Svart Bestikk – Test – Dekk Bordet med Sorte Bestikksett

0

Et svart bestikk er med på å gjøre borddekkingen unik og spennende. Dette enten om man benytter bestikket som en kontrast til det hvite klassiske serviset, eller om man kombinerer det med servise i matchende farget stentøy.

I denne oversikten har vi samlet et bredt utvalg av svarte bestikk fra flere kjente leverandører. Mange av bestikkene i denne oversikten er en del av et større servise, men kan selvfølgelig også benyttes individuelt.

Muubs Uta svart bestikk

De fleste av bestikkene i denne oversikten er også tilgjengelig i ulike fargevalg. Dette være seg gull, men også kobber eller klassisk rustfritt stål. Vi håper at denne oversikten kan hjelpe deg å finne et bestikk som svarer til dine forventninger!

Hvilke Svarte Bestikk har vi sett på?

Vi har i denne oversikten sett på flere ulike alternativer innen svarte bestikk. Mange av disse er en del av større populære serviser som Aida Raw, Bitz, Broste Copenhagen, eller Villeroy & Boch sitt Manufacture Rock. Dette er alle spennende stentøyserviser som er med på å gjøre serveringen unik.

Svart Bestikk

Enkelte av bestikk-seriene kommer også tilgjengelig med ulikt tilbehør. Dette kan være kakegafler og tilhørende kakespade, serveringsbestikk og salatbestikk, lange kaffe latte skjeer og annet.

Vi har sett på Følgende Sorte Bestikk:

  • Aida Raw Bestikksett Svart
  • Vargen & Thor ONYX Bestikk Svart
  • Bitz Bestikk 16 Deler Sort
  • Manufacture Rock Bestikksett Sort
  • Broste Copenhagen Tvis Bestikksett Svart
  • Muubs Uta Matt Svart Bestikk
  • Christiania Bestikk Eat Sort

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke svarte bestikk andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Aida Raw Bestikksett Svart

Aida Raw svart bestikk

Fra den populære serviseserien Aida Raw finner vi dette svarte bestikket. Bestikket har et elegant og kontrastskapende design som passer godt på bordet. Bestikket omfatter også sort serveringsbestikk, kakesett og annet.

Bestikket i Aida Raw har et glatt og minimalistisk design. Det svarte bestikket passer godt både til formelle borddekninger, men kan også benyttes hjemme til hverdagsmåltider.

Bestill Aida Raw Bestikk hos Bakeren og Kokken!

Aida Raw bestikk er, ved siden av utgaven i svart, også tilgjengelig i gull og roségull. Dette er alle farger som setter en spennende vri på middagsbordet.

Ved siden av bestikk finner du i Aida Raw-kolleksjonen også svarte serviettringer. Dette gjør at du har mulighet til å kombinere det svarte bestikket med matchende serviettringer. Serviettringene er også tilgjengelig i gull og roségull.

Aida Raw Svart Bestikk finner du hos BakerenogKokken.no!

Aida Raw er en populær serviseserie laget i stentøy. Serien er utviklet av Aida og den danske skuespilleren og redaktøren Christiane Schaumburg-Müller. Serviset byr på spennende kontraster i rått stentøy, i kombinasjon med detaljer i tre og lær.

Aida Raw svart bestikk kommer i sett på både 60 og 16 deler. I bestikksettet på 60 deler finner du 12 kniver, 12 gafler, 12 spiseskjeer og 12 teskjeer. I tillegg følger også 12 kakegafler som kan benyttes til desserten.

Ved siden av tradisjonelt bestikk, finner du i Aida Raw også svart kakesett med kakespade og 4 kakegafler. Videre fører de også et sett med 4 svarte latteskjeer.

Vargen & Thor ONYX Bestikk Svart

Vargen & Thor svart bestikk Onyx

Fra svenske Vargen & Thor finner vi dette spennende svarte bestikksettet. Bestikket har en ruglete overflate som skaper noe helt unikt på bordet. Bestikket er utformet i slitesterkt rustfritt stål som passer godt i hånden.

Det svarte bestikket har fått navnet ONYX og er Vargen & Thor sitt mest populære bestikksett. Bestikkdelene har et hamret skaft som gir en ruglete overflate. Bestikket har en god tyngde slik at det hviler godt i hånden.

Sort Vargen & Thor ONYX Bestikk finner du hos Kitchn!

Ideen bak ONYX bestikket er at måltidet handler om mer enn maten på tallerkenen. Stemningen skapes i kombinasjon med selskapet og gjestene maten oppleves sammen med, kombinert med spennende detaljer i borddekkingen.

Svart ONYX bestikk selges i sett på 16 deler. I dette bestikksettet vil du finne 4 kniver, 4 gafler, 4 skjeer og 4 teskjeer. Bestikket kan vaskes i oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringen mer effektivt.

