppgaver.

Kvernen benytter seg av 6 AAA batterier, som er standard i batterihyllen på butikken. Dette gjør det lett å bytte batterier når du har behov for dette.

Bruken av treverk er med på å gi denne salt- og pepperkvernen fra AdHoc et unikt og tradisjonelt preg. Bruken av akasietre er et element som også går igjen i andre av AdHoc sine krydderkverner. Også de som ikke er elektriske.

Hva er Fordelen med Elektrisk Salt- og Pepperkvern?

En av de største fordelene med en elektrisk salt- og pepperkvern er brukervennligheten. Med bare ett trykk kan du male krydderet til ønsket finhet uten behov for manuell innsats Dette kan være spesielt gunstig for de med begrensede håndbevegelser eller leddproblemer.

Elektriske kverner gir også ofte en mer konsistent malingsstørrelse sammenlignet med manuelle modeller, noe som kan føre til jevnere smak i matlaging.

Hvorfor kommer Elektriske Krydderkverner ofte med LED-lys?

LED-lys i elektriske krydderkverner gir et klart, lysende syn på området der krydderet skal plasseres. Dette slik at brukeren kan se nøyaktig hvor mye og hvor krydderet blir plassert på maten.

Dette er spesielt nyttig i lavbelysningsforhold, som under middager med levende lys eller hvis man lager mat tidlig om morgenen eller sent på kvelden. Lysfunksjonen hjelper også brukeren å unngå over- eller underkrydring.

Hvordan Fyller man en Elektrisk Salt og Pepperkvern?

Fylling av en elektrisk salt- og pepperkvern kan variere litt basert på merke og design, men de fleste modellene har et lignende system:

  • Fjern topplokket eller bunnen av kvernen, avhengig av designet.
  • Fyll kvernens kammer med enten saltkrystaller eller pepperkorn, avhengig av kverntypen. Bruk gjerne en kryddertrakt for å gjøre dette enklere.
  • Sett topplokket eller bunnen tilbake på plass.

Hva er Fordelen med Nykvernet Pepper?

Nykvernet pepper har flere fordeler sammenlignet med forhåndskvernet pepper:

  • Ferskhet og aroma: Når pepperkorn males, frigjøres ferske, aromatiske oljer som gir en mye rikere og mer intens smak, sammenlignet med forhåndskvernet pepper.
  • Potens: Nykvernet pepper beholder sin styrke lenger, mens forhåndskvernet pepper kan miste sin styrke over tid.
  • Justerbarhet: Ved å kverne pepper selv kan du enkelt justere grovheten basert på retten du lager. Noen retter kan dra nytte av grovt kvernet pepper, mens andre kan kreve finmalt pepper.
  • Lagring: Hele pepperkorn har en lengre holdbarhet enn forhåndskvernet pepper, noe som betyr at du kan beholde den friske smaken i lengre tid ved å male når pepperet skal brukes.