Test: Toastjern til Bål og Bålpanne – Mat og Friluft

0

En viktig del med å være på tur, er det å ha et mål. Ofte innebærer dette målet at man tar seg en pause og nyter en god matbit. I denne oversikten skal vi se på toastjern designet for steking på bål eller bålpanne.

Det å ha muligheten til å steke varme ostesmørbrød etter en lengre skitur er med på å gjøre pausen til noe spesielt. Med et toastjern egnet til bål kan man nyte nystekt brød med sprø overflate og smeltet gulost.

Toastjernet kan også benyttes på bålpannen i hagen, eller ved bålet ved overnattingsturer. Ved siden av å benyttes til ostesmørbrød kan man også prøve seg frem med toastjernet til andre matretter.

Hvilke Toastjern til Bål har vi sett på?

I denne oversikten har vi plukket ut et bredt utvalg av toastjern til bål og bålpanne. De ulike jernene varierer både i materiale og størrelse. Noen toastjern egner seg for én dobbelskive eller toast, mens andre har plass til to.

Toastjern til Bål og Bålpanne

Toastjernene i oversikten kommer i ulike størrelser og materialer. Her bør du være oppmerksom rundt hvor stort jern du behøver, og også tenke på vekten om du skal på lengre turer med ryggsekk. For kortere turer, eller steking av ostesmørbrød i hagen eller på hytta har dette mindre betydning.

Vi har sett på Følgende Toastjern:

  • Toastjern til Bålpanne fra Espegard
  • Eagle Products – Toastjern til Bål i Aluminium
  • Esschert Fancy Flames Toaster til Bål
  • Mustang Smørbrødjern
  • Hällmark Paninijern til Bål
  • Villmark Toastjern til Bål fra Four Seasons

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke toastjern til bål andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Toastjern til Bålpanne fra Espegard

Espegard Toastjern Bålpanne

Fra Espegard finner vi dette toastjernet laget for deres populære bålpanner. Toastjernet er laget i støpejern og kommer med et langt stålskaft med håndtak i tre. Sammen med toastjernet følger et egnet etui der det kan lagres når det ikke er i bruk.

Espegard toastjern er laget i rå støpejern. Støpejern er et populært materiale til matlaging, da det gir en jevn fordeling av varmen. Ulikt fra steke-redskaper med non-stick belegg settes støpejernet inn med egnet olje etter bruk.

Bestill Espegard Toastjern hos Hyttefeber.no!

Stekejernet legges på bålpannen eller i bålet slik at det varmes opp. Toastjernet er laget i støpejern og holder dermed godt på varmen. Benytt smør eller matolje når sandwichen skal stekes. Toastjernet kommer med riller som skaper en fristende overflate på brødet.

Størrelsen på toastjernet fra Espegard er avlangt og beregnet for 2 sandwicher. Den avlange formen sørger samtidig for at du får flere muligheter, der du også kan toaste panini eller tilsvarende matretter.

Toastjernet fra Espegard finner du hos Hyttefeber.no!

Merkevaren Espegard er kanskje mest kjent for sine ikoniske bålpanner. Espegard bålpanne kommer med et høyt pyramideformet stativ der bålfatet henger i dekorative kjettinger. Perfekt for å grille smørbrød en solrik vinterdag, eller en sen sommerkveld.

Ved siden av toastjern fører Espegard også andre stekejern beregnet for deres bålpanne. Her finner man videre vaffeljern til bål med tilsvarende håndtak i stål og treverk, i tillegg til kaffekjele til bål, stekepanner og pizzaspade.

Eagle Products – Toastjern til Bål i Aluminium

Eagle Products Toastjern Bål

Fra Eagle Products finner vi dette toastjernet til bål laget i aluminium. Toastjernet er designet til én brødskive per steking, og er praktisk å ha med seg når man skal på tur. Stekejernet i aluminium kommer også med en praktisk non-stick overflate.

Eagle Products toastjern er laget i aluminium og er beregnet for turbruk. Toastjernet har en størrelse på 15×14 cm, som lar deg steke et sett med doble brødskiver per steking. Dette kan være en stor nok lunsj for mange, men om du ønsker mer, eller dere er flere personer, kan dere selvfølgelig steke flere runder.

Bestill Eagle Products Toastjern til Bål hos Hyttefeber.no!

Toastjernet i aluminium har en vekt på bare 400 gram, noe som kan være praktisk om man skal gå langt. Der toastjernet i støpejern fra Espegard har en vekt på 3,1 kilo er alternativet fra Eagle Products langt lettere å ta med i ryggsekken.

