Hvitløkspresse – Test – Se Folkets Favoritter!

0

Hvitløk er en smaksrik ingrediens, og benyttes i en rekke matretter. Allikevel kan det å kutte den opp med en klassisk kjøkkenkniv være et styr. Spesielt om man skal lage til flere personer.

Rösle Hvitløkspresse

Med en hvitløkspresse blir kuttingen av hvitløk raskt mer effektivt. I denne oversikten har vi sett på 8 ulike presser, som alle vil hjelpe deg å komme lettere i gang med matlagingen.

Hvilke Hvitløkspresser har vi sett på?

I oversikten under har vi samlet et bredt utvalg av hvitløkspresser. Her vil du finne alternativer med ulike design og funksjonalitet. Vi har valgt ut alternativer fra flere ulike leverandører, så noe for enhver smak.

Hvitløkspresse

Blant alternativene finner du klassiske tang-baserte hvitløkspresser som klemmes sammen, presser der hvitløken klemmes med mot et skjærebrett, samt Microplane sitt hvitløksrivjern. Vi håper at oversikten skal kunne være til inspirasjon, slik at du finner den pressen du er på utkikk etter!

Vi har sett på Følgende Hvitløkspresser:

  • Rösle Hvitløkspresse i Stål
  • Dorre Garli Hvitløkspresse
  • OXO Good Grips Hvitløkspresse
  • WMF Profi Plus Garlic Press
  • Functional Form Hvitløkspresse fra Fiskars
  • Microplane Hvitløksrivjern
  • Green Tool Hvitløksknuser fra Eva Solo
  • Brabantia Profile Presse til Hvitløksfedd

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke hvitløkspresser andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Rösle Hvitløkspresse i Stål

Rösle Hvitløkspresse

Fra Rösle finner vi deres hvitløkspresse i rustfritt stål. Ved hjelp av et smart utviklet design, sørger Rösle for å gjøre det lett og effektivt å presse hvitløk. Dette med en minimal bruk av krefter.

Pressen håndterer hvitløksfedd både med og uten skall, noe som gjør at du kan være effektiv om du behøver mye hvitløk i oppskriften. På denne måten kan du raskt ta de knuste hvitløksfeddene over i stekepannen eller gryten.

Bestill Rösle Hvitløkspresse hos Kitchn.no!

Rösle hvitløkspresse er et robust verktøy, og benyttes av profesjonelle kokker, så vel som i private hjem. Pressen er utviklet i 18/10 rustfritt stål, og har en matt polert overflate. Pressen er en del av en større kolleksjon med kjøkkenredskaper med tilsvarende design.

Rösle kjøkkenredskap

Ved siden av å kreve lite krefter under pressingen av hvitløk, er Rösle hvitløkspresse også lett å rengjøre. Pressen kan åpnes helt opp for å skylles under vann. Etter bruk kan den også vaskes i oppvaskmaskinen.

Se flere Rösle Kjøkkenredskaper!

Dersom du er glad i smaksrike indiske matretter, bør du være klar over at Rösle hvitløkspresse også kan benyttes til å presse ingefær. Dette er med på å gjøre prosessen ekstra effektivt under matlagingen.

Dorre Garli Hvitløkspresse

Dorre Garli Hvitløkspresse

Med Dorre sin Garli hvitløkspresse presser du hvitløksfedd raskt og effektivt. Pressen er laget i rustfritt stål, og kommer med et håndtak i plast som passer godt i hånden.

Ulikt fra klassiske hvitløkspresser, der man klemmer sammen to håndtak, trykker man her nedover når hvitløken skal presses. Først presser du ned, slik at du kan vri pressen frem og tilbake for ekstra effekt. Dette gjør at man har større mulighet også til å presse større hvitløksfedd.

Bestill Dore Garli Hvitløkspresse hos NordicNest.no!

Pressen fra Dorre har et pent design, og er samtidig lett å rengjøre. Skyll pressen under rennende vann etter bruk, og vask den så i oppvaskmaskinen.

Med Dorre Garli hvitløkspresse, kan du på denne måten lage en god rømmedressing eller hvitløksdressing. Benytt kjøkkenredskapet og press to hvitløksfedd som blandes sammen med rømme og litt salt og pepper. Her kan du også benytte friske krydderurter for å få mer smak og farge til dressingen.

Hvitløksdressing av rømme er perfekt til pizza, og kan også benyttes til andre matretter. Dette kan være til salater, bakt potet, tapasretter, fisk, grillmat og annet. Her kan du også prøve deg frem med ulike urter for å finne en god kombinasjon.

Se flere Kjøkkenredskaper!

