Iskremmaskin – Test – Dessert med Ismaskin!

0

Ved å servere hjemmelaget iskrem, tar du raskt desserten til neste nivå. En iskremmaskin lar deg lage hjemmelaget iskrem-dessert, der du har mulighet til å selv bestemme de ulike smakene og tilbehøret som du ønsker.

Mange ismaskiner kommer med innebygget kompressor. Denne sørger for at maskinen fryser ned iskremen mens innholdet roteres. Iskremmaskiner finnes også uten kompressor der beholderen må fryses ned på forhånd.

Her har du mulighet til å benytte maskinen til å imponere med en spennende og hjemmelaget dessert. En ismaskin gir her deg mer kontroll både rundt ingrediensene, men og på smakene som benyttes.

Hvilke Iskremmaskiner har vi sett på?

I denne oversikten vil du finne alternativer fra flere ulike leverandører. Iskremmaskinene varierer både i design, funksjon og størrelse. Vær her oppmerksom på volumet på maskinens beholder, samt dens ulike funksjonaliteter.

Iskremmaskin

For iskremmaskinene uten kompressor, vil det ofte være nødvendig å sette isen i fryseren etter den er ferdig. Dette kan i visse tilfeller være nyttig også for alternativene med kompressor, slik at du er trygg på at isen er kald før servering.

Vi har sett på Følgende Ismaskiner:

  • The Smart Coop – Sage Iskremmaskin
  • Graef IM700 Iskremmaskin
  • Steba Ismaskin STIC30
  • Wilfa ICMS-C15
  • Cuisinart Gelato Professional
  • Wilfa ICM1S-250 Iskremmaskin
  • Severin Ismaskin

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke iskremmaskiner andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


The Smart Coop – Sage Iskremmaskin

Sage Iskremmaskin

The Smart Scoop er, som navnet tilsier, en smart iskremmaskin fra Sage. Ismaskinen kommer med 12 ulike innstillinger, slik at du kan velge hvilken type is du måte ønske. Maskinen kommer samtidig med en funksjon for før-nedkjøling, slik at du kan starte prosessen i nedkjølt tilstand.

Iskremmaskinen fra Sage kommer med 12 ulike innstillinger. Dette gjør at du kan velge mellom ulike istyper som softis, frozen yoghurt, sorbet, gelatio, fløteis og annet. Maskinen er også utstyrt med en sensor som kjenner på tykkelsen og konsistensen, og sørger med dette for å tilpasse arbeidet optimalt.

Bestil Sage The Smart Scoop Iskremmaskin hos Bakeren og Kokken!

Iskrembeholderen på The Smart Scoop fra Sage har en størrelse på 1 liter. Dette i form av en isbøtte som kan løftes ut av maskinen. Ismaskinen lager iskrem på rundt 1 time. Ved siden av dette har The Smart Scoop også en pre-cool funksjon, der du kan forhånds-nedkjøle til -30 grader. Dette er med på å gi et jevnere resultat.

Valg av funksjon og innstillinger foregår via maskinens LCD-skjerm. Her kan du velge blant de 12 programmene, eller selv justere med egne ønsker rundt temperatur og tilsvarende. Maskinen sier også ifra når iskremen er ferdig.

Iskremmaskinen fra Sage Bestiller du her!

Dersom du ønsker, kan iskremmaskinen fra Sage holde isen kald i opp til 3 timer. Dette er ideelt om du ønsker å gjøre iskremen klar tidligere, og samtidig bevare den ønskede konsistensen frem til servering.

Graef IM700 Iskremmaskin

Graef Ismaskin

Iskremmaskinen IM700 fra Graef har en kapasitet på 2 liter, og gir deg mulighet til å lage ordentlig hjemmelaget iskrem til dine gjester og familie.

Graef IM700 er utstyrt med kompressor, slik at det ikke er behov for å kjøle ned iskrembeholderen før du setter i gang. Ismaskinen kan kjøle ned innholdet fra -18 til -35 grader, og kommer også utstyrt med kjølefunksjon for å beholde den lave temperaturen

Bestill Graef IM700 Iskremmaskin hos BakerenogKokken.no!

Iskremmaskinen fra Graef kommer utstyrt med fire ulike programmer. Her kan du velge mellom iskrem, yoghurt, rørefunksjon og nedkjøling. Ved hjelp av maskinens touch-display har du mulighet til å velge program og stille inn på de rette innstillingene.

Maskinen kommer i stålfarget design, og har en dekorativ svart fremside. Isbeholderen er på 2 liter og kommer i rustfritt stål. Iskremmaskinen kommer med gjennomsiktig lokk slik at du kan følge med prosessen. Lokket har også en luke, slik at du kan tilføre nye smaker og ingredienser underveis.

Om du er interessert i å lage hjemmelaget yoghurt, er denne maskinen også et spennende alternativ. Maskinen sørger her for en jevn varmefunksjon på 40 plussgrader, spesielt designet for fremstilling av yoghurt.

