Kjøkkenredskaper – Test – Redskaper til Matlagingen

0

Kjøkkenredskaper er essensielle under matlagingen. Dette gjelder både mens man rører i grytene, men også når man skal forsyne seg fra stekepannen, suppa eller gryteretten.

De Buyer B Boys Redskaper

Det finnes i dag mange ulike serier å velge mellom. Her kan man vurdere kjøkkenredskaper i ulike design og materialer, samt ulike bruksområder.

Ofte velger man gjerne et enklere startsett når man flytter for seg selv, før man senere oppgraderer til en mer dekorativt og solid kolleksjon. I oversikten under vil du finne alternativer for begge disse gruppene.

Hvilke Kjøkkenredskaper har vi sett på?

Vi har forsøkt å velge ut ulike sett og serier med kjøkkenredskaper basert på ulike egenskaper. Her har vi ønsket å få frem variasjoner i valg av materiale, samt valg i kvalitet og pris. Du vil derfor finne ulike alternativer med kombinasjoner i tre, rustfritt stål, silikon og plast.

Kjøkkenredskaper

Målet er at du skal kunne finne et sett med redskaper som faller i smak, og som passer til ditt eksisterende kjøkkenutstyr. Vi håper at oversikten skal være en kilde til inspirasjon, og at den skal hjelpe deg å få et overblikk over utvalget.

Vi har sett på Følgende Kjøkkenredskap:

 • Staub Kjøkkenredskap i Silikon og Akasietre
 • Profile Kjøkkenutstyr fra Brabantia
 • Profile Kjøkkenredskap i Tre
 • De Buyer B Boys med Treskaft
 • Fiskars Functional Form
 • Joseph Joseph Redskapssett
 • Rosti Optima Black Edition Sett
 • Eva Solo Nordic Kitchen

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kjøkkenredskaper andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Staub Kjøkkenredskap i Silikon og Akasietre

Staub Kjøkkenredskaper i Tre

I dette redskapssettet fra franske Staub, finner vi et bredt utvalg av kjøkkenutstyr. Settet har et flott rustikk design, utviklet i silikon og akasietre.

De rustikke delene i Staub sitt sett med kjøkkenredskaper er designet i matt svart silikon, med et håndtak i akasietre. De klassiske håndtakene i tre er med på å fremheve kvaliteten og identiteten til de ulike redskapene.

Staub stekespade

De svarte silikonredskapene er kan benyttes på alle stekepanner og gryter, inkludert non-stick. Silikonredskapene har høy varmetoleranse, og er samtidig enkle å rengjøre. På grunn av håndtakene i tre, vaskes kjøkkenredskapene for hånd etter bruk.

Bestill Staub Kjøkkenredskap hos Nordic Nest!

Håndtakene i tre er ergonomisk utformet, og passer godt i hånden. Håndtakene kommer også med et praktisk og dekorativt hull, slik at du har mulighet til å henge opp redskapene.

Settet har et bredt utvalg av deler. Her kan du velge mellom suppeøse, stekespade med riller, universalspade, slikkepott, ulike serveringsskjeer, bakepensel, universaltang, hullsleiv, wokspade, risottoskje med hull, samt annet.

Se Full Oversikt hos NordicNest.no!

Det store utvalget gjør at du har mulighet til å bygge ut samlingen etter hvert som behovene oppstår. Her kan man begynne med en tradisjonell stekespade og serveringsskje, og utvide videre når man ser behov.

Staub Hullsleiv

Redskapene fra Staub varierer i størrelse. De fleste av de ulike delene har en lengde på 31 cm, mens enkelte av redskapene er mindre. Den minste serveringsskjeen er eksempelvis på 22 cm.

Staub er en fransk merkevare, kanskje mest kjent for sine kulørte emaljerte støpejernsgryter. Staub tilbyr også et bredt utvalg av kjøkkenutstyr, som ildfaste former og stekepanner, fonduesett, oljeflasker og annet.