Eagle Products toastjern

Eagele Products holder til i Hagan i Nittedal, og spesialiserer seg på turutstyr. Ved siden av toastjern til bål finner du også et bredt utvalg av stormkjøkken og gassbrennere, kaffekjeler og turserviser, gapahuk, truger og annet som er praktisk for turer og overnatting i skogen.

Ostesmørbrød

De tilbyr også et bredt utvalg av kjeler, stekepanner og tilsvarende for matlaging på bål eller på stormkjøkken.

Esschert Fancy Flames Toaster til Bål

Esschert Fancy Flames Toastjern

Esschert Fancy Flames toaster er et praktisk toastjern laget for grilling på bål. Toastjernet kommer med et langt skaft som gjør det lettere å holde avstand til varmen. Toastjernet er laget i støpejern, mens selve håndtaket er laget i bjørk tre.

Toastjernet fra Esschert Design er laget for å gjøre utendørs matlaging mer spennende. Toastjernet legges på bålet, grillen eller bålpannen, og du kan prøve deg frem med ulike oppskrifter og matretter.

Bestill Esschert Fancy Flames Toastjern hos BakerenogKokken.no!

Stekekammeret på Esschert Fancy Flames toastjern har en størrelse på 13,7 cm, noe som gir plass til en dobbel brødskive. Lengden på produktet er på 77 cm, og det har en vekt på rett over 1,6 kilo.

Ved siden av toastjern, fører Esschert også et tilsvarende vaffeljern egnet for steking på bål eller bålpanne. Deres Fancy Flames kolleksjon byr også på en spennende popcornkjele til bålet. Dette kommer med et egnet gitter, slik at ikke popcornet spretter ut og blir borte i flammene.

Fra Esschert finner du også et bredt utvalg av ulike bålpanner, bålfat og tilsvarende ildsteder. Flere av deres bålpanner kommer også med egnet grillrist, noe som gjør matlagingen enklere.

Mustang Smørbrødjern

Mustang Smørbrødgrill Bålpanne

Mustang smørbrødjern lar deg toaste brødskiver over åpen ild. Toastjernet er antagelig laget for å benyttes sammen med en av selskapets mange bålpanner, men kan selvfølgelig også benyttes på båltur i skogen.

Smørbrødjernet fra Mustang er laget i støpejern, og kommer med en smart låsestropp som holder jernet sammen. Toastjernet fra Mustang har en størrelse på 13 x 12 cm, noe som gir plass til en dobbel brødskive. Lengden på jernet er på 45 cm.

Bestill Mustang Smørbrødjern hos Bakeren og Kokken!

Fra Mustang finner man også et større støpejern til toast på bålet. Dette har ikke det samme designet, og kan derfor ikke regnes som en stor utgave av denne. Størrelsen på det større alternativet fra Mustang er på 20 x 18 cm.

Mustang er en merkevare eid av det finske selskapet Tammer Brands. Mustang har fokus på utendørs grilling, og har som mål å la deg nyte rolig og uformell matlaging med familie og venner.

Blant deres produkter vil du finne røykeovner i tillegg til røykspon, kullgriller inklusive Kamado, gassgriller og tilsvarende.

Mustang toastjern

Merkevaren fører også et bredt utvalg av bålpanner. Dette inkluderer også deres Livingston Mustang bålpanne som du kan se på bildene. Denne kan du lese mer om i vår oversikt over bålpanner.

Hällmark Paninijern til Bål

Hällmark Bål

Fra Hällmark finner vi dette klassiske paninijernet, egnet for bål og bålpanne. Inne i jernet er det utstyrt med riller, noe som gir den velkjente panini-skorpen.

Hällmark paninijern er laget for å kunne brukes på bål over åpen flamme. Grillrommet er laget i støpejern, og kommer med et langt skaft med ergonomisk trehåndtak. Selve grilloverflaten har en størrelse på 10 x 20 cm, mens lengden på hele jernet, håndtaket inkludert, er på 75 cm.

Bestill Hällmark Paninijern til Bål hos Bakeren og Kokken!

Selv om dette jernet fra Hällmark har fått navnet paninijern, kan det selvfølgelig benyttes også som et toastjern. Den avlange formen gir god plass, slik at det også kan benyttes til steking av andre matvarer.

Hällmark er et svensk selskap, som spesialiserer seg i matlaging på grill og på bål. De tilbyr flere ulike stekeplater eller stekeheller, designet for å plasseres over bål-ilden. Flammene varmer opp stekeplaten, og lar deg lage alle verdens matretter.

