Test – Krydderhylle og Krydderstativ

0

For å være effektiv på kjøkkenet, er det nødvendig å ha litt orden i sysakene. Eller skal vi si krydderboksene. Med et krydderstativ får du plassert de ulike kryddersortene på en strategisk plass.

Krydder indisk

Dette gir orden i både skap og skuffer, samtidig som du får bedre oversikt over hva du har tilgjengelig. Krydderhyllene og krydderbrettene i denne oversikten vil hjelpe deg å få kontroll, slik at du lettere finner ønsket krydder.

Krydder er samtidig en sentral del av vårt kosthold. Om du ønsker å tilberede spennende indiske matretter, eller diske opp med klassiske retter fra områdene rundt Middelhavet, er det nødvendig å ha gode kryddere tilgjengelig.

Hvilke Krydderhyller har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av krydderstativ. Her vil du finne smarte løsninger som rydder opp i kjøkkenskapet, og som plasserer krydderet på et strategisk sted.

Krydderhylle

Kryddersettene varierer i størrelse og kapasitet. Mens de største hyllene har rom til hele 24 krydderglass, finner du også mindre olje- og krydderbrett som står fremme på middagsbordet.

Vi har sett på Følgende Krydderhyller:

  • Joseph Joseph Krydderhylle
  • RIG-TIG Oppbevaringsboks til Krydder
  • Hahn Pisa Krydderstativ
  • Veggmontert Krydderhylle i Metall
  • Masterclass Krydderhylle med 8 Krydderglass
  • Skagerak Norr Krydderbrett

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke krydderhyller andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Joseph Joseph Krydderhylle

Joseph Joseph Krydderhylle

En spennende hylle til smart oppbevaring av krydder, finner vi fra Joseph Joseph. Krydderhyllen plasseres på undersiden kjøkkenskapets hyller, og kan trekkes frem når krydderet skal brukes. På denne måten sparer du plass, samtidig som du får samlet krydderboksene.

Krydderhyllen fra Joseph Joseph kommer i nøytrale farger, og passer godt inn i de fleste kjøkkenskap. Hyllen har fått navnet CupboardStore, og festes ved hjelp av en sterk 3m tape. Plasser hyllen på ønsket sted å press i 30 sekunder. La den så hvile i 24 timer, før du plasserer krydderet i hyllen.

Joseph Joseph Krydderhylle finner du hos Kitchn.no!

CupboardStore fra Joseph Joseph rommer med plass til opptil syv krydderbokser i standard størrelse. Her kan du dermed plassere det krydderet du benytter oftest, og dermed få orden og mer plass i hyllene.

Hylleløsninger fra Joseph Joseph

Denne krydderhyllen fra Joseph Joseph er en av flere av deres smarte løsninger for å rydde opp i kjøkkenskapet. Videre fører de også en kryddertrapp, der man kan plassere bokser, glass og krydder i en stigende hylle. Denne benyttes for å få bedre oversikt over hvilke krydder man har tilgjengelig.

Bestill Joseph Joseph Krydderhylle hos Kitchn!

Videre finner du fra Joseph Joseph også andre hyllesystemer og skuffer som kan plasseres i kjøkkenskapet. CupboardStore krydderhylle har en lengde på 32 cm, så vær oppmerksom på dette når du måler opp i skapet.

RIG-TIG Oppbevaringsboks til Krydder

RIG-TIG Krydderoppbevaring

Fra Stelton sin RIG-TIG kolleksjon finner vi denne dekorative oppbevaringsboksen for krydder. Krydderboksen kan plasseres i kjøkkenskapet, og tas frem ved behov, man kan også stå fremme på kjøkkenbenken.

RIG-TIG Handy-Box har et dekorativ svart design, og egner seg perfekt til kjøkkenbenken. Her kan du ved siden av krydder, oppbevare ulike olje- og eddikflasker, mindre dressinger, og annet.

Bestill RIG-TIG Krydderboks hos Nordic Nest!

Krydderboksen fra RIG-TIG har en størrelse på 28 x 18 cm, og en høyde på 14 cm. Dette gjør at du får god plass til krydderet. Her kan man velge om man ønsker å benytte den dekorative boksen som et designelement på kjøkkenbenken, eller i stedet benytte den som en verktøykasse som hentes frem når middagen skal smak-settes.

