Paellapanne – Lag Tradisjonell Hjemmelaget Paella!

0

Ordet «paella» er Katalansk og betyr direkte oversatt panne eller stekepanne, og i overført betydning pannerett. Paella oppstod opprinnelig i Valencia og er i dag regnet som Spanias nasjonalrett.

Paella var opprinnelig en form for restemat og består av stekt ris og olje, gjerne i kombinasjon med grønnsaker, hvite bønner og skalldyr eller kjøtt. Da paella gjerne ble satt sammen av rester finnes det en rekke ulike variasjoner.

Paellapanne

Se Utvalget inne Paellapanner hos Bakeren og Kokken!

Hva Kjennetegner en Paellapanne

For å lage en paella er et praktisk med en paellapanne. Noe som kjennetegner en paellapanne er gjerne den store overflaten. Mens en standard «norsk» stekepanne har en diameter på rundt 28 cm, vil en paellapanne gjerne variere fra rundt 40 cm og opp mot 50 og 60 cm.

Paellapanne - Paella

Det finnes selvfølgelig også mindre paellapanner som er bedre tilpasset om du skal lage for færre personer. Formålet med den brede stekeflaten er å kunne ha laget med ris så tynt som mulig. Dette er med på å få frem den riktige smaken og stekeskorpen.

Bestill Paellapanne Her!

En paellapanne er gjerne laget i karbonstål eller i rustfritt stål. Karbonstål er kanskje den mest tradisjonelle, men en paellapanne i rustfritt stål er enklere å vedlikeholde.

Paellapanne

Paellapannen har gjerne lavere avrundede kanter som egner seg godt til å rotere risen og de andre ingrediensene. I motsetning til en stekepanne som har et langt skaft, vil en paellapanne gjerne ha to mindre håndtak på hver sin side. Dette gjør at du alternativt kan ha pannen i stekeovnen når risen skal trekke til seg smakene.

Demeyere Paellapanne

Demeyere Paellapanne

Demeyere paellapanne har en diameter på 46 cm og er utviklet i rustfritt stål. Paellapannen fra Demeyere har en trelags sandwichbunn som sørger for jevn fordeling av varmen. Dette kan være praktisk med tanke på den store stekeflaten.

Paellapannen kan benyttes på alle stekeflater, inklusive induksjon. Pannen kan også benyttes i stekeovnen, men det forutsetter at du har plass.

Se Flere Paellapanner hos Bakeren og Kokken!

Paellapanne