Morsomme Eggeglass – Test – 8 Kule og Artige Eggeskåler

0

Et eggeglass behøver ikke å være anonymt og kjedelig. I denne oversikten har vi sett på flere ulike morsomme og unike alternativer som vil være med på å pynte opp og samtidig skape et spennende innslag på frokostbordet.

Mummi farger

Glassene i oversikten er ikke alle nødvendigvis morsomme, men de kommer med unike elementer som gjør at de raskt blir lagt merke til. Ønsker du mer inspirasjon finner du flere alternativ i vår oversikt over eggeglass, samt ulike eggeglass i tre.

Eggeglasset benyttes gjerne i forbindelse med servering av frokosten, og kommer ofte som en del av et større servise. Kokt egg nytes gjerne som en del av helgefrokosten, mens andre tar seg tiden når det er påske, eller når man får besøk av gjester.

Hvilke Eggeglass har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et sett med morsomme og unike eggeglass. Målet har ikke nødvendigvis vært å finne glass som man ler av, men heller alternativer som skaper et unikt og spennende element på frokostbordet.

Morsomme eggeglass

Eggeglassene kommer fra ulike leverandører og kommer i ulike materialer. I oversikten vil du finne eggeglass i porselen, glass og tinn, alle med ulike ideer og konsepter bak seg. Enkelte av alternativene er også del av større serviser, eller annet dekketøy, slik at du har mulighet til å kombinere.

Vi har sett på Følgende Eggeglass:

  • Tassen Eggeglass
  • Mummitrollet Eggeglass
  • Peking Duck Foot fra Perfect Imperfection
  • Eggeglass fra Norgesglasset
  • New Wave Eggeskåler fra Villeroy & Boch
  • Newport Eggeglass i Tinn
  • Chess Eggeglass
  • Valetta Eggeglass

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke av de morsomme eggeglassene andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Tassen Eggeglass

Tassen eggeglass

Et morsomt og unikt sett med eggeglass, er denne kolleksjonen med emosjonelle eggeholdere fra Tassen. Hvert av glassene kommer med et ansikt som viser flere følelsesladde uttrykk.

I kolleksjonen fra Tassen finner vi seks ulike design innen deres eggeglass. Glassene er tilgjengelig i sett på to glass, der hvert av de kommer med individuelle uttrykk. Dette omfatter settene Kyssende & Forelsket, Nam & Vær så snill, og Lykkelig & Gretten.

Bestill Tassen Eggeglass hos Coolstuff.no!

De morsomme uttrykkene er med på å bidra med noe spennende og unikt på frokostbordet. På denne måten blir disse eggeglassene raskt et samtaleemne, der man også kan sammenligne de ulike uttrykkene rundt bordet.

Ved siden av eggeglass, finner man i Tassen-kolleksjonen også annet Tassen kjøkkenutstyr. Dette omfatter følelseskrus og følelseskopper i ulike størrelser, oppbevaringsbokser, store og små skåler, følelseskanne, sukkerskål og annet.

Alle delene i Tassen-serviset kommer med ulike ansikt eller følelser. Serien er laget i Tyskland, og kommer i hvit keramikk. Glassene kommer også med en lekker finish slik at de også blir dekorative elementer under serveringen.

Mummitrollet Eggeglass

Mummi farger

Et annet sett med artige eggeglass, er dette settet med være venner fra Mummidalen. Glassene kommer i en utgave i svart/hvitt, og en utgave med farger. Begge settene består av fire eggeglass.

I det hvite settet med farger finner vi fire glass med de kjente karakterene. Dette omfatter Lille My, Mummitrollet og Snusmumrikken, og Mummifamilien på tur og på stranden. I settet med hvite eggeglass med svart dekorasjon finner vi også ulike motiver, deriblant Hattifnattene på båttur.

Bestill Mummi Eggeglass i Farger hos NordicNest.no!