Handy-Box fra RIG-TIG er laget i ABS-plast. Oppbevaringsboksens bunn har en avtagbar og sklisikker flate, som bidrar til at innholdet holder seg på plass når den flyttes.

Tilgjengelig både i Svart, Hvit og Grå Utgave!

Ved siden av å benyttes som en krydderhylle på kjøkkenet, fungerer oppbevaringsboksen også i andre elementer. Her kan den benyttes til oppbevaring av kremer på badet, eller som en boks til redskaper og hobbyartikler.

Se også: Salt og Pepperkvern!

Hahn Pisa Krydderstativ

Hahn Pise Krydderstativ

Fra britiske Hahn Kitchenware finner vi her deres Pisa krydderstativ i krommet metall. Krydderhyllen er tilgjengelig i flere størrelser, og lar deg få orden på alt av krydder i kjøkkenskapet.

Pisa krydderhyller er tilgjengelig i flere størrelser. Deres minste utgave har plass til 8 krydderbokser, men stativet kommer også i utgaver med plass til 12, 18, og hele 24 glass. Stativet kan stå fremme på kjøkkenbenken, men kan også plasseres i kjøkkenskapet.

Bestill Pisa Krydderhylle hos Bakeren og Kokken!

Ved første øyekast kan stativet se svakt og vinglete ut, men ifølge tilbakemeldingene gitt av kundene på Bakeren og Kokken, er det overraskende solid. Stativet er tyngre enn det ser ut som, og står samtidig stødig i kjøkkenskapet.

Det store displayet gir her god oversikt over de ulike krydderglassene du har tilgjengelig. Vær her gjerne oppmerksom, når du kjøper nytt krydder, på å velge en utgave med et klistremerke på lokket. Dette så du lettere kan skille de fra hverandre.

Velg Mellom Fire Ulike Størrelser!

Krydderhyllen fra Hahn Kitchenware kommer i flere ulike størrelser, med plass til alt fra 8 til 24 krydderglass. Vær her oppmerksom på de ulike målene når du bestiller, slik at det passer til den ønskede plasseringen.

Veggmontert Krydderhylle i Metall

Veggmontert krydderhylle

For praktisk presentasjon av krydder finner vi disse veggmonterte krydderhyllene i metall. Hyllene kommer i svart metall og monteres på egnet vegg.

Den veggmonterte krydderhyllen i metall er tilgjengelig i flere størrelser. Her kan du velge mellom alternativer på 25 cm, 35 cm, og 50 cm. Her kan man gjerne kombinere flere krydderhyller, og kanskje også flere størrelser, for å lage et praktisk og dekorativt element på kjøkkenet.

Bestill Veggmontert Krydderhylle hos CDON.no!

De svarte linjene i metallet, er med på å gi disse krydderhyllene sin karakter. Hyllene lar deg organisere krydderet ditt på en oversiktlig måte, samtidig som du får frigjort mer plass i kjøkkenskapet.

Hvor stor krydderhylle du trenger, og hvor mange du skal investere i, avhenger av hvor mye krydder og annet tilbehør du ønsker å plassere, samt hvor god plass du har til å montere de.

De ulike variasjonene i lengde på hyllene, gjør at du har mulighet til å finne en hylle som passer, samtidig som du kan kombinere de på en kreativ måte.

Se også: Oppbevaringsbokser!

Masterclass Krydderhylle med 8 Krydderglass

Masterclass krydderstativ

Fra Masterclass finner vi dette praktiske krydderstativet til oppbevaring av krydder og urter. Krydderhyllen kommer med 8 krydderbokser med dekorative lokk i messing.

Ulikt fra andre krydderhyller, der man plasserer krydderbokser kjøpt på butikken, benytter man her settets egne krydderbokser. Her fylles glassene med ønsket krydder eller tilsvarende, slik at man har de lett tilgjengelig.

Bestill Masterclass Krydderhylle hos Christiania Glasmagasin!

Selve krydderhyllen er laget i svart, med en matt finish. Kombinert med de 8 gullfargede krydderglass-lokkene gir dette et dekorativt element på kjøkkenbenken. Dette settet er med andre ord laget for å stå fremme på kjøkkenet.

