Kullsyremaskin – Test – Lag Din Egen Brus!

0

Med en kullsyremaskin vil du lett kunne lage kullsyreholdige drikker hjemme på ditt eget kjøkken. I denne oversikten har vi sett på flere ulike maskiner i ulikt design, og med ulik funksjonalitet.

Kullsyremaskiner er praktiske da man kan benytte kaldt vann fra springen. På denne måten har man alltid tilgang på mer eller mindre gratis kullsyrevann når man skulle ha lyst på dette.

Maskinen fungerer ved å hente Co2 eller karbondioksid fra en tilkoblet gassflaske, og tilføre dette i riktig dose til vannflasken. Dette tar kun noen sekunder. På denne måten får du brus eller kullsyrevann. Ønsker du mer smak kan du tilsette dette når kullsyrevannet er ferdig fremstilt.

Hvilke Kullsyremaskiner har vi sett på?

Under vil du finne en oversikt over kullsyremaskiner eller brusmaskiner fra flere av de mest kjente leverandørene. Dette omfatter navn som SodaStream, Aarke, Bubliq og andre. Maskinene varierer i design og funksjonalitet.

Kullsyremaskin

Der kullsyremaskiner tidligere har vært preget av mye plast, kommer mange i dag i rene design og finere materialer. Dette er med å gi maskinene et dekorativt og profesjonelt preg.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kullsyremaskiner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

SodaStream Power Kullsyremaskin

SodaStream Power Kullsyremaskin

Selv om det i dag finnes mange kullsyremaskiner på markedet, er det fortsatt SodaStream som er den mest kjente og etterspurte. Du vil finne en rekke modeller av SodaStream, i ulike prisklasser og med ulikt design og funksjonalitet.

SodaStream Power er en elektrisk kullsyremaskin, og kommer med tre ulike nivåer av kullsyre. Nivået varierer fra forsiktig, vanlig og ekstra boblete. Hvor mye kullsyre du ønsker, velger du ved å trykke på en av de tre knappene på toppen av maskinen.

Bestill SodaStream Power hos Kitchn.no!

Selve kullsyreprosessen skjer på ett klikk, og tar under 30 sekunder. På denne måten får du boblende kullsyrevann på kort tid. Maskinen kommer med kullsyreflaske til 60 liter ferdig kullsyrevann, selv om dette nok er avhengig av kullsyre-styrke.

Enkelte av SodaStream sine kullsyremaskiner er pumpebaserte, og fungerer derfor uten strøm eller batterier. SodaStream Power bruker derimot strøm, og må derfor stå ved stikkontakten. Da dette er en kort prosess, vil ikke denne påvirke strømregningen din nevneverdig.

Se flere Kullsyremaskiner fra SodaStream!

SodaStream Power har et moderne og futuristisk design med overflater i sort og børstet aluminium. Maskinen kommer også med blå LED-lys som er med på å skape den futuristiske looken. SodaStream Power finnes også i hvit utgave for de som ønsker dette.

Den medfølgende plastflasken behøver ikke skrus fast, men festes ved hjelp av SodaStream sin Snap-look funksjon. Kullsyremaskinen kan benytte alle flasker fra SodaStream, med unntak av glassflaskene.

Aarke Carbonator 3 Kullsyremaskin

Aarke Carbonator 3

Aarke Carbonator 3 er et alternativ i flott design, og omtales gjerne som den slankeste kullsyremaskinen på markedet. Maskinen kommer i en rekke designvalg, slik at du skal kunne velge en som passer deg.

Carbonator 3 er Aarke sin tredje generasjons kullsyremaskin. Ulikt fra tradisjonelle apparater i plast, er Carbonator 3 laget i solid rustfritt stål. Dette gjør at den vil ha en lang holdbarhet.

Bestill Aarke Carbonator 3 hos Tilbords.no!

Designet på Aarke Carbonator 3 består av et høyt sylinderformet rør der Co2 flasken skal plasseres. Det finnes ingen egen gassflaske fra Aarke, så du vil her bruke et gassflaske fra SodaStream eller en av de andre leverandørene. Se deres liste over kompatible glass flasker.

 Aarke Carbonator 3 kullsyremaskin går heller ikke på strøm. På maskinens øvre del finner du en spak som presses ned for å tilføre kullsyre. Her kan du justere mengde kullsyre ved å presse spaken ned flere ganger. Anbefalingen ligger på 3-4, men dette smaker du deg frem til selv.

Se flere Kullsyremaskiner fra Aarke!

Kullsyremaskinen fra Aarke finnes i en rekke fargevalg og design. Velg mellom utgaver i sort, stål, gull, sand/hvit, kobber, polert stål og hammertone grå. Alle alternativene har et stilrent og moderne design.