Mummitrollet har vært veldig populært de siste årene, da spesielt gjennom Mummikoppene. Dette er dog ikke den samme kolleksjonen da Mummikoppene utvikles av Arabia, mens disse eggeglassene utvikles av Pluto Produkter.

Mummitrollet er her med på å skape et spennende og morsomt element på frokostbordet. Det at de ulike settene består av 4 individuelle illustrasjoner, gjør at hver av gjestene rundt bordet kan ha sitt eget design.

Se også den Sorte Utgaven!

Blant Pluto Produkter sin kolleksjon av Mummiprodukter med tilsvarende design, finner vi også salt- og pepperbøsse, flate eggeglass med fat, ildfast form og gryteunderlag. Enkelte av delene kommer både med kulørte og svart dekor.

Peking Duck Foot fra Perfect Imperfection

Serax Peking Duck Foot

Et morsomt og unikt alternativ til eggeglass er dette Peking Duck Foot glasset fra Serax. Glasset består av en andefot, som holder egget oppe i noe som kanskje kan minne om et knust eggeskall.

Selv om de færreste nok serverer andeegg til frokost, bringer disse eggeglassene klare referanser til eggets opphav.

De unike Peking Duck Foot eggeglassene er designet av belgiske Roos van de Velde, og er en del av hennes Perfect Imperfection kolleksjon. Andre deler i denne serien er skålene du ser i bakgrunnen på bildet over.

Bestill Peking Duck Food fra Serax hos NordicNest.no!

Videre i Perfect Imperfection kolleksjonen fra Roos van de Velde finner du også andre ulike tallerkener og skåler med tilsvarende ujevnheter. Disse delene kan være med på å skape en spennende og unik borddekking.

Eggeglassene er laget i kinesisk benporselen, og har en høyde på 9 cm. Diameteren på glasset er på 5 cm. Selges enkeltvis. Eggeglasset kan vaskes i oppvaskmaskinen, og kan også benyttes i mikrobølgeovnen.

Eggeglass fra Norgesglasset

Norgesglasset Eggeglass

Et annet eggeglass med morsomme referanser, er dette settet med Norge-glass. Designet er her lånt fra de tradisjonelle syltetøyglassene med Norge emblem på siden. Eggeglassene gir med dette klare referanser til en type kulturhistorie som mange har vokst opp med.

De morsomme Norgesglass eggeglassene kommer i sett på fire, der alle er utsmykket med den klassiske og velkjente Norgesglass logoen. På denne måten minner glasset om våre norske tradisjoner, og i mange tilfeller også våre foreldre eller besteforeldre.

Bestill Norgesglassene hos Christiania Glasmagasin!

Ved siden av å benyttes til å servere hardkokte eller bløtkokte egg, kan disse eggeglassene også benyttes til snapsglass ved barskapet. Glassene har et volum på rett over 3 cl, og egner seg dermed godt både til snaps og til akevitt.

Blant produkter i Norgesglasset-serien finner man videre også annet kjøkkenutstyr og serveringsartikler. Velg her mellom oppbevaringsglass, syltetøyglass med tilhørende strikker og metallhengsel, eller alternativet med metallokk. Dette er de originale Norgesglassene.

Videre finner man i tilsvarende design også vannflaske, glassboller, drikkeglass, samt ulike kjøkkenhåndklær og serveringsfat. Dette gjør at man har muligheten til å sette frem en større borddekking, der flere av delene kommer med referanser til det klassiske Norgesglasset.

New Wave Eggeskåler fra Villeroy & Boch

Et kult alternativ er disse eggeskålene fra Villeroy & Boch sitt New Wave serviset. Eggeskålen er bølget slik at egget blir hevet frem, samtidig som det dannes en skål for oppbevaring av teskjeen.

Kombinasjonen av holder til egget, og skål til egnet bestikk, gjør dette til en dekorativ men samtidig klassisk servisedel. Som resten av New Wave serviset er eggeglasset laget i porselen, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Bestill New Wave Eggeglass hos Nordic Nest!

