Bakebolle – TEST – Sett i Plast og Rustfritt Stål

0

Et godt sett med bakeboller er essensielt på kjøkkenet. Bollene benyttes fra alt til å bake og elte deig og kaker, visping av krem og desserter, servering av salater og andre matretter, og mye annet. Bakeboller med lokk gjør at de også kan benyttes til oppbevaring.

Under har vi plukket ut flere favoritter innen kjøkkenboller. Her har vi hovedsakelig valgt ut ulike bollesett, slik at du har mulighet til å få en variasjon i størrelser. De fleste av bakebollene kan samtidig også bestilles enkeltvis.

Bakeboller

Blant alternativene under vil du finne klassikeren Rosti Margrethe som er en serie med bakeboller i melamin. Videre har vi sett på flere ulike alternativer innenfor bakeboller i plast og rustfritt stål.

Hvilke Bollesett har vi sett på?

I oversikten under har vi forsøkt å samle et godt utvalg av ulike sett med bakeboller til kjøkkenet. Her har vi valgt ut alternativer med- og uten lokk, og alternativer i materialer som melamin, plast og rustfritt stål.

Bakebolle

De ulike seriene kommer med boller i ulike størrelser, slik at du skal ha et godt utgangspunkt for å komme i gang med matlagingen.

Vi håper at oversikten over bakeboller vil gi deg et godt overblikk over utvalget, og at du samtidig vil få litt inspirasjon rundt hvilke alternativer som finnes på markedet.

Vi har sett på Følgende Bakeboller:

  • Rosti Margrethe Bakeboller med Lokk
  • GEFU Mondi Skålsett med Lokk
  • Joseph Joseph Nest Bollesett
  • Dorre Belle Skålsett med Lokk
  • Nordwik Premium Bakeboller i Rustfritt Stål
  • Brabantia Tilberedningsboller
  • WMF Gourmet Bakeboller

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke bakkeboller andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Rosti Margrethe Bakeboller med Lokk

Margrethe er en serie med bakeboller fra det danske selskapet Rosti. Bolleserien er oppkalt etter Dronning Margrethe II av Danmark. Serien med bakeboller ble designet allerede i 1954 da Margrethe fortsatt var prinsesse.

Margrethe-bollene ble designet av Acton Bjørns og Sigvard Bernadottes tegnestue i København tilbake i 1954. Med sin snart 70 år lange historie, er bakebollene i dag å regne som en klassiker. Bollen har prydet frimerker, og har fått en permanent plassering på Museum of Modern Art (MoMa) i New York.

Rosti Margrethe Bakebolle

Designeren Sigvard Bernadotte var sønn av kong Gustav VI Adolf av Sverige, og dermed onkel til prinsesse Margrethe. Bruken av hennes navn ble dermed gitt med tillatelse.

Se Utvalget av Farger hos Kitchn.no!

Rosti Margrethe tilbyr et bredt utvalg innen både farger og størrelser. Serien kommer i hele 10 forskjellige størrelser, og farger som hvit, grå, svart, rød, klar, oliver (grønn), nordic green, nordic blue, pebble terra, pebble svart, nordic blush, nordic berry, og flere andre. Serien har også bakeboller i rustfritt stål.

Rosti Margrethe er tilgjengelig i flere ulike bollesett, men de ulike bollene kan også bestilles separat. Velg mellom bollesett med 2, 3 eller 4 boller, og vær samtidig oppmerksom på om det følger med lokk. Lokk til de ulike bollene kan også bestilles separat.

Bestill Rosti Margrethe Bakeboller hos Kitchn.no!

Bakeskålene fra Rosti Margrethe er solide og utviklet i melamin. Melamin er et robust materiale som sørger for at bollene også holder formen når de benyttes til varme ingredienser. Hold dog temperaturen under 70 grader.

Lokket er laget i polypropen og er tilgjengelig til alle de ulike bakebollene. Lokkene kan også bestilles individuelt. Her må du være oppmerksom på literstørrelsen på bollen, slik at du ender opp med et lokk som passer.

Rosti Margrethe Black Edition

Rosti Margrethe kjøkkenboller med lokk egner seg godt både til matlaging og servering. Bollen kan benyttes til gjærbakst, eller til servering av salater eller annet. Om du benytter det medfølgende lokket, kan bakebollen også benyttes til oppbevaring av mat i kjøleskapet.