Steba Ismaskin STIC30

Steba Iskremmaskin

STIC30 er en iskremmaskin fra det tyske selskapet Steba. Maskinen er laget i rustfritt stål og kommer med en beholder med volum på 1,5 liter. Iskremmaskinen lar deg velge mellom prosesser på 20 og 40 minutter.

Iskremmaskinen kommer med en isolert beholder på 1,5 liter, noe som tilsvarer rundt 20 iskremkuler. Her kan du lage både fløteis og sorbet, med tilbehør etter egne smakspreferanser.

Bestill Steba Ismaskin hos Kitchn.no!

Ved hjelp av STIC30 sitt display, kan du velge mellom et program på 20 eller 40 minutter. Når iskremmaskinen er ferdig, plasseres isbøtten i fryseren i rundt 12 timer før isen er klar til servering. Dette gjør at du bør lage klar iskremen kvelden i forveien, om du ønsker å servere til gjester.

Steba tilbyr, i tillegg til STIC30, flere ulike iskremmaskiner. Her kan du velge mellom størrelser fra 1,2 liter og opp til 1,5 og 2,0 liter. De ulike alternativene kommer med individuelle design og funksjoner.

Bestill Steba STIC30 hos Kitchn.no!

Dersom du går for en av de større utgavene fra Steba, kommer disse med kompressor som kjøler ned beholderen, og gjør iskremen klar på kortere tid. Den behøver dermed ikke stå i fryseren over natten. Denne forskjellen i funksjonalitet er også representert i prisen på de ulike produktene.

Se også Dessertglass!

Wilfa ICMS-C15

Wilfa Iskremmaskin

Også Wilfa kommer med flere iskremmaskiner i ulike størrelser og farger. Deres Wilfa ICMS-C15 er tilgjengelig i utgave i både stål og sort (ICMSB), og har et volum på 1,5 liter. En lignende maskin finnes også i en større utgave, med kapasitet på 2,5 liter.

Wilfa ICMS-C15 kommer i utgave i stål og sort, og har en kapasitet på 1,5 liter. Maskinen gjør iskremen klar på rundt 60 minutter. Iskremmaskinen klarer temperaturer på -18 og -35 grader, og har mulighet for å holde iskremen kald i opptil én time etter den er ferdig.

Bestill Wilfa ICMS-C15 Ismaskin hos Bakeren og Kokken (Velg farge!)

Maskinen kommer med et transparent gjennomsiktig lokk, som kan løftes av under prosessen. Lokket har også en luke som kan benyttes av om du ønsker å helle i mer ingredienser underveis.

I videoen under gjør kokken Gabriel Jonsson fra Ett Gott Land, en test av iskremmaskinen fra Wilfa. Her får du se hvordan kokken gjør klar fløte og egg i kombinasjon med vaniljestang og hvit sjokolade.

Gabriel er fornøyd med resultatet, og gir iskremmaskinen fra Wilfa en karakter på 5+ av 5 mulige. Han var her fornøyd med kompressoren som gjorde iskremen kald uten at man måtte benytte fyser, selv om han dog anbefalte å sette iskremen i fryseren om man ønsket den mer fast.

Se vår Oversikt over Isbitmaskiner!

Cuisinart Gelato Professional

Cuisinart Ismaskin

Fra Cuisinart finner vi deres Gelato Professional iskremmaskin. Gelato er et italiensk ord for iskrem, men benyttes ofte spesifikt om iskrem laget etter italienske oppskrifter.

Kapasiteten på ismaskinen fra Cuisinart er på 1,5 liter. Maskinen lager iskrem og sorbet fra 40 minutter, og kommer utstyrt med en praktisk hold-kald funksjon, for å bevare ønsket konsistens.

Cuisinart Galato Professional finner du hos Bakeren og Kokken!

Gelato Professional er en av flere iskremmaskiner fra Cuisinart. Maskinen kommer med kompressor, slik at du ikke behøver å fryse ned beholderen før du setter i gang iskremprosessen.

Iskremmaskinen fra Cuisinart kommer med transparent gjennomsiktig lokk som skrus fast under bruk. Denne gir mulighet for å følge med på prosessen underveis.

Videre finner vi fra Cuisinart også deres rimeligere utgaver. Ved disse alternativene må beholderen fryses ned før bruk. Blant disse finner vi iskremmaskinen Cuisinart Duo som består av to separate boller. Med denne kan man med andre ord lage to ulike smaker samtidig.

Wilfa ICM1S-250 Iskremmaskin

Wilfa ICM1S-250 er en større iskremmaskin, og har en kapasitet på hele 2,5 liter. Ismaskinen kommer med tre ulike programmer, og kan lage hjemmelaget iskrem på under én time.

Iskremmaskinen fra Wilfa kommer med tre ulike funksjoner. Maskinen er utstyrt med en kraftig 250 watts kompressor som sørger for at du slipper å fryse ned beholderen før du setter i gang. Maskinen rører innholdet sammen, mens kompressoren kjøler ned til mellom -18 og -35 grader.