Ved siden av ONYX svart bestikk, finner du fra Vargen & Thor også tilsvarende bestikk i andre farger. Fenix er deres kobberfargede utgave av bestikket, mens Aura er et cava-farget alternativ. Bestikket i gull har fått navnet Nimbus og utgaven i fargen speil-sølv har fått navnet Gråfot.

Bitz Bestikk 16 Deler Sort

Bitz bestikksett sort

Et annet populært servise, som har slått seg opp de siste årene er Bitz. Bitz servise er laget i stentøy og finnes i flere fargevalg. Servisedelene kjennetegnes av røffe overflater med spennende fargekombinasjoner.

Som en del av Bitz servise finner vi også deres svarte bestikksett. Bestikket fra Bitz skaper en spennende borddekking og passer godt sammen med det fargerike serviset i serien.

Bestill Sort Bitz Bestikk hos Bakeren og Kokken!

Det svarte Bitz bestikket kommer i sett på 16 deler. I dette bestikksettet finner man 4 kniver, 4 gafler, 4 skjeer og 4 teskjeer. Ved siden av det klassiske bestikket finner man også svart sauseskje samt et eget svart salatbestikk.

Bitz svart bestikk skal vaskes for hånd, og er ikke egnet for oppvaskmaskin. Dette gjør at man kanskje helst vil prioritere å bruke det ved mer spesielle anledninger. Dette betyr ikke at man ikke har mulighet til å pynte opp middagsbordet også til hverdags.

Ved siden av utgaven i svart, kommer Bitz bestikk også i andre fargevalg. Her kan du velge mellom utgaver i matt stål eller messing. Også for disse fargevalgene vil du finne matchende tilbehør som sauseskje og salatbestikk.

Manufacture Rock Bestikksett Sort

Manufacture Rock bestikk svart

Manufacture Rock er en spennende servise-serie fra Villeroy & Boch. Tallerkenene i serviset har en røff og ruglete overside som minner om ujevn skiferheller. Dette skaper et spennende blikkfang, og er med på å gjøre borddekkingen unik.

I Villeroy & Boch sin Manufacture Rock serie finner vi også et svart bestikk. Det svarte bestikket passer perfekt til den røffe og ruglete overflaten på de mørke tallerkenene i serien.  

Bestill Manufacture Rock Svart Bestikk hos NordicNest.no!

Ved siden av et bredt utvalg av asjetter og serveringsfat i Manufacture Rock serien, finner du også et utvalg av matchende sorte vinglass. Vinglassene har gjennomsiktig skål i glass, men glassets stett er farget i svart. Dette gjør at vinglassene passer godt med det svarte bestikket og det tilhørende serviset.

Det svarte bestikket i Manufacture Rock fra Villeroy & Boch selges i sett på 16 deler. Her finner du 4 kniver, 4 gafler, 4 spiseskjeer og 4 teskjeer. Bestikksettet finnes også i en utgave med 20 deler, der med 4 ekstra mindre kakegafler.

Bestikket har matte og flate overflater som hviler godt i hånden. Det svarte bestikket passer godt for å pynte opp bordet til finere middager, men det kan også benyttes til mer hverdagslig bruk. Bestikket er laget i rustfritt stål.

Broste Copenhagen Tvis Bestikksett Svart

Broste Copenhagen Bestikk Tvis svart

Den danske merkevaren Broste Copenhagen er kjent for sine ikoniske stentøyserviser. Her har de lånt farger og inspirasjon fra den danske naturen, og utviklet serier som Nordic Sea, Nordic Sand og Nordic Coal.

Tvis er en bestikkserie fra Broste Copenhagen, som gjerne kan benyttes i kombinasjon med deres populære serviser. Bestikket er tilgjengelig i matt svart, men finnes også i en gullfarget utgave.

Bestill Broste Copenhagen Tvis Bestikk hos Nordic Nest!

Tvis svart bestikk er tilgjengelig i sett på 4 eller 16 deler. I settet på 16 finner du 4 kniver, 4 gafler, 4 skjeer og 4 teskjeer. Bestikksettet på 4 deler inneholder det samme utvalget med da til 1 kuvert.

Ved siden av klassisk bestikk, finner du også annet serveringsbestikk i svart. Dette omfatter svart kakespade og salatbestikk, samt lange teskjeer til eksempelvis cafe latte. Disse delene er også tilgjengelig i en utgave i gull.

Tvis er ikke det eneste alternativet med svart bestikk fra Broste Copenhagen. I deres Hune serie finner du også et titanium black bestikk som kanskje kan være av interesse.

Ved siden av å være tilgjengelig i sort er Broste Copenhagen Hune bestikk også tilgjengelig i en hamret kobberutgave, hamret børstet satin, børstet satin og titanium espresso.