OXO Good Grips Hvitløkspresse

OXO Good Grips Hvitløkspresse

Fra OXO finner vi deres Good Grips hvitløkspresse. Pressen er stor nok til å håndtere flere hvitløksfedd samtidig, og kommer med myke non-slip håndtak, som gjør at redskapet ligger stødig i hånden under bruk.

Det amerikanske magasinet Spurce Eats kåret OXO Good Gips til deres Best Overall hvitløkspresse, der de la vekt på at den var god å holde, og at den kunne håndtere både én og to fedd samtidig.

OXO Good Grips Hvitløkspresse finner du hos Kitchn.no!

Også i magasinet Delish ble OXO Good Grips kåret til Best Overall blant de 8 hvitløkspressene de testet. Her la de vekt på pressens komfortable grep, og hevdet samtidig at den var lett å rengjøre.

Plass til flere hvitløksfedd

OXO Good Grips kommer med en innebygget rensefunksjon. På den røde matten på pressens overside er det plassert en rekke små tagger. Ved å brette hvitløkspressen rundt vil disse taggene passe inn i pressens hull, slik at de er lettere å tømme. Pressen kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Se annen Kjøkkenutstyr fra OXO Good Grips!

Pressen fra OXO er laget i zink og rustfritt stål. Dette metallet går også igjennom håndtakene. Håndtakene er belagt med et mykt lag av gummi som gir et med behagelig og mer stødig grep under pressingen.

WMF Profi Plus Garlic Press

WMF Profi Plus Hvitløkspresse

Fra tyske WMF finner vi deres Profi Plus hvitløkspresse laget i Cromargan rustfritt stål. Dette er deres egenutviklede materiale som gir et solid og brukervennlig verktøy, som fungerer godt under matlagingen.

Hvitløkspressen fra WMF er designet for å gi mest mulig effekt, uten at du skal behøve å anstrenge hendene. Ved å benytte en smart vektstang-mekanisme, sørger kjøkkenredskapet for å gi en optimal effekt, uten at du behøver å bruke krefter på klemmingen.

Bestill WMF Profi Plus Hvitløkspresse hos Christiania Glasmagasin!

Ved å benytte en hvitløkspresse vil du få frem en rikere smak, sammenlignet med bruk av kjøkkenkniv. Dette skyldes at de mange hullene bryter ned flere cellevegger i hvitløken, og på denne måten frigjør mer av smakene og aromaene.

WMF hvitløkspresse er en del av deres kolleksjon med Profi Plus kjøkkenredskaper. Her finner du videre et bredt utvalg av andre redskaper til kjøkkenet. Velg mellom grønnsaksskreller, serveringsskje, ballongvisp, stekespade, pastasleiv, pizzahjul, hullskje, potetmoser og mye annet.

Se andre Kjøkkenredskaper fra Profi Plus Kolleksjonen til WMF!

Delene i WMF sine Profi Plus kjøkkenredskaper kjennetegnes av det runde håndtaket med den smarte kroken. Ved bruk av solid Cromargan rustfri stål sørger man her for at redskapene har god holdbarhet.

Functional Form Hvitløkspresse fra Fiskars

Fiskars Functional Form Hvitløkspresse

Fra Fiskars finner vi deres Functional Form hvitløkspresse i svart design, med oransje detaljer. Redskapet er laget ved Fiskars sin egne fabrikk i Sorsakoski, Finland.

Hvitløkspressen fra Fiskars er designet for å deles i to. På denne måten fungerer den ene delen som en skrape, slik at man lettere får ut den ferdigpressede hvitløken etter bruk. Delbarheten gjør også at pressen er lettere å rengjøre. Skyll under rennende vann, og vask i oppvaskmaskinen.

Fiskars Functional Form Hvitløkspresse finner du hos Nordic Nest!

Den smarte hvitløksskrapen har en oransje farge, og skaper en spennende kontrast til de svarte håndtakene. Bruken av svart med oransje detaljer er et element som også går igjen i andre deler av Functional Form kolleksjonen fra Fiskars.

Her vil man ved siden av deres hvitløkspresse også finne andre kjøkkenredskaper. Dette omfatter alt fra stekespade, pastasleiv og potetskreller, til kokkekniv, pizzahjul og dørslag. Ved siden av kjøkkenredskaper tilbyr Fiskars også et bredt utvalg av annet kjøkkenutstyr.

Se mer Kjøkkenutstyr fra Fiskars!

Med nypresset hvitløk har du mulighet til å lage hvitløksbrød eller hvitløksbaguetter. Dette er brød toppet med hvitløk, blandet med olivenolje eller smør. Ofte brukes også ulike urter som oregano eller gressløk.