Ved siden av paninijern, eller toastjern til bål, fører de også vaffeljern og stekepanne med tilsvarende bruksområde. Begge disse har håndtak i tre. Videre fører de også kaffekjeler til koking av kaffe på bålet. Kaffekjelene varierer fra den minste på 1,5 liter, og opp til den største kjelen på hele 5 liter.

Villmark Toastjern til Bål fra Four Seasons

Villmark toastjern

Fra Four Seasons finner vi deres villmark-toastjern. Som navnet tilsier er dette et toastjern som er ment til å tas med ut i naturen og til å benyttes på bål eller primus. Toastjernet kan selvfølgelig også benyttes på bålpanne.

Toastjernet fra Four Seasons er laget i aluminium. Jernets er laget i en type aluminium som skal tåle temperaturer opp til 800 grader celsius. Toastjernet består av to rom slik at man har mulighet til å lage to doble ostesmørbrød samtidig

Bestill Villmark Toastjern fra Four Seasons hos Hyttefeber.no!

Håndtaket er laget i tre og kan demonteres fra selve jernet. Dette gjør at det er lettere å ta med seg i ryggsekken når du skal ut på tur. Toastjernet er oppgitt med en vekt på 1,6 kilo.

Sammen med toastjernet følger også et etui i neopren for lettere oppbevaring. Dette gjør at du begrenser søl i ryggsekken etter bruk.

Four Seasons Toastjern til Bål finner du hos Hyttefeber.no!

Ved siden av toastjern fører Four Seasons også et bredt utvalg av produkter til bål. Dette omfatter grillrist og stekehelle som kan plasseres over det varme bålet. På denne måten kan du grille både kjøtt og grønnsaker, i tillegg til å steke ulike matretter.

Videre finner du deres Villmark vaffeljern og pannekakejern, samt et eget Villmark svelejern. Vaffeljernet har den klassiske skandinaviske 5-hjerters formen, som vi kjenner fra skiturer som barn.

Hva Skiller Toastjern til Bål fra Elektriske Toastjern?

Toastjern til bål og elektriske toastjern er forskjellige i både funksjonalitet og bruk. Et elektrisk toastjern er designet for innendørs bruk, er koblet til en strømkilde, og har en termostat og timer for å kontrollere temperaturen. Dette gjør dem veldig enkle og trygge å bruke.

På den andre siden er toastjern til bål laget for utendørs bruk, spesielt mens du er på camping eller utendørs eventyr. De er vanligvis laget av robuste materialer, som støpejern, som tåler høy varme. De har ikke termostater, så du må selv passe på matlagingen for å forhindre brenning.

Hvordan Steker man et Ostesmørbrød på Bål?

Å lage et ostesmørbrød på bålet med et toastjern er relativt enkelt. Først, forbered ostesmørbrødet og legg det i toastjernet. Lukk jernet ordentlig, og plasser det på glødende kull, ikke direkte i flammene, for å unngå å brenne brødet. La ostesmørbrødet steke i noen minutter, deretter snu jernet for å steke den andre siden. Følg med underveis for å sikre at brødet blir stekt etter ønske.

Hvordan Lage et Ostesmørbrød til Toastjernet?

For å lage et ostesmørbrød trenger du to skiver brød, ost, og eventuelle andre pålegg du ønsker. Dette kan være skinke, tomat og krydder, men også annet pålegg. Legg osten og pålegg mellom brødskivene. Hvis du ønsker, kan du smøre litt smør på utsiden av brødskivene for å gi dem en ekstra sprø tekstur. Plasser deretter smørbrødet i toastjernet, og du er klar til å grille.

Er Toastjern for Bål Enkle å ta med i Sekken?

Toastjern for bål varierer i størrelse og vekt, men mange er designet med tanke på bærbarhet for å være egnet for camping og turer i skogen.

Størrelse: Noen toastjern er kompakte og designet for å være plassbesparende, noe som gjør dem enkle å pakke ned i en ryggsekk. Andre kan være litt større, avhengig av hvor mange ostesmørbrød du vil lage om gangen.

Vekt: Toastjern til bål er generelt laget av tunge, varmebestandige materialer som jern eller stål, så de kan være litt tunge. Men det finnes også modeller laget av lettere materialer som aluminium.

Design: Noen toastjern har sammenleggbare eller avtagbare håndtak, noe som gjør dem mer kompakte for pakking og transport.

Dersom du ønsker å pakke ned toastjernet i ryggsekken, kan det være lurt å forsikre seg om at det er rent, og at det ikke fortsatt er for varmt.