Profile Kjøkkenutstyr fra Brabantia

Brabantia Profile Kjøkkenredskap

Brabatia Profile kjøkkenredskaper er flott designet med håndtak i rustfritt stål, og bruksdel i svart nylon. Nylonmaterialet gjør at stekespade, serveringsskjeer og visp også kan benyttes på non-stick overflater. Nylonredskapet er slitesterkt og varmebestandig, og kan tåle temperaturer opp til 220 grader.

I Profile-serien fra Brabantia finner du også matchende kjøkkenredskaper der bruksdelen også kommer i rustfritt stål. Disse tåler høyere temperaturer, men bør da ikke benyttes på non-stick belegg.

Startsettet fra Brabantia Profile kommer i et sett med 4 redskaper. Dette omfatter en stekespade, en serveringssleiv, en hullspade, og en suppesleiv. Stekespaden har en lengde på 35,1 cm.

Bestill Brabantia Profile Redskapssett NordicNest.no!

Startsettet gir deg en god start, slik at du har det mest nødvendige av kjøkkenapparater tilgjengelig. Dette kan være praktisk om du nylig har flyttet for deg selv (eller som gave), eller om du rett å slett ønsker å bytte ut det gamle med noe nytt.

De ulike delene i settet kan også kjøpe individuelt. Her finner du også andre kjøkkenredskaper som klype, rivjern, ballongvisp, potetmoser, pizzaskjærer, korketrekker, iskremskje, boksåpner, pastasleiv, serveringsskje, ostehøvler, potetskreller og annet.

Se Oversikt over de Ulike Redskapene hos Nordic Nest!

Her kan det variere hva som er tilgjengelig i svart utgave, og hva som er tilgjengelig i stålutgave. Brabantia Profile har også kjøkkenredskaper i tre, men her er utvalget mer begrenset.

Profile Kjøkkenredskap i Tre

Fra Brabantia Profile finner vi også et sett med kjøkkenredskaper i tre. Mange ønsker seg stekespader og serveringsskjeer i treverk, da de ikke ønsker at plastelementer skal ende opp i maten.

Kjøkkenredskapene er laget i bøk tre, der årringene kommer frem på en vakker måte. Treverket er med på å skape en organisk og naturlig følelse rundt matlagingen og serveringen.

Kjøkkenredskaper i tre fungerer godt til å steke med, samt til å røre i gryteretter eller tilsvarende matretter. Treredskaper er samtidig også vennlige mot non-stick belegg, og kan derfor benyttes i slike stekepanner og gryter.

Bestill Brabantia Profile Kjøkkenredskaper i Bøk Tre hos Nordic Nest!

Startsettet med kjøkkenredskaper i tre fra Brabantia består av tre deler. En sleiv med lengde på 32,5 cm, en spatelsleiv med lengde på 32,5 cm, og en hjørnesleiv med lengde på 30,5 cm. Se bildet for en bedre forståelse av de ulike redskapene.

De ulike delene kan også kjøpes enkeltvis, dersom dette er ønskelig. I tilsvarende serie finnes også et flott salatbestikk, samt et bredt utvalg av ulike skjærefjøler i tilsvarende materiale. Kombiner gjerne kjøkkenredskapene i tre, med redskaper i rustfritt stål eller nylon.

De Buyer B Boys med Treskaft

De Buyer B Boys Redskaper

Fra franske De Buyer finner vi denne spennende og røffe serien med kjøkkenredskaper. B Bois er en serie med rustikke redskaper med et naturlig preg. Delene er produsert i høykvalitets rustfritt stål, og kommer med skaft i bøk tre.

Kombinasjonen av rustfritt stål, og skaft i bøk tre, er med på å gi dette settet med kjøkkenredskaper en elegant utstråling. Redskapene er behandlet med bivoks for å gjøre de mer behagelige å bruke.

De ulike delene innen De Buyer B Boys kjøkkenredskaper kan kjøpes separat. Her finner du serveringsskjeer med og uten hull, suppesleiv, potetstapper, hullsleiv og spagettisleiv, samt stekespader med- og uten avrenningshull.

Se Utvalget innen B Boys Kjøkkenredskaper fra De Buyer!