Her kan man selv velge hvilke krydder man ønsker å ha i glassene. På bildene benyttes krydder som stjerneanis og hel kardemomme, men glassene kan også benyttes til karri og paprikakrydder.

Tilsvarende bokser med lokk i messing, er også tilgjengelig som større oppbevaringsbokser. Dette gjør at disse kan benyttes i kombinasjon. Her kan man lagre alt fra belgfrukter til pasta. Boksene finnes i tre ulike størrelser.

Skagerak Norr Krydderbrett

Skagerak Norr Krydderbrett

Fra danske Skagerak finner vi her deres Norr Carrier krydderbrett i eik. Krydderbrettet kommer i en ubehandlet utgave, samt i sort. Begge alternativene kommer med et dekorativt håndtak i gullfarget stål.

Krydderbrettet fungerer godt som krydderhylle i kjøkkenskapet, men kan gjerne også stå fremme på kjøkkenbenken eller middagsbordet. Benytt brettet til typiske krydder, eller sett frem salt- og pepperkvern, oljer og tilsvarende små dressingflasker, samt ulike tørkede urter.

Bestill Norr Carrier Krydderbrett hos Bakeren&Kokken.no!

Både versjonen i lys eik, og versjonen i sort er flotte dekorative elementer. Ved å benytte de naturlige råvarene, gir krydderbrettet et jordnært og skandinavisk preg.

Krydderbrettet fra Skagerak har en lengde på 22 cm, og en bredde på 15 cm. Høyden på håndtaket er på 20,5 cm. Håndtaket gir her et dekorativ element, samtidig som det gir struktur til innholdet på brettet.

Krydderbrettet er en del av Skagerak sin Norr kolleksjon, der du også vil finne tørkerullholder, serveringsbrett, brødboks, og annet i tilsvarende materiale- og fargevalg.

Hva bør jeg Tenke på når jeg skal Kjøpe en Krydderhylle?

Når du skal kjøpe en krydderhylle, bør du tenke på følgende faktorer: størrelse, design, materiale, plassering, kapasitet og budsjett. Vurder hvor stor plass du har tilgjengelig på kjøkkenet, og hvilken type design og materiale du foretrekker. Du bør også tenke på om du vil ha krydderhyllen synlig på kjøkkenbenken, i et kjøkkenskap, i en skuff eller montert på veggen.

Hvor mange Krydderbokser Behøver jeg Plass til?

Antallet krydderbokser du trenger plass til i krydderhyllen avhenger av hvor mange krydder du bruker regelmessig og hvor mye plass du har tilgjengelig. En vanlig krydderhylle kan holde alt fra noen få og opp til 24 krydderbokser. Hvis du har et stort utvalg av krydder, kan det være lurt å vurdere en krydderhylle med større kapasitet, eller eventuelt flere krydderhyller.

Skal Krydderhyllen stå på Kjøkkenbenken eller i Kjøkkenskapet?

Dette avhenger av dine personlige preferanser og plassen du har tilgjengelig på kjøkkenet. Hvis du ønsker å ha krydderhyllen lett tilgjengelig og synlig, kan det være en god idé å plassere den på kjøkkenbenken. Hvis du derimot har begrenset benkeplass eller foretrekker et ryddigere utseende, kan en krydderhylle i et kjøkkenskap være et bedre alternativ.

Finnes det Krydderhyller for Skuff og Vegg?

Ja, det finnes krydderhyller designet spesielt for skuffer og vegger. Krydderhyller til skuff er ofte flate og lave, slik at de passer inn i en standard kjøkkenskuff, mens veggmonterte krydderhyller kan være både horisontale og vertikale, avhengig av dine preferanser og plassbehov. Veggmonterte krydderhyller kan være en god løsning for å spare benkeplass og skape et dekorativt element på kjøkkenet.

Hvor Lenge Holder Krydder seg?

Holdbarheten til krydder varierer avhengig av type og oppbevaringsforhold. Generelt holder hele krydder seg i 3-4 år, mens malt krydder har en holdbarhet på 2-3 år. For å bevare kryddernes smak og aroma best mulig, bør de oppbevares i tette beholdere på et mørkt og tørt sted, helst vekk fra direkte sollys og varmekilder.