Bestill Wilfa ICM1S-250 Iskremmaskin hos Bakeren og Kokken!

Wilfa sin ICM1S-250 iskremmaskin kommer med en stor bolle i rustfritt stål på 2,5 liter. Dette er nok til å kunne servere iskrem til mange. Her kan du lage iskremen direkte, eller ta jobben noen dager i forveien, og fryse ned til gjestene kommer.

Selv om denne iskremmaskinen fra Wilfa har en stor kapasitet, har den samtidig et meget effektivt design. Selv om den fortsatt er stor, gjør den smarte konstruksjonen at maskinen tar mindre plass på kjøkkenet.

Med hjemmelaget iskrem setter du raskt en ekstra spiss på desserten. Her kan du prøve deg frem med ulike smaker og tilbehør, og lage deg din egen spesialitet. Det finnes selvfølgelig mange oppskrifter på nettet, der man også kan kombinere med egne eksperimenter.

Severin Ismaskin

Severin ismaskin

Fra Severin finner vi deres iskremmaskin i moderne matt sort design. Ismaskinen har en kapasitet på 1,2 liter og kommer utstyrt med kompressor for frysing av isen. Maskinen lager iskrem på kun 30 minutter.

Kapasiteten på iskremmaskinen fra Severin er på 1,2 liter. Dette er mindre enn de andre i oversikten, men samtidig nok for de fleste anledninger. Om du har behov for mer, kan du lage på forhånd og fryse ned i fryseren.

Severin Ismaskin finner du hos BakerenogKokken.no!

Ismaskinen oppgir at den kan lage iskrem på kun 30 minutter, men spesifiserer at dette kan variere mellom ulike oppskrifter. Ismaskinen lar deg lage iskremvarianter som fløteis, sorbet og frozen yoghurt.

Iskremmaskinen fra Severin kommer samtidig med en automatisk 60 minutter keep-cool funksjon som sørger for å holde iskremen kald etter prosessen er fullført. Her har du mulighet til å benytte maskinens display, og ta i bruk dens innebygde timer.

Severin iskremmaskin har et kompakt design og kommer med ett matt sort ytre. Maskinens overdel, inklusive området med display, er metallfarget. Lokket er gjennomsiktig, slik at du har mulighet til å følge med underveis mens iskremen fryser.

Iskremmaskin jordbær

Hva Gjør en Iskremmaskin?

En iskremmaskin er en spesialisert kjøkkenmaskin som er designet for å lage iskrem, sorbet og frossen yoghurt. De virker ved å fryse en blanding mens de rører den samtidig, slik at det ikke dannes store iskrystaller. Dette skaper den kremete konsistensen som iskrem er kjent for. Noen iskremmaskiner kan også inkorporere blandinger som sjokoladebiter, nøtter eller frukt under prosessen.

Kan man Lage Andre Desserter i en Iskremmaskin?

Ja, man kan lage andre desserter i en iskremmaskin. Foruten iskrem, kan disse maskinene også lage sorbet, gelato, frossen yoghurt og andre frosne desserter. I enkelte iskremmaskiner kan du også lage frosne drikker som slushies og frozen margaritas.

Hvorfor Iskremmaskin?

Det er mange grunner til å vurdere å kjøpe en iskremmaskin. For det første gir det deg muligheten til å lage dine egne frosne desserter hjemme, og kontrollere ingrediensene som brukes. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har matallergier, diettbegrensninger eller bare vil unngå bestemte tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. For det andre kan det være mer kostnadseffektivt over tid å lage din egen iskrem i stedet for å kjøpe den ferdiglaget. For det tredje kan det være en morsom aktivitet å gjøre sammen med familie eller venner, spesielt for barn som liker å lage sin egen iskrem.

Hvordan Unngå Iskrystaller i Hjemmelaget Is?

Nøkkelen til å unngå iskrystaller i hjemmelaget is er å sørge for at blandingen er så kald som mulig før du legger den i iskremmaskinen, og at maskinen rører jevnt gjennom prosessen. Du kan også prøve å bruke ingredienser som alkohol eller sukker, som begge senker frysepunktet til blandingen og hindrer dannelsen av store iskrystaller. Etter at iskremen er ferdig, er det best å overføre den til en lufttett beholder og fryse den så raskt som mulig for å unngå krystalldannelse.

Hva er Iskrem Laget av?

Grunnleggende iskrem er laget av en blanding av melk, fløte, sukker og smaksstoffer. Melk og fløte gir iskremen sin kremete konsistens, sukker tilfører sødme, og smaksstoffer kan være hva som helst fra vaniljeekstrakt til kakao til frukt. Noen oppskrifter kan også inneholde egg, som lager en fransk stil “custard” base for iskremen. Mer kompliserte iskremer kan inneholde tillegg som sjokoladebiter, nøtter, karamell, frukt, og mer.