De Buyer er kanskje mest kjent for sine stekepanner i stål. Kjøkkenredskapene i stål passer derfor godt her. Redskapene kan også benyttes under grilling eller sammen med jerngryter og stekepanner. For non-stick panner anbefales redskaper i egnet plast eller tre.

Redskapene vaskes for hånd etter bruk. Dette da det ikke er ønskelig at treverket blir utsatt for vann over lengere tid.

Fiskars Functional Form

Fiskars Functional Form Kjøkkenredskaper

Fiskars sin Functional Form kolleksjon er en serie med praktiske og funksjonelle produkter til kjøkkenet og til hagen. Serien kjennetegnes av sitt svarte eller hvite design, ofte med oransje detaljer.

Blant kjøkkenredskaper tilbyr Fiskars Functional Form flere alternativer. I utgaven med oransje detaljer finner vi et bredt utvalg av praktiske verktøy til kjøkkenet. Delene er solide og praktiske i bruk, og er samtidig rimelige i pris.

Blant Fiskars Functional Form kjøkkenredskaper finner vi stekespade, skreller til grønnsaker og poteter, tang, sleiv med og uten huller, pastasleiv, pensel, med mer.

Bestill Fiskars Functional Form Kjøkkenredskap hos Nordic Nest!

I tilsvarende fargekode finner vi også et bredt utvalg med kjøkkenkniver, ulike rivjern og grønnsakskuttere, hvitløkpresse, sitronpresse, dørslag og annet.

Fiskars Functional Form hullsleiv

Det store utvalget gjør at du har mulighet til å kombinere og sette sammen ditt utvalg av kjøkkenredskaper. Utvalget gjør samtidig at du har mulighet til å finne verktøy for de aller fleste oppgaver på kjøkkenet.

De ulike kjøkkenredskapene fra Fiskars Functional Form er laget i en kombinasjon av silikon og nylon/polyamid. Dette er materialer som egner seg godt, også på non-stick overflater. Redskapene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Joseph Joseph Redskapssett til Kjøkkenet

Joseph Joseph Kjøkkenredskap

Om du er på ute etter et større startsett innen kjøkkenredskaper, kan Joseph Joseph Elevate 100 være et godt utgangspunkt. Settet består av en karusell med seks essensielle redskaper til matlagingen.

Delene i redskapssettet er laget i skinnende rustfritt stål, med et mykt skaft i silikon. Silikonskaftene er varmeresistente, og tåler temperaturer opp til 270 grader. Delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Joseph Joseph Elevate 100 er designet for å holde kjøkkenbenken din ren, samtidig som den sørger for at kjøkkenredskapene er mer hygieniske. Med et lodd i håndtaket kombinert med en høyde på håndtaket, løftes redskapene slik at de ikke er i kontakt med kjøkkenbenken. Derav navnet Elevate.

Bestill Joseph Joseph Elevate 100 hos Bakeren og Kokken!

Karusellen som benyttes som stativ for dette redskapssettet er roterbart. Dette betyr med andre ord at du har mulighet for å vri på karusellen for å få frem ønsket redskap. Karusellen er også dekorativ, samtidig som den hjelper deg å holde orden på kjøkkenutstyret.

Settet består av 6 ulike redskapsdeler. Her vil du finne en pastaøse, en stor og en liten hullsleiv, en grytesleiv, en suppeøse, og en perforert palettkniv/stekespade.

Rosti Optima Black Edition Sett

Fra danske Rosti, finner vi dette settet med Optima kjøkkenredskaper. Settet består av fire deler, og gir deg et godt utgangspunkt for matlagingen.

Settet har fått navnet Optima Black Edition, og er utstyrt med svarte håndtak. De ulike delene er også tilgjengelige med håndtak i ulike farger. Håndtakene kommer samtidig med hull, slik at det er mulig å henge de opp.

Settet fra Rosti består av fire deler. Her finner du en suppeøse, en stekespade med hull, en hullskje, og en serveringsskje.

Bestill Rosti Kjøkkenredskap hos NordicNest.no!