GEFU Mondi Skålsett med Lokk

Gefu bakebolle rustfritt stål

Fra det tyske varemerket GEFU, finner vi dette settet med bakeboller. Bollesettet fra GEFU består av tre bakeboller i ulike størrelser. Bollene er laget i rustfritt stål, og har et tettsittende plastlokk.

Bollene i rustfritt stål har et utseende som vitner om høy kvalitet, og en av tilbakemeldingene på Amazon beskriver deres utseende som verdifulle og vakre.

GEFU Mondi Kjøkkenboller Finner du hos Bakeren og Kokken!

De tre bakebollene i Mondi settet fra GEFU er laget i rustfritt stål. Dette er et slitesterkt materiale som beskytter godt mot riper. Bollene egner seg godt både til baking, visping og annen matlaging.

Sammen med de ulike bakeskålene følger også 3 tettsittende plastlokk. Dette gjør at du har mulighet til å benytte skålene til oppbevaring av salater og matretter før de settes frem på bordet. Både bakebollene og de tilhørende lokkene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Bestill Bakebollene hos BakerenogKokken.no!

De ulike lokkene er gjennomsiktige, slik at du lettere har oversikt over innholdet. Dette er spesielt praktisk om du er med på å arrangere større middager eller sammenkomster.

Bakebollene i GEFU sin Mondi kolleksjon kommer i tre ulike størrelser. Den minste har et volum på 1,0 liter, den mellomste et volum på 2,5 liter, og den største bollen har et volum på 4,5 liter. Dette gjør at du har boller til store og små oppgaver på kjøkkenet.

På innsiden av bollene finner du måleenheter som viser innholdet i oz og liter. Dette kan være praktisk når du benytter bollene til baking eller annen matlaging.

Joseph Joseph Nest Bollesett

Fra den britiske merkevaren Joseph Joseph finner vi et fargerikt og spennende alternativ. I deres Nest bollesett vinner vi et godt utvalg, ikke bare av kjøkkenboller, men også målebeger, sil og dørslag.

Settet fra Joseph Joseph er et spennende alternativ, og skiller seg litt ut fra de andre settene i denne oversikten. Selv om settet består av 9 deler, er det kun to av disse som er mikseboller. Ved siden av mikseboller finner du 5 målebeger i ulike størrelser, et dørslag, og en sikt i rustfritt stål.

Det smarte designet gjør at du kan stable sammen de ulike delene, uten at de er spesielt mye større enn den største miksebollen. På denne måten tar de begrenset med plass. Det store utvalget i farger gjør samtidig at settet er meget lekent.

Bestill Joseph Joseph Nest Bollesett hos Bakeren og Kokken!

Ved siden av de ulike miksebollene finner du et dørslag. Dørslag brukes gjerne til å helle av varmt vann fra pasta eller kokte grønnsaker. Vi har tidligere laget en større oversikt over ulike alternativer til dørslag.

De ulike målebegrene er praktiske da de følger de etablerte definisjonene for hvor mye man skal bruke av ulike ingredienser. Målebegrene følger amerikanske standarder for deres cup, samt et målebeger for spiseskje.

Delene er laget i BPA-fri plast, og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Delene egner seg ikke for bruk i mikrobølgeovn.

Dorre Belle Skålsett med Lokk

Dorre Belle Skålsett

Belle er et sett med skåler fra den svenske familiebedriften Dorre. Dorre sitt Belle skålsett er laget i rustfritt stål, og kommer med praktiske og gjennomsiktige plastlokk.

Dorre sitt Belle skålsett er et solid alternativ i rustfritt stål.  Settet består av to ulike skåler med volum på henholdsvis 1 liter og 2,5 liter. Den minste skålen har en høyde på 11 cm og en bredde på 17 cm, mens den største skålen har en høyde på 13 cm og en bredde på 22 cm.

Skålene i skålsettet fra Dorre egner seg både til baking og til annen matlaging. Da settet kommer med egnede lokk kan man også bruke skålsettet til oppbevaring av ferdiglagde matretter og salater, samt oppbevaring av rester.