Muubs Uta Matt Svart Bestikk

Muubs Uta svart bestikk

Fra Muubs finner vi deres svarte Uta bestikk. Bestikket har et matt svart design, og er preget av et skaft med røffe og ujevne overflater.

Det er disse ujevnhetene som er med på å gjøre Uta bestikket fra Muubs så spennende. Ujevnhetene i bestikkets skaft er laget ved at de har blitt hamret over varme glør. Navnet Uta er bygget fra det japanske ordet Utareta som betyr at noe er hamret eller slått.

Bestill Muubs Uta Svart Bestikk hos NordicNest.no!

I det svarte bestikksettet fra Muubs finner du 16 ulike bestikkdeler. Bestikksettet består her av 4 kniver, 4 gafler, 4 skjeer og 4 teskjeer. De ujevne overflatene gir bestikket et røft og rustikt preg, noe som gir en unik oppdekking på bordet.

Bestikket kan gjerne benyttes i kombinasjon med et røft stentøyservise. Den ujevne plekterformede asjetten du kan se på bildet er fra Muubs sin Mame kolleksjon. Denne i fargevalget Kaffe. I Meme serien finner du også tilsvarende serveringsfat og skåler, i tillegg til mugger og krus.

Det svarte bestikket kan selvfølgelig også benyttes i kombinasjon med andre serviser. Dette gjerne sammen med mer tradisjonelle hvite porselentallerkener, eller sammen med mer røffe tallerkener i stentøy.

Christiania Bestikk Eat Sort

Christiania Bestikk EAT sort

Fra norske Christiania Bestikk finner vi deres Eat bestikk. Dette er et stilrent og pent bestikk i matt sort farge. Settet selges i enkle sett med fire deler til ett kuvert.

Bestikksettet består av deler til ett kuvert. Dette omfatter en kniv, en gaffel, en spiseskje og en teskje. Settet har en rimelig kuvertpris, og gjør at du har mulighet til å raskt komme i gang med samlingen.

Bestill Svart EAT Bestikk hos CG.no!

Ved siden av å være tilgjengelig i sort, finner du Christiania sitt Eat bestikk også i andre farger. Her kan du velge mellom utgaver i gull og rosêgull, i tillegg til deres utgave med navnet Eat stein. Alle bestikkene kommer i sett med 4 deler.

Ved siden av Eat serien finner du fra Christiania også et bredt utvalg av andre bestikk. Dette omfatter navn som Torino og Toscana, samt Sorrento og Mineo. Disse bestikkene selges i flere sett med flere kuverter.

Eat-kollekjsonen fra Christiania Bestikk er slik vi ser den eneste serien per i dag som tilbyr farget bestikk i sort eller gull.   

Hvorfor Bruke Svart Bestikk?

Svart bestikk gir et moderne og sofistikert utseende til din bordsetting. Det gir en unik vri og skiller seg ut fra tradisjonelt sølv eller rustfritt stålbestikk.

Svart bestikk kan skape en sterk visuell kontrast til lyst porselen eller klart glass, noe som kan bidra til en mer minneverdig spiseopplevelse. Ditt valg av bestikk bør imidlertid reflektere din personlige stil og passe til resten av borddekkingen.

Kan Svart Bestikk Vaskes i Oppvaskmaskin?

Dette kan variere avhengig av merke og spesifikk type av svart bestikk du kjøper. Noen typer svart bestikk er oppvaskmaskin sikre, mens andre kan bli misfargede eller miste sin svarte finish hvis de vaskes i oppvaskmaskinen.

I tvilstilfeller er det alltid best å sjekke produsentens instruksjoner eller spørre selgeren. Uavhengig av produsentens anbefalinger, for å bevare det sorte belegget lengst mulig, kan det være best å vaske slikt bestikk for hånd og tørke det umiddelbart for å forhindre vannflekker.

Kan Svart Bestikk Benyttes til Hverdags?

Ja, svart bestikk kan definitivt brukes til daglig bruk. Men som nevnt tidligere, for å forlenge levetiden og bevare det svarte belegget, kan det være lurt å vaske det for hånd og tørke det umiddelbart etter hver bruk.

Dette betyr ikke at svart bestikk ikke også kan brukes til spesielle anledninger – det kan faktisk gi en elegant og moderne touch til din bordsetting.

Hvilke Tallerkener og Serviser Passer til Svart Bestikk?

Svart bestikk kan passe godt med en rekke serviser, alt avhenger av hvilken stemning du ønsker å skape. Hvis du ønsker en moderne, minimalistisk stil, kan svart bestikk brukes med hvite eller grå tallerkener.

For en mer dristig og dramatisk effekt, prøv svart bestikk med fargerike eller mørkfargede tallerkener. Hvis du går for en elegant og raffinert stil, kan du bruke svart bestikk med krystallglass og fin porselen. Husk at det viktigste er at bordinnstillingen reflekterer din personlige stil og passer til anledningen.