Redskapene er laget i nylon, og kan dermed også benyttes på steke- og kokekar med non-stick belegg. Redskapene er også varmetolerante opp til temperaturer på 220 grader. Redskapene kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Eva Solo Nordic Kitchen

Nordic Kitchen er en serie med kjøkkenutstyr fra danske Eva Solo. Som navnet tilsier, er designet inspirert av den nordiske tradisjonen innen kjøkkenutstyr.

Kjøkkenredskapene fra Nordic Kitchen serien til Eva Solo er laget med verktøy i svart silikon, og med skaft i eik tre. Kombinasjonen av svart silikon og treskaft er med på å gi de ulike delene et rustikk og klassisk preg, samtidig som det har moderne elementer.

Treskaftene i eik er med på å gi kjøkkenredskapene fra Eva Solo Nordic Kitchen et nordisk og organisk preg. Om vi ser på resten av Nordic Kitchen kolleksjonen finner vi igjen eikeskaftet i seriens stekepanner og kasseroller.

Eva Solo Nordic Kitchen finner du hos NordicNest.no!

Elementer av eik er også benyttet som håndtak for seriens kaffekanne og presskanne, samt som detaljer i serveringsbrett, kjøkkentimer, saltkar og annet. De svarte elementene er også gjennomgående i serien.

Blant Eva Solo Nordic Kitchen kjøkkenredskaper finner vi en stekespade på 28 cm, en stor og en liten gryteskje med lengde på 27 cm, og en sleiv på 20 cm.

Silikonmaterialet gjør at kjøkkenredskapene fra Eva Solo sin Nordic Kitchen serie er kompatible med stekepanner og gryter med non-stick belegg. Skaftene i eik tre gjør at delene ikke skal vaskes i oppvaskmaskinen.

Hva Slags Kjøkkenredskaper Trenger jeg?

Dette avhenger mye av hva du ønsker å lage av mat, og om du skal bruke det til middagsmat eller baking. Noen grunnleggende redskaper som stekespade, øse og sleiv vil være nyttige under middagslagingen. Om du liker å bake, vil du også trenge andre kjøkkenredskaper som slikkepott, deigskrape og pensel.

Bør jeg Velge Kjøkkenredskaper i Plast, Tre eller Stål?

Valget mellom plast, tre og stål avhenger av dine personlige preferanser, samt hva du skal bruke redskapene til.

 • Plast: Kjøkkenredskaper i plast er ofte rimelige, lette å rengjøre, og de vil ikke ripe opp non-stick belegget i panner og gryter. Men de kan smelte hvis de blir for varme, og de kan også absorbere lukt og farger fra mat.
 • Tre: Kjøkkenredskaper i tre er estetisk tiltalende, varmebestandige, og de riper ikke opp belegget i panner og gryter. Men de kan være vanskelige å rengjøre, og kan også absorbere lukt og farger fra mat.
 • Stål: Kjøkkenredskaper i stål er svært holdbare, de tåler høye temperaturer, og de er lette å rengjøre. Men de kan også ripe opp belegget i panner og gryter, og er derfor ikke egnet for alle steke- og kokekar.

Hvor Mange Stekespader Trenger man?

Dette avhenger av hvor ofte du lager mat, men generelt sett kan det være praktisk å ha minst to stekespader. En stor til større retter som krever mer omrøring, og en mindre som er mer presis. Det kan også være praktisk å ha en stekespade i en annen materiale, for eksempel en i plast eller tre til bruk i panner med non-stick belegg, og en i stål til bruk i panner uten non-stick belegg.

Er Kjøkkenredskaper i Plast Trygt?

Generelt sett er kjøkkenredskaper i plast trygt så lenge de er laget av mat-sikker plast. Samtidig er det viktig å merke seg at noen plastredskaper kan smelte ved høye temperaturer, så de bør ikke brukes i ovnen eller for direkte steking over høy varme.

Det har vært bekymringer rundt bruken av BPA i plastprodukter, da det har vært knyttet til helseproblemer. De aller fleste produsenter har i dag gått bort fra bruk av BPA i kjøkkenredskaper, og produkter merket som BPA-fri skal være trygge å bruke.