De bølgede elementene ved New Wave porselen serviset, er samtidig med på å gjøre dette til et spennende alternativ. Ved siden av eggefatet, finner du i dette serviset også et bredt utvalg av andre servisedeler og dekketøy.

Velg her mellom kaffekrus og kaffekopper, firkantede tallerkener og asjetter, kaffeglass, samt ulike skåler og bestikk. Alle servisedelene i Villeroy & Boch sin New Wave er preget, nettopp av de morsomme bølgene.

Eggeglasset i New Wave serien selges enkeltvis og har en størrelse på 10 x 13 cm. Høyden på eggefatet er på 3 cm. Glasset er laget i porselen og kan benyttes både i mikrobølgeovn, så vel som i oppvaskmaskin.

Newport Eggeglass i Tinn

Newport Eggeglass i Tinn

Dette eggeglasset fra Newport er laget i høykvalitets tinn, og setter med dette et eksklusivt bidrag til å pynte opp under frokosten. Eggeglasset hviler på to kyllingføtter og skålen er utformet som et halt egg slik vi må anta det ser ut etter klekking.

Kyllinger gir her en naturlig referanse til hønseegg, og er dermed et godt utgangspunkt for et eggeglass. Glasset i tinn passer her også godt til bruk i påsken, der egg og kyllinger står sentralt.

Bestill Eggeglass i Tinn hos NewportHome.no!

Newport Home fører også andre eggeglass i harde metaller. Her finner du også tilsvarende alternativ både i messing og sølv. Her hviler skålen på et sett med tre løvepoter, og gir med dette referanser til kongelighet.

Glasset vaskes over med en fuktig klut etter bruk, og tørkes av umiddelbart. Dette for å bevare den skinnende glansen lengst mulig. Eggeglasset har en høyde på 4,5 cm.

Chess Eggeglass

Eggeglass sjakkbrikker

Fra Jotex finner vi dette settet med eggeglass designet som sjakkbrikker. Settet består av seks ulike glass med ulike utforminger. På denne måten skaper man en morsom variasjon og lekenhet rundt bordet.

Settet består av seks ulike sjakkbrikkeglass der tre er sorte og tre er hvite. Brikkene kommer her med brikker, eller eggeglass, i form av konge, dronnig, hest, springer, tårn og bonde. På samme måte som på sjakkbrettet har de ulike brikkene ulik høyde, noe som gjør settet ekstra spennende og unikt.

Bestill Chess Eggeglass på Jotex.no!

Glassene er laget i dolomittporselen, og kommer i hvitt og sort. Brikkene er formet etter tradisjonelle sjakkbrikker, men er selvfølgelig samtidig også utformet slik at det nykokte egget skal kunne hvile trygt på toppen.

En fare vi kan se her er at det fort kan bli litt konkurranse rundt hvem som skal ha de ulike eggeglassene. Mens kongen og dronningen antagelig kan bli populære, er det gjerne én som blir sittende igjen med bonden. Her er det viktig å huske at antallet bønder også kan være avgjørende under et sjakkspill.

Valetta Eggeglass

Valetta Eggeglass

Fra Jotex finner vi også dette settet med Valetta eggeglass i hvit dolomittporselen. Settet består av totalt fire glass, alle utformet i form av historiske klassiske byster, selvfølgelig med plass til et egg på toppen.

Valletta (med dobbel L) er som kjent hovedstaden på Malta, det øy-baserte landet som ligger sør for Italia. Her er det for oss ukjent om disse eggeglassene representerer reelle byster lokalisert i Valletta, eller om de kun skal representere gammel syd-europeisk historie.

Valetta Eggeglass Bestiller du hos Jotex.no!

Uansett bidrar disse eggeglassene med et spennende og unikt preg på bordet. Glassene minner om Romertiden, og skaper med dette et klassisk og historisk element til borddekkingen. Hvert av de fire eggeglassene i settet er unike i sitt design.