Bestill Dorre Belle Skålsett hos Nordic Nest!

Lokkene som følger med settet, er laget i plast. Her har de laget lokk med gjennomsiktig overflate. Dette gjør at du har bedre kontroll på innholdet i bollene, slik at du ikke glemmer hva du har i de ulike.

Bakebolle med lokk

Rundt den gjennomsiktige overflaten er lokket utstyrt med en svart sirkel. Denne sirkelen er, sammen med det rustfrie stålet, med på å definere bollenes design. Lokkene er samtidig utstyrt med et sett med gripetak som gjør det lettere å ta de av og på.

Både skålene og lokkene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Da skålene er laget i rustfritt stål skal de ikke benyttes i mikrobølgeovn.

Nordwik Premium Bakeboller i Rustfritt Stål

Nordwik bakebolle

Fra den svenske merkevaren Nordwik finner vi dette settet med Premium bakeboller i rustfritt stål. Bakebolle-settet består av skåler i tre ulike størrelser, fra 1 liter og opp til 4,0 liter. Skålene kommer med egnet lokk og har samtidig en silikonbunn slik at bollene står stødig.

Nordwik sitt sett med bakeboller består av skåler i tre ulike størrelser. Bollene har et volum på henholdsvis 1,0 liter, 2,5 liter og 4,0 liter. Dette gjør at du har en bakebolle til de fleste anledninger.

Bakebollene er laget i rustfritt stål, og er utstyrt med en liten helletut. Helletuten gjør det lettere å overføre innholdet i bakebollen over i bakeform, eller til andre bake- eller serveringsredskaper.

Bestill Nordwik Bakeboller hos KitchenTime.no!

Bakebollene kommer også med medfølgende hvite lokk i plast. Dette gjør at du kan benytte bollene også til oppbevaring av ferdige matretter, så vel som matrester.

På innsiden av bollene finner du måleenheter. Her har du mulighet til å følge med på mengden med mel, væske og annet under matlagingen. Dette kan være med å forenkle matlagingen, da du fortløpende kan følge med på volumet.

På undersiden av Nordwik Premium bakeboller finner du et lag i svart silikon. Dette sørger for at bakebollene står stødige på kjøkkenbenken. Dette er spesielt praktisk når du eksempelvis skal vispe krem, eller når deigen skal eltes.

Brabantia Tilberedningsboller

Brabantia bakebolle

Fra Brabantia finner vi dette settet med tilberedningsboller i tre ulike størrelser. Bollene er laget i rustfritt stål, og har en base i silikon for ekstra stødighet. På innsiden av bollene finner du en måleskala som hjelper deg å måle opp under matlagingen.

I dette settet med mikseboller fra Brabantia, finner vi tre ulike størrelser. Den minste bollen har et volum på 1.0 liter, den mellomste på 1,6 liter, og den største har et volum på 3,0 liter. På innsiden av hver av bollene finner du en måleenhet som viser antall milliliter (ml). 1000 ml tilsvarer 1.0 liter med væske.

De ulike bollene i settet er utviklet i rustfritt stål, et solid materiale som er enkelt å rengjøre. På oversiden av bollene finner du en uthevet kant som er designet for å gjøre det enklere å holde bollen under røring og miksing.

Bestill Brabantia Bollesett hos Nordic Nest!

De ulike bollene fra Brabantia har et elegant design, noe som gjør at de også fungerer godt til servering på middagsbordet.

Bakebollene kommer samtidig med en base i svart silikon. Silikonbasen sørger for at bollene står stødig på kjøkkenbenken, samtidig som de beskytter benkeplaten for riper.

Miksebollen (og silikonbasen) er temperaturresistent opp til 220 grader. Dette betyr at den også egner seg for varme ingredienser. Bakebollene kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Settet med mikseboller fra Brabantia består av tre ulike skåler. Som et alternativ er det også å mulig å kjøpe de ulike bollene i settet enkeltvis. Dette kan være praktisk om du ikke ønsker alle størrelsene, men kun er på utkikk etter én eller to.