Sammen med Aarke Carbonator 3 følger en flaske med kapasitet på 1 liter (800 ml til merket). Det er viktig at du ikke fyller over linjen, slik at du unngår søl. For å bruke flasken fyller du med rent vann opp til merkelinjen, skrur flasken fast i maskinen, og presser ned spaken. Kullsyrevannet er nå klart til servering.

Bubliq Drink Kullsyremaskin

Bubliq kullsyremaskin

Bubliq er kjent for å være kullsyremaskinen du kan bruke til alt. Maskinen har også et flott design og er tilgjengelig i flere fargevalg. Bubliq er et dansk selskap og har sitt hovedkontor i København.

En ting som skiller Bubliq fra andre karboniseringsmaskiner eller kullsyremaskiner, er at den kan benyttes til alle drinker. Der andre kullsyremaskiner har gass-slangen festet til selve maskinen, er Bubliq sin gass-slange festet til flaskens kork.

Bestill Bubliq Drink Kullsyremaskin hos Kitchn.no!

På denne måten blir slangen som er i kontakt med vannet rengjort hver gang du vasker korken. Dette gjør det mulig å tilsette smak før du tilsetter boblene. Samtidig har du også mulighet til å lage musserende vin, eller tilsette kullsyre til ulike drikker.

Kullsyren tilsettes fra gassflasken ved å presse ned pumpen plassert over flaskeholderen. Pumpen holdes nede i noen sekunder for hvert trykk. Her velger du selv hvor mange ganger du ønsker å presse ned før du har tilført nok kullsyre.

Se flere Kullsyremaskiner fra Bubliq!

På lik linje med Aarke Carbonator 3 er Bubliq også en slank kullsyremaskin, og har også en liten base. Dette gjør at den tar mindre plass på kjøkkenbenken. Maskinen er også tilgjengelig i flere fargevalg, der du kan velge mellom sølv, matt svart eller kobber.

Bubliq kullsyremaskin kommer uten kullsyrepatron, men er kompatibel med CO2 sylindere fra SodaStream, AGA, Linde og andre.

Skare Soda Maker 2

Skare Soda Maker 2 Kullsyremaskin

Skare Soda Maker 2 er en kullsyremaskin fra svenske Skaredesign, og er designet med utgangspunkt i det skandinaviske designbildet. Maskinen er tilgjengelig i rustfritt stål, men også matt sort og hvit utgave.

Skare har hatt som mål å være en kontrast til de tradisjonelle kullsyremaskinene i plast, som ble ryddet bort når de ikke var i bruk. I stedet ønsket de å lage pene og kvalitetsrike kullsyremaskiner, som du ønsket å ha stående fremme.

Bestill Skare Soda Maker 2 hos Bakeren og Kokken!

Kullsyremaskinen Skare Soda Maker 2 har et minimalistisk design, inspirert av det skandinaviske designbildet. Maskinen består av et smalt rør der gassflasken oppbevares, og kommer med en knapp som frigjør kullsyren.  Maskinen er ikke avhengig av strøm.

Den medfølgende flasken festes ved hjelp av en halv omdreining i maskinens festepunkt. Vannflasken er også kompatibel med oppvaskmaskinen, slik at den er lett å rengjøre. Flasken har en kapasitet på 1 liter, og kan også kjøpes som ekstra tilbehør.

Se Flere Kullsyremaskiner fra Skare!

Skare Soda Maker 2 er ikke avhengig av strøm, og kan derfor også brukes der det ikke er en strømkilde tilgjengelig. Dette betyr at du kan ta den med ut i hagen, eller benytte den på møterommet uten å måtte koble den til.

Det følger ingen gassflaske med kullsyremaskinen, men den skal være kompatibel med de ulike sylinderflaskene tilgjengelig.

NOD Kullsyremaskin

Med NOD kullsyremaskin kan du lage ditt eget kullsyrevann hjemme. På denne måten sparer du penger, samtidig som du slipper å bære tunge flasker hjem fra matbutikken.

Kullsyremaskinen kommer i plast og rustfritt stål, og har et design som passer godt inn i det skandinaviske hjemmet. Maskinen brukes ved å skru fast PET-flasken, før du så trykker på knappen på oversiden.

Bestill NOD Kullsyremaskin hos Bakeren&Kokken.no!

Sammen med kullsyremaskinen følger en tilegnet PET-flaske med volum på 1 liter. Flasken har en størrelse slik at den passer godt inn i kjøleskapsdøren på de aller fleste kjøleskap. Sett bobler til vannet, så har du alltid kaldt kullsyrevann tilgjengelig.

Dersom du ønsker å bruke flasken sammen med kullsyremaskinen fyller du den opp til streken på 0,8 liter, slik at boblene ikke gjør at vannet renner over. Om du ønsker å tilsette smak til vannet gjøres dette etter du har laget boblene.

NOD Kyllsyremaskin finner du her!