Eggeglassene har en høyde på 11 cm, og en bredde på 9 cm. Glassene er laget i dolomittporselen, og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Selges i sett på fire glass utformet som klassiske byster.

Hvor Lenge Skal et Egg Koke?

Eggeglass benyttes som en del av dekketøyet for å servere kokt egg. Dette kan være både hardkokt egg og bløtkokt egg. Men hvor lenge skal ett egg koke?

Et bløtkokt egg kjennetegnes av en hard ytre eggehvite, og en myk gul eggeplomme. Hvor mye av eggeplommen som ønskes kokt er avhengig av gjestens personlige ønsker. Et hardkokt egg skiller seg fra et bløtkokt, ved at også hele den gule plommen er kokt hard.

Still inn din Egg-timer!

Et bløtkokt egg skal koke et sted mellom 4-6 minutter. Ønsker du en mellomting, et såkalt smilende egg, skal egget koke i 7-8 minutter. For hardkokte egg kokes egget i 8-10 minutter.

Her kan du stille inn din egg timer eller kjøkkentimer, slik at tidtakingen blir perfekt.

For å unngå at egget sprekker under koking kan det være lurt å gjøre noen forberedelser. Grunnen til at egget sprekker er den raske temperaturendringen. For å unngå dette kan det være lurt å ta ut egget av kjøleskapet en stund før du legger det over i det varme vannet. Enkelte anbefaler her at man tar det ut allerede kvelden i forveien.

Som et alternativ er det også mulig å begrense sannsynligheten for at egget sprekker, ved å stikke et hull i eggeskallet. Her finner man eggestikkere som er designet for nettopp dette.

Kokt egg

Hvorfor Bruke Morsomme Eggeglass?

Et morsomt eggeglass er med på å skape stemning rundt bordet. Eggeglassene kan også fort bli et samtaleemne under frokosten, og det kan bryte isen i sosiale sammenhenger. Å ha morsomme eggeglass kan være med å bidra til å gjøre måltidet mer interessant.

Hva Gjør et Eggeglass Morsomt?

I oversikten over har vi valgt eggeglass som er unike, og som skiller seg fra mer tradisjonelle eggeglass. Selv om man ikke vil le av alle, er de med på å skape en kreativ borddekking. Det kan være morsomme figurer, farger eller funksjoner som gjør eggeglasset spesielt og engasjerende.

Hvilke Materialer brukes til Eggeglass?

Eggeglass kommer i ulike materialer. De vi har inkludert i oversikten kommer i keramikk, porselen, glass og tinn. Eggeglass kommer også i tre og andre materialer. Ulike materialer kan ha forskjellig vekt og holdbarhet, og noen kan være mer egnet for daglig bruk, mens andre kan være mer dekorative.

Eggekartong

Må Eggeglasset Matche Serviset?

Det er ikke noe krav at eggeglasset skal matche resten av serviset. Dette gjelder spesielt når det kommer til morsomme og unike eggeglass. Velg allikevel et eggeglass som passer inn i borddekkingen. Selv om eggeglasset ikke nødvendigvis må matche i farge eller stil, bør det harmonere med de øvrige elementene på bordet for å skape en sammenhengende estetikk.

Hvor Kan Man Kjøpe Morsomme Eggeglass?

Morsomme eggeglass kan kjøpes i mange butikker som selger kjøkkenutstyr, både i fysiske butikker og online. Nettbutikker kan gi deg tilgang til et bredere utvalg og muligheten til å sammenligne priser og design enklere.

Er Morsomme Eggeglass Dyre?

Prisen på morsomme eggeglass kan variere mye avhengig av design, materialer og merke. Du kan finne rimelige alternativer som fortsatt tilfører et morsomt preg til bordet, eller investere i mer eksklusive eggeglass som også fungerer som dekor.