Microplane Hvitløksrivjern

Microplante Hvitløksrivjern

Fra Microplane finner vi dette spennende alternativet. Strengt tatt er ikke dette en hvitløkspresse, men heller et hvitløksrivjern. Fyll beholderen med 2-3 rensede hvitløksfedd, og beveg beholderen frem og tilbake.

Med denne prosessen raspes hvitløken opp og frigjør godt med smak og aroma. Den ferdigraspede hvitløken faller ned i den underliggende beholderen, der du senere kan skrape det ut med den medfølgende skrapen.

Bestill Microplane Hvitløksrivjern hos Bakeren og Kokken!

Microplane er en av de fremste merkevarene innen rivjern, og det er derfor naturlig at deres hvitløksredskap også har hatt dette som utgangspunkt. Rivjernet på redskapet er laget i rustfritt stål, i tråd med selskapets andre rivjern og zestjern.

Ved å raspe hvitløken sørger Microplane sitt rivjern for at delene av hvitløken er mer solide en det man får fra en tradisjonell hvitløkspresse. Dette er litt smak og behag hva man ønsker, men det er godt mulig dette vil være med å påvirke hvilke smaker man ender opp med.

Se andre Rivjern fra Microplane!

Håndtaket på Microplane sitt hvitløksrivjern er ergonomisk formet for å passe godt i hånden. Før over- og underdelen av beholderen frem og tilbake mens hvitløksfeddene raspes. Når hvitløken er ferdig raspet kan den tas ut med den medfølgende skrapen.

Green Tool Hvitløksknuser fra Eva Solo

Eva Solo Green Tool

I Eva Solo sin Green Tools kolleksjon, finner vi deres grønne hvitløksknuser. Redskapet har et rundt gripevennlig håndtak som ligger godt i hånden når man presser hvitløksfeddene sammen.

Hvitløksknuseren fra Eva Solo har et smart og enkelt design, som gir godt grep under matlagingen. Redskapet knuser og presser hvitløksfeddene raskt og effektivt, slik at de er klar til å puttes i gryten eller stekepannen.

Bestill Green Tools Hvitløksknuser hos NordicNest.no!

Green Tools er en miljøvennlig serie med kjøkkenutstyr fra Eva Solo. Den plastbaserte delen av redskapet er laget av 50 % plast og 50 % hvetefiber. Dette gjør at redskapet er mer miljøvennlig, da det begrenser bruken av plast.

I Gren Tools serien finner man videre også minihakker, skjærebrett, urtekniv, krydderpresse, stekespade, hamburgerpresse, mandolin, kjøkkensaks, sitronpresse, og mye annet. Alle redskapene er designet med det samme mørkegrønne designet vi finner i hvitløkspressen.

Se flere Produkter i Green Tools Kolleksjonen fra Eva Solo!

Ved siden av redskapets grønne håndtak i plast og havrefiber, er Green Tools hvitløksknuser også laget i rustfritt stål. Redskapet kan vaskes i oppvaskmaskinen etter bruk.

Brabantia Profile Presse til Hvitløksfedd

Brabantia Profile Hvitløkspresse

I Brabantia sine Profile kolleksjon finner vi deres hvitløkspresse i rustfritt stål. Redskapet er bygget for å være solid, og har derfor god kvalitet. Pressen kommer med et gripervennlig skaft, som gjør det enkelt å presse hvitløksfeddene.

Profile hvitløkspresse fra Brabantia kommer med en avtagbar knivdel, slik at den er lettere å rengjøre. Ta ut den perforerte delen etter bruk, og skyll den ren under rennende vann fra springen. Pressen kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Brabantia Profile Hvitløkspresse finner du hos NordicNest.no!

Benytt hvitløkspressen til å presse hvitløk til alt fra tzatziki og hvitløksdressing, til spennende og fargerike middagsretter. Pressen har et ergonomisk design, slik at den skal være god for hendene under bruk.

Hvitløkspressen er en del av Brabantia sin Profile-kolleksjon i rustfritt stål. Dette er en større samling med kjøkkenredskaper, der du også vil finne annet utstyr til matlagingen. Velg mellom ulike stekespader, pizzahjul, klype, ballongvisp, boksåpner, rivjern, og mye annet.

Se Oversikt over Kjøkkenredskaper fra Brabantia Profile!

Delene kommer i rustfritt stål, men har også deler i nylon til bruk på stekepanner med non-stick slippbelegg. Blant Profile-produktene til Brabantia finner du også et sett med kjøkkenredskaper i tre, samt skjærebrett, knivblokk til kokkekniver, og annet kjøkkenutstyr.