WMF Gourmet Bakeboller

WMF Gourmet bakeboller er et sett med boller i fire ulike størrelser. Bakebollene er laget i rustfritt stål, og har en blank ytre overflate. Bollene er en del av WMF sin Gourmet-serie der man også vil finne andre kjøkkenredskaper i rustfritt stål.

Bakebollene fra WMF Gourmet-serie kommer i fire ulike størrelser. De to minste miksebollene er på henholdsvis 1,0 liter, og 1,5 liter, mens de to største miksebollene har et volum på 2,5 liter og 3,5 liter. Det store utvalget gjør at du har et alternativ som passer til de aller fleste oppgaver.

WMF bakeboller

Den øvre randen av bollene er brettet utover, slik at du får en flat overflate. Denne kanten gjør at du lettere kan holde miksebollene når du jobber med det. Dette er spesielt praktisk når du skal benytte stav- eller håndmikser. Kanten kjør også at bollene er enklere å flytte på.

WMF Gourmet Bakeboller finner du hos NordicNest.no!

Kjøkkenbollene fra WMF er laget i Cromargan 18/10 rustfritt stål. Dette er et meget solid materiale som tåler hard behandling. Materialet gjør også at bollene er enkle å rengjøre, både for hånd og i oppvaskmaskinen.

Hvor Stor er en Vanlig Bakebolle?

Selv om det ikke er noen universell standardstørrelse for bakeboller, er det vanlig å finne dem i størrelser rundt 3 liter. Dette skyldes at en bolle på denne størrelsen er praktisk for mange husholdningsoppgaver, som å blande ingredienser til en standard kakeoppskrift eller lage en salat for 4-6 personer. Men du finner bakeboller alt fra mindre størrelser på under 1 liter til større størrelser på 5 liter eller mer.

Hvilken Størrelse bør jeg Velge?

Størrelsen på bakebollen du bør velge, avhenger av dine personlige behov og hva du ønsker å bruke den til. Hvis du ofte baker store kaker eller brød, eller hvis du lager mat til en stor familie eller sosiale sammenkomster, kan det være lurt å velge en større bolle, muligens 5 liter eller mer.

Mindre bakeboller, på den annen side, er ideelle for mindre oppgaver som å piske egg, lage dressinger eller blande små porsjoner deig. Det kan være nyttig å ha et sett med bakeboller i flere størrelser, slik at du raskt kan løse ulike utfordringer på kjøkkenet.

Bør jeg Velge en Bakebolle med Lokk?

Valget om å få en bakebolle med lokk avhenger av hvordan du planlegger å bruke bollen. Lokk er veldig praktiske for lagring, enten du oppbevarer rester i kjøleskapet eller lar en deig heve over tid. Lokket er også praktisk om du ønsker å bruke bollene til å ta med matvarer til et arrangement. På den annen side, hvis du stort sett bruker bollen til umiddelbar forberedelse og servering, kan et lokk ikke være nødvendig.

Hvilke Materialer er Bakeboller Laget av?

Det er mange materialer som brukes til bakeboller, og hver har sine egne fordeler og ulemper. Melaminboller er slitesterke og tåler høy varme, men kan knekke hvis de faller hardt. Rustfritt stål er ekstremt holdbart, absorberer ikke lukter eller smaker, og kan brukes med elektriske visper, men de kan samtidig være tyngre. BPA-fri plast er lette, men kan bli misfarget av visse matvarer, og noen typer plast kan bli skadet av ekstreme temperaturer.

Hva Benyttes Bakeboller til?

Bakeboller er utrolig allsidige kjøkkenredskaper. De er ideelle for å blande ingredienser til en rekke retter, fra kaker og brød til salater og marinader. De kan også brukes til å piske krem eller egg, smelte sjokolade over et vannbad, servere mat ved bordet, eller brukes til å oppbevare rester i kjøleskapet.

Noen bakeboller er designet med en tut for enkel helling, noe som gjør dem ideelle når du lager pannekaker, vafler eller andre oppskrifter som krever nøyaktig helling. Hvis bakebollen har et lokk, kan det også hjelpe med langtidsheving av deig, for eksempel ved fremstilling av surdeigsbrød, eller ved oppbevaring av mat i kjøleskapet eller transport av retter til arrangementer eller fester. Med andre ord, en bakebolle kan være et allsidig verktøy med mange bruksområder.