Kullsyremaskinen fra NOD er kompatibel med karbondioksidpatroner fra leverandører som SodaStream, AGA, Linde og andre. Disse selges separat, og er tilgjengelig der du får kjøpt kullsyremaskiner.

BRUS Kullsyremaskin fra Stelton

Stelton BRUS Kullsyremaskin

Fra danske Stelton finner vi deres BRUS kullsyremaskin. Maskinen er designet av Søren Refsgaard som er kjent for sitt rene og funksjonelle design. Kullsyremaskinen fra Stelton er tilgjengelig i stål, svart metallic, og brun metallic.

Kullsyremaskinen fra Stelton har et enkelt og praktisk design. Maskinen har en tynn søyle hvor CO2 beholderen skal plasseres. Denne er koblet til en rund skrubryter som lar deg åpne gasstanken og overføre til vannflasken.

Bestill BRUS Kullsyremaskin hos Kitchn.no!

Ved hjelp av bryteren kan du justere hvor mye kullsyre du tilsetter, og dermed få ønsket nivå på kullsyrevannet. Sammen med maskinen følger også en tilpasset flaske med min og max-linje slik at du fyller riktig mengde med vann.

Stelton sin kullsyremaskin har fått navnet BRUS, noe som jo er moro for oss nordmenn. Der dette er et ord som vi i Norge bruker om kullsyreholdig drikke, kaller danskene dette for soda eller sodavann.

Se flere Kullsyremaskiner fra Stelton!

Kullsyremaskinen har et rent og sylinderformet design, som fort gir referanser til andre produkter fra Stelton. Ved siden av versjonen i stålfarge, kan du også velge mellom alternativer i svart metall og brun metall.

Maskinen brukes i kombinasjon med gassflaske fra SodaStream. Denne flasken er oppgitt med en kapasitet på 60 liter, men vil selvfølgelig variere om du ønsker mer eller mindre kullsyre i drikken.

Er det Sunt å Drikke Kullsyrevann?

Ja, generelt er kullsyrevann (uten tilsetningsstoffer) bare vanlig vann med tilsatt kullsyre. Det inneholder ikke sukker, kalorier eller koffein. Noen studier viser at kullsyrevann kan være litt mer syrlig for tennene enn vanlig vann, men skadeeffekten er langt mindre enn for sukkerholdige brus.

For mange kan en kullsyremaskin bidra til at man oftere velger vann sammenlignet med mer sukkerholdig brus. På denne måten bidrar også maskinen til sunnere valg, noe som over tid vil påvirke helsen.

Er Kullsyremaskiner mer Miljøvennlig?

Ja, kullsyremaskiner kan være mer miljøvennlige sammenlignet med kjøp av boblevann i engangsflasker. Med en kullsyremaskin produserer du ditt eget boblevann hjemme, noe som reduserer behovet for transport av flasker, produksjon av engangsplastflasker og avfall fra disse flaskene. Ved regelmessig bruk kan en kullsyremaskin bidra til å redusere ditt karbonavtrykk.

Hva er den Beste SodaStream?

Hva som er den beste SodaStream vil variere etter dine behov og ønsker. Det en kullsyremaskin skal gjøre er å overføre ønsket dose med karbondioksid til vannet, slik at du oppnår bobler. Det som skiller de ulike kullsyremaskinene er derfor designet, funksjonaliteten og kvaliteten på materialene.

Her må du også tenke på hvilket budsjett du har, og hvor mye du ønsker å bruke på en kullsyremaskin. Billigere alternativer vil ofte bruke mer plast, sammenlignet med dyrere alternativer i rustfritt stål.

Hvor Lenge Varer en Patron til SodaStream?

En standard SodaStream CO2-patron er designet for å kullsyre omtrent 60 liter vann. Men dette kan variere avhengig av hvor kraftig du liker kullsyren. Når patronen er tom, kan den byttes ut eller fylles opp igjen.

Er Kullsyremaskin Billigere enn Boblevann fra Butikken?

På sikt vil det være billigere å produsere ditt eget boblevann med en kullsyremaskin enn å kjøpe ferdigprodusert boblevann, spesielt hvis du drikker boblevann regelmessig. Startkostnaden for en kullsyremaskin kan være høyere, men over tid vil kostnaden per liter bli betydelig lavere enn butikk-kjøpte alternativer.

Er Kullsyremaskiner Sølete?

Nei, kullsyremaskiner er generelt designet for å være enkle og rene å bruke. Så lenge du følger instruksjonene og ikke overfyller flasken, bør du kunne produsere boblevann uten søl eller rot.

Det er viktig å sørge for at flasken er godt festet og at du ikke trykker på kullsyreknappen for lenge. Dersom du skulle ende opp med å søle litt, er det uansett rent vann som enkelt kan tørkes bort.