Bruk av Hvitløk i Matlaging

Bruchetta

Hvitløken er en del av løkfamilien, og en smakefult tilskudd til kostholdet. Ved siden av hvitløk, finner du i løkfamilien også vanlig gul løk og rødløk, gressløk, purreløk, sjalottløk, gressløk og andre.

Hvitløk benyttes ofte i Indiske og asiatiske curry-retter der de setter mye smak. Her gjerne i kombinasjon med ulike chili, ingefær, koriander, spisskummen, gurkemeie, karri og tilsvarende.

Hvitløk er også en sentral del av matkulturen rundt Middelhavet, i Midtøsten og i Sørøst-Asia samt i land som Mexico, Italia og Kina.

Lag Tzatziki med Agurk og Yoghurt

Tzatziki og agurk

Tzatziki er en gresk yoghurt-dressing med tynnskåret eller revet agurk og hvitløk. Server tzatziki som tilbehør til kjøttprodukter, laks, kylling og salater, eller som dipp til ulike typer chips, så vel som til brød. Mest kjent er dressingen kanskje for bruk i gyros.

Matretten har sitt opphav i Tyrkia og Hellas, og er dermed en del av kostholdet rundt Middelhavet. For mer farge og smak kan du prøve deg frem med friske urter som dill, persille eller mynte.

Aioli Hvitløksmajones

Aioli og brød

En annen god hvitløksbasert dressing er aioli. Tradisjonelt består sausen av kun hvitløk, salt og olivenolje. Mange velger i dag å også benytte eggehvite og sitronsaft når de lager denne retten. Teknisk sett er dette da ikke lenger en aioli, men en hvitløksmajones.

Aioli har sitt opphav fra rundt Middelhavet, og benyttes mye på samme måte som tzatziki. Dette kan være som tilbehør til tapas, dressing ti burgere, dipp til pommes fries eller italiensk brød, servert sammen med oliven og små tomater, til grillmat og mye annet.

Indisk Matrett: Dhal Linsesuppe

Dhal linsesuppe

Dhal er en tradisjonell gruppe matretter med opphav i India. Retten lages hovedsakelig med base på linser, og vil på norsk ofte bli kalt en linsesuppe eller linsegryte. Alternativt til linser kan man også benytte andre belgfrukter som kikerter eller ulike bønner.

Det finnes en rekke ulike oppskrifter på Dhal, og hver familie har gjerne sin egen variant. Blant de mest vanlige ingrediensene finner man karri, gurkemeie, spisskummen, koriander, løk, chili, ingefær, og selvfølgelig hvitløk. Server sammen med ris, nanbrød, og annet spennende tilbehør.

Indisk mat

Hvordan Knuse Hvitløksfedd?

For å knuse hvitløksfedd, må du først skrelle det. Du kan gjøre dette ved å plassere hvitløksfeddet under kniven med flaten mot ned og trykke forsiktig til du hører at skallet sprekker. Når skallet er fjernet, kan du plassere hvitløksfeddet i hvitløkspresse og klemme håndtakene sammen for å knuse det. Enkelte hvitløkspresser fungerer også ved å klemme pressen ned mot bordet eller skjærebrettet.

Hvordan Bruke en Hvitløkspresse?

Å bruke en hvitløkspresse er ganske enkelt. Skrell først av skallet på hvitløksfeddet, og plasser det i kammeret i pressen. Deretter lukker du pressen og klemmer håndtakene sammen. Hvitløksfeddet vil bli presset gjennom de små hullene i kammeret, og resultatet vil være finhakket hvitløk.

Her bør du samtidig være oppmerksom på at det er flere ulike hvitløkspresser i denne oversikten, og at de fungerer på ulike måter. Pass på å rengjøre pressen grundig etter bruk for å unngå at det setter seg fast hvitløksrester som kan bli vanskelig å fjerne senere.

Hvordan Oppbevare Fersk Hvitløk?

Fersk hvitløk skal oppbevares på et tørt, kjølig sted med god luftstrøm. Du kan lagre den i en hvitløksholder, en kurv, eller en papirpose med hull i. Hvis hvitløken er skrellet eller knust, skal den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet og brukes innen noen få dager. Knuste hvitløksfedd kan også fryses for lengre oppbevaring.

Kan Hvitløkspresser Vaskes i Oppvaskmaskin?

De fleste hvitløkspresser kan vaskes i oppvaskmaskinen, men det er alltid best å sjekke produsentens anbefalinger først. Noen hvitløkspresser kan bli skadet i oppvaskmaskinen, spesielt hvis de er laget av visse typer metall, eller kommer med håndtak i tre. Hvis du er usikker, kan du trygt vaske hvitløkspressen for hånd med varmt såpevann.